Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.III tema.

QUOTE(Magnifique @ 2011 11 02, 16:47)
Sveikos.Buvau pas gydytoją.Sakė negaliu gert nieko,kol žaizdos neužgis,ty.maždaug iki gruodžio.Prie metotreksato grįžt negalėsiu,todėl planuoja skirti plankvenilį.

Niu va, gersim ta pati drinks_cheers.gif
Tik kad biski 'baikos' tas Planquenil, nera jis labai stiprus vaistas. Ne toks kaip Metotreksatas ar Medrolis. Ir baaasiai ilgai kol veikti pradeda. Bet siaip ir pasaliniu poveikiu nuo jo jokiu nejauciu.
O tai tau liepe visa menesi be jokiu vaistu gyvent??? blink.gif O po to Planquenil, kurio poveikis dar po poros men. pasijaus??
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2011 11 02, 21:30)
Niu va, gersim ta pati  drinks_cheers.gif
Tik kad biski 'baikos' tas Planquenil, nera jis labai stiprus vaistas. Ne toks kaip Metotreksatas ar Medrolis. Ir baaasiai ilgai kol veikti pradeda. Bet siaip ir pasaliniu poveikiu nuo jo jokiu nejauciu.
O tai tau liepe visa menesi be jokiu vaistu gyvent??? blink.gif O po to Planquenil, kurio poveikis dar po poros men. pasijaus??

Apsišika tada su tuo plankveniliu doh.gif Aš jau sav.gyvenu tik su nuskausminamaisiais,dabar dar mėnesį tik su nuskausminamaisiais ir tada matyt plankvenilį,bet čia dar neaišku.gal medrolį ar panašiai.Nes griečiausiai nuo metotreksato atsirado mano žaizdos,todėl vėl jo vartoti negaliu... unsure.gif O jau buvau pajutus jo poveikį šiokį tokį...
Atsakyti
Magnifiquelaikykis 4u.gif
niu tau ir vožtelėjo......Bet daugaiu vilteis ,manau susitvarkys viskas. Man metrodeksatas irgi nedavė norimu rezultatu, tai paskui išrašė Arava... gal ir tau išrašys ..Ji veikia gan greit. Ir man padeda.

Fakaip laikais po išeiginiu. Gal atsigavai kiek.

Na jo aš biški nusivyliau. eilini kart. Niu tik dabar nosies nenukabinu, einu į prieki , džiaugiuos smulkmenom. Ir matyt palaidojau jau remisijos vizija. Matyt jau susitaikiau su tuo,kad yr taip kaip yr.Ir geriau jau nieko nesitikėt....mažiau nusivilimu bus.
pernai kai apsirgau tai irgi tikėjaus gan greit pasveikt. Na bent kad nuims skausmus greit....... bet tai liko svajose ir buvau ikritus i gera depresija.. Paskui laukiau remisijos lotuliukas.gif blush2.gif Niu bet dabar tai jau depresukos nesulauks niekas........ jau nenusimenu dėl tokiu nieku.

Man ryt pas daktare, vėl padidins doze. per savaite - dvi susitvarkys viskas. Dabar svarbiausi asuprantu ensušalt.......kad naujai ligos neužsukt.....

Na laikomės mergikės laikomės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Laikykitės mergaitės 4u.gif 4u.gif 4u.gif sveikatos visoms smile.gif

Man remisija atėjo tik po 5 metų. Bet jau va treti metai nesitraukia thumbup.gif paskutiniu metu svajoju apie nestuke.gif tai jei neskauda labai tai ir negeriu jokiu vaistukų blush2.gif gydytoja nepatarė taip daryt, bet kai neblogėja tai ir eksperimentuoju ax.gif ax.gif paskutiniu metu man paliko tik sulfasalaziną ir movalį smile.gif o rentgenas rodo ir osteoporozę ir artrozę... nu vienu žodžiu pakitimai pas mane jau yra, tik dar nematomi plika akim. Tai nors tiek... biggrin.gif Šiaip stengiuosi nesigilinti į nieką ir negalvoti, kad negadint sau nuotaikos blogom mintim blush2.gif

Vis dar nesulaukiu atsakymo iš NDNT ar pratęs mano nedarbingumą... verysad.gif Nepatinka man tokia nežinia... O dar kai atsakymą paštu siųs... unsure.gif Jaučiu ilgai teks jo laukt...
Atsakyti
Labas 4u.gif
Kaip gerai kad cia galiu padejuoti, kad nieko man negereja, nea meluoju dabar geriau like skausmo kokie 7 balai is 10 doh.gif su gyd taip matuojam mano skausmo ligi balais iki 10(blogiausia), tai va buvo visi geri 9 dabar jau 7, ale laukiu nesulaukiu 0 doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fa: 03 lapkričio 2011 - 10:27
QUOTE(Fa @ 2011 11 03, 11:17)
Labas  4u.gif
Kaip gerai kad cia galiu padejuoti, kad nieko man negereja, nea meluoju dabar geriau like skausmo kokie 7 balai is 10  doh.gif su gyd taip matuojam mano skausmo ligi balais iki 10(blogiausia), tai va buvo visi geri 9 dabar jau 7, ale laukiu nesulaukiu 0 doh.gif

biggrin.gif šaunuolė 4u.gif bet 0 tai ir remisijos metu man nebūna... Karts nuo karto paskaudena kur ne kur... tik tiek kad liga sustojo ir neprogresuoja. smile.gif Bet jau pažeidimai kurie yra nebeatsistatys... Tai todėl ir paskauda.
Atsakyti
Labukas, na va aš jau po daktarų. Padarė r faktoriaus tyrimą, nusėdimą kraujo. Lauksim atsakymo unsure.gif Bet šiaip apžiūra pakankamai atmestina, sąnarių net neapžiūrėjo, apžiūra vos ne kaip telefonu doh.gif verysad.gif na bet svarbiausia juk tyrimai... dar kažką minėjo kad reikėtų kažkokį mokamą tyrimą padaryt, bet paskui persigalvojo, gal žinot koks tai galėjo būt tyrimas g.gif 4u.gif
o aš taip tikėjausi kad kokių vaistų skirs verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(leibel @ 2011 11 04, 15:15)
Labukas, na va aš jau po daktarų. Padarė r faktoriaus tyrimą, nusėdimą kraujo. Lauksim atsakymo  unsure.gif Bet šiaip apžiūra pakankamai atmestina, sąnarių net neapžiūrėjo, apžiūra vos ne kaip telefonu doh.gif  verysad.gif na bet svarbiausia juk tyrimai... dar kažką minėjo kad reikėtų kažkokį mokamą tyrimą padaryt, bet paskui persigalvojo, gal žinot koks tai galėjo būt tyrimas g.gif  4u.gif
o aš taip tikėjausi kad kokių vaistų skirs verysad.gif

be tyrimu geriau tik ten nuskausminamuosius lengvus pagerti, nes vaistai iskraipo tyrimo rezultatus, man taip aiskino, sake maza gal reiks sanario skycio imti ir tt, ir jei jau tuos rimtus vaistus skirti geriau po tyrimo gert pradet, tai man neduoda ir laukiu nesulaukiu vizito bus visi atsakymai gal pajudesim is mirties tasko ir gausiu vaistu, ne tik nuo skausmo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fa @ 2011 11 04, 17:04)
be tyrimu geriau tik ten nuskausminamuosius lengvus pagerti, nes vaistai iskraipo tyrimo rezultatus, man taip aiskino, sake maza gal reiks sanario skycio imti ir tt, ir jei jau tuos rimtus vaistus skirti geriau po tyrimo gert pradet, tai man neduoda ir laukiu nesulaukiu vizito bus visi atsakymai gal pajudesim is mirties tasko ir gausiu vaistu, ne tik nuo skausmo  doh.gif

aišku unsure.gif o kokie tie lengvi nuo skausmo?
Atsakyti
Fa , leibel laikykitės 4u.gif 4u.gif

Aišku Fa ,akd tau gal pablogėjimaskoks užėjo.Niu bet tyrimus padarys paskirs vaistus. O tu ka iki šiol negėrei nieko , ar kaip.

Niu aš irgi po daktaru. kepenų tyrimai geri jau, tai didina vaistu doze ir vėl po mėnesio kepenu tyrimus darys... vienu žodiu žiūri dabar kokia dozė vaistu mano kepenim nekenkia......... lotuliukas.gif
Nuotaika mano puioki, stengiuos nesigadint.Kai skauda ikalu celebrekso prigulu,kol praeina ir žygiuoju tolaiu. šiandien kažko be sveikatos , tai labai neika gudra nenuveikiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 11 04, 21:01)
Fa , leibel laikykitės 4u.gif  4u.gif 

Nuotaika mano puioki, stengiuos nesigadint...

ačiū 4u.gif
šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 11 04, 20:01)
Fa , leibel laikykitės 4u.gif  4u.gif 

Aišku Fa ,akd tau gal pablogėjimaskoks užėjo.Niu bet tyrimus padarys paskirs vaistus. O tu ka iki šiol negėrei nieko , ar kaip.
Niu aš irgi po daktaru. kepenų tyrimai geri jau, tai  didina vaistu doze ir vėl po mėnesio kepenu tyrimus darys... vienu žodiu žiūri dabar kokia dozė vaistu mano kepenim nekenkia......... lotuliukas.gif
Nuotaika mano puioki, stengiuos nesigadint.Kai skauda ikalu celebrekso prigulu,kol praeina ir žygiuoju tolaiu. šiandien kažko be sveikatos , tai labai neika gudra nenuveikiau blush2.gif

labas 4u.gif
Oi geriau geriau ir nebegeriau nuo vasario, nes mazinom mazinom dozes ir nutraukem... tyrimai geri ir tt pameni kai atejau cia pas jus dziaugiaus, kad lyg remisija lyg kas, ale veltui dziaugiaus, ir idomu tai kad reumatologe iziuri naujus simptomus, ir nori isitikinti del to neduoda vaistu, o siaip pradejau prednezolonu buvo extra dozes pora savaiciu su letu mazinimu, o tada movalis su metrotreksatu, movalio netoleravau tai tada geriau recoxa, dabar geriu ir vaistus tik nuo skausmo uzdegimo diclofenac retard ratiopharm, o jokiu "rimtesniu" gal negerai issireiskiu, bet cia turiu omenyje steroidinius arba biologinius arba dar kokius kurie padetu ne dviem dienom, o ilgam negeriu unsure.gif stengiuos situ nuskausminamuju nenaudoti jei pakenciama yra unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fa: 04 lapkričio 2011 - 20:44