Įkraunama...
Įkraunama...

Ką manote apie teisių pirkimą?

QUOTE(denaxa @ 2011 09 16, 10:14)
mano variantas su B kat... ax.gif Viskas buvo gerai,o mazdaug kokia 8 ar 9-a pamoka pradejo man aiskinti,kad neislaikysiu pati, tipo eik per blata,suorganizuosiu,500lt kainuos... ax.gif pasakiau tada Aciu,bet gal uz tuos pinigus geriau vaziuot ismoksiu... doh.gif Susiradau kita instruktoriu,isvaziavom su juo uz miesto,tai pasirode kad nemoku tiesiai vaziuoti kai greitis didesnis doh.gif Ir dar paaiskejo kad nemoku is vietos normaliai pajudeti-tas pirmasis zaraza man vis sankaba matyt prilaike,o as kai visai zalia buvau tai nieko nesupratau doh.gif Vnz.,keike instruktorius mano ta pirmaji nuo dusios,sake,lengviau ismokyti visai uz vairo nesedejusi zmogu nei blogai ismokyta permokinti doh.gif Beje,aikstelej man viskas buvo tvarkoj,sunkumai buvo konkreciai su masinos valdymu...matyt specialiai nedamoke,kad galetu blata pasiulyti...kaip kitaip suprasti...O islaikiau is trecio karto,savo jegom,tik papildomu pamoku reikejo daugybes... ax.gif
Ar kazka pakeisi-abejoju...na galima aisku pranesti kur reikia,paskui viska pafilmuoti irasyti...atsiskaityti zymetais pinigais...galima,bet reikia gerai apsvarstyti,ar uzteks tau jegu ir nervu listi i tokia kose... g.gif

blink.gif analogiska situacija buvo man...Tik as durnele apsimeciau, kad nieko nesuprantu.
Atsakyti
kai savo jėgomis išlaikai tai žinai, kad daugiau ar mažiau jau ir pats sugebi tą mašiną valdyti. Tų teisių prisipirkusių kamikadzių ir tai pilnos gatves, kas iš to, kad nusiperka tas teises, o mokejimas vairuoti pasibaigia ties pirmu žiedu ar didesne sankryža.
Atsakyti
dar siais laikais idomu imanoma teises nusipirkt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(kycca @ 2014 06 11, 12:51)
dar siais laikais idomu imanoma teises nusipirkt  cool.gif

Keista, bet atrodo kad taip. Siandien kaip tik tokia istorija pasakojo man g.gif
Atsakyti
Tikrai žinau, kad rudenį pažįstami dukrai pirko... net savo vaiko žmonėm negaila.
Atsakyti
Tai, kad dabar pas mus tokia kvaila tvarka su mokymusi vairuoti padaryta, kad teisių pirkimas išties turi prasmę. Juolab, kad, spėju, dar ir pigiau tas teises nusipirkti, nei oficialiai išsilaikyti...
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2014 06 11, 16:23)
Tai, kad dabar pas mus tokia kvaila tvarka su mokymusi vairuoti padaryta, kad teisių pirkimas išties turi prasmę. Juolab, kad, spėju, dar ir pigiau tas teises nusipirkti, nei oficialiai išsilaikyti...

??? blink.gif
Nelabai supratau minties, visas klausimas, kaip pigiau prasisukt?
Atsakyti
Taip, tokia ir mintis - kai tvarka absurdiška, kainos didžiulės, o rezultate visvien ten nei velnio vairuoti neišmokina ir visas mokymasis vyksta jau su žaliu lapuku bevažinėjant, tai tikrai yra prasmės sutaupyti nervų ir pinigų bei pradėti mokintis važiuoti nusipirkus teises - tada bent jau nebus kvailų apribojimų dėl to kas važiuoti mokinti gali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2014 06 11, 16:23)

Mokymosi tvarka labai nerimta ir ziauriai per lengva-tereikia ismokti egzamina islaikyti... schmoll.gif realiai vairavimo mokyklose tik to ir temoko... schmoll.gif "Stavke" gerokai didesne nei kainuotu ismokti vairuoti,tai as skaitau-tokiu zmoniu isvis negalima prileisti prie vairo,jei nesugeba net taisykliu ismokti...mieste pilna moteriskiu nezinanciu elementariu ket-jos isivaizduoja,kad turi pirmenybe ivaziuodamos is salutinio nuo viaduko,kad ju pirmenybe sukant is antros juostos iskart i desine jei pirma juosta-autobusu,nemato reikalo ziureti i veidrodzius ir ko gero net susireguliuoti nemoka,o apie posukius isvis patylesiu,jei jau teikiasi ji ijungti-tai vsio,pirmenybe jos...sorry,bet uzkniso,per tokias nuolatines avarines situacijos,susizeidzia zmones,ir tai paskutiniu metu labai dazni atvejai ( is 10 marsruto autobuso 5 zmones buvo isvezti su greitaja,o damocka ramiausiai sau nusuko i kiema,uzrakino masina ir nuejo sau,ir pofig jai ka pridirbo...)...as netikiu,kad tokias nesamones galetu isdarineti zmogus,pats issilaikes vairavimo egzaminus ir zinantis ket.Jei zmogus ne perka,o issilaiko-bent jau gatveje,eisme orientuojasi...o ne taip,kad darau kvailystes ir jauciuosi teisus...

O pagrindine problema ir yra ta,kad jaunimas, atejes i vairavimo mokykla,klausia-kiek kainuoja teises...o ismokt vairuot tai nelabai kas ir verziasi...tai,sakyciau,maximoj tarp batonu galima butu pasiieskoti-gal rastu pigiau... ax.gif Kol bus toks poziuris-situacija gatvese ir nesikeis...
Atsakyti
Na, jei nusipirkti teises kainuoja daugiau, nei oficialiai ismokti, tai tada nesąmonė jas pirkt.

Bet tvarka pas mus tai... Pvz. aš manau, kad su savo 20 metų patirtimi ir beprobleminiu vairavimu milijoniniuose miestuose Europoje ir už Atlanto, aš Regitros egzų neišlaikyčiau. Nes kur nors ne taip vairą paimčiau, ne laiku pavarą perjungčiau (ten kažkoks ekologinis vairavimas dabar turi būt, ane?) ar egzaminuotojui pasirodytų, kad į veidrodėlį nežvilgtelėjau...

Dar pabandžiau KET egzą laikyti bandomąjį - nu tai jomajo kas per nesąmonė, ant tiek nekorektiškai testas sudarytas, kad net baisu. Parodyti ženklai 1,2,3,4,5 ir mygtukai 1,2,3,4,5, tai prie tų mygtukų ženklų numeriai kažkodėl sumaišyti atsitiktine tvarka - kam to reikia?! Arba pats klausimas formuluojamas kaip turintis tik vieną atsakymą ("kuris ženklas blablabla?"), o teisingi atsakymai keli. Arba dar klausimas "Ką darysite artėdami prie staigaus posūkio?", o tarp teisingų atsakymų pasirodo turėjo būti ir atsakymas, kuris aprašo veiksmą jau baigiant įveikti tą posūkį... Keista, kad jų dar niekas su apeliacijom neužvertė už tokius dalykus. Dar labai "patiko" klausimai, su KET nelabai ką bendro turintys, pvz kodėl starteris silpnai suka arba apie KET ir saugaus eismo keliuose įstatymą...
Atsakyti
Nu,nzn.,man tai tie regitros klausimai labai lengvi ir paprasti atrodo,nuo praeitu metu prideta dalis klausimu,paremtu loginiu mastymu-kas butina gatveje,kur turi susivokti zaibiskai.Mokykliniai jau sunkesni... o tuos techninius dukra kai laike tai be problemu-net ir nezinodama tiksliai logiskai ismastydavo teisinga atsakyma,paskui tik namie pasiaiskindavo su manim techninius klausimus...buvau atviru duru dienose regitroje,pasisprendziau ir B,ir D kategoriju-labai lengvi,daug lengviau nei tada kai B laikiau-tada dar budavo visokiu vingrybiu suktybiu... ax.gif
Kas del testu sudarymo-numeriai ir turi buti sumaisyti,kad nepareitu tie,kurie mintinai iskala viska o mastymo nulis,ir net nesupranta ko mokosi... ax.gif Viskas ten gerai su tais testais... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 06 11, 18:45)

O pagrindine problema ir yra ta,kad jaunimas, atejes i vairavimo mokykla,klausia-kiek kainuoja teises...o ismokt vairuot tai nelabai kas ir verziasi...

Tai kad jaunimas jau ateina mokėdami vairuot (arba jiems bent taip atrodo). Pati mokiausi su jaunimu - tai vaikinai ateidavo į pamokas tik sąmojais pasimėtyt ir savo "kietumą" pademonstruot, o merginos irgi - tik popieriuko gauti.
Atvejis iš gyvenimo: kartu sprendėm testus klasėje su 20-mete mergina, ji šalia sėdėjo ir garsiai piktinosi, kad turi čia kankintis su tais testais.. nu ir durni čia tipo klausimai, ar turi pirmenybę įsijungęs posųkį... TAI AIŠKU KAD TURI, ANE? blink.gif
Aš jai sakau - nu netoli tu turbūt nuvažiuosi kai posūkį įsijungus visur tau bus pirmenybė. O ji sako - aš vairuot jau moku, man tereikia teises gaut... biggrin.gif

Ji, beje, išsilaikė ir gavo teises pati pirma iš grupės.... tai tikiu, kad baimės prie vairo jai tikrai gal nebuvo, o vat kaip su ket - nežinau...
O kad būtų į temą - tai man irgi buvo siūlyta pirkti - tiesa ne teises, o erzaminus regitroj: tai vis tik teorija kainuoja dvigubai brangiau nei praktika tongue.gif bet grynai dėl techninių dalykų: vairuojant tereikia su egzaminuotoju ir įrašais susitvarkyt, o vat teoriją laikant tai sėdi visa grupė ir dar ne vienas egzaminuotojas... net neįsivaizduoju, kaip tai padaroma, bet kiek supratau - kažkokiu būdu pasakomi teisingi atsakymai, nes nei ištaisyt testo, nei iš anksto pranešti klausimų galimybių nėra g.gif
Atsakyti