Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu savo daržovių

Mes ir saldikli turime, ir saldome trintas braskes, kitu uogu nelabai. Bet trintos kompaktiskai susideda, o mums saldiklio mazesnio uztenka. Kazkaip mes tiek daug nesuvalgo. Maniskes gal per mazos dar dideliais kiekiais valgyt uogas, jos nelabai megsta uogyciu, na jei zalia netrinta, tai dar taip suvalgo po 10 vnt smile.gif bet ne daugiau. Viena is vis tik tasos uogas, visa issimurzina o galiausiai ismeta
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 07 01, 18:49)
tai kaip cia musiukai maziukai,nesuprantu....

Nu kad ne. Jie gale turi dvi uodegytes kažkokias blink.gif .
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2008 07 02, 11:57)
Mes ir saldikli turime, ir saldome trintas braskes, kitu uogu nelabai. Bet trintos kompaktiskai susideda, o mums saldiklio mazesnio uztenka. Kazkaip mes tiek daug nesuvalgo. Maniskes gal per mazos dar dideliais kiekiais valgyt uogas, jos nelabai megsta uogyciu, na jei zalia netrinta, tai dar taip suvalgo po 10 vnt smile.gif bet ne daugiau. Viena is vis tik tasos uogas, visa issimurzina o galiausiai ismeta

Mes tai pagrinde melynes,sueina geriant su kefyru,arba pacios padarytu jogurtu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(GAPO @ 2008 07 02, 12:34)
Nu kad ne. Jie gale turi dvi uodegytes kažkokias  blink.gif  .

reiks apziureti saviskius,nes kazkokiu musiuku maciau doh.gif
Atsakyti
na jei galima man ta receptėlį jogurto gamybos. Labai sudomino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2008 07 02, 12:34)
Nu kad ne. Jie gale turi dvi uodegytes kažkokias  blink.gif  .

Tai turbut kurkliai g.gif
Atsakyti
laugh.gif nekurkliai, šiuos "gražuolius" aš gerai žinau. O vat toj nuotraukoj, tai man atrodo amaro patelė. Tokia pati, kaip visi amarai, tik su sparnais. Kurklys žymiai didesnis.
Bet vat antrąkart savaitgalį nupurškiau su muilu ir vėl visi amarai pridžiuvę prie šakelių.
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2008 07 02, 18:12)
na jei galima man ta receptėlį jogurto gamybos. Labai sudomino smile.gif


http://www.skaniai.l...minis-jogurtas/
gali jogurtas būti natūraliai saldus? Taip. Jei jis pagamintas namie ir, pageidautina, iš kaimiško pieno.
Pastaruoju metu tampu natūralistu. Turiu galvoje, jog gilinuosi į maisto sudedamųjų dalių esmę ir stengiuosi viską gaminti pats. Duonos dar nekepiau (bet tai tik laiko klausimas), o štai naminį jogurtą, dar žinomą, kaip graikišką, gaminu jau gerą mėnesį.
Į natūralų parduotuvėje parduodamą jogurtą dėmesį atkreipiau jau prieš kelis metus, kai pabodo siūloma jogurtų su priedais įvairovė. Nuo tada jį dažnai perku ir valgau su įvairiomis uogienėmis (mėgstamiausias miksas su vyšniomis). Gal todėl akis užkliuvo už paskutinėje pirktoje kulinarinėje knygoje Casa Moro esančio naminio jogurto recepto.
Naminis jogurtas skaniausias, kai gaminamas iš kaimiško pieno. Žinau, nemažai daliai skaitytojų tai gali būti neprieinama, todėl tiks ir pirktinis pienas. Čia verta pastebėti, jog galioja sena taisyklė „riebiau – skaniau“, todėl pieną siūlau pirkti natūralų.
Pasigaminkite ir valgykite iki soties kiekvieną rytą, dieną ar vakare. O kai pabos, parašykite. Parašysiu, kaip pasigaminti labai skanų indišką jogurto gėrimą lasi.

2 litrai pieno
1 mažas indukas (apie 175 gr) natūralaus jogurto. Aš naudojau Danone

Pieną supilkite į didelį indą ir užvirinkite. Šiame etape stebėkite, kad pienas neišbėgtų, nes bus kaip freken Bok iš multiplikacinio filmo apie Karlsoną. Jei norite riebesnio jogurto, galite pieną pavirinti 20-30 minučių. Priešingu atveju užvirusį pieną nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Prieš įdėdami jogurtą, patikrinkite pieno temperatūrą. Tai svarbu, nes, esant per aukštai temperatūrai, jogurto bakterijos žus, o esant per žemai, pienas nevirs jogurtu. Temperatūrą tikrinkite taip. Jei, įkišę pirštą į pieną, galite, neskubėdami suskaičiuoti iki 15 – temperatūra tinkama. Supilkite ir išmaišykite jogurtą ir gautą masę perpilkite į indą, kuriame jį laikysite. Uždenkite masę folija ar plėvele ir, uždengę dangčiu, palikite 6-8 valandoms kambario temperatūroje. Vėliau laikykite šaldytuve. Taip pagamintas jogurtas bus tinkamas vartoti 7-8 dienas
Ir dar ka radau
Pagamintas jogurtas tinkamas vartoti 4-5 dienas. Reikia nepamiršti šiek tiek jo palikti raugui. Jeigu jogurto kultūra nusilpsta, reikia pirkti naują indelį natūralaus parduotuvinio jogurto. Paprastai jogurtas sutirštėja per 4-8 valandas. Sutirštėjusį jogurtą reikia atšaldyti, kad bakterijos liautųsi dauginęsi. Antraip jos ir toliau naikins saldžiąsias pieno frakcijas, ir jogurtas per dvi dienas visai surūgs.Kad jogurto bakterijos imtų daugintis, pienas turi nejudinamas keletą valandų pastovėti šiltoje vietoje. Pieno temperatūra nekis uždengtą puodą apvyniojus storu audeklu. Jogurtas nepavyks, jeigu puodas bus judinamas, stumdomas nešiojamas. Geriausia pasigaminti jogurtą iš vakaro – per naktį jis sutirštės. Puode reikia užvirinti pieną ir nukelti puodą nuo ugnies. Pieną reikia ataušinti (palikti atvėsti arba atšaldyti įstačius puodą į šaltą vandenį). Ideali temperatūra jogurto bakterijoms 43 ar 45 laipsniai Celsijaus. Jeigu namuose nėra termometro, patikrinti temperatūrą galima kitaip: pienas turi būti tokio karštumo, kad jame nenusideginant galima būtų išlaikyti mažąjį pirštą 10 sekundžių. Indelyje šilto pieno reikia išmaišyti jogurtą ir supilti viską atgal į puodą. Šaltomis dienomis, kad pienas normaliai rūgtų, jogurto gali prireikti daugiau. Naminiam jogurtui gaminti reikės: 10 puodelių (apie 2,3 l) nenugriebto naminio pieno, 1/4 puodelio (50 ml) jogurto (natūralaus, kuriame nebūtų želatino. Yra parduotuvėse).Sveiką natūralų jogurtą nesunku pagaminti namuose. Indai, skirti jogurtui gaminti, turi būti laikomi itin švariai, kad neįsimestų nepageidaujamų rūšių bakterijų. Jogurtas pagaminamas per 15 minučių. Jogurtas - stiprus natūralusis antibiotikas. Jis pajėgus sunaikinti kai kurių rūšių amebas ir tokias pavojingas bakterijas, kaip stafilokokai, streptokokai ir šiltinės sukėlėjai. Jogurte yra žarnyno bakterijoms tinkamiausio maisto - laktozės. Žmonėms, kurių žarnyno mikroflora nualinta antibiotikų, gydytojai dažnai pataria vartoti jogurtą, kad reikiamų bakterijų padaugėtų.Jogurte gausu baltymų, mineralinių medžiagų, fermentų bei įvairių vitaminų - tarp jų net ir tokių retų, kaip “D” bei “B12”. Jogurtą apvirškina jame esančios Lactobacillus bulgaris bakterijos, todėl organizmas jį asimiliuoja greičiau negu pieną. Jogurte esanti pieno rūgštis naikina bakterijas, sukeliančias maisto puvimą storojoje žarnoje, kuris yra viena pagrindinių ankstyvos senatvės bei ligų priežasčių.Vienas iš geriausių natūralių vaistų. Turi daug gydomųjų ypatybių ir gali būti plačiai naudojamas gaminant pačius įvairiausius valgius.

GALIMA naudoti ir dobilo piena,kur žalias butelis,tada nereikia uzvirinti.Tai tiek 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 04 liepos 2008 - 10:05
Sveikutes.Merginos turiu prasyma-pagalba,gal kuri suidurete:-pas mane darze kazkas vyksta su agurkais.Lysveje vienas daigas grazus,kitas nuvytes.Ir taip visa lysve.Panasiai taip vyksta ir su moliugais ir kitom agurkinem darzovem.Kas cia per velniava neisivaizduoju.pabandzius toki daiga atsodinti-jis neprigyja? g.gif
Atsakyti
O kaip atrodo šaknys to apvytusio?
Atsakyti
Pas mane tai kiita problema. Agurku daigai grazus, zydi daug, veda daug, bet truputuka paauga ir nugelsta bei nukrenta agurkeliai. Ir kiek taip prikrite. Nors jau maciau keletas agurku paauge, bet jau senai galejau tureti, bet dar neturiu sad.gif

Greisi aciu uz recepta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lile: 08 liepos 2008 - 08:05
Ir man daug nugelsta g.gif Skaičiau, kad kažkokios medžiagytės trūksta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crocus: 08 liepos 2008 - 10:52
QUOTE(crocus @ 2008 07 08, 12:49)
Ir man daug nugelsta g.gif Skaičiau, kad kažkokios medžiagytės trūksta

O kokios ?
Atsakyti