Sveiki. Pradėjau sirgti artritu prieš 1,5 metu. Man 25m. Santariškėse ligoninėje gydytoja siūlė susitaikyti su liga ir bandyti susivokti, kad aš kitoks nei eilinis žmogus...na žodžiu su defektais

kažkaip nesinori taip save nuteikinėti... kol kas man rašo kad yra reaktyvinis artritas, bet gydytoja sako čia tik formalumui, pagal simptomus man reumatoidinis, bet per mažai laiko praėjo, nuo ligos pradžios, kad tokį parašytu. Liga pradžioj smogė labai stipriai, kelias ištino gal tris kartus...Antakalnio gydytojai siuntė pas traumatologą, net į lazdynus važiavau pas trečio lygio traumatologą...visi kaip susitarę tikino,kad man trauma...aš kategoriškai neigiau ir visiem pasakojau, kad nėra man jokios traumos...bet jie manė geriau mane pažįstantys -nesiginčyk tau trauma

po trijų mėnesių didžiausiu skausmu pasidaviau ir nuėjau privačiai į grybo gatve...ten gydytojai net neskaitę jokiu išrašų pagal mano papasakojimą iškart pasakė kas man...mano kelias buvo lygus su galva, kai skysčius trauke, gydytoja su 15m patirtimi sako pirma karta tiek daug skysčių matau, crb 206, temperatūra 38...paskutinem dienom kliedet buvau pradėjęs, nuvažiavau, taupydamas valstybes pinigus ir nekviesdamas greitosios, į lazdynus, vos ne vos nušliaužiau pas gydytoja, o jis sako čia tau jau seniau kelias buvo gydytas, tai pirminės pagalbos nenusipelniai, ryt eik į poliklinika... dabar gydausi pas Želvienę Santariškėse, nesiskundžiu...tikrai gera gydytoja...na nors nesiūlo susitaikyti su liga

Sulfasalazinas nepadėjo, nedavė rezultato, todėl greitu laiku pereisiu prie metotreksato...Kaip Jūs galvojate apie savo liga? Ar visi susitaikėte ir pripratot prie to pastovaus skausmo? Ar teko kam išgyti nuo šios ligos? Ar kam nors padėjo metotreksatas? Galbūt aš tik dar gaišiu laiką su bereikšmiais vaistais? Labai noriu sužinoti Jūsų nuomone apie metotreksata...Ačiū