Įkraunama...
Įkraunama...

Kariuomenė

QUOTE(lepOŽKA @ 2006 03 26, 16:10)
O aš galvočiau, kad armiją turėtų sudaryti laisvai samdomi profesionalai. Pirmiausia todėl, kad tokiu atveju armiją mūsų šlovingąją sudarytų žmonės, kurie žinojo kur ir ko ėjo. Vaikinai samdytųsi bent jau moraliai tam pasiruošę. Antra, tarnaudami ilgą laiką taptų savo srities  profesionalais. Karo ar nepaprastosios padėties atveju, tikiu, pasirodytų visai kitu lygiu, negu per metus laiko kažko pramokę išsigandę berniukai.

patikėk, kaip mums dar toli iki armijos lotuliukas.gif ypač jeigu bus laisvai samdomi profesionalai lotuliukas.gif Lt turi tik kariuomenę mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Dalilė @ 2006 03 21, 21:29)
Dėl paklusimo sutinku. Man irgi nepatinka ta idiotiška tvarka kariuomenėje, kur viską lemia laipsnis, ir tu aukštesnio laipsnio karininkui net negali paprieštarauti. Brrr, negalėčiau dirbt kariuomenėje, užknistų jei koks debilas lieptų jo įsakymus idiotiškus vykdyt  schmoll.gif
Gal dar nauda kariuomenėje ta, kad išmoko vyrus tvarkingumo - patalynę patiems persivilkti, rūbus išsilyginti, bulves nuskųst išmoko  smile.gif
Papildyta:
Labai būtų įdomu ir pačios nuomonę išgirsti, ką pati manai, ar esi patenkinta savo darbu? Ar neniekina vyrai karininkai moterų karininkių?

sakyčiau, visiško diletanto nuomonė tongue.gif
kodėl turėtų karininkai karininkes niekinti? blink.gif o gydytojai gydytojas, mokytojai mokytojas niekina?
o kariuomenėje be drausmės ir tvarkos, kuri anaiptol nėra idiotiška, nebūtų ir pačios kariuomenės.
Papildyta:
aukštesnio laipsnio kariui (nebūtinai karininkui) gali paprieštarauti, net gali atsisakyti vykdyti įsakymą, jei jis yra neteisėtas - visas situacijas ir pan. numato statutai.
įdomu, jei kokia maximos kasininkė atsisakytų vykdyti numavičiaus įsakymą?.. va, kur idiotiška tvarka, o ne kariuomenėje didis.gif
Atsakyti
QUOTE(ledi_x @ 2007 04 10, 11:33)
Jau dabar yra ruosiamas projektas, kur sauktinis tarnautu tik tris menesius ir visiems triju menesiu tarnyba butu privaloma. baige vidurine mokykla ir is karto trims menesiams i bazini kario kursa, kur karys turetu galimybe susipazinti su elementariu ginklo naudojimu ir pan. o po triju men.jis gali kurti savo gyvenima kaip panorejes. tai gal ir nebutu tokia jau priverstine tarnyba g.gif

Įdomu, kaip toks projektas būtų įgyvendintas realybėje mastau.gif. Dabar didelė dalis vaikinų baigusių vidurinę, stoja į aukštąsias mokyklas. Kiek žinau, visas tas reikalas su egzaminų laikymu ir stojimu užima didesnę dalį vasaros. Rugsėjį, jau prasideda mokslai. Kur galvojama įpaišyt tuos tris, privalomus visiems, mėnesius tarnybos? O gal tuo pačiu bus atliekama ir aukštojo mokslo reforma? O gal tris mėnesius mokysis naudotis ginklu, o po to, iki kito rugsėjo, iš neturėjimo ką veikt, galės bandyt pritaikyti tai praktikoje? doh.gif
Atsakyti
ir aukštųjų mokyklų studentai, jei norėdavo, galėdavo išeiti bsk. absolventai išbūdavo nuolat, o studentai - savaitgaliais, lauko stovykla- per atostogas. jau LK su aukštosiomis susiderina, gražiai bendradarbiaujama.
Atsakyti
visom keturiom pasisakau prieš priverstinę karinę tarnybą. Nesuprantu, kokia šiais laikais gali būt prasmė metams "ištraukt" žmogų iš gyvenimo? Na, bent jau man tai būtų tragedija.

Ar yra reali valstybės užpuolimo grėsmė? Nėra. Linkusi abejot ar koks teroristėlis tiek išmano geografiją, kad galėtų pasakyt, kur yra Lietuva. O galų gale, jei ir būtų kas puola, negi tie keli pilnamestystės sulaukę vaikinukai vieni, be kitų valstybių pagalbos, sugebėtų sieną apsaugot? Tokiu atveju tikriausiai pačios pirmos iš šalies varytume biggrin.gif ir kam mes tada įstojom į NATO?? Aišku ta pati NATO ir neleistų mums atsisakyt kariuomenės. Bet ok, aš už profesionalę kariuomenę, kurioje susirinktų žmonės, žinantys ko jie ten atėjo (o ne todėl, kad niekur neįstojo ar ligų nesusirado).
Nesugebu suprast, kodėl valstybei yra naudingiau po purvynus ir duobes šliaužiojantis vaikinukas, negu tas kuris studijuoja ir dirba (ir tuo būdu kelia/kels šalies ekonomiką).

Dėl vyriškumo mokyklos tai irnesakyk.gif gal tokiu atveju merginas irgi reikėtų metams į kokią siuvinėjimo kryželiu ir valgio gaminimo mokyklą uždaryt hihihi.gif taigi fain- išmokčiau bent kojnes megzti.

Vienintelis kariuomenės privalumas kurį matau- kariai yra naudingi įvairių stichijų atveju, kai reikia kažką gelbėt ir etc.
Atsakyti
QUOTE(pompaduska @ 2007 04 10, 21:46)
visom keturiom pasisakau prieš priverstinę karinę tarnybą. Nesuprantu, kokia šiais laikais gali būt prasmė metams "ištraukt" žmogų iš gyvenimo? Na, bent jau man tai būtų tragedija.

schmoll.gif kaip manai, iš kur ateina į LK profesionalai? iš tų pačių šauktinių - ne vienas jų, atlikęs PPKT, lieka LK tarnauti PKT tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(pompaduska @ 2007 04 10, 21:46)
Vienintelis kariuomenės privalumas kurį matau- kariai yra naudingi įvairių stichijų atveju, kai reikia kažką gelbėt ir etc.

o čia karių reikalas? pigiau būtų spec. tarnybą stichinėms nelaimėms įsteigti, o ne kariuomenę laikyti.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 04 11, 08:52)
o čia karių reikalas? pigiau būtų spec. tarnybą stichinėms nelaimėms įsteigti, o ne kariuomenę laikyti.

tai, kad ju (kariuomenes) steigti nereikia - ar siaip ar taip jau yra. Tai bent jau ir naudos kazkuo galetu duoti
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 04 11, 09:08)
tai, kad ju (kariuomenes) steigti nereikia - ar siaip ar taip jau yra. Tai bent jau ir naudos kazkuo galetu duoti

stichinių nelaimių likvidavimo įstaigą, ne LK.

manai, iš LK naudos nėra?
Atsakyti
smile.gif As esu pries muset del to, kad vis gi esu pacifistiniu paziuru zmogus.

Kariuomene apskritai lietuvos kelia juoka, jei ir kiltu karas, jin butu likviduota turbut maziau nei per valanda ir tuo viskas pasibaigtu.

Kitas dalykas i kariuomene zmogus turi eiti su pasaukimu, as neesu nei patriotas, nei didelis tevynes atstovas - trumpiau tariant man nusisvilpt.

Kazkas rase, kad kariuomene vyrus tikrais vyrais padaro - sorry smegeneliu nera, tai daugiau ju ir nepriauks.

Del studijavimo. Manes netenkina lietuvos mokslai, visiskai, nes jie negali man suteikti ziniu, kurias gaunu dirbdamas ir pats domedamasis. Tad kodel turiu sedeti kazkur vien tam, kad gauciau popereli? As pvz meciau studijas ir emesiausi darbo ir palyginus per kelis metus pasiekiau tikrai daug smile.gif ir situacija truputi pakeiciau taip kad tie patys universitetai dabar naudojasi mano paslaugomis wink.gif

O kas sliecia pajeme i armija, sorry jei zmogus nenori taves niekas negali priversti to padaryti ir tam yra N priezasciu, tuo lab jei "koses" galvoja yra tu zinosi kaip tai padaryti. Na mane bande vaikytis ir ka? Jiems nuo to geriau nepasidare, kai prabilau apie teisma del reketavimo ir santazavimo, plius europos sajungos teisinio pagrindo nesilaikimo - tuo ir pasibaige ju pasiputimas visas.

As nepasirinkau kur man gimti, tad kariuomene neturi visiskai jokios teises atimti is manes gyvenimo metus. smile.gif

Ir galeciau isvardinti dar N kvadratu priezasciu.

drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(nohobo @ 2007 04 11, 12:44)

Del studijavimo. Manes netenkina lietuvos mokslai, visiskai, nes jie negali man suteikti ziniu, kurias gaunu dirbdamas ir pats domedamasis. Tad kodel turiu sedeti kazkur vien tam, kad gauciau popereli? As pvz meciau studijas ir emesiausi darbo ir palyginus per kelis metus pasiekiau tikrai daug smile.gif ir situacija truputi pakeiciau taip kad tie patys universitetai dabar naudojasi mano paslaugomis wink.gif

tikiuosi, teikdamas tas paslaugas, nieko nerašai... doh.gif
Atsakyti
O AS MANO GERAI, KAD VYRAI EINA TARNAUTI, PASKIU GRYZTA IS KARIUOMENES TOKIE SURIMTEJA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Margarita23 @ 2007 04 12, 14:27)
O AS MANO GERAI, KAD VYRAI EINA TARNAUTI, PASKIU GRYZTA IS KARIUOMENES TOKIE SURIMTEJA smile.gif

klauso visu komandu, kurie nors kiek grieztesniu balsu pasakoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 04 12, 16:09)
klauso visu komandu, kurie nors kiek grieztesniu balsu pasakoma smile.gif

o žmogus, einantis aukštas pareigas ar dirbantis vadovaujamą darbą, kartais grįžęs namo neužsimiršta, kad jis namie ne direktorius? tongue.gif
Atsakyti