Įkraunama...
Įkraunama...

Dizaineriai, maketuotojai ir pan...

gal galima jau baigti tas rašliavas visai ne į tema? poster_offtopic.gif "pasikandžioti" galima ir per a.ž., nes kitiems visai neįdomu tai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Grafee` @ 2010 01 23, 20:49)
gal galima jau baigti tas rašliavas visai ne į tema?  poster_offtopic.gif "pasikandžioti" galima ir per a.ž., nes kitiems visai neįdomu tai cool.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
labas rytas

nu kasčiadabar per pykčiai pagiežos ar dar belekas?

aš manau kad šita temelė yra tiems kam tai įdomu: profesionalams ir pradedantiesiems vieni gali pasidalint savo džiaugsmais ir rūpesčiais, kiti gi pasiklaust...

dirbu aš jau ~8 metus ir patikėkit kokių nesamonių esu mačius ir kiek yra tekę koliotis su RA dizaineriais dėl siaubingai pateiktų maketų... praktiškai su tom įmonėm su kuriom dirbdavau pastoviai tai net galėdavau iš amketo pasakyt kad VĖL naujas dizaineris įsiliejo į kolektyvą...
ir visi nuo to paties pradeda: užlaidu nėma (kartais net iki formato trūksta) paveiksliukai RGB fontai nekreiviniai ir būtinai kokie superduper ir ką? sukandi dantis išmokai ir vėl iš pradžių... taip kad nesipykstam... jei tingim patarinėt tų žinučių neskaitom ir dalinamės tuom kuom norim pasidalint

va pasisakiau ax.gif
Atsakyti
na prajuokinot jus mane dizaineres lotuliukas.gif nnemaniau, kad gali is dizaineriai pyktis mirksiukas.gif as ir dirbu sioj srity apie 12 m., esu susidurus ir nemazai su tokiomis situacijomis, kad kai reikia iskapstyt kas per ka padaryta, tai dingsta visas profesionalumas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2010 01 25, 13:52)
na prajuokinot jus mane dizaineres  lotuliukas.gif nnemaniau, kad gali is dizaineriai pyktis  mirksiukas.gif  as ir dirbu sioj srity apie 12 m., esu susidurus ir nemazai su tokiomis situacijomis, kad kai reikia iskapstyt kas per ka padaryta, tai dingsta visas profesionalumas  ax.gif

lotuliukas.gif
Visiškai sutinku. Profesionalumas yra labai subjektyvus dalykas. Kitas gali ir kas po ko gerai išmanyt, bet darbai neįdomūs, banalūs, kompoziciškai nesudėliota. Arba kaip šriftas parinktas gaila žiūrėt. Dėl tokių reikalų pagarbą galima atiduoti Lenkijos pakelių dizaino grynuolių atlikimo virtuozams lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edna: 25 sausio 2010 - 13:14
QUOTE(rieduliukas @ 2010 01 25, 11:53)
labas rytas

nu kasčiadabar per pykčiai pagiežos ar dar belekas?

aš manau kad šita  temelė yra tiems kam tai įdomu: profesionalams ir pradedantiesiems vieni gali pasidalint savo džiaugsmais ir rūpesčiais, kiti gi pasiklaust...

dirbu aš jau ~8 metus ir patikėkit kokių nesamonių esu mačius ir kiek yra tekę koliotis su RA dizaineriais dėl siaubingai pateiktų maketų... praktiškai su tom įmonėm su kuriom dirbdavau pastoviai tai net galėdavau iš amketo pasakyt kad VĖL naujas dizaineris įsiliejo į kolektyvą...
ir visi nuo to paties pradeda: užlaidu nėma (kartais net iki formato trūksta) paveiksliukai RGB fontai nekreiviniai ir būtinai kokie superduper ir ką? sukandi dantis išmokai ir vėl iš pradžių... taip kad nesipykstam... jei tingim patarinėt tų žinučių neskaitom ir dalinamės tuom kuom norim pasidalint

va pasisakiau  ax.gif
Taigi ir paklausiau - "ar dirbate, ar mokotės"? Nei pykau, nei ką. Pati žinau, kaip jauni žmonės, baigę meninę specialybę, bet neturintys jokio supratimo apie techninius dalykus, manosi esą dizaineriai, o kartu dirbantys turi perdarinėti "šedevrus".
Aš tai nepykstu (nėr ko lotuliukas.gif ). Bet į kaltinimus, kiba pavydžiu ar lieju pagiežą, reaguosiu - atsikirsiu atitinkamai. biggrin.gif

QUOTE(edna @ 2010 01 25, 13:14)
Visiškai sutinku. Profesionalumas yra labai subjektyvus dalykas. Kitas gali ir kas po ko gerai išmanyt, bet darbai neįdomūs, banalūs, kompoziciškai nesudėliota. Arba kaip šriftas parinktas gaila žiūrėt. Dėl tokių reikalų pagarbą galima atiduoti Lenkijos pakelių dizaino grynuolių atlikimo virtuozams  lotuliukas.gif
Nesutinku. Profesionalas yra profesionalas. Susvaigti idėją - tik pusė darbo. Deja, bet jeigu jos neįmanoma išpildyti, ji ir lieka "susvaigimo" stadijoje.
Be to, jūsų minėtas "šriftų parinkimas" - labai subjektyvus dalykas. Per savo praktiką mačiau ne vieną kuriozinį atvejį, kai klientas prašo "ko nors mandro, neįprasto, nematyto". Ir randa thumbup.gif , išsirenka thumbup.gif - kokį nors klasikinį, kas antrame makete naudojamą šriftą. lotuliukas.gif
Taip kad sunku komentuoti darbą, nežinant jo atsiradimo istorijos (kas dirba, žino, kokių klientų kartais būna ir kaip jie "patobulina" gerą darbą - parodyt ir pasisakyt autorystę gėda lotuliukas.gif ).
O profesionalas (kad ir ne menininkas konceptualistas biggrin.gif ) visada padarys daugiau ar mažiau gražų darbą. Nes pagrindinius principus žino ir nepadarys elementarių klaidų. Jeigu nemoka derinti šriftų, nemato proporcijų, tai koks gi jis profesionalas?

Teisuoliškoji edna, klausiu jūsų - kur ir ką aš kiršinu?
Prašyčiau atsakyti. Antraip manysiu, kad varot ant manęs, turėdama kažkokių tikslų (vieną žinutę atsinešiau iš kitos temos, kitą kartoju iš šios temos):

QUOTE(edna @ 2010 01 25, 12:59)
Iš kur žmogui tiek energijos visus kiršint, eitų į lauką sniego pakast tai į naudą bent būtų  unsure.gif
QUOTE(edna @ 2010 01 23, 13:28)
maniau kad kitus menkinančios piktos bobos jau seniai persikėlė į delfius 
.
Aš nekomentavau nė vienos jūsų žinutės - kame problemos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 25 sausio 2010 - 15:37
QUOTE(mititėja @ 2010 01 25, 15:22)
Teisuoliškoji edna, klausiu jūsų - kur ir ką aš kiršinu?
Prašyčiau atsakyti. Antraip manysiu, kad varot ant manęs, turėdama kažkokių tikslų (vieną žinutę atsinešiau iš kitos temos, kitą kartoju iš šios temos):
.
Aš nekomentavau nė vienos jūsų žinutės - kame problemos?

jetus ar jūs nesuprantate, kad niekam neįdomu ką ir kodėl jūs kiršinate ar nekiršinate ar ką apie jus mano Edna? išsiaiškinkite per až. ar kokioje kitoje temoje. NIEKAM ČIA NEĮDOMU. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sleepy hat @ 2010 01 25, 16:55)
jetus ar jūs nesuprantate, kad niekam neįdomu ką ir kodėl jūs kiršinate ar nekiršinate ar ką apie jus mano Edna? išsiaiškinkite per až. ar kokioje kitoje temoje. NIEKAM ČIA NEĮDOMU.  doh.gif
Neskaitykit. lotuliukas.gif
Viešai prisikabino, viešai ir klausiu.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2010 01 25, 16:22)

Taip kad sunku komentuoti darbą, nežinant jo atsiradimo istorijos (kas dirba, žino, kokių klientų kartais būna ir kaip jie "patobulina" gerą darbą - parodyt ir pasisakyt autorystę gėda  lotuliukas.gif ).
O profesionalas (kad ir ne menininkas konceptualistas  biggrin.gif ) visada padarys daugiau ar mažiau gražų darbą. Nes pagrindinius principus žino ir nepadarys elementarių klaidų. Jeigu nemoka derinti šriftų, nemato proporcijų, tai koks gi jis profesionalas?

sutinku su mitėja mirksiukas.gif kartais po kliento "patobulinimu" tikrai pasirasyt autoryste rolleyes.gif
Atsakyti
Nesipykime, siaip manau, kad gal nereiketu ivardinti konkreciai kur dirbome/-ame, nes Lietuva maza, o spaustuves, laikrascius, zurnalus ir kt. galima ant pirstu suskaiciuoti, taigi, kad kas nors ir ne taip darbe, vis tiek reikia lojalumo laikytis firmai, o istorijas ir kt.info galima papasakoti be ivardijimu lotuliukas.gif

atnestu darbu su klaidom, kaip be uzlaidu ir t.t., kaip merginos minejo, teke irgi taisyti, bet tai mano/firmos darbo laikas, - laikas - pinigai suprantate, visgi man aktualu, kad mano imone uzdirbtu ir gerai sektusi, as taip mastau ir mastysiu mirksiukas.gif Kai daug privelta klaidu, tai manyciau, kad tai nepadarytas darbas ir tiek, lygiai kaip pav. siuveja paliktu ruba jums su nedasiutom siulem schmoll.gif

mano nuomone, sis darbas l.sunkus atsakingas, techniniai dalykai+kuryba arba siaip juodas darbas pav. knyga biggrin.gif ir nuo daug valandu praleistu prie kompo gali makuferis perkaisti ir sikna uzaugti, nes musu darbas kuo daugiau valandu, kaip sakant nejudant praleidi prie kompo tuo geriau lotuliukas.gif

turiu nuomone ir apie tikruosius dizainerius, bet dabar mane turbut uzkapos biggrin.gif
tokia dalis ju taip pasikele, kad as niekaip nesuprantu ko taip keltis, na bent jau pazinojau, atrodo OOO, pagal juos menas cia auksciau virs visko, nera nei kitu zmoniu, nei mokslininku, nei kitu geru darbuotoju, tingiu dabar placiau rasyti ir taip daug prisisakiau lotuliukas.gif (is kart pasakau as ne profesionale, jei kas klaus)
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Turiu padaryti viena darba, man reikia sumaketuoti reklama apie sveikatingumo cntra, turiu ir foto ir aprasyma visa bet va vienas dalykas kad nesenai dar dirbu su photoshopu, cia kaip hobis mano. Ir reiketu pagalbos, gal galetumet kas pamokinti kaip tai darosi, gal kokiu nuorodu zinote geru ar pavyzdziu turite 4u.gif Na gal ir negraziai cia isiterpiau i jusu pokalbius, labai atsiprasau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ori @ 2010 01 28, 14:59)
Laba diena 4u.gif

Turiu padaryti viena darba, man reikia sumaketuoti reklama apie sveikatingumo cntra, turiu ir foto ir aprasyma visa bet va vienas dalykas kad nesenai dar dirbu su photoshopu, cia kaip hobis mano. Ir reiketu pagalbos, gal galetumet kas pamokinti kaip tai darosi, gal kokiu nuorodu zinote geru ar pavyzdziu turite 4u.gif  Na gal ir negraziai cia isiterpiau i jusu pokalbius, labai atsiprasau 4u.gif

na tokiu budu kazin ar imanoma kazka pamokinti, bet cia nuoroda http://imagination.l...amokos-f31.html gal kuom pades. Siaip photoshopas ne per viena diena yra ismokstamas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalyja: 28 sausio 2010 - 14:47