Įkraunama...
Įkraunama...

Kariuomenė

QUOTE(pompaduska @ 2007 04 18, 17:34)
biggrin.gif  nu man atrodo, kad atsakėm į šitą klausimą. Nereikia.

Ir, beje, temos klausimas yra ne toks. Tema suformuluota ne apie tai, kas Lietuvai reikalinga/nereikalinga, bet akcentuojama prievolės problema:

temos autorės postas:

Nu tai ta pati autore ir norejo suzinoti smile.gif Ar reikia privalomojo saukimo, ar uzteks profesionalios kariuomenes i kuria eis tie kurie nores smile.gif Tik ji biski kitais zodziais viska uzrase smile.gif Bet esme liko ta pati smile.gif

Papildyta:
Kad sovietmecio atgyvena tai nesutinku smile.gif Pvz. Izraelyje ir merginos ir vaikinai turi aitarnauti smile.gif Tiesiog visose salyse yra kariuomene. Tik kiekviena pasirenka kokia ji turi buti ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kūtvėliukė @ 2007 04 18, 17:37)
Nu tai ta pati autore ir norejo suzinoti smile.gif Ar reikia privalomojo saukimo, ar uzteks profesionalios kariuomenes i kuria eis tie kurie nores smile.gif Tik ji biski kitais zodziais viska uzrase smile.gif Bet esme liko ta pati smile.gif

nea, ne visai ta pati. Jūs klausėt "ar Lietuvai reikia". O ji klausė "ar valstybė turi teisę to reikalauti". Lietuvai galbūt naudingiau turėt šauktinių kariuomenę (finansiškai labiau apsimoka). Bet nebūtinai ji to turi reikalaut iš piliečių.

Žodž, nei Lietuvai taip reikia, nei visuomenei reikia. O esmė ta, kad ar taip ar taip, vistiek netrukus pereisim prie profesionalios kariuomenės mirksiukas.gif

Iš 2006 m. Vyriausybės ataskaitos:

"Įgyvendinant užsibrėžtus perėjimo prie profesionalios kariuomenės tikslus, 2006 metais mažinta privalomosios pradinės karo tarnybos karių – nuo 3258 (2005 metų pabaigoje) iki 2738 (2006 metų pabaigoje). Tačiau 2006 metais išryškėjo sunkumai, susiję su aktyviojo rezervo karių (karių savanorių) ir profesinės karo tarnybos karių pritraukimu į kariuomenę. Vietoj planuotų 7000 karių savanorių buvo tik 4864, o vietoj 7933 profesinės karo tarnybos karių – 7140. Siekiant išvengti to ateityje, plėtojant karjeros, rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo sistemą ypač daug dėmesio skiriama karių motyvacijai."
Atsakyti
šiaip aš irgi esu už profesionaliąją kariuomenę. bet mane erzina tokie pasakymai, kaip vargšiukus su šakėmis į LK varo, kaip jie tik lovas kloja doh.gif atsiprašant, ne mižniai (čia liettuviškas žodis rolleyes.gif ) gi tie vyrai. o bobos, t.y. mes, labiausiai dėl to sriūbaujame.
Atsakyti
manau kad gerai musu berniukam,dabar tarnauja arti namu,kaip irnervuotis nereik kad mano suneli isvez uz mariu,kalnu.
Atsakyti
QUOTE(PalaimaG171 @ 2007 04 19, 13:39)
manau kad gerai musu berniukam,dabar tarnauja arti namu,kaip irnervuotis nereik kad mano suneli isvez uz mariu,kalnu.

na jau, na jau, taigi jau ir nuo sauskelnių atpratę, ir mamos pieno nebevalgo, kai į LK eina biggrin.gif
Atsakyti
Kariuomene - gryniausia nesamone..jei kas nores mus uzpulti - kepurem uzmetys..taj nereikia deklaruoti visokiu nesamoniu..ir versti vaikinus ejti tarnauti kur visokie nesveiki zmones bando juos psichologishkai palauzti ir tep irodyti savo pranashuma...
Atsakyti
QUOTE(bambyte @ 2007 04 24, 11:18)
Kariuomene - gryniausia nesamone..jei kas nores mus uzpulti - kepurem uzmetys..taj nereikia deklaruoti visokiu nesamoniu..ir versti vaikinus ejti tarnauti kur visokie nesveiki zmones bando juos psichologishkai palauzti ir tep irodyti savo pranashuma...

Visai ne nesamone ta kariuomene. Nesamone yra privalomoji karo tarnyba. O kariuomene ne tik karo atvejui reikalinga. Ji dalyvauja gelbejimo operacijose, nelaimiu likvidacijoje, misijose. Kartais svarbiu asmenu vizito mestu atlieka apsauga, be abejo visada tokiu atveju su garbes sargyba tas asmuo pasitinkamas. Ir dar daug kariuomene funkciju turi.
Nu ner toje kariuomeneje visokiu nesveiku zmoniu biggrin.gif Ragus biski palauzo jaunimeliui kas be ko. Bet kaip kitaip prie rezimo ipratinsi? Statuiniai santykiai. As irgi palauzyciau ragus ereliams, kurie nesupranta kur papuole. smile.gif Seip kariuomene reikalinga vienareiksmiskai. Lietuvai visiskai nereikalinga privalomoji karo tarnyba.

Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2007 04 19, 07:37)
šiaip aš irgi esu už profesionaliąją kariuomenę. bet mane erzina tokie pasakymai, kaip vargšiukus su šakėmis į LK varo, kaip jie tik lovas kloja  doh.gif atsiprašant, ne mižniai  (čia liettuviškas žodis  rolleyes.gif ) gi tie vyrai. o bobos, t.y. mes, labiausiai dėl to sriūbaujame.

Nu tai zliumbia aisku ten imami. Kur gi nezliumbs. Juk daug geriau sedet namuose, su draugais alu pliurinti ir panas kirkinti. As nesneku apie tuos kurie rimta darba dirba, arba seima turi. Sneku apie tokius kurie istisom dienom varlineja nieko neveikdami, dar ir is mamytes pinigeliu gyvendami, o po to garsiausiai saukia vai vai vai zlugdo mano jaunas dieneles smile.gif Tokiem ten ir eiti labiausiai reikia. Bent kazkiek pajustu jog gyvenimas ne tik linskmybes, subrestu kariuomeneje greiciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kūtvėliukė: 25 balandžio 2007 - 00:57
QUOTE(Lotari @ 2007 04 18, 08:25)
niekas netrukdo tuos metus išmesti veltui, dykinėti, jie gali studijuoti kažką, sesijom išleidžia.

na jau isivaizduoju kokia studiju kokybe gaunasi tokiu atveju . Ar pati taip noretum studijuot, ypac dar aukstojoj kokia technologine specialybe, kur visokios aukstosios matematikos, fizikos, laboratoriniai darbai...?
Atsakyti
QUOTE(So Lucky @ 2007 04 25, 02:04)
na jau isivaizduoju kokia studiju kokybe gaunasi tokiu atveju . Ar pati taip noretum studijuot, ypac dar aukstojoj kokia technologine specialybe, kur visokios aukstosios matematikos, fizikos, laboratoriniai darbai...?

į tokias specialybes PKT kariai retai stoja. būva atvirkščiai - tokių specialybių absolventai ateina į LK tarnauti.
Papildyta:
jau tarnaujantys PKT kariai renkasi jiems reikalingas specialybes, pvz., autotranspoorto ir pan. beje, dažniau renkasi kolegijas, nes reikalinga labiau praktika negu teorija.
Atsakyti
Na kaip manote kas geriau gintų mūsų šalį jei užpultų: šauktiniai per prievartą ar tie, kuriems už tai yra mokama? Manau tie, kuriems yra mokama, nes jie suinteresuoti, o šauktiniai - dezertyruos... g.gif Profesionali kariuomenė būtų - nebloga išeitis, kas nori į kariuomenę ateis, kas ne neis
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2007 05 06, 18:36)
Na kaip manote kas geriau gintų mūsų šalį jei užpultų: šauktiniai per prievartą ar tie, kuriems už tai yra mokama? Manau tie, kuriems yra mokama, nes jie suinteresuoti, o šauktiniai - dezertyruos... g.gif Profesionali kariuomenė būtų - nebloga išeitis, kas nori į kariuomenę ateis, kas ne neis

Gint tai nei vieni ten neapgintu smile.gif Vien jau uztai sauktiniu nereikia. Uztenka profesionalu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kūtvėliukė @ 2007 05 06, 22:56)
Vien jau uztai sauktiniu nereikia. Uztenka profesionalu smile.gif

nono.gif profesionalų jau trūksta cool.gif
Atsakyti