Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai, 6-ta tema

QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 20, 17:46)
del sutvarkymo akiu, nemanau, kad akiniai geriau nei lesiai, jei juos toleruoja.ne tas amzius, kai akiniai sutvarkys manau regejima jau.

Akiniai tikrai geriau akims, nes jie bent jau nekenkia. O nešiojant kontaktinius lęšius, galimi įvairūs sutrikimai - ir praeitoje temoje rašė apie akių uždegimus, kraujagyslių įauginėjimus doh.gif Seniau mane tai ir atbaidydavo nuo lęšių. Bet jau pavargau nuo akinių doh.gif Jau apie 15 m. nuolat nešioju akinius, bet beveik visose nuotraukose (bent jau kur pati pozuoju) esu be jų biggrin.gif Tai parodo mano požiūrį į akinius lotuliukas.gif

QUOTE(JN @ 2011 08 20, 17:52)
Esu gana sena, bet apie akių poilsį prieš patikrą girdžiu pirmakart...

Aš taip pat biggrin.gif Ir man neteko. Bet seniau lęšiais net nesidomėjau. Ačiū dabar žinosiu - 4 dienas prieš vizitą lęšių nenešioti topsecret.gif aciuks.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 20, 18:36)
na man vistiek truksta ryskumo, kai per paskaitas sedim ir ziurim i lenta tai sunku kartais perskaityti. anksciau akinius nesiojau bet su jais man ne patogu. ir siaip kaip galvojat ar galima toki regejima pataisyti kad pageretu?jei taip, tai kuom? smile.gif zinau kad naivu..taciau gal dar yra galimybe?

Man atsiuntė filmuką apie pratimus regėjimui gerinti, pati nenaudojau, bet atsiliepimų gerų girdėjau, galiu pasidalint kaip nors mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2011 08 22, 12:21)
Man atsiuntė filmuką apie pratimus regėjimui gerinti, pati nenaudojau, bet atsiliepimų gerų girdėjau, galiu pasidalint kaip nors  mirksiukas.gif

noriu labai 4u.gif
Atsakyti
sveikos, nors lęšių kol kas nešiot dar nežadu, tačiau tokios galimybės neatmetu.... Bet.... Reikia patarimo, nuomonių....
Pratinuosi prie cilindrinių stiklų ir man tai sunkiai sekasi.... Pirmą kartą gavau receptą su cilindru, skyrė dabar patį mažiausią , t.y. 0,5 , bet realiai reikia bent 1,5.... Tai po metų keist reiktų, jei ne BET.... Gydytoja sakė, kad vyresniems, t.y. ne vaikams, sunkiau sekasi priprasti prie cilindro, tačiau nepaklausiau kodėl.... Savaitę laiko jau nešioju naujus akinius ( vairavimui, televizoriui, žiūrėjimas į tolį ) ir vakarais nuėmus akinius jaučiu jog galva tuoj sprogs... Skauda nuo pakaušio žemyn lig kaklo.... Ar gali būt, kad perdaug laiko kol kas kaip pratinimosi laikotarpiu praleidžiu su akiniais?? Negi tas mažas cilindriukas tiek gali?
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2011 08 22, 11:54)
sveikos, nors lęšių kol kas nešiot dar nežadu, tačiau tokios galimybės neatmetu.... Bet.... Reikia patarimo, nuomonių....
Pratinuosi prie cilindrinių stiklų ir man tai sunkiai sekasi.... Pirmą kartą gavau receptą su cilindru, skyrė dabar patį mažiausią , t.y. 0,5 , bet realiai reikia bent 1,5.... Tai po metų keist reiktų, jei ne BET.... Gydytoja sakė, kad vyresniems, t.y. ne vaikams, sunkiau sekasi priprasti prie cilindro, tačiau nepaklausiau kodėl.... Savaitę laiko jau nešioju naujus akinius ( vairavimui, televizoriui, žiūrėjimas į tolį ) ir vakarais nuėmus akinius jaučiu jog galva tuoj sprogs... Skauda nuo pakaušio žemyn lig kaklo.... Ar gali būt, kad perdaug laiko kol kas kaip pratinimosi laikotarpiu praleidžiu su akiniais?? Negi tas mažas cilindriukas tiek gali?

ar cia mes apie astigmatizma snekam?
jei taip, lygiai taip jauciaus ir as. pirmas dienas isvis negalejau buti ilgiau nei kelias valandas...toliau..toliau as nepripratau. tarkim atbuvus moksluose visa diena, as nebegaledavau normaliai grizti namo. tad galiausiai vairuodavo kazkas kitas is kolegu. jausmas toks pat, namie krisdavau tiesiog miegot, nes nuo to skausmo net pykindavo. maniau su sveikata kazkas negerai. turejus mazakraujyste..galvojau gal kas vel, bet viskas ok..kol nepasilankiau dabar pas gydytoja ir nepaaiskino.

tik aps mane pasake taip, jog cilindrai ideti didesni net nei reiketu. realiai reikia 0.5, ideta 0.75..bet siaip su tokiu mazu astigmatizmu isvis nelabai reikalo yra.

dabar persokau ant lesiu, tai tie akiniai siek tiek nesiojimui tiks. pusdieni isbunu, bet veliau viskas. o jau daugiau nei metai praejo, as deja nepripratau.
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 22, 13:03)
ar cia mes apie astigmatizma snekam?

jop.... tas pats.... Hm, nu gal tada tempus nešiojimo bandyt mažint, bet taip faina ryškiai matyt.... Man nuo skausmo net miegot nebeina, rodos persprogs galva... Na nedidelis tas mano cilindras dabar, bet kaip rašiau jo reiktų 1,5 , o nuo 0,5 akis ir galvą pratint pradėjom, o tai geresnio vaizdo oj kaip duoda... Bet va tas pripratimas....
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2011 08 22, 12:16)
jop.... tas pats.... Hm, nu gal tada tempus nešiojimo bandyt mažint, bet taip faina ryškiai matyt.... Man nuo skausmo net miegot nebeina, rodos persprogs galva... Na nedidelis tas mano cilindras dabar, bet kaip rašiau jo reiktų 1,5 , o nuo 0,5 akis ir galvą pratint pradėjom, o tai geresnio vaizdo oj kaip duoda... Bet va tas pripratimas....

na zinot neilgai ir nesiojat, gal iskart taip ilgai nedevekit ir priprasit. ypac kai jums jauciasi matymo skirtumas, nes as jo nelabai jutau. kiti ir pripranta. nemeskit kolkas, tiesiog nedevekit kolkas visa diena, po truputi pereikit:)
Atsakyti
[quote=Stiuardese,2011 08 22, 12:21]
Man atsiuntė filmuką apie pratimus regėjimui gerinti, pati nenaudojau, bet atsiliepimų gerų girdėjau, galiu pasidalint kaip nors mirksiukas.gif
[/quoGal linka turite per kuri siuntetes? smile.gif
Atsakyti
[quote=egzzzotika,2011 08 23, 00:14]
[quote=Stiuardese,2011 08 22, 12:21]
[/quoGal linka turite per kuri siuntetes? smile.gif
[/quote]

nea, irgi gavau skypu ax.gif
Atsakyti
mano akių silpnumas buvo apie -2,5 ir -1,5, gydytoja parinko lęšius silpnesnius, bet nežinau tiksliai kokius dabar g.gif tai va, o dabar akys pasilpusios ir šiuo metu -3,25 ir -2,25. Aš klausiau ar man lęšius reikia silpnesnius pirktis, tai atsakė, kad silpnesnių reikia tik nuo -3,5 ir silpnesni turi būti 0,25 g.gif g.gif tai kaip suprasti? kur tiesa tada? Gal jūs žinote kiek ir nuo kokio silpnumo reikia jau tuos lęšius pirkti silpnesnius 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sume: 23 rugpjūčio 2011 - 15:41
QUOTE(sume @ 2011 08 23, 15:40)
mano akių silpnumas buvo apie -2,5 ir -1,5, gydytoja parinko lęšius silpnesnius, bet nežinau tiksliai kokius dabar g.gif  tai va, o dabar akys pasilpusios ir šiuo metu -3,25 ir -2,25.  Aš klausiau ar man lęšius reikia silpnesnius pirktis, tai atsakė, kad silpnesnių reikia tik nuo -3,5 ir silpnesni turi būti 0,25 g.gif  g.gif tai kaip suprasti? kur tiesa tada? Gal jūs žinote kiek ir nuo kokio silpnumo reikia jau tuos lęšius pirkti silpnesnius 4u.gif  4u.gif

man pries tai kai buvo nustatytas ne toks regejimas tai ta gydytoja sake maziau , nors nustate 1.5 minus. o kai buvau pas paskutine, kuri atrinkinejo tinkamus, kuri daug daugiau visko pasake, tai sake, jog 0.25 silpnesni eina tik nuo minus 3, net ir rekomendacine lentele rode gydytoju, nes negalejau tuo patiketi.
nebuciau macius tos lentos buciau dar gal suabejojus, bet ten aiskiai buvo surasytas perskaiciavimas nuo kurio eina maziau.
tai idomu kodel cia gydytojai taip skirtingai renka.

beje..atrinko man kitus, bet netiko. isbandziau visus ir silikoninius ir hidrogelinius lesius jonhson, bet itariu, man ne silikoniniai netinka, o tisiog tos firmos. kolkas nesioju vienadienius ciba vision, laukiu dabar pagal mano didesni isgaubtuma atvykstanciu ciba vision menesiniu.
Atsakyti
Pagal lentele man reikia 0.25 silpnesniu lesiu nei mano regejimas, bet as perku 0.5 silpnesnius, nes kitaip per ryskus vaizdas buna ir svaigsta galva (mano regejimas -5)
Atsakyti