Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu savo daržovių

QUOTE(Vilke @ 2007 06 07, 10:44)
rukala irgi italu virtuves pamegtas prieskonis. ant picu sviezia barsto. turi ir kita pavadinima, bet nepamenu g.gif
bazilikas pas mane kuo puikiausiai praeitais metais lauke augo - as iskart ji ten sejau. Siais metais siltnamy ir lauke, tai siltnamy jau yra ka skinti, o lauke, kaip tik sudyge. Kazkaip baziliko nieks neuzpuola pas mane, tfu tfu tfu, o vat rukala siais metais, tai kazkokia vabalai eda ir eda, visi skyleti.

va dar prisiminiau, kad praetais metais bazilika lauke sejau liepos menesi, nes tada tik sesuo atveze lauktuviu is italijos smile.gif tai labai gerai subujojo lauke iskart  biggrin.gif

Sveikutės 4u.gif
aš bazilika sėju kiekvienais metais- sėju šiltnamy o paskui išpikiuoju, gerai auga ir lauke ir šiltnamy- bet žalias auga geriau, bordo praščiau..

Matau mėgstat prieskonius jau antyri metai negaliu susidaigint šalavijo ir levandos- o labai noriu- gal kas turėtumėt daigiuklų parduot?
Atsakyti
dar is knygos apie sejimus:

pomidorus seti geriausia du kartus - antra karta birzelio pradzioje.
agurkus galima seti iki birzelio vidurio. megsta dalini seseli
bulves antram derliui sodinti rugpjucio pabaigoj
ridikeliai megsta priemoli. nuo kovo men siltnamy galima seti kas savaite, nuo balandzio-geguzes-lauke lysvese. nuo rugsejo pradzios vel 2-3 kartus sejama.
pupeles, kukuruzai - silumamegiai, taip kad pas mus pats tas seti geguzes vidury, birzelio pradzioj - auga iskart ir greitai.
Papildyta:
diinka, deja, neauginu nei levandos, nei salavjo. bet pamegink dar karta paseti, prieskoninies paaprastai lengvai sudygsta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilke @ 2007 06 07, 12:48)
dar is knygos apie sejimus:

pomidorus seti geriausia du kartus - antra karta birzelio pradzioje.
agurkus galima seti iki birzelio vidurio. megsta dalini seseli
bulves antram derliui sodinti rugpjucio pabaigoj
ridikeliai megsta priemoli. nuo kovo men siltnamy galima seti kas savaite, nuo balandzio-geguzes-lauke lysvese. nuo rugsejo pradzios vel 2-3 kartus sejama.
pupeles, kukuruzai - silumamegiai, taip kad pas mus pats tas seti geguzes vidury, birzelio pradzioj - auga iskart ir greitai.
Papildyta:
diinka, deja, neauginu nei levandos, nei salavjo. bet pamegink dar karta paseti, prieskoninies paaprastai lengvai sudygsta  g.gif

tai kad šiemet jau antrą kart pasėjau schmoll.gif dabar į indelius, laikau šiltnamy ir vėl nieko- jau pradeda nervuot
Atsakyti
tai gal seklos nekokybiskos, dregmes per mazai ar per daug, ar per giliai seji g.gif

su tom seklom tai visokios velniavos buna, uztat as niekad neperku parduotuvej ar turguj..sumoku brangiau, bet atsisiunciu heirloom, organiniu, ekologisku seklu is rimtos organizacijos, o paskui jau is savu uzaugintu seklas imu..
o dede vyro tam paciam sode sodina, perka is bet kur, tai pastoviai nesusipratimai - tai nedygsta kas nors isvis, tai isdygsta ne tas, kas turetu, tai perka ir perka.. pas mane tfu tfu tfu bet viskas labai gerai dygsta is to, ka nusipirkus buvau..

pasiklausinek dar, gal kas bent seklu tures tokiu, is kuriu siais metais jiem isdygo, jei jau sodinuku nerasi g.gif
Atsakyti
Man šiemet salotos ankstyvosios taip nedygo, paskui iš azarto daigint namie bandžiau kur salygos tikrai idealios - ne ką geriau. Taip, kad jei ir indeliuose sėtos nedygsta, tikriausiai kalta sėkla. Užtat aš paprastai perku ir sėju kelių firmų (kartais net sumaišau, kad vienodai išsiskirstytų). Su vienom nepasisekė, kitos išdygs.
O kaip saugotės nuo kopūstinio baltuko? Tuoj pradės skraidyti... doh.gif
Atsakyti
pas mane darze kanapiu isdygo, tai ju neraunu - apsauga wink.gif hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilke: 07 birželio 2007 - 13:16
QUOTE(Vilke @ 2007 06 07, 15:15)
pas mane darze kanapiu isdygo, tai ju neraunu - apsauga wink.gif  hihihi.gif

Geras... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilke @ 2007 06 07, 14:15)
pas mane darze kanapiu isdygo, tai ju neraunu - apsauga wink.gif  hihihi.gif

oi susems tave dėdulės su antpečiais už narkotinių medžiagų auginimą lotuliukas.gif
o kažkur teko skaityti rekomendaciją kokiam nors atvirame darže pasisodinti kanapių vietoj uždangos, tipo gerai suželia ir gerai atstoja WC user posted image, nereikia toli ieškoti kur nuo nepageidaujamų akių pasislėpti user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 07 birželio 2007 - 13:36
Jolaxus,
nu ir žiauri tu. Savam darže čia mums siūlai? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilytte: 07 birželio 2007 - 13:39
QUOTE(vilytte @ 2007 06 07, 14:39)
Jolaxus,
nu ir žiauri tu. Savam darže čia mums siūlai? biggrin.gif

user posted image o kam gerą daiktą išnešinėt kažkur hihihi.gif
dėl savo, tai nors dėl kokybės gali būti tikra user posted image
sorry, juodas humoras užėjo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 07 birželio 2007 - 13:43
QUOTE(vilytte @ 2007 06 07, 14:09)
Man šiemet salotos ankstyvosios taip nedygo, paskui iš azarto daigint namie bandžiau kur salygos tikrai idealios - ne ką geriau. Taip, kad jei ir indeliuose sėtos nedygsta, tikriausiai kalta sėkla. Užtat aš paprastai perku ir sėju kelių firmų (kartais net sumaišau, kad vienodai išsiskirstytų). Su vienom nepasisekė, kitos išdygs.
O kaip saugotės nuo kopūstinio baltuko? Tuoj pradės skraidyti... doh.gif

nuo baltuko tai neapsisaugosi paskui nupurkši deciu ir kirmėlaitės žus, o kaip kažkas sakė decis kontaktinis tai nusiplauna.
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 07, 14:41)
user posted image o kam gerą daiktą išnešinėt kažkur hihihi.gif
dėl savo, tai nors dėl kokybės gali būti tikra user posted image
sorry, juodas humoras užėjo blush2.gif

Pas mus tai viena kaiminytė iš lauko tuoleto braškes trešdavo o derlius būdavo ir turgui prekiaudavo kibirais, na va.
Atsakyti
QUOTE(ilonadz @ 2007 06 07, 14:56)
...Pas mus tai viena kaiminytė iš lauko tuoleto braškes trešdavo o derlius būdavo ir turgui prekiaudavo kibirais, na va.

nu jo, tokias uogytes tik turgun ir išnešt visas iki paskutinės, patiems valgyti turbūt nekiltų apetitas..... schmoll.gif
Atsakyti