QUOTE(vardė @ 2011 09 21, 21:40)
Aš tai kažin ar taip lengvai receptą išduočiau. Visoms dabar taaaaip smalsu, kad galėtų ir retenybinių sėklų ar kokį kauptuką paaukot, kad tik sužinotų
Et, ką jau.. jei bus skanu, tai bent iki gyvenimo galo geruoju minėsit... matiką turiu, o jei kuri norės, tai ir geranoriškai man kokią sėklų retenybę pasiūlys... na, aš taip tikiuosi..
QUOTE(Casual @ 2011 09 21, 22:50)
aha , as irgi apziurejau kad kazkas plaukioja
manyciau svogunai, cesnakai ir pipirai ten toje uogieneje duoda esmini skonio akcenta
Vo vo, teisingai, dar ten matosi runkelio gabaliukai ir šiaudų kuokšteliai...

---------------------------------------
Gerai, viens-du, labas rytas

Receptas nesunkus, sudėtis paprasta, gamyba - tep-lep... Tik rašymo bus mažumėlę, nes paaiškinsiu kaip kuriuos pomidorus geriau daryt.
Iškart rašau recepto maxi sudėtį, pagal tas normas man normaliausiai gaunasi.
Pomidorų Uogienė "Ex-otica"
5 kg pomidorų
1.5 kg cukraus
3 citrinos
2 maži pusiau saldūs apelsinai
2 arbatiniai šaukšteliai (su nedideliu kaupu) malto imbiero
2 valg. šaukštai krakmolo
Gamyba.
Raudoni, sunokę pomidorai.
Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odelę, supjaustome nedideliais gabaliukais, iš pradžių sudedame į dubenį, susidariusį skystį nupilame į atskirą stiklainį, tuomet pomidorų gabaliukus sudedame į puodą.
Citrinas ir apelsinus supjaustome griežinėliais, po to smulkiais kubeliais (su žievelėmis) kuo smulkiau, ypač pasistenkit žieveles sąžiningai pasmulkinti. Dedame į puodą. Supilame cukrų ir imbierą. Gerai iš maišome ir kaitiname. Kai užverda, sumažiname ugnį ir taip kaitiname apie 30-40 min. Dažnai pamaišome, kad neprisviltų. Kai matot, kad pomidorų gabaliukai tiesiog įkyriai sėda ant dugno, reiškia artėja virimo pabaiga (aš pagal tai orientuojuosi), maišydamos supilkite ištirpintą krakmolą (tirpinimui labai tiks tos pomidorų sultys, kurias nupylėt nuo pomidorų). Padidinat liepsną, palaukiat kol užvirs ir supilstot į stiklainius. Užsukat. Apverčiat.
--------------------------------------------------
Gamyba.
Žali, kieti, neprinokę pomidorai.
Tai šiek tiek lengviau ir greičiau, nei su raudonais pomidorais. Žalių pomidorų nereikia nulupti. Tiesiog iškart smulkiai supjaustom gabaliukais, skysčio irgi nereikia nupilti, nes jo nėra, dedam puodan, sudedam kas priklauso ir verdam. Gamyba ta pati kaip su raudonais pomidorais.
---------------------------------------------------
Jei kuri mėgstat stipresnį skonį, galit imbiero mažumėlę dėti daugiau, jis duoda tokio "cinkelio". Valgai ir jaučiasi kaip "dezinfekuojasi" gerklė. Bet tai tikrai geras jausmas

Na, nepadauginkit tik...
---------------------------------------------------
O čia toms, kurios nenori "sugadinti" pomidorų, kurioms gana vieno šaukšto....
Paragavimui:
1 kg pomidorų
300 gr cukraus
1 citrina
pusė apelsino
pusė arbatinio šaukštelio imbiero
nepilnas šaukštas krakmolo
Iš tokio kiekio išeina apie 0.7 stiklainiukas uogienės.
---------------------------------------------------
Žalių ir raudonų pomidorų uogienės skonis šiek tiek skiriasi. Žalioji uogienė tokia, na, vyriškesnė, tvirtesnė, tokia su "linksmu kaprizu". Raudona - švelnesnė.
Labiausiai man patinka, kad ši uogienė labai skanu ir su batonu, pienu. Tuo pačiu puikiai tinka prie silkės patiekalo... Universalas
----------------------------------------------
Prašymas. Norėčiau komentarų iš tų, kurios gamins. Tiks ir pagyros, ir kritika neprošal - bus kur tobulėt
Skanaus visoms