Atrodo, kad visi tik gėles SM myli, o savo daržovėlių neaugina.
Merginos patarkit, darže yra tuščių vietų kur kažkas sėto nesudygo. Galvoju gal ką galiu dar į tas vietas pasėti. Taigi, ar nevėlu dar? Ir ką drąsiai dar galėčiau iki rudens užauginti.
Ačiū.
augina augina
daug ka gali seti - gali salotas, spinatus, moliugus, velyvas morkas, bulves, petrazoles, kukuruzus, melionus, agurkus. Nu is esmes tai labai daug ka. Sejimas neapsiriboja pavasariu, labai daug ka galima seti pastoviai ar bent su kartus per vasara. pas mane pacia dar daug kas tik laukia savo eiles

daug ka gali seti - gali salotas, spinatus, moliugus, velyvas morkas, bulves, petrazoles, kukuruzus, melionus, agurkus. Nu is esmes tai labai daug ka. Sejimas neapsiriboja pavasariu, labai daug ka galima seti pastoviai ar bent su kartus per vasara. pas mane pacia dar daug kas tik laukia savo eiles

QUOTE(vilytte @ 2007 06 07, 10:01)
Merginos patarkit, darže yra tuščių vietų kur kažkas sėto nesudygo. Galvoju gal ką galiu dar į tas vietas pasėti. Taigi, ar nevėlu dar? Ir ką drąsiai dar galėčiau iki rudens užauginti.
Ačiū.
Ačiū.
augina augina

šparagines pupeles pasėk, dar spės užaugti, pas mane dar tik dygsta. Rudeniop žiemai troškinukų pasidarysi, pamarinuosi bus žiemai garnyrui.

Vilkė jau minėjo kai kuriuos, dabar dar tikrai nevėlu sėti visokius agurkines, moliūgines daržoves, nes jos yra šilumamėgės.
QUOTE(vilytte @ 2007 06 07, 10:01)
Ačiū.
Ačiū.
pirmajį birželio dešimtadienį dar galima sėti burokėlius , morkas laikymui žiemą, vėlyvesnias kopūstines lapines daržoves
Nu dėl melionų ir moliūgų tai abejoju. Nors moliūgą tikrai norėčiau. Turiu jų iš anksčiau pasisėjus, bet dar kitokių tokių raudonų užmačiau, tai noriu. Bet man rodos, kad vėlu jau
O špinatai ir salotos tai vasarą nelabai auga, nebent pavėsy. Juos žadu sėt labaiu rudeniop, kai žirnius nuimsiu.
Šparagines pupeles labai mėgstam, jaučiu reiks dar pasisėt.
Kažkaip su kopūstinėm pas mane nelabai. Galvoju sėt turbūt vėlu, bet gal turguj dar daigų gaučiau
Nu prie to paties dar pasiguosiu - kažkaip morkos man žiauriai nedygsta. Kelinti metai jau, tai arba krūvom suželia, arba tušti plotai lieka. Šiemet pirkau brangiąsias iš profesionalų linijos, tai skersai vagelės po kokias 4-5 išlindę. Nusiminiau vakar. Nu nors retint nereikės. Atsėčiau ir jas, bet kaip sėti, jei žinau, kad jos pas mane nedygsta

O špinatai ir salotos tai vasarą nelabai auga, nebent pavėsy. Juos žadu sėt labaiu rudeniop, kai žirnius nuimsiu.
Šparagines pupeles labai mėgstam, jaučiu reiks dar pasisėt.
Kažkaip su kopūstinėm pas mane nelabai. Galvoju sėt turbūt vėlu, bet gal turguj dar daigų gaučiau

Nu prie to paties dar pasiguosiu - kažkaip morkos man žiauriai nedygsta. Kelinti metai jau, tai arba krūvom suželia, arba tušti plotai lieka. Šiemet pirkau brangiąsias iš profesionalų linijos, tai skersai vagelės po kokias 4-5 išlindę. Nusiminiau vakar. Nu nors retint nereikės. Atsėčiau ir jas, bet kaip sėti, jei žinau, kad jos pas mane nedygsta

gal per giliai seji? o gal dirva per kieta. siaip kiti siulo morkas sodinti taip - kasti transejas ir jas pripildyti komposto, maisyto su smeliu, ir i ta transeja seti morkas, tada gera dygtsa ur auga. na siaip as kazkaip del morku problemu neturiu, labbai gerai vesi
o spinatus ir salotas tikrai gali seti, gerai auga ir per vasara
isbandytas reikalas.
ir moliugus visai ne per velu seti
na aisku, gal nuo rusiu priklauso dar. pas mane tokie, kurie gan greitai bresta, bet nera milziniski dydziu
Papildyta:
tiesa, gali ir prieskoniu prisisesti, pvz rukala, bazilika, petrazole

o spinatus ir salotas tikrai gali seti, gerai auga ir per vasara

ir moliugus visai ne per velu seti

Papildyta:
tiesa, gali ir prieskoniu prisisesti, pvz rukala, bazilika, petrazole
rukala irgi italu virtuves pamegtas prieskonis. ant picu sviezia barsto. turi ir kita pavadinima, bet nepamenu 
bazilikas pas mane kuo puikiausiai praeitais metais lauke augo - as iskart ji ten sejau. Siais metais siltnamy ir lauke, tai siltnamy jau yra ka skinti, o lauke, kaip tik sudyge. Kazkaip baziliko nieks neuzpuola pas mane, tfu tfu tfu, o vat rukala siais metais, tai kazkokia vabalai eda ir eda, visi skyleti.
va dar prisiminiau, kad praetais metais bazilika lauke sejau liepos menesi, nes tada tik sesuo atveze lauktuviu is italijos
tai labai gerai subujojo lauke iskart

bazilikas pas mane kuo puikiausiai praeitais metais lauke augo - as iskart ji ten sejau. Siais metais siltnamy ir lauke, tai siltnamy jau yra ka skinti, o lauke, kaip tik sudyge. Kazkaip baziliko nieks neuzpuola pas mane, tfu tfu tfu, o vat rukala siais metais, tai kazkokia vabalai eda ir eda, visi skyleti.
va dar prisiminiau, kad praetais metais bazilika lauke sejau liepos menesi, nes tada tik sesuo atveze lauktuviu is italijos

oi ne, raudoneli zinau, cia kitas. tokio aitraus kvapo ir skonio, net anyzius kartais primena
[ o gal dirva per kieta. siaip kiti siulo morkas sodinti taip - kasti transejas ir jas pripildyti komposto, maisyto su smeliu, ir i ta transeja seti morkas, tada gera dygtsa ur auga.
Su toms tranšėjom gera mintis. Žemė pas mane priemolis, tai gal ir kieta. Nu bet visa kita tai dygsta puikiai. Reiks pabandyt ką nors minkščiau toms morkytėm pakloti
Su toms tranšėjom gera mintis. Žemė pas mane priemolis, tai gal ir kieta. Nu bet visa kita tai dygsta puikiai. Reiks pabandyt ką nors minkščiau toms morkytėm pakloti

pasiemiau savo protingaja knyga protingas darzas
va ka ten apie morkas raso:
pagrindinis trukumas: per kieta zeme ir per sausa.
lysves reikia specialiai paruosti. Iskasti siauras kastuvo mentes gylio transejas, pripildyti jas smelio arba puvenu, arba zemiu, sumaisytu su pjuvenomis.
Dregme turi buti apacioje, kuo jos daugiau, tuo morkos stambesnes, sultingesnes. Taip pat reikalingas mulcas. Tinka tik gerai issiskaidziusi organika. Nuo azoto pertekliaus mesle arba komposte sakniavaisiai sakojasi ir darosi kartus.
Morkas galima seti nuo kovo pabaigos iki liepos pradzios.
Geriausia seti dvi eiles lysveje, o is krastu palikti tuscia erdve.

pagrindinis trukumas: per kieta zeme ir per sausa.
lysves reikia specialiai paruosti. Iskasti siauras kastuvo mentes gylio transejas, pripildyti jas smelio arba puvenu, arba zemiu, sumaisytu su pjuvenomis.
Dregme turi buti apacioje, kuo jos daugiau, tuo morkos stambesnes, sultingesnes. Taip pat reikalingas mulcas. Tinka tik gerai issiskaidziusi organika. Nuo azoto pertekliaus mesle arba komposte sakniavaisiai sakojasi ir darosi kartus.
Morkas galima seti nuo kovo pabaigos iki liepos pradzios.
Geriausia seti dvi eiles lysveje, o is krastu palikti tuscia erdve.