Įkraunama...
Įkraunama...

Dizaineriai, maketuotojai ir pan...

Labos visos. Esu maketuotoja-dizainere. Dirbu spaudoje. Paplepėkime ir pasidalinkime savo darbo džiaugsmais 4u.gif
Atsakyti
Laba, 5 metus dirbau maketuotoja, tik su Corel programa, ne spaudoje, o prie ploterio. Visai patiko.
QUOTE(kristina29 @ 2006 03 10, 19:55)
Labos visos. Esu maketuotoja-dizainere. Dirbu spaudoje. Paplepėkime ir pasidalinkime savo darbo džiaugsmais 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(kristina29 @ 2006 03 10, 18:55)

Esu grafinio dizaino studentė biggrin.gif Šiuo metu kuriu diplominį darbą... tai ir yra mano didžiausias džiaugsmas lotuliukas.gif

Kristina29, o ar galima tamstos pasiteirauti, kur tu dirbi ir koks tai darbas? blush2.gif Smalsu...
Atsakyti
QUOTE(Uva @ 2006 03 11, 01:42)
Esu grafinio dizaino studentė  biggrin.gif  Šiuo metu kuriu diplominį darbą... tai ir yra mano didžiausias džiaugsmas  lotuliukas.gif

Kristina29, o ar galima tamstos pasiteirauti, kur tu dirbi ir koks tai darbas?  blush2.gif Smalsu...

Aš dirbu viename Marijampolės laikraščių. Dirbu su Page maker'iu, coreliu ir photoshopu. Kuriu reklamas ir maketuoju puslapius. Darbas įdomus ir nenuobodus thumbup.gif . O pati iš kur esi g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina29 @ 2006 03 11, 11:05)
Aš dirbu viename Marijampolės laikraščių. Dirbu su Page maker'iu, coreliu ir photoshopu. Kuriu reklamas ir maketuoju puslapius. Darbas įdomus ir nenuobodus thumbup.gif . O pati iš kur esi  g.gif

Cha, aš iš Vilkaviškio biggrin.gif bet dabar gyvenu Vilniuje...
Aš irgi dirbu su corel'iu, photoshop'u, dar su indesign thumbup.gif
O page maker'is ką daro? Esu girdėjusi tokią programą, bet ką su ja galima atlikti nežinau... blush2.gif

Dar norėjau paklausti, o kokie pas jus darbo tempai? Pvz. reikia sukurti reklamą, tai kiek laiko tai užtrunka?
Atsakyti
QUOTE(kristina29 @ 2006 03 11, 11:05)
Aš dirbu viename Marijampolės laikraščių. Dirbu su Page maker'iu, coreliu ir photoshopu. Kuriu reklamas ir maketuoju puslapius. Darbas įdomus ir nenuobodus thumbup.gif . O pati iš kur esi  g.gif

Kaip gražiai skamba.. ax.gif Kaip aš norėčiau taip... rolleyes.gif
Atsakyti
Aš dirbu spaudoje jau 7 metus... Dirbau ir dienrašty, bet supratau, kad ne man schmoll.gif Dabar darbas labai patinka, pilnai save realizuoju, dirbu vienoj spaudos reklamos firmoj mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Aidairi @ 2006 03 12, 11:48)
Kaip gražiai skamba..  ax.gif  Kaip aš norėčiau taip...  rolleyes.gif

na skamba gal ir gražiai, bet kol įvaldai programas ir įgauni patirties, daug prakaito reikia išlieti mirksiukas.gif O kur dar kūrybiniai meniniai sugebėjimai ax.gif Kai baigiau mokslus ir pradėjau ieškoti darbo, supratau, kad nieko nemoku doh.gif Buvom vieni iš pirmųjų grafinio dizaino studentai, tai dėstytojai dar patys programų neišmanė lotuliukas.gif Teko viską pačiai mokintis, kol pasiekiau tai ką pasiekiau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Uva @ 2006 03 12, 00:06)
Cha, aš iš Vilkaviškio  biggrin.gif  bet dabar gyvenu Vilniuje...
Aš irgi dirbu su corel'iu, photoshop'u, dar su indesign  thumbup.gif
O page maker'is ką daro? Esu girdėjusi tokią programą, bet ką su ja galima atlikti nežinau... blush2.gif

Dar norėjau paklausti, o kokie pas jus darbo tempai? Pvz. reikia sukurti reklamą, tai kiek laiko tai užtrunka?

Page maker'is daugiausia skiratas puslapių maketavimui, bet gali ir dar truputį daugiau pasižaist tongue.gif O dėl reklamų, tai labai įvairiai - kartais turi sukūrimui, dieną, o kartais keliolika variantų turi prikepti per valandą. Darbo tempai normalūs.... Nors kartais viskas taip už....
Papildyta:
QUOTE(žibaliux @ 2006 03 12, 15:39)
Aš dirbu spaudoje jau 7 metus... Dirbau ir dienrašty, bet supratau, kad ne man schmoll.gif Dabar darbas labai patinka, pilnai save realizuoju, dirbu vienoj spaudos reklamos firmoj mirksiukas.gif
Papildyta:
na skamba gal ir gražiai, bet kol įvaldai programas ir įgauni patirties, daug prakaito reikia išlieti mirksiukas.gif O kur dar kūrybiniai meniniai sugebėjimai ax.gif Kai baigiau mokslus ir pradėjau ieškoti darbo, supratau, kad nieko nemoku doh.gif Buvom vieni iš pirmųjų grafinio dizaino studentai, tai dėstytojai dar patys programų neišmanė lotuliukas.gif Teko viską pačiai mokintis, kol pasiekiau tai ką pasiekiau tongue.gif

KAs tiesa, tai tiesa thumbup.gif KAi tik pradėjau dirbti, galvojau, kad galą gausiu arba širdies priepuolį lotuliukas.gif . Viskas gražu tik teoriškai, o praktiškai pasirodo nieko nemokėjau, o visi užsakovai reikalauja kaip iš profesionalo. Vargau ir po darbo, ir namuose ir knygų prisipirkau, o dar ir dabar visokių gudrybių atrandu kasdien. Visi darbai jėgiški iš šono, nors šis man tikrai patinka. O Žibaliouks pati iš kur būsi ir kur konkrečiau dirbi? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina29 @ 2006 03 12, 21:01)
O Žibaliux pati iš kur būsi ir kur konkrečiau dirbi? blush2.gif

Aš tai vilnietė, o dirbu... ar pavadinimo reikia tongue.gif Na dirbu vienoj nemažoj Kauno spaustuvėj, tiksliau jos filiale, o svajoju apie darbą reklamos agentūroj, na ne šiaip kokioj šaraškinoj blush2.gif o rimtoj doh.gif
Dar galvoju pradėti rimtai mokytis su internetinias puslapiais, bet su vaikais vis laiko nerandu ax.gif Manau, kad būtinas dalykas, norint kelti savo kainą ir kvalifikaciją mirksiukas.gif O gal ir į užsienį kokį pavažiuoti dirbti, tik reikia kalbą pasitobulint... Kai pagalvoji kiek užsieny dizai uždirba, tai aggressive.gif Bet čia jau kita tema cool.gif
O kaip pas jus Kristina29 atlyginimai Marijampolėje, ar užtenka? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žibaliux: 12 kovo 2006 - 21:21
QUOTE(žibaliux @ 2006 03 12, 23:14)
Aš tai vilnietė, o dirbu... ar pavadinimo reikia tongue.gif Na dirbu vienoj nemažoj Kauno spaustuvėj, tiksliau jos filiale, o svajoju apie darbą reklamos agentūroj, na ne šiaip kokioj šaraškinoj blush2.gif o rimtoj doh.gif
Dar galvoju pradėti rimtai mokytis su internetinias puslapiais, bet su vaikais vis laiko nerandu ax.gif Manau, kad būtinas dalykas, norint kelti savo kainą ir kvalifikaciją mirksiukas.gif O gal ir į užsienį kokį pavažiuoti dirbti, tik reikia kalbą pasitobulint... Kai pagalvoji kiek užsieny dizai uždirba, tai  aggressive.gif Bet čia jau kita tema cool.gif
O kaip pas jus Kristina29 atlyginimai Marijampolėje, ar užtenka? blush2.gif

Su užsienio atlyginimais tikrai skaudu lygintis schmoll.gif O as uždirbu vidutiniškai. Mūsų mieste, kaip moteriškos giminės atstovė, tai gal ir prie geresnės algos priklausau, bet palyginus su didelių miestų pinigėliais, esu neįvertinta verysad.gif Vidurkis tik 750 Lt. O kaip sostinėje su galimybe užsidirbti g.gif ir aplamai su darbais šioje srityje? Ar yra?
Atsakyti
Sveikos koleges, esu grafikos dizainere iliustratore, dirbu jau sestus metus. Na cia man "jau" tongue.gif
Del smagumo sio darbo , tai taip yra smagiu dieneliu ir darbu. Bet visgi daugeliui klientu turi pataikauti, "spelioti" ju skoni. Labiausiai nemegstami mano klientai yra "baige dailes mokyklas", nu tada jau nusigrybauja iki negalejimo doh.gif

Ar susiduriate su tuo savo darbe? Su tuo poziuriu "as moku oinigus", "man negrazu ir viskas". ?
Papildyta:
QUOTE(kristina29 @ 2006 03 13, 10:42)
Su užsienio atlyginimais tikrai skaudu lygintis schmoll.gif  O as uždirbu vidutiniškai. Mūsų mieste, kaip moteriškos giminės atstovė, tai gal ir prie geresnės algos priklausau, bet palyginus su didelių miestų pinigėliais, esu neįvertinta verysad.gif Vidurkis tik 750 Lt. O kaip sostinėje su galimybe užsidirbti g.gif ir aplamai su darbais šioje srityje? Ar yra?

Sostineje atlyginimai gerokai didesni, bent jau mano kolegu tarpe. As darau ir spaudos ir web dizaina, taip pat vektorines iliustracijas (mano megiamas darbas, nuo ko atsigauni). Atlyginimu tikrai nesiskundziu, tik va sunku man buna psichologiskai per save lipti. Beje labai daug isnaudojimo yra dizaino imonese. Virsvalandziai praktiskai garantuoti.
Atsakyti
QUOTE(dragonfly* @ 2006 03 16, 14:32)
Sveikos koleges, esu grafikos dizainere iliustratore, dirbu jau sestus metus. Na cia man "jau"  tongue.gif
Del smagumo sio darbo , tai taip yra smagiu dieneliu ir darbu. Bet visgi daugeliui klientu turi pataikauti, "spelioti" ju skoni. Labiausiai nemegstami mano klientai yra "baige dailes mokyklas", nu tada jau nusigrybauja iki negalejimo  doh.gif

Ar susiduriate su tuo savo darbe? Su tuo poziuriu "as moku oinigus", "man negrazu ir viskas". ?
Papildyta:
Sostineje atlyginimai gerokai didesni, bent jau mano kolegu tarpe. As darau ir spaudos ir web dizaina, taip pat vektorines iliustracijas (mano megiamas darbas, nuo ko atsigauni). Atlyginimu tikrai nesiskundziu, tik va sunku man buna psichologiskai per save lipti. Beje labai daug isnaudojimo yra dizaino imonese. Virsvalandziai praktiskai garantuoti.

Viršvalandžiai tikrai egzistuoja ir labai dažni verysad.gif O klientai kukie būna schmoll.gif Patys nežino ko nori, o reikalauja neįmanomo. Man tai dažniausia būna, kad iš visų siūlomų variantų jie išsirenka patį nevykusį. O tas posakis aš moku pinigus ir tu turi šokti pagal mano dūdelę pats šlykščiausias dalykas darbe....
Atsakyti