QUOTE(Scintilla @ 2011 10 09, 16:58)
Labas
Na aš manau, kad vaikui visko reikia, tik su saiku...aš mažąjam leidžiu su kompu žaisti...neilgai ir būtinai kartu su manimi...buvo laikas, kai maniškis visai nesidomėjo knygutėmis, nerodė su pirštuku, atrodė, kad visai nepažįsta daiktų...o žaidžiant ''žiburėlį'' pradėjo kartoti žodžius, rodyti daiktus, spalvas ekrane pirštuku...po to išmokom daiktus, pavaizduotus kompiuterio ekrane, surasti ir buityje, kad sietų paveikslėlius su konkrečiais daiktais...aišku su laiku viską būtume ir be kompo išmokę, bet jei galima motyvuoti vaiką ir taip sudominti, tad kodėl gi ne....tokie mūsų žaidimai užtrunka ne daugiau nei pusvalandį ir tiek maniškiui užtenka....
Penktadienį baigėsi mūsų užsiėmimai lopšelyje...net keista, kad taip greitai prabėgo tos trys savaitės....įspūdžiai patys geriausi ir šilčiausi....net netikėjau, kad galima vienoje vietoje (o ypač valstybinėje įstaigoje) rasti tiek daug savo darbą ir vaikus mylinčių žmonių

o smagiausia buvo matyti, kaip gerai ten jaučiasi mano princas, kaip dirba per užsiėmimus ir po truputį daro pažangą, keičiasi į gera....
Dabar su baime ir viltimi laukiu darželio...savaitę pailsėsim nuo įspūdžių, o tada jau po truputį pratinsimės prie naujo mūsų gyvenimo etapo....
Dabar klausimas:
ar jūsų vaikai moka išreikšti sutikimą? Pasakyti "taip", arba "noriu", arba palinksėti galva...na kaip nors, bet taip, kad jūs jį suprastumėte...ir kada tai pradėjo daryti? Maniškis jei ko nenori, pasako "ne", arba papurto galvą...ir neaiškiai žodelį "nenoriu" moka pasakyti, bet sutikimo išreikšti dar nepavyksta...net palinksėti galva dar neišmokiau...gal turit kokių patarimų ir patirties, kaip to išmokyti....
Papildyta:
Maniškis irgi panašus...regimasis suvokimas labai geras, čia jo stiprioji pusė, bet kalbos suvokimas labai prastas...norėjau paklausti, kaip jums dabar sekasi mokintis? ar lankot bendrojo lavinimo mokyklą? ir pagal kokią programą mokinatės?
Koks šanuolis

čia jam nuo mūsų už pasiekimus
Deja, lankom spec. mokykla. Bet gerai jam ten, yra atskiri uzsiemimai, meno, sviesos terapija, muzika ir teatras. Mokosi ir rasyti. Iki pietu vyksta jiem normalios pamokos.
O sutikimo irgi iki siol nemoka isteiksti. Ne pasako ir galva papurto, o palinkseti nors tu ka, neismoksta. Bet kai grieztai apklausiu AR NORI?? Kartais kelis kartus, pasako loliu (noriu). Vis daugiau zodziu jis pasako. Bet ismokyti nesiduoda, ot ateina laikas ir pats pasako nauja zodi. Pvz, padejo man kepti pyraga, sako "kakava"

.
Maniskis per kompiuteri laaabai daug ka ismoko, tai jo pagrindinis langas i pasauli. Ir spalvas pazinti ir netgi rasyti kai kuriuos zodzius (slaptazodzius). Yra labai geru mokomuju zaidimu. Jei atimciau jam kompiuteri, nezinau, uzsidarytu visai savo pasaulelyje, vienintelis jo dziaugsmas, sielos atgaiva. Kaip galeciau jam atimti... Kaip tik galvojam gimtadieniui nupirkti kompiuteri.
Aisku, ne istisai sedeti, eina ir i lauka, turi dvirati, labai megsta vazineti. O jau jei mes ka darom, jis butinai prisijungia padeti. As tik noriu, kad jis butu laimingas, zinau kad mokslincium jo nepaversiu, tad tegu buna laimingas kasdieniniam gyvenime, turi savo megiamus uzsiemimus...