Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu savo daržovių

QUOTE(Regila @ 2008 02 10, 20:40)
Bandžiau augint visais įmanomais būdais. Man durpiniai indeliai nelabai patiko.Nevisada šaknys prasiskverbia pro apačią.Kartais būna, kad durpių indelis suyra neatėjus metui sodinti. Aš sodinu į plastikinius indelius. Tai gali būt grietinės indeliai, jogurto.Išpikiuoju jau po vieną atskirai ir daugiau nepesodinėju iki sodinimo.Durpiniai indeliai kainuoja, tad dar ir dėl to nesodinu į juos..grietinės indelių prisirenku nuo rudens..

girdejau kad pries sodinant durpinio indelio dugna praplesia, kazi ar pasiteisintu toks dalykas, kokios paprikos saknys, i gyli ar i ploti auga?
Atsakyti
Praplėšiant indelio dugną reiks visą tą vazonėlį įdėt į kitą , nes žemės tai birs iki augalo šaknys žemę sukabins. Tai jei dėt į indą, tai kam jų dviejų reikia....Todėl ir renkuosi elementarius, didesnius grietinės indelius.Jų dydis vienas geriausių, tiek agurkams, tiek pomidorams, tiek paprikai.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2008 02 11, 16:55)
Praplėšiant indelio dugną reiks visą tą vazonėlį įdėt į kitą , nes žemės tai birs iki augalo šaknys žemę sukabins. Tai jei dėt į indą, tai kam jų dviejų reikia....Todėl ir renkuosi elementarius, didesnius grietinės indelius.Jų dydis vienas geriausių, tiek agurkams, tiek pomidorams, tiek paprikai.

oi, as gal netaip parasiau, ax.gif turejau omeny kad pries sodinant i siltnami ar i lysve dugna praplesia,kad saknim lengviau zeme pasiekt, o daigelis auga tam durpiniam iki pat perkelimo i tikra augimo vieta
Atsakyti
QUOTE(.NAJ.A @ 2008 02 01, 15:30)
Mano situacija tokia , kad tas siltnamis atsiras daug metu bujojusioje pievoje, tai va domina kaip paruosti zeme tokiu atveju?
isivaizduok ateini i pieva ir tau reikia padaryti cia siltnami , nuo ko pradesi ir ka darysi , kad ta pieva pavirstu darzu?

http://www.sodyba.or...m...5&Itemid=16
vieno šiaudo revoliucija-rusų kalba
protingas daržas-rusų kalba

čia tau tinkančių straipsnių yra. Ypač jei skaitai rusiškai. Tik šiandien radau ir pradėjau skaityti. Esmė maždaug tokia, kad velėnos ardyti negalima. Papureni kur dėsi sėkliukę ar daigelį ir paskui gausiai mulčiuoji tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 02 11, 22:45)
http://www.sodyba.or...m...5&Itemid=16
vieno šiaudo revoliucija-rusų kalba
protingas daržas-rusų kalba

čia tau tinkančių straipsnių yra. Ypač jei skaitai rusiškai. Tik šiandien radau ir pradėjau skaityti. Esmė maždaug tokia, kad velėnos ardyti negalima. Papureni kur dėsi sėkliukę ar daigelį ir paskui gausiai mulčiuoji tongue.gif

Aciu labai , reiks prisesti paskaityti.
Atsakyti
Kurdiumovo knygeles Protingas darzas ir Protingas siltnamis yra isleistos lietuviu kalba, siaip tikrai vertos demesio alternatyvios, naturalesnes darzininkystes megejams wink.gif ir siaip patogu tokia knygele tureti po ranka lietuviskai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilke @ 2008 02 12, 10:02)
Kurdiumovo knygeles Protingas darzas ir Protingas siltnamis yra isleistos lietuviu kalba, siaip tikrai vertos demesio alternatyvios, naturalesnes darzininkystes megejams wink.gif ir siaip patogu tokia knygele tureti po ranka lietuviskai  ax.gif

Taip vakar susiradau tik internete. Ir tik rusų kalba pilna versija. Be to ten ir daugiau info yra, pvz. Protingas sodas. Štai čia galit ru pasiskaityt. Būtinai eisiu knygyne ieškoti thumbup.gif
Atsakyti
Mastau del zemiu atsivezimo, tai gavau toki pasiulyma :
Juodzemis arba toks kaip ir misinys: nuskutama zole tuomet 5cm gylio zemiu sluoksnis surenkamas , sumalamas atseit derlingesnis.
Ka rekomenduosit rinktis, kainu skritumas labai mazas, todel rinkciausi kas geriau, o kas?
Atsakyti
Sveikos merginos, aš jungiuosi prie jūsų, nes šiemet jau didesnį ūkį auginsiu, todėl reiks Jūsų pagalbos... 4u.gif noriu paklausti kada sėti dumplainius(tikiuosi sėklų gausiu? g.gif )?paprikas kaip suprantu jau sodinti?o čiobrelius ar pirma sėti į vazonėlius ir tada į dirvą ar tiesiai į dirvą? g.gif
ir kokią rūšį melionų rekomenduotumėte?nes praeitais metais man neskanūs užaugo o gal jie tiesiog nespėjo prinokti... g.gif kartūs tokie buvo... tai gal jau ir melionus reikėtų pasodinti su arbūzais? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazooji: 17 vasario 2008 - 17:05
QUOTE(mazooji @ 2008 02 17, 17:03)
Sveikos merginos, aš jungiuosi prie jūsų, nes šiemet jau didesnį ūkį auginsiu, todėl reiks Jūsų pagalbos...  4u.gif noriu paklausti kada sėti dumplainius(tikiuosi sėklų gausiu? g.gif )?paprikas kaip suprantu jau sodinti?o čiobrelius ar pirma sėti į vazonėlius ir tada į dirvą ar tiesiai į dirvą? g.gif
ir kokią rūšį melionų rekomenduotumėte?nes praeitais metais man neskanūs užaugo o gal jie tiesiog nespėjo prinokti... g.gif kartūs tokie buvo... tai gal jau ir melionus reikėtų pasodinti su arbūzais? rolleyes.gif

Jei negausi dumplainių niekur, gali pas Regilą pažiūrėt http://www.sodai.lie.../Perteklius.htm - turi sėklų. o čiobrelius tiesiai į dirvą sėjau.
Atsakyti
Ačiū Crocus už reklamytę. Dumplainių tikrai turiu.Valgomųjų didžiavaisių ir smulkiavaisių. Dekoratyvių žydinčių mėlynais žiedais. Kitos yra daugiametės, bet jos pavasarį bus galimos kast.http://www.sodai.lietuvoje.com/Dumplune.htm
Čiobrelių yra gal 5 skirtingi.Bet juos ir tik nuo pavasario, kai prasidės lauko darbai.
Bus nauji sąrašai, kai bus galima sodinti, persodinti.

Atsakyti
ačiū mergaitės, ryt lėksiu ieškoti sėklų, o jei nerasiu kreipsiuosi į jus 4u.gif
Atsakyti