Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(ausrazs @ 2011 08 20, 13:09)
Kodėl gi spiritas niekingas? Labai puikus dalykas thumbup.gif  Ir gero, medicininio, lengvai negausi.
Kad nieko negaila - o ne, taip nesuabsoliutinu! Man, pavyzdžiui, sanpaulijoms jau gaila netgi vietos: po truputį jų mažinu, atlaisvindama erdvę strepsams biggrin.gif

Niekingas ta prasme, kad tai alkoholis, kurio visiškai nesureikšminu smile.gif Kas kita, jei jį naudoji pvz. vaistų gamybai. O užrašų nuvalymui medicininis net nebūtinas.
O dėl tol ko gaila/negaila augintiniams, tai mano tetis turi tokį posakį... (atsiprašau, kad grubus gana, bet išraisškingas: jei jau išsišūdinai delną, tai ir nykščio nėra ko saugot...).
Atsakyti
Sveiki,o man iskilo tokia problema:turiu lapeliu jau su vaikuciais ir kaip juos atskirti kad nesuzeist,nes yra prie to pacio lepelio vaikuciai su 4-5 lapeliais ir visai mazulyciai.As per savo neapdairuma juos gana giliai pasodinus, ir neisrovus viso lapelio negaliu atskirt vienus o palikt mazus.Su veislinem tai darysiu pirmakart,uztai ir baiminuos.Su paprastom esu darius n kartu ir nekreipdavau demesio,jei kuri ir sulauzydavau,o situ man gaila kiekvieno augalelio.
Atsakyti
Ištraukite lapą, atskirkite didelius, o lapą su mažiukai vėl pasodinkite. galima bandyti atskirti neištraukus iš žemės lapo, aš anksčiau taip darydavau su manikiūrininkės įrankiu nagų odelėms atstumti ar pjaustyti, nežinau, - toks dvišakas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*finy* @ 2011 08 20, 12:38)
Man labai patiko variantas,kai ant lapu paraso,ypac kai vaikucius augini (ant lapeliu).Bet kiek beemiau tokios spalvos rasikliu,man kazkaip nesiraso.Gal as ne tokius naudoju  unsure.gif

man labai pasiteisino auksinis arba sidabrinis gelinis rašiklis. Bet reikia imti kur brangesnis, ir tuos pačius užrašus teko apvesti kelis kartus, kad lapo nepradurti.
Šiaip markeris gali "pavesti", jei vaikus augindamas pats maminis lapas "numiros". O tie aukso/sidabro spalvos lieka blizgėti ir ant sudžiūvusio lapo.

Čia yra matomai didžiausias markerių skirtumas - tas blizgumas kritiniu atveju.
Idėja ne mano, bet "pasiskolinta" iš rusių sanpaulisčių profių thumbup.gif . Jos ten kai kurios cielas plantacijas augina.

Įsivaizduokit, kiek per šventes sanpaulijų realizuoti galima vien Maskvoje, kai jos gyventojų skaičius - kaip penkios Lietuvos ... mirksiukas.gif tai jos visko prisimislija kai bandymus daro drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 08 20, 15:39)
Ištraukite lapą, atskirkite didelius, o lapą su mažiukai vėl pasodinkite. galima bandyti atskirti neištraukus iš žemės lapo, aš anksčiau taip darydavau su manikiūrininkės įrankiu nagų odelėms atstumti ar pjaustyti, nežinau, - toks dvišakas biggrin.gif

Aciu,bandysiu iskelt atsargiai visa kupstuka ir atskirt didesnius vaikus,nes su manikiuro irankiu neiseis,kadangi giliai yra pasodinta o ir vaikuciu lapepukai trumpi,nors ir dideli,t.y.koteliai trumpi.
Atsakyti
QUOTE(Semile @ 2011 08 19, 09:10)
[attachmentid=215715]
gal kas zinot kas per veisle g.gif gavau ja is vienos forumietes ir negaliu perskaityt uzraso doh.gif  blush2.gif

Matau, kad išsiaiškinot, bet dar užtvirtinsiu, kad tikrai Mermaid biggrin.gif
Atsakyti
Netyčia susiformavo štai tokia sanpaulija ax.gif :
user posted image
Prie skrotelės "formavimo" prisidėjo katinas, bet žiedai taip išsidėstė patys
Atsakyti
Bandžiau šiandien dar kartą saviškes fotografuot, kažkas lyg gavosi. Gaila, kol kas negaliu pasigirti, kad tai mano pačios išauginti nuo lapelio rolleyes.gif ... Visas gavau arba jau stipriai paaugusias, arba apskritai su pumpurais.

Suncoast Circus Candy
user posted image

Nedotroga
user posted image

Music Box Dancer
user posted image

Jan Menuet
user posted image

Gauta NN dovanų perkant lauko augaliukus:
user posted image

PC NN
user posted image
Atsakyti
Simre, gražu labai thumbup.gif
Rimusses patiko labai katino ir žiedyno kompozicija, kažkaip pastebėjau, kad katinai ir sanpaulijos labai dera, gal teks ir man įsigyti kokį formuotoją biggrin.gif
O aš dar neturiu nei vieno žiedelio, lauksiu pavasario rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 08 19, 20:25)
du variantai:
arba.... dar "apkirpk garbanas" (apkarpyk lapuką)
arba ... apsišvartuok kantrybe, nes lapas gali vaikus ir po metų pradėti vesti.

Bet ... pabandyk labai atsargiai su kokiu pagaliuku pakrapštyti ar ne pergiliai lapukas įkištas? Gal vaikiukai neišlenda lauk? Gal juos ten ir rasi užsimezgusius? (man yra pradžioje su vienu taip buvę,  apsivaikavo po pusmečio)

Ačiū! 4u.gif bandysiu karpyti. Tik bijau per mažai lapuko palikti. Siaubas, jei taip ilgai reikės laukti vaikučių. Geriau paskubėtų jis. biggrin.gif Aš neturiu stelažo, tai būtų gerai greitai sulaukti vaikučių. smile.gif Na, svarbu lapukas sveikas, gyvas. Palauksiu aš tų vaikučių. drinks_cheers.gif

QUOTE(Kerpena @ 2011 08 19, 21:14)
Miniukes, kurioms neišeina nutaikyti laistymo knatu, galima irgi sėkmingai palikti šiltnamiukuose. Aš taip pat palieku ir nelabai didelius vaikus, kurie dar nedideliuose vazonėliuose.

O jie neperdžiūva? g.gif Aš kaip tik to pabijojau.
Atsakyti
Merginos, mano vienos gėlytės žiedai atrodo kaip miltais apibarstyti blink.gif Nuo ko čia gali būt?
Atsakyti
QUOTE(nojura @ 2011 08 22, 12:53)
Merginos, mano vienos gėlytės žiedai atrodo kaip miltais apibarstyti  blink.gif Nuo ko čia gali būt?

Miltligė
Gydymui:
Pažeistus žiedkočius išlaužyti, augalą atskirti nuo kitų
Previcur - labai veiksmingas ir nuo puvinių, ir nuo grybinių ligų.
Topas - tai sisteminio veikimo fungicidas. Penkonazolas slopina grybų – ligų sukėlėjų ląstelių sienelių membranų ergosterolo gamybą, sustabdo grybo vystymąsi. Išpurkštas ant augalų greitai įsisavinamas, su sultimis vandens indais pasiskirsto visame augale, pernešamas į naujai užaugančias augalo dalis. Turi ne tik profilaktinį, bet ir gydomąjį poveikį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 22 rugpjūčio 2011 - 13:03