Įkraunama...
Įkraunama...

Toms, kurios nori viską žinoti - III

QUOTE(aisvyde @ 2014 03 30, 22:46)
[size=1][/size]Aukštesnių noriu, nes nusibodo visur dugnu braukyti, aišku, suprantu, kad nuo tų aukštesnių padangų labai kažkas nepasikeis, bet, kad ir keli milimetrai, vis šis tas, o padangų vasarinių bet kokiu atveju reikia, beje, jei ne paslaptis, kur perki padangas? 4u.gif

Perku kur papuola,ten,kur pavyksta rasti butent tai ko reikia...pavasari ieskojau kormoranu su akcija (zieminiu),tai radau Padangu parduotuveje (taip ir vadinasi) Siaures miestelyje-ten mano saskaita ir megino atsikratyti netinkama produkcija,deja,neisdege jiems.nepatiko man ta parduotuve,bet dzin-nes gavau tai ko ieskojau ir uz gera kaina.Padangos tos ziemai ne kazka,bet man tokiu reikejo ax.gif Pries tai buvau pirkusi matador lenkiskas-Matadore.Zieminiu man uztenka mazdaug 2-3 sezonam. Vasarines perku devetas (nauju gaila,nes paprastai ilgiau menesio dvieju jos pas mane nelaiko-jei intensyviai treniruojuosi ax.gif ),bet praeita vasara atradau gera "skyle" Sigmos teritorijoje-pas juos buna labai senu metu nauju padangu,tai vasarines perku ten.Praeita vasara 4 poras ant priekio nudroziau iki kordo negyvai doh.gif
Siaip visai neblogai pirkti Egzotikoj,kiek girdejau-ten buna neblogu akciju,Melgoj-ten neapgaus ir patars kas geriau,o jei padangu neplesai-manau,tikrai gali sau leisti isigyti kazka geresnio... smile.gif
Maniske,beje,irgi zema...pats kebulas gana aukstas,bet variklis vos nuo zemes-bordiurais nevazineju... schmoll.gif sudetinga buna i miska nuvaziavus,labai reikia apgalvotai trjektorijas imti,kad karterio nenusimusti...o uzpraeita vasara buvau duslintuvo kelnes numususi miske,pavyko grizti tik del to,kad laukuose rastas traktoristas gabaliuka vielos turejo ir parode kelia,kuriuo galetume isvaziuoti is misko...o tai butu teke visa ismetima isrinkineti kelio dulkese-bet ir taip teko po masina pasivolioti kol ant vielos kelnes pakabinau,dukra irankius padavinejo is bagazines biggrin.gif

Tiesa,nepirk kinietisku,ir nepirk prekybcentriuose smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 30 kovo 2014 - 22:29
QUOTE(denaxa @ 2014 03 30, 22:24)
Perku kur papuola,ten,kur pavyksta rasti butent tai ko reikia...pavasari ieskojau kormoranu su akcija (zieminiu),tai radau Padangu parduotuveje (taip ir vadinasi) Siaures miestelyje-ten mano saskaita ir megino atsikratyti netinkama produkcija,deja,neisdege jiems.nepatiko man ta parduotuve,bet dzin-nes gavau tai ko ieskojau ir uz gera kaina.Padangos tos ziemai ne kazka,bet man tokiu reikejo  ax.gif  Pries tai buvau pirkusi matador lenkiskas-Matadore.Zieminiu man uztenka mazdaug 2-3 sezonam. Vasarines perku devetas (nauju gaila,nes paprastai ilgiau menesio dvieju jos pas mane nelaiko-jei intensyviai treniruojuosi ax.gif ),bet praeita vasara atradau gera "skyle" Sigmos teritorijoje-pas juos buna labai senu metu nauju padangu,tai vasarines perku ten.Praeita vasara 4 poras ant priekio nudroziau iki kordo negyvai doh.gif
Siaip visai neblogai pirkti Egzotikoj,kiek girdejau-ten buna neblogu akciju,Melgoj-ten neapgaus ir patars kas geriau,o jei padangu neplesai-manau,tikrai gali sau leisti isigyti kazka geresnio... smile.gif
Maniske,beje,irgi zema...pats kebulas gana aukstas,bet variklis vos nuo zemes-bordiurais nevazineju... schmoll.gif sudetinga buna i miska nuvaziavus,labai reikia apgalvotai trjektorijas imti,kad karterio nenusimusti...o uzpraeita vasara buvau duslintuvo kelnes numususi miske,pavyko grizti tik del to,kad laukuose rastas traktoristas gabaliuka vielos turejo ir parode kelia,kuriuo galetume isvaziuoti is misko...o tai butu teke visa ismetima isrinkineti kelio dulkese-bet ir taip teko po masina pasivolioti kol ant vielos kelnes pakabinau,dukra irankius padavinejo is bagazines  biggrin.gif

Tiesa,nepirk kinietisku,ir nepirk prekybcentriuose smile.gif

o aš kaip tik girdėjusi labai daug neigiamų atsiliepimų apie Egzotiką schmoll.gif schmoll.gif

kalbant apie padangas, naujos ar restauruotos? aš už naujas
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2014 03 24, 14:42)
Jei pasirinksiu aukštesnes vasarines padangas, nei nurodyta "norma", ar gali būti dar kažkokių minusų, išskyrus tai, kad spidometras rodys greitį šiek tiek su paklaida? Ačiū.

Gali dar ir sparnus ar kitas detales padanga kabinti, ypač ratus susukus.

Šiaip tokios padangos ne tik keliais mm paaukštins mašiną, bet ir keliomis šimtinėmis paaukštins padangų komplekto kainą. Greičiausiai aukštesnė padanga nebebus "einamas" dydis ir bus atitinkamai brangesnė. Pvz. palyginkite šiuo metu standartinės ant daugybės automobilių 205/55R16 ir kiek aukštesnės 205/60R16 to pačio modelio kainas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Elsker @ 2014 03 30, 23:50)
o aš kaip tik girdėjusi labai daug neigiamų atsiliepimų apie Egzotiką schmoll.gif  schmoll.gif
kalbant apie padangas, naujos ar restauruotos? aš už naujas

Ziurint,kokios tos naujos ir kokios tos restauruotos,pvz.,as geriau rinkciausi lenku gamykline restauracija negu kinieciu naujas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2014 03 30, 16:41)
[/size]
[size=1]

O kuo tas nestabilumas man gali pasireikšti, jei nesu lenktynininkė ir posūkių "ant" šimto km/h neišiminėju? Padangos nebūtų skirtingos, tiesiog reiks pirkti vasarines padangas, norėčiau jų sąskaita bent truputį dugną nuo žemės atitolinti, bet jei tai gali turėti kažkokią neigiamą įtaką stabilumui, aišku, tada tas nebūtina.

tokios labai didelės įtakos nėra, bet man labai jaučiasi kai persiaunu į žiemines aukštesnes, pirmi pojūčiai būna-wow, kaip įlingavau į posūkį biggrin.gif
paskui pripranti, bet iš esmės tai geriausiai arčiausiai laikytis gamintojų rekomenduojamų išmierų. Mano dabar kita bėda, patys ratai kiek per dideli ir drasko posparnius posūkiuose. rolleyes.gif Keista, kad dugnas jaučiasi arti, galbūt patys ratlankiai mažyčiai, kokie r14?
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2014 03 31, 23:18)
Keista, kad dugnas jaučiasi arti, galbūt patys ratlankiai mažyčiai, kokie r14?

Ratlankiai tokie,kokios ir padangos-ant R14 gali uzmauti tik R14 padangas,ant R15-tik R15 ir t.t. smile.gif Beda issprendziama paprastai-reikia mazesniu ratu smile.gif
Atsakyti
Ar keičiatės padangas, ar visus ratus? Reikia pirkti vasarines - tai galvoju, gal labiau apsimoka kartu su ratlankiais pirkti?
Žiemines pirkau ir iškart užsidėjau Gariūnuose, nes tik 2 reikėjo ir nenaujų... Bet dabar reiktų kad ir subalansuotų, gal ir tiesint reikės (žiaurios duobės pas mus), tai kaži ar galima gariūniniais meistrais pasitikėti? Gal ieškoti padangų atskirai ir važiuoti į servisą?
Atsakyti
As turiu su ratlankiais,nereikia permontuot kiekviena karta,bet-keiciant padangas,tegu ir su ratlankiais,vis tiek jas reikia balansuoti pries uzdedant,nes pagulejusios visada pameta balansa,daugiau ar maziau,bet pameta. Gariuniniais pasitiketi tikrai neverta,tuo labiau,kad ten tikrai nera pigiau (devetos gumos netgi stipriai brangesnes negu mieste,o ir nieko gero pas juos nera).Padangas montuoju tik servise. Tiesa,dar yra tokia Juta (Ne Jutas-nes yra ir toks smile.gif )-jie ir parduoda padangas,ir sumontuoja vietoje,pirkausi kazkada ten (rimta firma tai nelabai pigu ten,bet pigiau nei,pvz.,Egzotikoj) ax.gif Devetu padangu neblogu galima gauti Sigmos teritorijoje (naujom irgi man rodos prekiauja,ir ratlankiais irgi)-ivaziavus pro vartus nuo Kalvariju gatves tiesiai iki galo ir tada i desine iki tokio didziulio angaro; ir dar Ozo gatveje pries Ozo prekybcentri kitoje gatves puseje-irgi taip pat ir ratlankiais prekiauja,ir montuoja vietoje-ten nepirkau,bet pirko pazistami ir patenkinti liko smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 04 01, 14:44)
As turiu su ratlankiais,nereikia permontuot kiekviena karta,bet-keiciant padangas,tegu ir su ratlankiais,vis tiek jas reikia balansuoti pries uzdedant,nes pagulejusios visada pameta balansa,daugiau ar maziau,bet pameta. Gariuniniais pasitiketi tikrai neverta,tuo labiau,kad ten tikrai nera pigiau (devetos gumos netgi stipriai brangesnes negu mieste,o ir nieko gero pas juos nera).Padangas montuoju tik servise. Tiesa,dar yra tokia Juta (Ne Jutas-nes yra ir toks  smile.gif )-jie ir parduoda padangas,ir sumontuoja vietoje,pirkausi kazkada ten (rimta firma tai nelabai pigu ten,bet pigiau nei,pvz.,Egzotikoj)  ax.gif  Devetu padangu neblogu galima gauti Sigmos teritorijoje (naujom irgi man rodos prekiauja,ir ratlankiais irgi)-ivaziavus pro vartus nuo Kalvariju gatves tiesiai iki galo ir tada i desine iki tokio didziulio angaro; ir dar Ozo gatveje pries Ozo prekybcentri kitoje gatves puseje-irgi taip pat ir ratlankiais prekiauja,ir montuoja vietoje-ten nepirkau,bet pirko pazistami ir patenkinti liko smile.gif .

Labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
Siūlyčiau pirkti iš karto su ratlankiais. Tikrai susitaupo per ilgesnį laiką. Ir didelis patogumas, kad padangas keistis gali pati savo kieme. Tiesa, skirtingai negu denaxa, aš jau antri metai kaip ratų nebalansuoju. Su domkratu pasikeičiu ir važiuoju.
Ir girdėjau gerus atsiliepimus apie tą padangų bazę Sigmoje, prie Kalvarijų. Didelis pasirinkimas ir gera kokybė. Galėtumėte pabandyti apsilankyti ten ir čia parašyti ar žmonės nemeluoja.
Atsakyti
As ratus ne tik keisdama balansuoju,bet aplamai per sezona po kelis kartus buna tenka perbalansuoti-nes issimusa,o as labai jauciu visokius vaziuokles negerumus ir mane tai nervina.Per sezona nevazinetos padangos,net jei ir buvo subalansuotos pries pat saugojima-vis tiek issibalansuoja.Man ta pasake kazkada servise,iki tol irgi turejau tokiu fantaziju,kad kieme pasikeisiu ir psio,bet,pasirodo-nei velnio nebus taip kaip fantazijos rode ax.gif
Atsakyti
Turbūt tas poreikis balansuoti ratus priklauso nuo vairuotojo. Kadangi aš kraupiai daug kasdien nevažinėju, žvyrkėliais nevažinėju beveik niekada, ir mano pojūčiai gana buki, tai man to dažno balansavimo kaip ir nereikia. Kai kas kitas sėda už mano mašinos vairo irgi labai nerėkia dėl išsibalansavusių ratų (nerėkia tik iš mandagumo gal? biggrin.gif )
Atsakyti