Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

O tai jei pas tave neišsimozoja, tai tu jų ir neplauni, kai kitą kartą ką nors konservuoji?...

Esu suvalkietė,taupau vandenį biggrin.gif

O jei rimtai,tai aš net į rūsį nešu atsargiai,stengiuosi nevartyt,kad nesiliestų dangteliai,galvoju gal paskui pelyt ar gest pradės.

Čia pas jus labai smagu pomidoruose,nors niekad nerašau,bet skaitau visada...

Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2011 09 22, 14:49)

Čia pas jus labai smagu pomidoruose,nors niekad nerašau,bet skaitau visada...

tas taip - smagu čia pas mus žiemą vasarą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilsva @ 2011 09 22, 14:26)
bandysiu kitais metais,nes jau neturiu žalių pomidorų,o iš raudonų  mirksiukas.gif nesiryžtu  blush2.gif ...

Kokios interesnos pomidoristės... g.gif o tai žalias pomidoras "drąsiau" atrodo, kad iš raudonų nesiryžti?.. biggrin.gif Dzingt, iš kokių daryt, taigi tik spalva skiriasi smile.gif

A, irnesakyk.gif gi kaip norit, mano misija atlikta smile.gif Pati žiemą kaip lokys sėdėsiu prie pečiaus, kaišiosiu leteną į stiklainį ir uogienę laižysiu.

Tuoj prasidės masinė sėklų pirkimo psichozė - bus irgi neliūdna. Jau domitės kurios nors kokiom stebuklingom naujienom, ar dar vis leidžiat paskutinį kvapą tarp rudeniškai nusistekenusių pomidorų?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 09 22, 17:07)

Tuoj prasidės masinė sėklų pirkimo psichozė - bus irgi neliūdna. Jau domitės kurios nors kokiom stebuklingom naujienom, ar dar vis leidžiat paskutinį kvapą tarp rudeniškai nusistekenusių pomidorų?

uzkniso jie mane- ant rudens eme zaliuot ir taip gausiai zydet, kad nervai neatlaike- nuzudziau as juos unsure.gif uzraukiau sezona t.sakant per prievarta. zalius visus paleidau i konservus. raudonu dar pora dezu voliojasi ir dar puskibiris tikisi tapti raudonais. o viena maza dezute tai jau tokiu pavargusiu- MB praeidamas uzklause "ar cia nukainuoti?" doh.gif . nesiu ryt lauk ta drozdefilu roju....
va tokia atsaskaita. nuo siol domesiuosi tik seklomis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2011 09 22, 14:37)
mastau.gif tai kaip čia pas tave čierkoj yr butely nėr mastau.gif  hihihi.gif
žalių nėr,o raudonų dar turi mastau.gif  mirksiukas.gif

vat būtent lotuliukas.gif - raudonų turiu,o žalių ne rolleyes.gif ,taip jau šiemet išėjo .... viršūnės nudegė ,nujuodavo,o pradėję nokti žemiau suraudo-tai dėžutėse pasidėjus dar turiu,kurie ilgiau pasilaiko (Tolstojus,De Barao)...

Ex , sunglasses2.gif juokinga,bet esu ne jauniklė ir turbut konservatyvi rolleyes.gif ,kad atrodo,kaip ten tomatinė uogienė iš raudonų bus, o iš žalių jau seniau visko prisigalvodavom tongue.gif , tai su jais ir išbandysiu naująjį receptuką irnesakyk.gif
Atsakyti
g.gif g.gif kaip jus anksti pomidorus isprasot is siltnamio...zadejau ir as vienam,bet nuejus ir pamacius nemazai pomidoru ranka nekyla blush2.gif man skaniau visdelto sviezi,o tik kai ju neber tenkinuos perdirbtais
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 09 22, 19:22)
uzkniso jie mane..
viena maza dezute tai jau tokiu pavargusiu.....nesiu ryt lauk ta drozdefilu roju....

Tep tep, suprantama.. jau sėt naujus norisi, tik va, žiema sutrukdys.. biggrin.gif

O tu iš tų pavargėlių uogienę padaryk. Rimtai. Nuplikyk, nulupk odeles, išpjaustyk visokius supuvimus, pažeidimus. Kilogramą, gal ir du iš bendros krūvos tikrai sukrapštysi. Uogienei tinka. Nesigailėsi smile.gif

QUOTE(vilsva @ 2011 09 22, 20:03)
esu turbut konservatyvi  rolleyes.gif kaip ten tomatinė uogienė iš raudonų bus...

Klausyk, konservatore, o iš kokių braškių uogienę darai? Žalių ar raudonų?... smile.gif
Nu jo, žalia uogienė romantiškiau atrodo, bet raudona skoniu ne prastesnė. Žodžiu, kitais metais galėsit jau iš anksčiau visokios po truputį pasidaryt ir paragaut, vis kažkokia įvairovė, nenuobodu bus smaližiaut smile.gif

O pas mane dar pomidorų pakankamai tebekybo, sakau, gal eksperimentams juos paleist... g.gif tik neužkimbu už jokios minties kokiems tyrimams juos paaukot g.gif
Atsakyti
4u.gif biggrin.gif jo , prašom sukurti kuo daugiau receptų...kad , kai mes naujokės turėsim tiek pomidorų ,jau turėtume iš anksto paruoštas veiklos gaires biggrin.gif

aš tai va kažkaip su paprika nebaigiu tvarkytis dar yra ir yra vis lauke...gal ,Ex , kokį receptėlį ax.gif blush2.gif su medum dariau , paskui pasterizuotas dariau tik be medaus , paskui dariau su obuoliais antaniniais...ir dar ne visas sudorojau...
su kopūstais dar kažkiek padarysiu , nu bet ten ne daug sueis...
Atsakyti
Pas mane pomidorų dar sočiai.Dalinu giminėms jau,nes tiek kiek privekavau tikrai nesuvalgysim doh.gif Kas negeriausia,tai mažei per MP nuo pomidorų pilvelį pučia,tai pusės veislių net neparagavau.

Uogienę tikrai bandysiu thumbup.gif tik laiko reik rast doh.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 09 23, 07:56)
aš tai va kažkaip su paprika nebaigiu tvarkytis dar yra ir yra vis lauke...gal ,Ex , kokį receptėlį ax.gif  blush2.gif dar ne visas sudorojau...

Mmmmm schmoll.gif pas pomidoristę klaust paprikų receptų, tai tas pats, kas pas stomatologą prašyt suremontuot mašiną.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 09 23, 06:56)

aš tai va kažkaip su paprika nebaigiu tvarkytis dar yra ir yra vis lauke...gal ,Ex , kokį receptėlį ax.gif  blush2.gif su medum dariau , paskui pasterizuotas dariau tik be medaus , paskui dariau su obuoliais antaniniais...ir dar ne visas sudorojau...
su kopūstais dar kažkiek padarysiu , nu bet ten ne daug sueis...

girdėjau, kad paprikos pomidorų sultyse skanios.
Bet šiaip patarčiau daugiau su medum padaryt. Kiek girdėjau atsiliepimų ir kiek pas mane jų kas ragavo, šitos tiesiog be konkurencijos wub.gif Pas mane pernai jos per Naujus metus užsibaigė ir vyras iki pat vasaros zyzė, kad mažai buvo. Šiemet paprikų turiu mažai, tai vis girdžiu pasiūlymų nusipirkt ir su medum sukonservuot.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 09 23, 07:15)

O tu iš tų pavargėlių uogienę padaryk. Rimtai. Nuplikyk, nulupk odeles, išpjaustyk visokius supuvimus, pažeidimus. Kilogramą, gal ir du iš bendros krūvos tikrai sukrapštysi. Uogienei tinka. Nesigailėsi smile.gif

oj, tiek jau tos... as siemet ir taip jau kaip konservu fabrike sukausi. o valgyt realiai nebus kam verysad.gif idomu o du metus konservus galima laikyti? g.gif
Atsakyti