Po pirmo vaiko, grizus i darba pradirbau metus. O liepos men. galima sakyt pasikeite kolektyvas, visa tiesiogine valdzia, naujas projektas ir darbo intensyvumas. Galima sakyt su naujais zmonem dirbu tik kelis menesius. Vat ir suku galva kaip cia reikes pasakyt kad vel iseinu. Galvoju pasakyt tik po 12 sav., nebent anksciau kas nors uzklaus. Bet vis tiek kazkaip "nefaina".. net nezinau kodel.
Na mano vadovas suzinojes, kad griztu i darba tik pusmeciui po vaiko prieziuros atostogu apsidziauge, kad sekmingai planuojame seima. Bet takart ivyko persileidimas ir as darbe likau ilgesniam laikui nei pusmetis. Dabar, kai jau iki dekretiniu atostogu liko tik menuo - darbovieteje visi zino. Vadovas reagavo normaliai, prisake labai save saugoti, kad nepersitempciau ir pan. Jokio priestaravimo ar pagiezos is jo puses nebuvo.
Tarp kitko, jis ir papildomo darbo pasiule, kad pasalpa butu didesne.
Sutikau ir tikrai nesigailiu.

Pirmiausiai sveikinu, Vasara
, turėsi vėžiuką, kaip tau faina
Aš tavo vietoj sakyčiau vėliau, jau apie kokią 17-18 sav., kai pradės ryškėt talija, maža ką, labiau būsit susidirbę, o dabar gali būt neigiamos reakcijos, apkalbų.O ir ar tavo darbas toks jau auksinis ir paskutinis, kad taip jautriai į tai reaguoji
, man tai būtų dzin, kas ką galvoja
, man svarbiausia, kad aš TO NORIU IR MANO ŠEIMAI TO REIKIA
.Sėkmės, mamyte, nešiojant savo

Aš tavo vietoj sakyčiau vėliau, jau apie kokią 17-18 sav., kai pradės ryškėt talija, maža ką, labiau būsit susidirbę, o dabar gali būt neigiamos reakcijos, apkalbų.O ir ar tavo darbas toks jau auksinis ir paskutinis, kad taip jautriai į tai reaguoji

Aš nežinau, kaip pasakysiu. Kad sunervinsiu, tai net neabejoju, tik neaišku, ar man tai parodys, ar ne. Nors tai ir nėra svarbu.
Galvoju pasakyt kai bus maždaug 12 savaičių, nebent anksčiau atsirastų didelių planų ateičiai, tai pasakyčiau, kad galėtų be manęs planuoti.
Galvoju pasakyt kai bus maždaug 12 savaičių, nebent anksčiau atsirastų didelių planų ateičiai, tai pasakyčiau, kad galėtų be manęs planuoti.
Sveikos, busimos ir esamos mamytes
Labai noriu prisijungti prie jusu ir dalintis kartu savo dziaugsmais ir baimem! Oi, kiek ju dabar!!!
Pries 3 dienas suzinojau, kad mums jau 7 savaites. Todel turiu aktualu klausima.
Gal kas zinote, kada reikia informuoti darbdavi, kad laikiuosi? Ar butina iskart, tik suzinojus, ar galima patempti laika koki meneseli kita.
Is pazistamos girdejau, jog jai buhaltere liepe pasisakyt iskart, kai tik pastos. Bet kartais gali net ir neitarti, kad esu nescia.
Busiu labai dekinga, jei man patarsite!
Aciu ir visoms SEKMES

Labai noriu prisijungti prie jusu ir dalintis kartu savo dziaugsmais ir baimem! Oi, kiek ju dabar!!!
Pries 3 dienas suzinojau, kad mums jau 7 savaites. Todel turiu aktualu klausima.
Gal kas zinote, kada reikia informuoti darbdavi, kad laikiuosi? Ar butina iskart, tik suzinojus, ar galima patempti laika koki meneseli kita.
Is pazistamos girdejau, jog jai buhaltere liepe pasisakyt iskart, kai tik pastos. Bet kartais gali net ir neitarti, kad esu nescia.
Busiu labai dekinga, jei man patarsite!
Aciu ir visoms SEKMES

QUOTE(Spaliuke-Lapkrituke @ 2006 03 12, 22:53)
Sveikos, busimos ir esamos mamytes

Labutis,
aš irgi čia naujokė..Mums jau beveik 9 savaitės. O darbe žadu pasakyti kai bus 12 sav. na nutaikysiu tinkamą momentą ir pasakysiu savo tiesioginiui vadovui..O visiems kitiems nebūtina žinoti

Aš nepritariu pasisakymui iš kart kai pastoji..juk visko būna ir geriau apsisaugoti kai būsi labiau įsistikinusi kad jums su leliuku viskas gerai ( aišku rizika išlieka bent kuriuo momentu bet tfu..tfu..tfu tikėkimės viskas bus

Aš pritariu Nikotai, kad skubėti neverta ir geriau palaukti bent jau 12 savaitėlių, kai rizika persileisti (ne duok Dieve) sumažėja. Nebent tau moka juodus pinigus ir nori, kad pakeltų baltą atlyginimą, tada sakyk kuo anksčiau. Aš pasisakiau gal 20 savaičių, kai turėjo matytis, nes nenorėjau jokių darbo sąlygų palengvinimo, bereikalingo dėmesio, klausimų ir pan. Darbe reikia dirbti, o ne dalintis emocijomis. Lengvo nėštumo tau

As irgi taip pat manau - svarbiausia, isitikinti, kad viskas OK.
O laiko surast darbu perdavimui ir surast tinkama zmogu pakaks!
Vadinasi, tik suzinojus nebutina pranest, liuks! DEKUI, mamytes!
P.S. Jauciu, mano sefui tai nepatiks...didelius planus jis man sukurpes..Na, bet teks susitaikyt
SEKMES.
O laiko surast darbu perdavimui ir surast tinkama zmogu pakaks!
Vadinasi, tik suzinojus nebutina pranest, liuks! DEKUI, mamytes!

P.S. Jauciu, mano sefui tai nepatiks...didelius planus jis man sukurpes..Na, bet teks susitaikyt

SEKMES.
O as manau, kad jei yra galimybe, kad tau pakels atlyginima reikalingais ketvirciais- tai galima ir iskart pasisakyti.
Jei situacija tokia, kad reikia ilgai ruosti nauja zmogu, kuri paskui priims i tavo vieta, o tu nenori darbdaviui kazkokiu sunkumu padaryti- tai irgi galima anksciau pasakyti.
As pasakiau gal kai buvo 24 sav., nes buvo sudarinejami darbo kruviai kitiems metams, anksciau nebuvo reikalo sakyti, nes zinojau, kad nepakels atlyginimo.
O jei ne tie kruviai, tai buciau pasakiusi gal savaite iki dekreto
Visiem bendradarbiam ir tik tada pasisakiau, iki tol niek nei neitare.
Svarbu neatsisakyti taures vyno per baliu, nesvarbu, kad ja laikai rankoje ir negeri
O jei rukai, tai mesti rukyti irgi galima per koki menesi, iki tol vaidinti labai uzsiemusia, o kai jau kvies rukyti, tai pasakyti, kad ka tik buvai...
Taip, kad pasakymo momentas nuo situacijos labai priklauso ir nuo santykiu su darbdaviu
Jei situacija tokia, kad reikia ilgai ruosti nauja zmogu, kuri paskui priims i tavo vieta, o tu nenori darbdaviui kazkokiu sunkumu padaryti- tai irgi galima anksciau pasakyti.
As pasakiau gal kai buvo 24 sav., nes buvo sudarinejami darbo kruviai kitiems metams, anksciau nebuvo reikalo sakyti, nes zinojau, kad nepakels atlyginimo.
O jei ne tie kruviai, tai buciau pasakiusi gal savaite iki dekreto

Visiem bendradarbiam ir tik tada pasisakiau, iki tol niek nei neitare.
Svarbu neatsisakyti taures vyno per baliu, nesvarbu, kad ja laikai rankoje ir negeri

Taip, kad pasakymo momentas nuo situacijos labai priklauso ir nuo santykiu su darbdaviu

Aš pasisakiau direktoriui antram po vyro:)))) Nes staigiai primetus visas numatomas svarbias datas supratau, kad savo dekretinių pinigėlių apskaičiavimo ketvirtį jau beveik pražiopsojau
Taigi viskas bus tvarkoma, t.y. gražinama, atbuline data
O daugiau tai niekam niekam nesakiau- kaimynka rūkyt kviečia, tai sukuosi kaip išmanau, visokie baliai
nusimato- tai net neisivaizduoju, ką reiks sukurti...

O daugiau tai niekam niekam nesakiau- kaimynka rūkyt kviečia, tai sukuosi kaip išmanau, visokie baliai

Sveikos
As manau reikia pagal situacija ziureti, jei zinote, kad pakels atlyginima, tai galima is karto sakyti, bet jei ne, tai geriau palaukti
As pasakiau kai man buvo gal 17 sav., nes buvo sudarinejami atostogu planai (vasario men.
), siaip tikrai dar palaukciau, nes nieks neitare ir nesimate. Vadove prieme tai lyg ir normaliai, bet man pasirode nebuvo labai patenkinta. Vienu zodziu, gal bendradarbai ir toliau nezinotu, bet per susirinkima vienas vadovas pareiske kad i toki tai skyriu reikia zmogaus. Mano vadove aisku neisdave, kas, bet kiek triuksmo buvo
kas gi iseina? Tai tapo pagrindine apkalbu tema, kam tas darbas rupi, visi tik ir speliojo kuri? O vyriskiai ne ka geresni uz turgaus bobas, pradejo aptarineti kuri pastorejo. Nezinau kaip kitose darbovietese, bet pas mus labai megsta aptarineti kitus. Nemalonu
Ir sveikindamiesi ziuri ne i akys, o i pilva.

As manau reikia pagal situacija ziureti, jei zinote, kad pakels atlyginima, tai galima is karto sakyti, bet jei ne, tai geriau palaukti

As pasakiau kai man buvo gal 17 sav., nes buvo sudarinejami atostogu planai (vasario men.