Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Pirmas žiedas Ян-Забава (Н. Пуминова)
user posted image
Atsakyti
vis uzsuku as i jusu tema nes turiu viena gelyte, maximine smile.gif graziai ji pas mane auga, neseniai antra kart prazydo smile.gif tik, tai ka skaitau cia, man aukstoji matematika doh.gif nieko nesuprantu, ka kirpt kur kirpt, kodel tai daryti reikia... gal netingetumet man visiskai zaliai truputi apie viska paaiskinti blush2.gif
Atsakyti
Kiek žinau, sanpaulijos niekur nekarpomos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 09 24, 15:49)
Kiek žinau, sanpaulijos niekur nekarpomos  schmoll.gif

doh.gif
tai cia gal kazka atskyrinet reikia kai nauja augala nori uzsiaugint? g.gif
na tai jei as turiu gelyte ir dauginti jos nenoriu tai ji taip nelieciama ir turi stoveti? skaiciau kad ja kasmet reikia persodinti bet vazonelis neturi buti didesnis nei 10 cm (atrodo tokie matmenys) tai lapu per daug pas jas nepriauga?
nepykit uz kvailus klausimus 4u.gif
Atsakyti
Na dar būna, kad lapui, kuris labai ilgai pasodintas vaikų neišleidžia, nukerpa kokį trečdalį.

O šiaip normaliai augančiai sanpaulijai, kartais apskainiojami apatiniai nebegražūs lapai. Kai kurios ir pačios po vieną kita apatinį nudžiovina.
Dar reikia žiūrėti, kad nepriaugtų šioninių ūglių, jei tai ne kupstinė sanpaulija. Jei tarp lapų vietoj žiedo išleidžia atžalą, reikia ją pašalinti, kad neišikraipytų skrotelė.
Atsakyti
noriu paklausti sanpaulija turiu antrus metus jiau nemaza bet dar ne karto nezydejio g.gif kodel?
Atsakyti
QUOTE(HATA @ 2011 09 25, 19:14)
noriu paklausti sanpaulija turiu antrus metus jiau nemaza  bet dar ne karto nezydejio g.gif kodel?

Reik kažką keist jos auginime, priežiūroj g.gif

Ness Popy Magic, kompaktiška skrotelė, lapai ant trumpų "riebių" kotų biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2011 10 02, 17:43)
Ness Popy Magic

Gražu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(HATA @ 2011 09 25, 18:14)
noriu paklausti sanpaulija turiu antrus metus jiau nemaza  bet dar ne karto nezydejio g.gif kodel?

Todėl, kad jin matyt save supranta kaip salotą. Turiu ir aš tokią vieną ožką. Išbandžiau n variantų - niekaip nepasiduoda. ph34r.gif Ir žemes, ir trešimo/ netrešimo variantus kaitaliojau, ir atnaujinau ir naujų augaliukų prisiauginau ir "pagąasdinimui" pagal visokias rekomendacijas apskabius buvau ir vieną šiltu vandeniu laisčiau ir t.t. ir pan. Fantazija neišneša kaip ją pražydint. Turiu dabar kelias, auginu kiek skirtingai, bet skirias tik lapų "sultingumas", o daugiau sau veši sėkmingai kaip salota. Neįsivaizduoju ką čia dar galėčiau su ja išžaist. Visokias nunykusias iš vos vos lapukų atsiaugindavau ir pražydindavau, o šita gražuolė užsispyrus ir tiek. dry.gif
Papildyta:
QUOTE(Rimmuse @ 2011 09 24, 13:33)
Pirmas žiedas Ян-Забава (Н. Пуминова)

Koks gėris bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 02 spalio 2011 - 18:49
smile.gif+2011 10 02, 19:44-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2011 10 02, 19:44)
Todėl, kad jin matyt save supranta kaip salotą.

lotuliukas.gif
Priminėt, susiradau "bandymų triušių" ir pabandžiau ankstesnėje temoje buvusią rekomendaciją palaistyti karštu vandeniu (70 laipsnių). Normaliai palaisčiau, galima sakyti pakišau po kranu ir praploviau šaknis. Galiu pasakyti - kam gėlytės brangios, geriau tokių eksperimentų nedaryti. Pirmoji reakcija atrodė super - pakilo lapai, pažaliavo, tik laaabai neilgam. Vienai buvo angel.gif po poros dienų, kitai po dviejų savaičių. Žiedų taip ir neparodė. Nuo normaliai šilto vandens (apie 40 laipsnių) sukrovė pumpurus trečioji, bet čia gal ir sutapimas, gal laikas jai atėjo smile.gif. Radau dar vieną rekomendaciją, šį kartą knygoje ir be šoko terapijų - gali nežydėti, jeigu nuolat judinama. Padėt ir nebejudint, nekaitaliot vietos, atseit kai kurioms tai labai nepatinka...
Atsakyti
QUOTE(HATA @ 2011 09 25, 19:14)

Kodėl - gali būti ne viena priežastis - per mažai šviesos, per daug azoto ir perdaug išbujojusi "žalioji masė",
Atsakyti
Atsiprašau, nebaigiau rašyti apie nežydėjimą blush2.gif Gal yra priaugusių šoninių ūglių?
Aš nežydinčias visada bandau peršaknydinti. Daugeliu atveju padeda.
Papildyta:
QUOTE(dzūkė @ 2011 10 02, 18:43)
Ness Popy Magic[/b], kompaktiška skrotelė, lapai ant trumpų "riebių" kotų biggrin.gif

Labai simpatiška. Aš ypač vertinu veisles su tvirtais kotais.
Atsakyti