Įkraunama...
Įkraunama...

Dizaineriai, maketuotojai ir pan...

QUOTE(zemuogytegirl @ 2010 04 08, 13:30)
Sveikos, mergaites,
Prisijungiu ir as - tik dabar pamaciau sita temele  blush2.gif

As maketuotoja - dirbu spaustuveje. Dirbu shop'u, indesignu, corel, bandau susidraugauti su iliustratorium ir tada su visam pamirsti coreli, nes
kaprizingesnes ir daugiau bugu turincios programos turbut nera sukurta.

Labiausiai nemegstu, kai klientai atnesa tik spausdint ir butent nebaigta maketa, nes rado kad koks savamokslis dizaineris sumaketuos pigiau. o kai pamatau ta maketa, tai rankos nusvyra. Uzlaidu nera, spalvos - ir RGB ir CMYK ir pantonai viename, tekstas nesukreivintas ir nusokes, paveiksleliai 72dpi rezoliucijos. Zodziu reik kapitaliai viska perdaryt, o klientas uz tai moket nesutinka - juk maketas jau gatavas. O kai tokia ekonomine situacija, spaustuve turi nusileist sad.gif

Sveika gyva prisijungus 4u.gif
as ir dirbu visomis tomis programomis, bet iliustratoriaus niekaip neikandu. Jau tokia man sudetinga ten aplinka doh.gif
Coreliu n metu varau, bet vis randu kad kazko dar nemoku ax.gif

Na o del atnestu darbu spausdinimui, tai yra teke susidurt ir man. Bet blush2.gif esu nekarta ir pati prigrybavus doh.gif aisku vis per ta skubejima...

Cacukas, kai pramoksti Indesigna, tai visai smagu yra su juom dirbt. As pries kelis metus dirbau su Pagemakeriu, tai Indesignas geresnis. Nors kai ko pasigendu.
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2010 04 09, 10:01)
Cacukas, kai pramoksti Indesigna, tai visai smagu yra su juom dirbt. As pries kelis metus dirbau su Pagemakeriu, tai Indesignas geresnis. Nors kai ko pasigendu.
O ko pasigendat (kas buvo PageMaker'yje ir nėra InDesign'e)? Pamenu ir man kažko pradžioje trūko, bet tai jau taip seniai buvo, kad net nepamenu, kokia funkcija.
Ai, vienas kas nepatinka, kad InDesign'e teksto bloko tuščia uodega gali būti kokio nori ilgio. Man patikdavo, kad PageMaker'is tuštumos lauke nepalikdavo. Bet čia smulkmena. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2010 04 09, 11:58)
O ko pasigendat (kas buvo PageMaker'yje ir nėra InDesign'e)? Pamenu ir man kažko pradžioje trūko, bet tai jau taip seniai buvo, kad net nepamenu, kokia funkcija.
Ai, vienas kas nepatinka, kad InDesign'e teksto bloko tuščia uodega gali būti kokio nori ilgio. Man patikdavo, kad PageMaker'is tuštumos lauke nepalikdavo. Bet čia smulkmena.  ax.gif

pasigedau to: kad kai tvarkai tekstus worde gali parasyt sukurtus stilius ir inesant i Pagemakeri, viska graziai iskart padaro. Nebereik eit ir nustatinet stiliu kaip Indesigne.
Atsakyti
Asmeniskai man indesign'as pati patogiausia. man page makeriu dirbt neteko - kazkaip ji jau moraliskai pasenus buvo kai pradejau, bet labai keista skaityt - kad jum ji patiko. Nes iki siol girdejau tik atvirkscius pasisakymus smile.gif

Siaip kol nemokejau nieko kito - tik coreliu ir photoshopu - tai corelis buvo geris, bet dabar nera to, ko negaletumei padaryti indesigne - tai senus darbus jeigu pakartoti ir pataisyti reikia - man lengviau perdaryti i indesigne, negu pataisti corely biggrin.gif plius jis taaaip letai veza. jeigu tik nuotrauku yra kokiu- tai mirtis alyvose. man patinka kai kompas greit dirba ir nereik laukt.
Atsakyti
Aš tai visd dar pagemaker programa maketuoju. In designo nenuperka. Kiek girdėjau yra jau naujesnė programa už indesigną. ax.gif Sklinda kalbos, kad ir designas jau morališkai pasenęs (apie pagemaker jau nė kalbos nėra doh.gif , bet kokios programos yra, tokiom ir dirbi... )
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2010 04 09, 11:09)
pasigedau to: kad kai tvarkai tekstus worde gali parasyt sukurtus stilius ir inesant i Pagemakeri, viska graziai iskart padaro. Nebereik eit ir nustatinet stiliu kaip Indesigne.
O geras, koks skirtingas darbo braižas. Aš niekada nenaudodavau stilių word'e, o jau jų įkėlimas (jeigu daugiau) toks problematiškas būdavo. Kažką palaiko, kažkas nušoka.
Imdavau kuo "žalesnius tekstus" ir tik PM stilius priskirdavau.

QUOTE(zemuogytegirl @ 2010 04 09, 16:14)
Asmeniskai man indesign'as pati patogiausia. man page makeriu dirbt neteko - kazkaip ji jau moraliskai pasenus buvo kai pradejau, bet labai keista skaityt - kad jum ji patiko. Nes iki siol girdejau tik atvirkscius pasisakymus smile.gif
Kaip jūs galit sakyti, kad jums patogiausia, jeigu tik InDesing tebandėte. biggrin.gif
PM tikrai savo laiku buvo itin gera, patogi ir greita programa.

Siaip kol nemokejau nieko kito - tik coreliu ir photoshopu - tai corelis buvo geris, bet dabar nera to, ko negaletumei padaryti indesigne - tai senus darbus jeigu pakartoti ir pataisyti reikia - man lengviau perdaryti i indesigne, negu pataisti corely biggrin.gif 
Joooo? Patikslinkit, prašau, kokiu būdu jūs InDesign'e perpaišot, pvz. kokį logotipą. Nugi labai įdomu. biggrin.gif

plius jis taaaip letai veza. jeigu tik nuotrauku yra kokiu-  tai mirtis alyvose. man patinka kai kompas greit dirba ir nereik laukt.
O nuo kada corelis skirtas nuotraukom? biggrin.gif

QUOTE(cacukas @ 2010 04 12, 14:45)
Aš tai visd dar pagemaker programa maketuoju. In designo nenuperka. Kiek girdėjau yra jau naujesnė programa už indesigną.  ax.gif Sklinda kalbos, kad ir designas jau morališkai pasenęs (apie pagemaker jau nė kalbos nėra doh.gif
O kokia ta naujoji programa? Pavadinimas koks? Nieko negirdėjau, o būtų įdomu, jeigu tokia yra.
Turėtų būti koks nors revoliucinis sprendimas, nes InDesign'as nuo PM turėjo esminių skirtumų, t.y. skyrėsi kardinaliai, ne tik keliais naujais instrumentais (kaip kad skiriasi versijos viena nuo kitos).

QUOTE(cacukas @ 2010 04 12, 14:45)
bet kokios programos yra, tokiom ir dirbi... )
thumbup.gif drinks_cheers.gif O kai moki dirbti, tai ir su PM galima kalnus nuversti ir puikių darbų padaryti. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 12 balandžio 2010 - 16:16
as ir nesakiau, kad corelis nuotraukom skirtas lotuliukas.gif
bet anksciau dirbdavaujuo - ir reikia tarkim maketuojant skrajute - nuotrauka idet, ir basta...

Kai reikia ir indesignu paisau kreives - nieko tragisko - bet su iliustratorium greiciau. adobas tuo ir ypatingas - kad kieivienam reikalui yra atskira poprograme - nuotraukos - shop'as, kreives - iliustratorius.
Atsakyti
QUOTE(zemuogytegirl @ 2010 04 12, 19:23)
as ir nesakiau, kad corelis nuotraukom skirtas  lotuliukas.gif
bet anksciau dirbdavaujuo - ir reikia tarkim maketuojant skrajute  - nuotrauka idet, ir basta...
Na taip, bet tai yra naudojimas ne pagal paskirtį. Galima skrajutę ir worde padaryti labai norint. Tik jis ne tam skirtas, nepatogu.
Sakyčiau kritika neteisinga. Photoshope irgi vektorinių objektų nepadarysit, arba jeigu padarysit, tai labai per aplinkui ir ilgai gaišit.

Kai reikia ir indesignu paisau kreives - nieko tragisko - bet su iliustratorium greiciau.
Norit pasakyti, kad perpaišinėjat kokį logotipą, na pavyzdžiui, kaip SuperMamos? blink.gif

adobas tuo ir ypatingas - kad kieivienam reikalui yra atskira poprograme - nuotraukos - shop'as, kreives - iliustratorius.
Ką reiškia "poprogramė"? Visada įsivaizdavau, kad tai yra atskiros programos, sudarančios programų paketą.

Mano galva, jeigu programa naudojama ne pagal paskirtį, arba ne visai pagal paskirtį (pvz. į Corelį keliamos fotkės), tai nenuostabu, kad ji pyksta.
Atsakyti
Na ir priekabumas tamstos...

Ne, tokiu kaip supermamos logotipu neperpiesineju - bet jeigu tereikia nupiest kelias sirdeles remely - nematau reikalo jungtis kita programa, kai lengvai galima tai padaryti ir indesigne.
Atsakyti
Įdomu, kaip su Iliustratoriumi darbas vyksta... ax.gif Man tai patogiausia nuotraukas tvarkyti su shopu, o dizainą kurti su coreliu... 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti