Dar noreciau pridurti svetimai
Nezinau jusu situacijos, bet kartais zmogus pradeda duometis ekzoterika, paskui issigasda ( prisiklauso apie karmas...) ar del kitu priezasciu sustoja. O tai jo gyvenimo kelias. Ir tada gyvenimas eis ne paciais maloniausiais vingiais kol zmogus nesupras ir negriz i savo kelia
QUOTE(*Mirabella* @ 2011 09 13, 19:04)

Na taip is savo tik ir tegali pasimokyti, nes is tamsteles tarp "labai daug visisko liuno" sunku iskaityti ir esme ir prasme. Atvirai pasakius man net nepavyko

Na nepavyko ,tai nepavyko- ką čia padarytsi.. suveikė tik Tavo ginybinis sarkazmo aparatėlis)
Svetima postas taiklus ,bet jei nėr pas Tave kur taikyt? - dar tik žavesiu hedonistinės"dvasinio pasaulio" technologijos atsivėrė, vėliau kai pažinsi kas už to stovi turėtu būt skaidriai aišku esmė ir prasmė)
QUOTE(jumana @ 2011 09 14, 10:43)
KB, turetu ne pirsteliu mojuoti, mergaitem, kad jos burtais tiki, o daryti tvarka savo kieme.
Apie KB čia kalba neina šeip- bet pasiteisinimas aiškus- net 30Lt paprašė už krikštą ir kunigai iškrypeliai- tai kad bažnyčios vaisiai ne kunigai o šventieji.-
Juokinga šeip- Aš galiu daug faktų nurodyti apie ezoterikos kriminalinę dalį -bus ten ir pedofilijos - ir ką nusigreši tada nuo okultizmo?
O domejimasis ir pasauleziuros pletimasis reikalingas siuolaikiniam zmogui, tokioje visuomeneje gyvename.Nemanau, kad mane Dievas nubaus jei perskaitysiu knyga apie okultizma, jei mesiu svori uzsiiminedama joga, organizma valysiu ajurvediniais metodais, mano lova ir stalas namie bus pastatyti, kaip feng shui rekomenduoja, o prie masinos rakteliu turesiu pasikabinus pasagele.Dievas yra daug gailestingesnis, nei bandoma parodyti.
Dekui uz demesi
Dekui uz demesi

O kur čia pasaulėžiuros plėtimas?- okultizmas tai tik jo primityvus siaurinimas- visos rytų praktikos ir religinė mintis stipriai pakeičiama, pritaikoma vakarų mentalitetui -ir gaunasi po to kad joga matai svoriui mest ar sveikatai stiprint skirta..
Dievas tai gailestingas , bet jei vietoj vandens gersi 6procentį sieros rugšties tirpalą - tai bus ir atitinkamos to pasekmės-ir jau čia ne Dievas o pati Tu.
QUOTE(dekor @ 2011 09 15, 12:46)
Juokinga šeip- Aš galiu daug faktų nurodyti apie ezoterikos kriminalinę dalį -bus ten ir pedofilijos - ir ką nusigreši tada nuo okultizmo?
Nu jei juokinga, tai prasau juokites, man nejuokinga... O del kriminalines dalies, tai aisku idomu, parasykite...Nesu as atsigrezus i okultizma, kad nuo jo nusisukinet reiketu...Bet pavyzdziu laukiu..
QUOTE(dekor @ 2011 09 15, 12:46)
visos rytų praktikos ir religinė mintis stipriai pakeičiama, pritaikoma vakarų mentalitetui -ir gaunasi po to kad joga matai svoriui mest ar sveikatai stiprint skirta..
Nu, tada kur cia nuodeme jei as svori mesiu jogos pagalba, kur
religinė mintis stipriai pakeista, pritaikyta vakarų mentalitetui?
Nesuprantu as Jusu uzsipuolat mano mintis, kurios Jums juokingos. Sedekite juokites, melskites... Neatejau gincytis, o parasiau is savo patirties, kas man nepatinka.. O zodziai "galiu parasyti" , "zinau pavyzdziu" ir tt.. Nu tai diskutuokim, rasykite pavyzdzius, tikrus, o ne "esu girdejas". Ir tik su normaliais, realiais pavyzdziais, galima zmogui padeti apsispresti...
QUOTE(svetima @ 2011 09 15, 09:54)
1 Na, tai asmeniški dalykai...Viena iš praktikų, buvo Taro kortos, kažkam visiškai nekaltas užsiėmimas, bet turbūt čia priklauso nuo įsijautimo ir priklausomybės laipsnio..Dabar tai drąsiai įvardinčiau kaip vieną iš okultizmo priemonių...Neveltui net ir okultizmo enciklopedija pagal taro arkanus surašyta..
2 O visų netikėtų ir nemalonių įvykių, kurie vėliau sekė, negaliu čia išdėstyt-bet tai buvo tokie akivaizdūs ženklai, kad bet kas susimąstytų..
3 Nuosekli praradimų grandinė.
2 O visų netikėtų ir nemalonių įvykių, kurie vėliau sekė, negaliu čia išdėstyt-bet tai buvo tokie akivaizdūs ženklai, kad bet kas susimąstytų..
3 Nuosekli praradimų grandinė.
Ačiū, kad atsakėt, tik, gaila, kad na, aiškumo tai nepadaugėjo.
1 - taip žinoma, suprantu, kad asmeniški, tačiau jei jau apie tai užsiminėt, pamaniau, kad norėsit pasidalinti, todėl ir paklausiau.
2 - apie tai ir kalbu: na, kieno bepaklausk, niekas neduoda nei vieno konkretaus pavyzdžio. Ar nemanot, kad norėdama apsaugoti žmones (tikiu, kad tuo tikslu ir parašėt), sulauktumėt didesnės sėkmės, jei duotumėt nors kiek konkretesnių pavyzdžių? Nepamanykit, kad užsipuolu- visai neturiu tokio tikslo, nors pati jau antrą gal dešimtmetį turiu reikalų su Taro. Man iš tiesų svarbu, kodėl žmogus padaro būtent tokias išvadas, jei nebūtų svarbu, neklausčiau

3 - Nuoširdžiai užjaučiu dėl tų praradimų, kuriuos Jums teko patirti. Na, ir vėl gi, toliau seka prieš tai buvusio klausimo tąsa: kokiu būdu Jūs padarėt sau išvadas, kad tie praradimai susiję būtent su tuo, ar kitu dalyku? Čia labai svarbus momentas, nes aplamai gyvenime yra gana sunku rasti, o juo labiau- suvokti priežastį. Būčiau labai dėkinga jei tuo pasidalintumėt

QUOTE(umnicka @ 2011 09 15, 10:16)
Atkreipkit demesi kad dauguma bureju yra pakankamai nelaimingi zmones (ypac kas lecia asmenini gyvenyma)
Na, nesupykit, bet negaliu nepaklausti: o kiek Jūs iš viso būrėjų taip gerai pažįstat, kad žinot jų asmeninio gyvenimo peripetijas ir darot išvadą, kad jos nelaimingos?
QUOTE(jumana @ 2011 09 16, 08:43)
Nu jei juokinga, tai prasau juokites, man nejuokinga... O del kriminalines dalies, tai aisku idomu, parasykite...Nesu as atsigrezus i okultizma, kad nuo jo nusisukinet reiketu...Bet pavyzdziu laukiu..
juokinga graudžiai- okultizmas priverstas vienaip ar kitaip pozicijonuotis krikščionybėje.
Kriminalinė dalis:
Karlos Kastaneda isivaikino Patty Partin, kuri tapo viena iš jo meilužių- jos kaulai rasti 2003m. dykumoje kur po Kastanedos mirties Jis ale turėjo ją pasiimti.
Krišnaitai platinantys ale "ajurveda" - Vaikų seksualinis prevartavimas "gurukuluose"- mokykluose internatuose, žmogžudystės sprendžiant vidines sektos problemas-Kirtanananda nuteistas 20 metų -ir dar su juo kruva kitų.
Šiaip paanalizavus "new age" kruva tokių faktų rastum.
Nu, tada kur cia nuodeme jei as svori mesiu jogos pagalba, kur
Na ne man Tau nuodemes nurodinėt.
O problema tai yra: jogos tikslas šiaip yra mokša - išsivadavimas nuo sansaros-gimimų mirčių rato. budizme tai nirvana-užgesimas. kai žmogus suvokia kad viskas yra maja-iliuzija, ir atsisako bet kokios refleksijos į pasaulį ,ko pasekoje nedaro nieko-kai nedaro nieko-tada neveikia karmos mechanizmas,kai jis neveikia ir praktikuojantis miršta, neivyksta renkarnacija- jis save kaip asmeny pilnai sunaikina-tai tokia dvasinė savižudybė.
Rytų religinė filosofinė mintis yra negatyvi- gyvenimas suvokiamas kaip apsurdiška kančia- vakarų pasaulyje- pozityvi nors ir suvokiama kad kančia ir mirtis bus, taigi rytų koncepcijos kai jos importuojamos pseudoguru į vakarus keičia kardinaliai savo esmę nes neigalios vakarų hedonistiniam ir asmens kulto pasaulyje būti bent kiek patrauklios,ir nėra nei kiek autentiškos- ir atsiranda ten visokios karmos diagnostikos ,vizualizacijos ir dar visi kiti linksmi dalykai- jie veikia, bet labai ribotai ir menkai o pasekmės liudnos, dėl to kad ne dėsniai sugalvoti XXI am veikia, o kai kas kito. Pragaras krikčionybėje tai kai teks būti su pačiu savimi- kokį jau pats pasidarei-pvz Blavackajai new age pradininkei-pragaras prasidėjo jaqu žemėje kai sedėjo ir žviegė iš siaubo ir padaryt jau nelabai buvo ką, svarstė apie savižudybę bet puikybė neleido.
Nesuprantu as Jusu uzsipuolat mano mintis, kurios Jums juokingos. Sedekite juokites, melskites... Neatejau gincytis, o parasiau is savo patirties, kas man nepatinka..
Kažkaip jautriai reguoji- čia gi diskusija tai diskutuojam. Tu parašei aš pasakiau kad argumentai juokingi ir kodėl.kas čia neaiškaus?
QUOTE(umnicka @ 2011 09 15, 07:36)
Dar noreciau pridurti svetimai
Nezinau jusu situacijos, bet kartais zmogus pradeda duometis ekzoterika, paskui issigasda ( prisiklauso apie karmas...) ar del kitu priezasciu sustoja. O tai jo gyvenimo kelias. Ir tada gyvenimas eis ne paciais maloniausiais vingiais kol zmogus nesupras ir negriz i savo kelia
Na, šiuo metu tikrai nenorėčiau tikėt , kad tai mano kelias

Nes kardinaliai pakeičiau kryptį ir lengviau kvėpuot pasidarė

O kaip bus toliau, kas ten žino...
Apie karmas seniai jau visi visko esam prisiskaitę-kažkada aikinausi tuos dalykus pakankamai giliai...Dabar žiūriu jau pats Lazarevas nuo savo "Karmos diagnostikos" persimetė prie Jėzaus

QUOTE(Blue Rose @ 2011 09 16, 07:06)
Ačiū, kad atsakėt, tik, gaila, kad na, aiškumo tai nepadaugėjo.
išvadą, kad jos nelaimingos?
išvadą, kad jos nelaimingos?
Suprantu,kad neužsipuolat, bet kiekvienas žmogus tiesiog turi savo atvirumo laipsnį..Beje, pasakoju savo istoriją visiems artmiau pažįstamiems, ypač tada, kai matau, kad žmogus jau pasiruošęs tai priimt...Kita vertus, jums tie įvykiai iš šono gal atrodytų kitaip, tai juk ne jūsų gyvenimas...Bet man tai buvo akivaizdūs ŽENKLAI..Čia turi papasakot viską viską nuo pat gimimo ir dar seniau, kad kitas žmogus bent iš dalies suprastų..Kai kas velkasi net iš prosenelių laikų...Ir štai, palengva imi apibendrint, atsirenki..Bet tai sudėinga...Viskas dar procese...Kai ką jau pavyko atsikovot, kai kryptį pakeičiau, bet dar ne viską, todėl nedrįstu apibendrinti...
Kita vertus, konkrečiai jums, nemanau, kad šita informacija bus naudinga-pripažinkit, domitės tik tam, kad kažkokiu būdų paneigti Taro žalą, nes tai jūsų kelias

QUOTE(dekor @ 2011 09 16, 09:33)
Karlos Kastaneda isivaikino Patty Partin, kuri tapo viena iš jo meilužių- jos kaulai rasti 2003m. dykumoje kur po Kastanedos mirties Jis ale turėjo ją pasiimti.
O problema tai yra: jogos tikslas šiaip yra mokša - išsivadavimas nuo sansaros-gimimų mirčių rato. budizme tai nirvana-užgesimas. kai žmogus suvokia kad viskas yra maja-iliuzija, ir atsisako bet kokios refleksijos į pasaulį ,ko pasekoje nedaro nieko-kai nedaro nieko-tada neveikia karmos mechanizmas,kai jis neveikia ir praktikuojantis miršta, neivyksta renkarnacija- jis save kaip asmeny pilnai sunaikina-tai tokia dvasinė savižudybė.
Kastaneda buvo vienintelis is visu Juan'o mokiniu, kuris vartojo narkotikus. Susidejo ta mergina su narkomanu ir susilauke atitinkamu pasekmiu.
Apie joga: "Hatha Yoga is often referred to simply as "Yoga" in the context of health and physical exercise." (http://en.wikipedia.org/wiki/Hatha_yoga) Taigi tie, kurie iesko fizines sveikatos, nori sustipreti, numalsinti nugaros skausmus ir pan., eina i Hatha jogos uzsiemimus. O ieskantys issivadavimo is sansaros uzsiima kitom praktikom ir gauna atitinkamas pasekmes, tavo zodziais tariant, "dvasiskai nusizudo".
QUOTE(Jordina @ 2011 09 16, 17:40)
Kastaneda buvo vienintelis is visu Juan'o mokiniu, kuris vartojo narkotikus. Susidejo ta mergina su narkomanu ir susilauke atitinkamu pasekmiu.
o kaip suprasti teiginį buvo vienintelis is visu Juan'o mokiniu? don juan - labai jau panašu kad buvo tik knygos personažas,kokie dar mokiniai be Kastanedos dar žinomi?
Tai kad ir S. Gregg pašeria meskalinu savo adeptus..
Tai šeip dažna praktika- nelabai supratau čia tarsi turėjo būti kontraargumentas bet tai tik patvirtinai kad kriminalinių nusikaltimų narkomanijos yra okultizme daug ir aukščiausiuose ešalonuose vien tik Kumar Chinmoy vien ko vertas)) - ir tai jau taisyklės o ne išimtys.
Apie joga: "Hatha Yoga is often referred to simply as "Yoga" in the context of health and physical exercise." (http://en.wikipedia.org/wiki/Hatha_yoga) Taigi tie, kurie iesko fizines sveikatos, nori sustipreti, numalsinti nugaros skausmus ir pan., eina i Hatha jogos uzsiemimus. O ieskantys issivadavimo is sansaros uzsiima kitom praktikom ir gauna atitinkamas pasekmes, tavo zodziais tariant, "dvasiskai nusizudo".
Gerbiamoji- vikipedija nėra aplamai bent kiek svarus argumentas - tuo labiau temose kur gan stipri priešprieša- ją gi taisyt ir keist gali bet kas- o jau okultistai ir sektantai tai kur kas mieliau daro.
Kas yra chatha joga aš žinau -kas yra Vakarietiška "chatha joga" irgi- lankiau pats. Man atrodo vėl nesigavo kontraargumento- nes tik pasitvirtino teiginys kad vakaruose rytų praktikos keičia prasmę kardinaliai
Chatha joga tai paruošimas kuno tolesnėm meditacijom- ashtanga arba raja jogai-taigi teiginys kad tarsi chatha yra atskiras porušis skirtas sveikatai stiprinti ir nesusijęs su jogo keliu gan keistas.
Jei vakaruose tai tik fiziniai pratimai- tai nevadinkite to chatha joga- nes ji jungia savyje ir meditaciją- Tiesa kiek žinau bent jau Vilniuje niekur joga nedėstoma kaip tik fiziniai pratimai- tame ir dalis melo yra, reklamuojama kaip sveikatingumo programa ji neša savyje ir religinį potemį okultinio pobudžio, po truputi grudamos reikiamos idėjos-tą čiakrą užverk tą atverk.. jumoristai
QUOTE(dekor @ 2011 09 16, 19:56)
o kaip suprasti teiginį buvo vienintelis is visu Juan'o mokiniu? don juan - labai jau panašu kad buvo tik knygos personažas,kokie dar mokiniai be Kastanedos dar žinomi?
Tai šeip dažna praktika- nelabai supratau čia tarsi turėjo būti kontraargumentas bet tai tik patvirtinai kad kriminalinių nusikaltimų narkomanijos yra okultizme daug ir aukščiausiuose ešalonuose vien tik Kumar Chinmoy vien ko vertas)) - ir tai jau taisyklės o ne išimtys.
Gerbiamoji- vikipedija nėra aplamai bent kiek svarus argumentas - tuo labiau temose kur gan stipri priešprieša- ją gi taisyt ir keist gali bet kas- o jau okultistai ir sektantai tai kur kas mieliau daro.
Kas yra chatha joga aš žinau -kas yra Vakarietiška "chatha joga" irgi- lankiau pats. Man atrodo vėl nesigavo kontraargumento- nes tik pasitvirtino teiginys kad vakaruose rytų praktikos keičia prasmę kardinaliai
Chatha joga tai paruošimas kuno tolesnėm meditacijom- ashtanga arba raja jogai-taigi teiginys kad tarsi chatha yra atskiras porušis skirtas sveikatai stiprinti ir nesusijęs su jogo keliu gan keistas.
Jei vakaruose tai tik fiziniai pratimai- tai nevadinkite to chatha joga- nes ji jungia savyje ir meditaciją- Tiesa kiek žinau bent jau Vilniuje niekur joga nedėstoma kaip tik fiziniai pratimai- tame ir dalis melo yra, reklamuojama kaip sveikatingumo programa ji neša savyje ir religinį potemį okultinio pobudžio, po truputi grudamos reikiamos idėjos-tą čiakrą užverk tą atverk.. jumoristai
Jeigu tavo nuomone jis viska issigalvojo apie Juana ir kitus jo mokinius tai joks okultistas nebuvo, o tik eilinis isgalvotu istoriju rasytojas. Taigi koks tada cia okultizmas? Greiciau jau eilinis narkomanas, o ne kriminalinis okultistas.
Gal galima su linkais is kur tokia informacija emei, kad Susan rekomenduoja meskelina? Apie tai nesu girdejus, bet idomu butu daugiau apie tai suzinoti.
As hatha joga taip pat uzsiiminejau ilga laika, noredama sustipreti fiziskai ir pagerinti laikysena. Okultizmo jokio nebuvo, niekas neverte siekti issilaisvinimo is sansaros, o ir gavau tai, ko tikejausi. Jokios okultines idejos nebuvo grudamos, vien tik teigiami atsiliepimai.
QUOTE(svetima @ 2011 09 16, 13:21)
(...) Bet man tai buvo akivaizdūs ŽENKLAI...
Džiugu, kad juos teisingai išsiaiškinote ir priėmėte sprendimus, po kurių, kaip minėjot, tapo lengviau kvėpuoti

QUOTE(svetima @ 2011 09 16, 13:21)
Kita vertus, konkrečiai jums, nemanau, kad šita informacija bus naudinga-pripažinkit, domitės tik tam, kad kažkokiu būdų paneigti Taro žalą, nes tai jūsų kelias
Galbūt Jums tai ir nekenkia, ne man čia nuspręst..Gal visiškai tyros dvasios žmogus ir su velniu eidamas obuoliaut sau nepakenks-aš nežnau...Čia vėl gi tik lakus posakis, nepriimkit tiesiogiai
O aš žmogus su trūkumais, tai man turbūt ir nereikėjo ten lįst.. 

Ne, domiuosi tikrai ne tam, kad paneigčiau kažką, su kuo nesu susidūrusi, tiesiog, na, nuoširdžiai įdomu, kodėl Jums Taro pakenkė, o man, ne, arba, na, jei ir pakenkė, tai kol kas jokiais būdais to nepajutau. Kodėl taip yra? Na, nejaugi Jums niekuomet nekilo toks klausimas?
Suprantu Jūsų subtilų sarkazmą - "Gal visiškai tyros dvasios žmogus ir su velniu eidamas obuoliaut sau nepakenks"