Įkraunama...
Įkraunama...

Kada grįžti į darbą po gimdymo?

Labukas visoms, 4u.gif

Laukiuosi antrojo vaikelio. Su pirmuoju namuose buvau beveik 3 metus. Nors salygos tikrai buvo blogos. 2003-2004 m. gaudavome apie 70 proc. algos, o suėjus metams - 100 Lt, kurių mokėjimą irgi neužilgo nutraukė.

Šiuo metu dirbu svajonių darbe thumbup.gif . Geras kolektyvas. Gera alga. Visi mane gerbia, myli, bet visgi kirba abejonė.. o jei ateis geresnė, "pigiau apmokama" ir t.t. Todėl vis pamastau apie darbą jau pirmaisiais vaiko gyvenimo meteliais..

Vyras nedirba. Pora kartų per metus važiuoja į užsienį pairbėti po kelis mėnesius. Jis šeimyniškas, manau galėtų pažiūrėt.

Pati planuoju matint minimum 6 mėn. Pirmąjį išmaitinau 8.. Galvoju nuo 6 mėnesių grįžti pusei dienos, o nuo 1 m. - pilnai dienai. g.gif

PASIDALINKIT, kada planuojat grįžti į darbą.
Ar yra tokių, kurioms teko derinti kūdikio matinimą ir darbą, ar yra pradėjusių dirbti jau pirmaisiai meteliais.. kas padėjo, kokie sunkumai...
Atsakyti
Su pirmu grįžau po 4 sav i studijas...Cia buvo košmaras. Daugiau neparkatočiau, nes neatsimenu savo vaiko kūdikio, per tą lėkimą.
Aš grįžti planuoju po 1 metų. mano labai panaši situacija- darbas geras, esu gerbiama, tačiau mano darbe reikai nuolat tobulėt- metai yra daug, yra didžiulė konkurencija, man išėjus, tikrai priims pavaduojančią ( norinčių tikrai visuomet yra)- o jei kita darbuotoja sutiks dirbti už mažesnę algą doh.gif
Atsakyti
Vat aš irgi galvoju.. o jeigu sutiks už mažiau...

Šiuo metu nusprendžiau grįžti po pusės metų - pusei dienos g.gif
Atsakyti
As palikau savo mazaja 6 menesiu. Isejau i kita kompanija, i geresnes pareigas ir didesni atlyginima. Darbo sritis labai siaura, dabo pasiulymu labai retai buna. Kadangi jau pries gimdyma buvau apsisprendusi, jog noreciau pakeisti kompanija, tad ieskojau galimybiu vos kudikiui gimus. Tad arba reikejo eiti, kai mazei buvo 6 mn, arba laukti kitu pasiulymu. Kuriu per pastaruosius 1.5 metu nebuvo nei vieno.

Pati nemaitinau jau tuo metu, puse metu mergyte priziurejo anyta, nuo metuku samdeme aukle.

Gerai ar blogai? Nera vieno atsakymo. Budavo, kad naktis praverkiau ziuredama i kudikeli ir griauziausi, kad auga be manes. Taciau budavo, kad didziavausi savimi, kad dirbu, uzdirbu ir man patinka toks gyvenimo budas. Sunkiausia buvo atlaikyti aplinkiniu pastabas ir kritika, nes buvau ivairiais zodziais isvadinta. Nors ir stengiausi nekreipti demesio...

Siai dienai mano pupai jau 2, pradejome lankyti darzeli... labai savarankiska ir protinga mergyte.
Atsakyti
Tikriausiai po metu ax.gif jei mama pagelbes ir pabus su anukeliu tai anksciau,po devyniu men 4u.gif
Atsakyti
As planuoju grizti kai vaikui sueis 2 metukai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(limpopo123 @ 2011 08 17, 19:25)
Tikriausiai po metu ax.gif jei mama pagelbes ir pabus su anukeliu tai anksciau,po devyniu men  4u.gif

drinks_cheers.gif po metų ir aš rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 08 17, 14:19)
As palikau savo mazaja 6 menesiu. Isejau i kita kompanija, i geresnes pareigas ir didesni atlyginima. Darbo sritis labai siaura, dabo pasiulymu labai retai buna. Kadangi jau pries gimdyma buvau apsisprendusi, jog noreciau pakeisti kompanija, tad ieskojau galimybiu vos kudikiui gimus. Tad arba reikejo eiti, kai mazei buvo 6 mn, arba laukti kitu pasiulymu. Kuriu per pastaruosius 1.5 metu nebuvo nei vieno.

Pati nemaitinau jau tuo metu, puse metu mergyte priziurejo anyta, nuo metuku samdeme aukle.

Gerai ar blogai? Nera vieno atsakymo. Budavo, kad naktis praverkiau ziuredama i kudikeli ir griauziausi, kad auga be manes. Taciau budavo, kad didziavausi savimi, kad dirbu, uzdirbu ir man patinka toks gyvenimo budas. Sunkiausia buvo atlaikyti aplinkiniu pastabas ir kritika, nes buvau ivairiais zodziais isvadinta. Nors ir stengiausi nekreipti demesio...

Siai dienai mano pupai jau 2, pradejome lankyti darzeli... labai savarankiska ir protinga mergyte.

Džiaugiuosi už jus 4u.gif
Gerai, kai yra kas padeda..
O dėl aplinkinių.. tai Galiu pasakyt, kad Belgijoj mamos po 2 mėnesių grįžta..
Biškį žiauru pagal mane, bet pas juos normalu. Ir jie niekaip nagali suprast, kad pas mus 2 metus būti galima.

Idealus variantas, kai vyras gerai uždirba ar tų vaiko pinigėlių užtenka, bet galvojant apie ateitį šiuo metu ir aš negalėsiu sau leist tokios prabangos kaip su pirmuoju.. ech.. doh.gif
Atsakyti
O as i darba planuoju grizti, kai suneliui sueis 2 metukai. Darbas ne vilkas i miska nepabegs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Individualistė @ 2011 08 22, 15:27)
Džiaugiuosi už jus  4u.gif
Gerai, kai yra kas padeda..
O dėl aplinkinių.. tai Galiu pasakyt, kad Belgijoj mamos po 2 mėnesių grįžta..
Biškį žiauru pagal mane, bet pas juos normalu. Ir jie niekaip nagali suprast, kad pas mus 2 metus būti galima.

bet pvž mes negalim sakyti,kad vaikai Belgijoje ar kitoje EU šalyje yra blogesni ar panačiai,nes čia tik LT yra priimta,kad mama su vaiku du metus turi būti rolleyes.gif visa kita dalis Europos (manau ir pasaulio)mamų išeina ir palieka vaiką dar mažesni,kad ir kaip skaudu tai motinoms,bet juk vaikai išauga ne ką prastesni,nei kitose šalyse rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Beža @ 2011 08 24, 22:21)
bet pvž mes negalim sakyti,kad vaikai Belgijoje ar kitoje EU šalyje yra blogesni ar panačiai,nes čia tik LT yra priimta,kad mama su vaiku du metus turi būti  rolleyes.gif visa kita dalis Europos (manau ir pasaulio)mamų išeina ir palieka vaiką dar mažesni,kad ir kaip skaudu tai motinoms,bet juk vaikai išauga ne ką prastesni,nei kitose šalyse  rolleyes.gif

Na man atrodo kaip tik atvirkščiai, čia pas mus priimta, kad moteris turi sugebėti dirbti ir vaikus auginti neturėdama darželio ir iš savo atlyginimo samdydama auklę. doh.gif(jokios išmokos, kai vaikui sueina vieneri nebepriklauso...). Iš iš viso mes čia turime būt "supermenes"... Jeigu vaikas suserga tai jau asmeninis reikalas, kaip tu sugebėsi be biuletenio prižiūrėti vaiką ir sėdėti darbelyje su viršvalandžiais... verysad.gif Arba poliklinikoj eilėj galėsi kaboti pora valandų ir tuo pačiu darbe viską padaryti. Ir iš viso jeigu toj poliklinikoj gausi kokį talonėlį....O sodros mokesčiai ohoho kokie. doh.gif

Kiek atkreipiau dėmesį pvz. Šveicarijoje ir Vokietijoje dažnai vienas iš šeimos narių lieka prižiūrėti dar didesnių vaikų nei 3 metai. Be to šeimos gauna vaiko pinigus.

Galiu pasakyti, kad darbau darbelyje su gerais viršvalandžiais, vaikas sirgo, biuletenio negalėjau imti, tai mano būseną kito skyriaus darbuotoja apibūdino "vaikšto komoj" doh.gif doh.gif doh.gif (Močiutės dirbančios už šimtų kilometrų, vyras į darbą irgi privalėjo eiti, auklės, kuri sutiktų prižiūrėti tik sergantį vaiką rasti sudėtinga...). Nenoriu prisiminti to laiko, kai atsikeli į darbą, o vaikui vėl 38 temperatūros verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Beža @ 2011 08 24, 23:21)
bet pvž mes negalim sakyti,kad vaikai Belgijoje ar kitoje EU šalyje yra blogesni ar panačiai,nes čia tik LT yra priimta,kad mama su vaiku du metus turi būti  rolleyes.gif visa kita dalis Europos (manau ir pasaulio)mamų išeina ir palieka vaiką dar mažesni,kad ir kaip skaudu tai motinoms,bet juk vaikai išauga ne ką prastesni,nei kitose šalyse  rolleyes.gif

Gal vieną dieną nustokim Lietuvą lygint su kitom Europos valstybėm? Toli gražu iki jų visomis prasmėmis. Aišku palieka tuos mažius, nes yra kur ir už ką. Kur siūlytumėte palikti metukų vaiką Lietuvoj???? Auklėj???? Jos ima daugiau, nei aš uždirbu. O gal privačiam darželyje???? Tada jau ir į darbą neapsimokėtų eit. Mamos sėdi, nes tai yra pigiausias variantas. Be to, į mamas su mažais vaikais visi žiūri kreivai,nes neduok dieve tavo vaikas susirgs ir reikės biuletenio, taigi šakės, visi kreivai žiūri ir tu esi kalta, kad turi vaiką ir jis dar priedo (tik pamanykit) serga. GAl tikrai nustokim nusišnekėt ir lygint šitą ašarų pakalnę su Europa.

Ir aš grįšiu po dviejų metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romaievamatilda: 25 rugpjūčio 2011 - 09:16