Įkraunama...
Įkraunama...

Darbovietė. Kada pranešti apie nėštumą?

viskas, net pasisakymas labai nuo daug ko priklauso - kokio dydzio imone, kas aplink tave sedi, kaip sekmingai dirba imone, kokie tavo santykiai ir kaip tave, kaip darbuotoja brangina, nes sutikit, bet pasakyti, kad jau nebeesi nestuke.gif tikrai nera malonu... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Aero @ 2006 03 16, 14:51)
mingam, tiesiog pas mus viskas labai specifiška, bet ne seriališka lotuliukas.gif  thumbup.gif  pirma - mokesčius SODRAI moku nuo minimumo, o gauti noriu ne nuo minimumo. Tas sprendimas kol bus priimtas ir įgyvendintas blink.gif o vaikelį "darom" tai jau dabar...o skaičiuojama tai pagal I trimestrą...tpfu, ketvirtį mirksiukas.gif

tai va...gerai, kai kai kas gauna tiek, kiek gauna ir žino, kad nuo to mokės SODRa. NEsinorėtų vietoj 4 tūkst. pradėti 300Lt per mėnesį gauti blink.gif

Žinok aš panašiai galvojau vasarą, tik gerai kad tų algos kėlimų nepradėjau, nes pabuvęs ilgiau nei du mėn leliukas pabėgo verysad.gif tad reik labai gerai pamąstyt dėl to algos kėlimo, aš kalbu apie tokį pakėlimą, kai nuo pakelto skirtumo mokesčius susimoki pats, o be to pusę metų moki į priekį, sakykim gaudamas oficialiai į rankas apie 1000 lt, ir norint pasikelti iki maximumo, praktiškai tą 1000 ir turėtum sumokėt mokesčiams, tai pusę metų art neiko negaunant g.gif , aišku, jei viskas gerai, tai apsimoka. na o dabar man truputį pakėlė ir taip, ir net nepasakius apie nestuke.gif , tik gaila kad ne nuo sausio mėn. nu bet geriau nei nieko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Akytė @ 2006 03 16, 15:13)
viskas, net pasisakymas labai nuo daug ko priklauso - kokio dydzio imone, kas aplink tave sedi, kaip sekmingai dirba imone, kokie tavo santykiai ir kaip tave, kaip darbuotoja brangina, nes sutikit, bet pasakyti, kad jau nebeesi  nestuke.gif tikrai nera malonu... wub.gif

nėra malonu tikrai, bet ką padarysi kai toks jau tas gyvenimas verysad.gif Čia pamesi , čia rasi ax.gif Darbdaviai juk irgi žmonės, turi jausmus, manau supranta rolleyes.gif
Atsakyti
as pasisakiau šefui du mėnesius prieš dekretą. Manau, kad pakankamas laikas surasti naujam darbuotojui - nors pas mus su tuo visada problemos. Iki to laiko niekas ir nepastebėjo, kad aš nestuke.gif . Aš jaučiausi puikiai, o perdėto dėmesio nenorėjau.

taigi, pritariu čia priklauso ir nuo santykių kolektyve ir nuo pačios savijautos
Atsakyti
O pas mus darbe JAU 3 nestuke.gif yra... Ir aš dar... nieko nesakiau. Bet direktorius lyg tai nujausdamas kvietė prieš savaitę mane pas savę ir klausė ar neplanuoju su vyru vaikelio, nes jis turi žinoti kaip jam toliau viską planuoti (na čia su viena bendradarbe problemu yra..nori atleisti ją..bet kol kas negali...žodžiu ilga istorija) Aš nenoriu, kad mano neštumas įtakotų jo sprendimus, nenoriu kištis ir aiškinti..
Tiesiai jam ir pasakiau, kad aš negaliu nieko prižadėti, nes visko gali atsitikti, kad nenoriu paskui likti kalčiausios vietoje..
Jis pasakė, kad apie mano dekretines atostogas norėtų žinoti prieš 6 mėn. Pagalvojau, kad laiko dar turiu lotuliukas.gif Tai sakysiu balandžio pabaigoj... Įsivaizduoju kaip jis reaguos..Nes labai jau brangina mane...bet toks jau tas gyvenimas... 4u.gif
Atsakyti
Apie nestuke.gif dar su vyru niekam nesakėm, net artimiausiems, nes dar tik 11sav. nestuke.gif tad artimiesiems pasakysim per velykas, o darbe tai dar net ir nežinau.
Ir dar nelabai suprantu kaip čia tie dekretiniai skaičiuojasi? pastojau apie sausio 11d. gimdyti apie spalio 10d., tiksliai nežinau, nes dar ehoskopijos nedarė, centro poliklinikoj tik apie 18-19sav. darys sad.gif
Tai nuo kurio mėnesio pasiskaičiuoti pinigėlius?
Atsakyti
aš tai darbe pasakiau visai neseniai, gal prieš porą sav., nes aptarinėjom strategiją kitiems metams, tai labai jau kvailai buvo man kelt kažkokius tikslua kai nesiruoši jų vygdyt.... smile.gif o šiaip tai dar gal bučiau nesakius.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barskuolyte @ 2006 03 16, 13:38)
Aš siūlyčiau darbdaviui pasisakyti iš karto ax.gif Aišku labai daug kas priklauso ir nuo jo požiūrio. Bet manau atviras pokalbis situacijos nepablogintų.
Man grėsė persileidimas, bet aš vistiek pasisakiau direktorei, pasakiau kokia situacija ir prašiau apie tai garsiai nešnekėti  blush2.gif Ji, nors ir negimdžiusi, mane suprato ir mano nuostabai finansiškai "pamalonino" ax.gif

kokia šauni darbdavė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Bet aš iš karto niekad nesakyčiau, kad ir koks kolektyvas šaunus būtų schmoll.gif Kai pati laukiausi pirmagimio elgiausi taip: sulaukus 12 savaičių nėštumo nuėjau pas ginekologę ir paprašiau pažymos patvirtinančios nėštumą. Su ja tada nuėjau pas direktorių. Ir jam tada mažiau klausimų kyla, ir man mažiau aiškinimo (nes viskas parašyta smile.gif ) ir saugiau (nuo tos dienos negali atleisti niekaip)
Atsakyti
na, kadangi as labai sunkiai pastojau - tai tik per stebukla nutiko - tai neistveriau nepasakius smile.gif
manau, kad nesvarbu, ar pasakysit ar ne iki 12 ar kad ir 20 savaites...jei nelemta turet lialiuko, tai ir isnesiojus gali nutikt nelaime...juk galima pasidziaugt suzinojus wink.gif
Atsakyti
o aš tai vis suku galvą kaip reikės pasakyti g.gif
Pas mane darbe vien vyrai ir kažkaip man nesinori su jais apie savo pilvelio gyventoją pasakoti, bet teks ...
Atsakyti
Pas mane darbe taip pat vieni vyrai ax.gif , tai vadovui pasakiau kai man buvo 12 sav. cool.gif Jis kai buvo susirinkimas visiems ir praneše, kad štai kolegė turės leliuką, gerbkit ją ir dar labiau mylėkit biggrin.gif Nuo to laiko vyrai tapo dar dėmesingesni bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Aš pasakiau gal 14 sav. thumbup.gif labai gerai padariau thumbup.gif
Atsakyti