Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai, 6-ta tema

QUOTE(Layn @ 2013 02 07, 15:11)
Sveikos merginos, nuo kiek metų nešiojate lęšius? Nes mano dukrelė 13 metų (Už 2 mėnesių - 14 metų) užsigeidė lęšių, nes kadangi jei bėdelės su akytėm, tai šeip reikia jai jau akinukų, bet nenori, žinoma namuose ji juos nešioja, o mokykloje sunkiai lentą mato. Mat gėdinasi. Ar galima tokio amžiaus nešiot lęšius, nieko blogo nenutiks ar kažką pnš?.  smile.gif

jeigu ji su jais gerai jausis, priziures, laiku keis nieko ir nenutiks.
siulau leisti pabandyti. patiks nesios, nepatiks uzsides akinius, geriau nei visai be ju.
o kad gedinasi normalu, paauglyste, mados, o jei dar kas klaseje tyciojasi. blogiau nei be akiniu tikrai nebus:)
Atsakyti
QUOTE(Layn @ 2013 02 07, 16:11)
Sveikos merginos, nuo kiek metų nešiojate lęšius? Nes mano dukrelė 13 metų (Už 2 mėnesių - 14 metų) užsigeidė lęšių, nes kadangi jei bėdelės su akytėm, tai šeip reikia jai jau akinukų, bet nenori, žinoma namuose ji juos nešioja, o mokykloje sunkiai lentą mato. Mat gėdinasi. Ar galima tokio amžiaus nešiot lęšius, nieko blogo nenutiks ar kažką pnš?.  smile.gif

Geriausia pasitarti su kompetetingu gydytoju. Man, pries daug metu, gydytojai siulydavo atideti lesiu nesiojima, kol man sukaks bent 16 metu. Tiesa, nepamenu kokia buvo to priezastis, bet vis delto su lesiai teko palaukti smile.gif
Jei nuspresite leisti dukrai nesioti lesius stebekite, kad tinkamai laikytusi higienos, nes tokiame amziuje tokie dalykai dazniausiai buna antraeiliai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B.r.i.u.n.e.t.e: 07 vasario 2013 - 15:50
Bet kažin ar optikoje juos parduotu tokiam amžiui ir ar gydytojas leistu?
Nes kaip mano draugės dukrai prieš metus jai tiekpat metų. gydytojas jai leido nešioti, išrašė juos, bet optikoje jų nepardavė. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Layn: 07 vasario 2013 - 18:38
QUOTE(Layn @ 2013 02 07, 19:38)
Bet kažin ar optikoje juos parduotu tokiam amžiui ir ar gydytojas leistu?
Nes kaip mano draugės dukrai prieš metus jai tiekpat metų. gydytojas jai leido nešioti, išrašė juos, bet optikoje jų nepardavė.  g.gif

Kiek zinau amziaus apribojimo lesiu pardavimui nera. Bet kokiu atveju nematau problemos, juk tikriausiai pirma karta dukra eis pirkti lesius su jumis.
Papildyta:
Pagal anksciau parasytas zinutes matau, kad jus visai ne mama, o 13-mete mergaite doh.gif Kam tokie vaiku zaidimai? g.gif

Jei nori lesiu pirmiausia aptark si klausima su mama. Beja, pries tai tau reikes apsilankyti pas gydytoja, kad parinku tinkamus lesius ir nusprestu ar bendrai gali juos nesioti. Kiek zinau iki 16 metu vaikai turi lankytis pas gydytoja tik su tevais/globejais (jei tvarka pasikeite pataisykite mane). O ir moketi uz si malonuma teks tevams, todel siulau pakalbeti su mama.
Atsakyti
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2013 02 07, 18:54)
Kiek zinau amziaus apribojimo lesiu pardavimui nera. Bet kokiu atveju nematau problemos, juk tikriausiai pirma karta dukra eis pirkti lesius su jumis.
Papildyta:
Pagal anksciau parasytas zinutes matau, kad jus visai ne mama, o 13-mete mergaite  doh.gif Kam tokie vaiku zaidimai?  g.gif

Jei nori lesiu pirmiausia aptark si klausima su mama. Beja, pries tai tau reikes apsilankyti pas gydytoja, kad parinku tinkamus lesius ir nusprestu ar bendrai gali juos nesioti. Kiek zinau iki 16 metu vaikai turi lankytis pas gydytoja tik su tevais/globejais (jei tvarka pasikeite pataisykite mane). O ir moketi uz si malonuma teks tevams, todel siulau pakalbeti su mama.

Deja klystate man ne 13 metų, galbūt taip manote, nes tesiog rašau dažniau į "7 metų ir vyresni" ar kažkaip ten į tą skyrių, galbūt taip ir manote. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Layn @ 2013 02 08, 01:02)
Deja klystate man ne 13 metų, galbūt taip manote, nes tesiog rašau dažniau į "7 metų ir vyresni" ar kažkaip ten į tą skyrių, galbūt taip ir manote. smile.gif

Jusu reikalas, man vienodai kiek jums metu, tiesiog cituoju jusu posta "Sveiki, esu 13-kametė paauglė, jau[...]" wink.gif
Atsakyti
Sveikos, man tai kilo klausimas :AR YRA SKIRTUMAS TARP KL PERKAMU INTERNETE IR OPTIKOJE? ne net nežinau, kai nusiperku optikoje jie man atrodo kažkokie kokybiškesni, o kai perku internete, tuo pačiu pavadinimu išnešioju žymiai trumpiau g.gif nesat su tuo susidūrusios?
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 02 08, 12:06)
Sveikos, man tai kilo klausimas :AR YRA SKIRTUMAS TARP KL PERKAMU INTERNETE IR OPTIKOJE? ne net nežinau, kai nusiperku optikoje jie man atrodo kažkokie kokybiškesni, o kai perku internete, tuo pačiu pavadinimu išnešioju žymiai trumpiau  g.gif nesat su tuo susidūrusios?

Vienu metu teko su tuo susidurti,bet dabar viskas ok vėl.Optikos lęšiai gerokai ilgiau laikydavo,o internetu prastai...Galvojau,kad tai galėjo įtakoti netinkamos lęšių laikymo sąlygos.Dabar perku iš kitos internetinės parduotuvės,su jų lęšiais viskas ok thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2013 02 09, 10:32)
Vienu metu teko su tuo susidurti,bet dabar viskas ok vėl.Optikos lęšiai gerokai ilgiau laikydavo,o internetu prastai...Galvojau,kad tai galėjo įtakoti netinkamos lęšių laikymo sąlygos.Dabar perku iš kitos internetinės parduotuvės,su jų lęšiais viskas ok thumbup.gif

Sveika,

iš kokios perkat ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 02 08, 13:06)
Sveikos, man tai kilo klausimas :AR YRA SKIRTUMAS TARP KL PERKAMU INTERNETE IR OPTIKOJE? ne net nežinau, kai nusiperku optikoje jie man atrodo kažkokie kokybiškesni, o kai perku internete, tuo pačiu pavadinimu išnešioju žymiai trumpiau  g.gif nesat su tuo susidūrusios?

Sveikos, jau daugiau nei 10 metų nešioju kontaktinius esu pirkusi ir internetu ir parduotuvėse. Man atrodo ir ten ir ten kontaktiniai lęšiai vienodi. Tik aišku žiemą pristatant gali sušalti tirpalas, o tada jau mesi lauk. Kai perki internetu sudėtingiau yra gražinti kontaktinius lęšius. Nes pvz pirkau Oasys kontaktinius lęšius optikoje ir išsiėmusi kontaktinį lęšį iš konteinerio pastebėjau, kad jis yra įplyšęs. Tai iškarto su čekiu ir kontaktiniu lęšiu ėjau atgal į optiką ir man pakeitė į naują be jokių problemų.
Atsakyti
ačiū už atsakymus smile.gif na gal mano akis jautrios pasidarė ar ka g.gif reikia pabandyti gal vienadienius.
bet kažkaip man pasirodė daug kokybiškesni kai pirkau optikoje, jie ilgiau išliko nejaučiami akyje. kalbant apie J&J aqua osis
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 02 11, 13:45)
ačiū už atsakymus smile.gif na gal mano akis jautrios pasidarė ar ka g.gif  reikia pabandyti gal vienadienius.
bet kažkaip man pasirodė daug kokybiškesni kai pirkau optikoje, jie ilgiau išliko nejaučiami akyje. kalbant apie J&J aqua osis

Patarčiau išsitirti akis pas oftolmonologą. Gal atsirado kokių pakitimų aky. Gydytojas turėtu ištirtiakis mikroskopu ir parinkti kokie lęšiai labiausiai tinka. Šiau metu kokybiškiausi kontaktiniai lęšiai rinkoje Johnsons. Nei vienų kontaktinių lęšių negalima pernešioti nesvarbu, kad su jais dar gerai jaučiatės pvz Oasys kontaktinius, yra skirti nešioti dvi savaites. Jeigu akys jautrios tada Johnsons vienadieniai Moist, sumažėja galimybė užteršti kontaktinį lęšį, nes kiekvieną dieną įsidėsite idealiai švarius lęšius.
Atsakyti