Pirmas žiedas Ян-Забава (Н. Пуминова)

vis uzsuku as i jusu tema nes turiu viena gelyte, maximine
graziai ji pas mane auga, neseniai antra kart prazydo
tik, tai ka skaitau cia, man aukstoji matematika
nieko nesuprantu, ka kirpt kur kirpt, kodel tai daryti reikia... gal netingetumet man visiskai zaliai truputi apie viska paaiskinti

Kiek žinau, sanpaulijos niekur nekarpomos

QUOTE(ausrazs @ 2011 09 24, 15:49)

tai cia gal kazka atskyrinet reikia kai nauja augala nori uzsiaugint?

na tai jei as turiu gelyte ir dauginti jos nenoriu tai ji taip nelieciama ir turi stoveti? skaiciau kad ja kasmet reikia persodinti bet vazonelis neturi buti didesnis nei 10 cm (atrodo tokie matmenys) tai lapu per daug pas jas nepriauga?
nepykit uz kvailus klausimus

Na dar būna, kad lapui, kuris labai ilgai pasodintas vaikų neišleidžia, nukerpa kokį trečdalį.
O šiaip normaliai augančiai sanpaulijai, kartais apskainiojami apatiniai nebegražūs lapai. Kai kurios ir pačios po vieną kita apatinį nudžiovina.
Dar reikia žiūrėti, kad nepriaugtų šioninių ūglių, jei tai ne kupstinė sanpaulija. Jei tarp lapų vietoj žiedo išleidžia atžalą, reikia ją pašalinti, kad neišikraipytų skrotelė.
O šiaip normaliai augančiai sanpaulijai, kartais apskainiojami apatiniai nebegražūs lapai. Kai kurios ir pačios po vieną kita apatinį nudžiovina.
Dar reikia žiūrėti, kad nepriaugtų šioninių ūglių, jei tai ne kupstinė sanpaulija. Jei tarp lapų vietoj žiedo išleidžia atžalą, reikia ją pašalinti, kad neišikraipytų skrotelė.
QUOTE(dzūkė @ 2011 10 02, 17:43)
Ness Popy Magic
Gražu

QUOTE(HATA @ 2011 09 25, 18:14)
noriu paklausti sanpaulija turiu antrus metus jiau nemaza bet dar ne karto nezydejio
kodel?

Todėl, kad jin matyt save supranta kaip salotą. Turiu ir aš tokią vieną ožką. Išbandžiau n variantų - niekaip nepasiduoda.

Papildyta:
QUOTE(Rimmuse @ 2011 09 24, 13:33)
Pirmas žiedas Ян-Забава (Н. Пуминова)
Koks gėris

QUOTE(hi
@ 2011 10 02, 19:44)

Priminėt, susiradau "bandymų triušių" ir pabandžiau ankstesnėje temoje buvusią rekomendaciją palaistyti karštu vandeniu (70 laipsnių). Normaliai palaisčiau, galima sakyti pakišau po kranu ir praploviau šaknis. Galiu pasakyti - kam gėlytės brangios, geriau tokių eksperimentų nedaryti. Pirmoji reakcija atrodė super - pakilo lapai, pažaliavo, tik laaabai neilgam. Vienai buvo

QUOTE(HATA @ 2011 09 25, 19:14)
noriu paklausti sanpaulija turiu antrus metus jiau nemaza bet dar ne karto nezydejio
kodel?

Kodėl - gali būti ne viena priežastis - per mažai šviesos, per daug azoto ir perdaug išbujojusi "žalioji masė",
Atsiprašau, nebaigiau rašyti apie nežydėjimą
Gal yra priaugusių šoninių ūglių?
Aš nežydinčias visada bandau peršaknydinti. Daugeliu atveju padeda.
Papildyta:
Labai simpatiška. Aš ypač vertinu veisles su tvirtais kotais.

Aš nežydinčias visada bandau peršaknydinti. Daugeliu atveju padeda.
Papildyta:
QUOTE(dzūkė @ 2011 10 02, 18:43)
Ness Popy Magic[/b], kompaktiška skrotelė, lapai ant trumpų "riebių" kotų

Labai simpatiška. Aš ypač vertinu veisles su tvirtais kotais.