Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai, 6-ta tema

Turiu bėdą - porą mėnesių nesibaigiantį akių uždegimą (ar kažkas pan). Esmė, kad 2,5metų nešioju lęšius, tuos pačius Oasis Acuvue (mėnesinius). Prieš porą mėn pradėjo šiek tiek pūliuoti akis - tai viena, tai kita. Nusipirkau Oftan Dexa chora, kažkiek palašinau, kelias dienas buvau be lęšių. Paskui, manydama, kad išsigydžiau, įsidėjau naujus lęšius ir jau kitą dieną vėl raudonuoja ir nori pūliuot. Tada gyd. išrašė Cationorm lašelių - lašinau ir vėl man atrodė, kad tikrai išsigydžiau, nes nei raudonavo, nei pūliavo. Ir vėl nauja lęšių pora ir vėl tą pačią ar kitą dieną prasideda tos pačios bėdos. Pas gerą gydytoją eisiu tik rugsėjo vidury, bet jau nebežinau, kas akims netinka.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2015 08 20, 14:00)
Turiu bėdą - porą mėnesių nesibaigiantį akių uždegimą (ar kažkas pan). Esmė, kad 2,5metų nešioju lęšius, tuos pačius Oasis Acuvue (mėnesinius). Prieš porą mėn pradėjo šiek tiek pūliuoti akis - tai viena, tai kita. Nusipirkau Oftan Dexa chora, kažkiek palašinau, kelias dienas buvau be lęšių. Paskui, manydama, kad išsigydžiau, įsidėjau naujus lęšius ir jau kitą dieną vėl raudonuoja ir nori pūliuot. Tada gyd. išrašė Cationorm lašelių - lašinau ir vėl man atrodė, kad tikrai išsigydžiau, nes nei raudonavo, nei pūliavo. Ir vėl nauja lęšių pora ir vėl tą pačią ar kitą dieną prasideda tos pačios bėdos. Pas gerą gydytoją eisiu tik rugsėjo vidury, bet jau nebežinau, kas akims netinka.

o jus nors kartais akinius nešiojat? aš pati nešioju šiuos lęšius, tikrai geri ( akinius dažniau ) manau ne lęšiai kalti, o akys pavargo, o gal ir uždegimas užsiliko. labai patarčiau iki vizito pas gydytoja visiškai atsisakyt lęšių
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2015 08 20, 16:34)
o jus nors kartais akinius nešiojat? aš pati nešioju šiuos lęšius, tikrai geri ( akinius dažniau ) manau ne lęšiai kalti, o akys pavargo, o gal ir uždegimas užsiliko. labai patarčiau iki vizito pas gydytoja visiškai atsisakyt lęšių

Iš principo nenešioju akinių, tik kai uždegimas koks- tada taip. O šiaip nuo ryto iki vakaro su lęšiais.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2015 08 21, 12:53)
Iš principo nenešioju akinių, tik kai uždegimas koks-  tada taip. O šiaip nuo ryto iki vakaro su lęšiais.

štai ir atsakymas smile.gif juk elementariausiose atmintinėse rašo, kad reiktu daryti pertrauka ir leisti akims pailsėti

Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2015 08 21, 11:53)
Iš principo nenešioju akinių, tik kai uždegimas koks-  tada taip. O šiaip nuo ryto iki vakaro su lęšiais.

blink.gif Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2015 08 24, 10:13)
blink.gif  Kodėl?

turėjau omeny ne dėl principo, o tiesiog nenešioju, nes lęšiai patogiau/gražiau.
Bet kas iš to, dabar ir po 3-4 dienas būnu su akiniais, bet kai prireikia lęšių, jau po pusdienio puliuoja ir raudonuoja akys. Užburtas ratas.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2015 08 26, 14:37)
turėjau omeny ne dėl principo, o tiesiog nenešioju, nes lęšiai patogiau/gražiau.
Bet kas iš to, dabar ir po 3-4 dienas būnu su akiniais, bet kai prireikia lęšių, jau po pusdienio puliuoja ir raudonuoja akys. Užburtas ratas.

bet paskaičiavus išlaidas lęšiams, patoguma jums reikėtu pagalvoti apie akių korekcija lazeriu

kada pas gerą gyd eisit?
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2015 08 26, 16:09)
bet paskaičiavus išlaidas lęšiams, patoguma jums reikėtu pagalvoti apie akių korekcija lazeriu

kada pas gerą gyd eisit?

Mano žiniom, operacija galima tik tuomet, kai sustojęs blogėjimas. Mano dešinioji linkusi pablogėti, kairioji lyg ir laikosi taip pat. Pas gyd. rugsėjo vidury - jau nekantrauju.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2015 08 26, 13:37)

Ar šie simptomai jūsų nepriverčia susimąstyti, kad neteisingu režimu nešiojate kontaktinius lęšius? Periodiškai nešioti akinius būtina. Nuolatinis ir besaikis lęšių nešiojimas anksčiau ar vėliau išprovokuoja rimtas akių problemas.
Atsakyti
Visad naudojau Oasys Acuvue lęšius, kaip ir limpa jie man prie akies, bet gydytoja pasakė, kad pagal mano akis diametras turi būti 14,5, o Oasys teturi 14. Optikoj išrašant lęšius neminėjo nei apie bazinę kreivę, nei apie diametrą. Tai gal patarsit kokius panašius į Oasis, tik kad turėtų diametrą didesnį? Jokių kitų firmų nesu naudojus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 22 rugsėjo 2015 - 09:22
QUOTE(nefifi @ 2015 09 22, 09:21)
Visad naudojau Oasys Acuvue lęšius, kaip ir limpa jie man prie akies, bet gydytoja pasakė, kad pagal mano akis diametras turi būti 14,5, o Oasys teturi 14.  Optikoj išrašant lęšius neminėjo nei apie bazinę kreivę, nei apie diametrą. Tai gal patarsit kokius panašius į Oasis, tik kad turėtų diametrą didesnį? Jokių kitų firmų nesu naudojus.

O tai gydytoja tik pusę darbo atliko? Diametrą ir BC nustatė, o lęšių neparekomendavo? g.gif
Atsakyti
gal jau ir raset, bet kur is kur siunciates lesius pigiau?
Atsakyti