Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai (III tema)

QUOTE(Avonuke @ 2011 10 25, 12:10)
Tai gal visgi buvo 1:130 manyciau  g.gif  , nes tas 1130 tai visai geri skaiciai . Dar labai nepergyvenkit  4u.gif , nes musu buvo 1 is 59 , o va vaisiaus vandenu tyrimai parode, kad viskas gerai . Sekmes jums

Stengiuosi. Aciu uz palaikyma, man dabar labai jo reikia.
Atsakyti
QUOTE(hipolite @ 2011 10 25, 09:27)
Baisu dabar, as taip noriu to vaikelio, savo pirmojo, vis atsimenu anksciau daryta echoskopija, tai akyse stovi tas vaizdas kaip rankytes judina. Man jis jau dabar toks mylimas ir nepakeiciamas...

console.gif Kad Tu žinotum, koks artimas jausmas...

Sveikos, likimo sesės,

Ir aš vakar sužinojau pirmojo kraujo tyrimo bei echoskopijos bendrą rezultatą. Tiek susijaudinau, kad net nepasiėmiau gydytojos man atspausdinto tyrimų rezultatų lapo doh.gif . Tai skaičių tiksliai nepamenu, bet apskaičiuota individuali rizika Dauno sindromui daug didesnė nei pagal amžių (o ir ši pas mane nemaža, nes man jau 37 m.). Kiek atsimenu, kažkur 1:70... Sprando raukšlytė 2,2 mm. Žodžiu, įsuko ir mane nerimo ir širdperšos sukūrys. Lapkričio 11 d., (man bus 15 savaičių) darys antrą kraujo tyrimą, o paskui jau vaisiaus vandenų tyrimą.
Kai laukiausi pirmos dukrytės, visos mano rizikos buvo ženkliai mažesnės už statistinę, o ir raukšlytė tebuvo 1.4 mm, tai gydytoja genetikė net nerekomendavo vaisiaus vandenų tyrimo. Ir išties mažylė gimė sveika.
O dabar laukia neramios nežinios savaitės. Džiugina perskaityti, kai čia parašomi džiugūs galutinių tyrimų rezultatai, nepaisant buvusios liūdnos prognozės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Druoja: 25 spalio 2011 - 13:23
QUOTE(Druoja @ 2011 10 25, 14:17)

Sveikos, likimo sesės,

Ir aš vakar sužinojau pirmojo kraujo tyrimo bei echoskopijos bendrą rezultatą. Tiek susijaudinau, kad net nepasiėmiau gydytojos man atspausdinto tyrimų rezultatų lapo  doh.gif . Tai skaičių tiksliai nepamenu, bet apskaičiuota individuali rizika Dauno sindromui daug didesnė nei pagal amžių (o ir ši pas mane nemaža, nes man jau 37 m.). Kiek atsimenu, kažkur 1:70... Sprando raukšlytė 2,2 mm. Žodžiu, įsuko ir mane nerimo ir širdperšos sukūrys. Lapkričio 11 d., man bus 15 savaičių) darys antrą kraujo tyrimą, o paskui jau vaisiaus vandenų tyrimą.
Kai laukiausi pirmos dukrytės, visos mano rizikos buvo ženklai mažesnės už statistinę, o ir raukšlytė tebuvo 1.4 mm, tai gydytoja genetikė net nerekomendavo vaisiaus vandenų tyrimo. Ir išties mažylė gimė sveika.
O dabar laukia neramios nežinios savaitės. Džiugina perskaityti, kai čia parašomi džiugūs galutinių tyrimų rezultatai, nepaisant buvusios liūdnos prognozės.

Panašiai čia viskas į mane, nors man tik 27 m.. Parasysiu kai bus antro kraujo tyrimo atsakymas, tik nezinau ar galesiu nuraminti tuo pavyzdziu ar dar labiau sunervuoti. Skaiciau skaiciau tuos forumus, tai su panasiais rezultatais tiek daug skirtingu baigciu.... O kazin gal kas zinot ar gali buti antras kraujo tyrimas jau geras, jeigu pirmas gan prastas buvo (tarp tyrimu bus 4 savaiciu skirtumas)? Ar galima butu nusiraminti, jei pirmas kraujo tyrimas blogas, o antras geras (cia apie pacius rezultatus)?
Atsakyti

Sveikos, likimo sesės,

Ir aš vakar sužinojau pirmojo kraujo tyrimo bei echoskopijos bendrą rezultatą. Tiek susijaudinau, kad net nepasiėmiau gydytojos man atspausdinto tyrimų rezultatų lapo  doh.gif . Tai skaičių tiksliai nepamenu, bet apskaičiuota individuali rizika Dauno sindromui daug didesnė nei pagal amžių (o ir ši pas mane nemaža, nes man jau 37 m.). Kiek atsimenu, kažkur 1:70... Sprando raukšlytė 2,2 mm. Žodžiu, įsuko ir mane nerimo ir širdperšos sukūrys. Lapkričio 11 d., (man bus 15 savaičių) darys antrą kraujo tyrimą, o paskui jau vaisiaus vandenų tyrimą.
Kai laukiausi pirmos dukrytės, visos mano rizikos buvo ženkliai mažesnės už statistinę, o ir raukšlytė tebuvo 1.4 mm, tai gydytoja genetikė net nerekomendavo vaisiaus vandenų tyrimo. Ir išties mažylė gimė sveika.

Tai jau tikrai likimo seses sad.gif kiek baimiu ...
Mums siandien suejo lygiai 11 sav, negaliu dar pilnai dziaugtis nestuke.gif , kol nesuzinojau rezultatu. Eisim pirma karta tik kita penktadieni.
Esame irgi rizikos grupej. O kam daro ta Prisca II, jei jau siuncia vaisiaus vandenu tyrimo? Kam dar laika gaisint .... As noreciau iskart vaisiaus vandenu tyrimo, nes tie visi Prisca, kazkoks marazmas ... tiek laiko viskas trunka, sitiek nervu kainuoja. Vargsiukai tie musu leliai sad.gif
Atsakyti
QUOTE(hipolite @ 2011 10 25, 14:28)
Panašiai čia viskas į mane, nors man tik 27 m.. Parasysiu kai bus antro kraujo tyrimo atsakymas, tik nezinau ar galesiu nuraminti tuo pavyzdziu ar dar labiau sunervuoti. Skaiciau skaiciau tuos forumus, tai su panasiais rezultatais tiek daug skirtingu baigciu.... O kazin gal kas zinot ar gali buti antras kraujo tyrimas jau geras, jeigu pirmas gan prastas buvo (tarp tyrimu bus 4 savaiciu skirtumas)? Ar galima butu nusiraminti, jei pirmas kraujo tyrimas blogas, o antras geras (cia apie pacius rezultatus)?

Gydytoja man sakė, kad net jei antro kraujo tyrimo rezultatai bus gėrelesni (jie gali būti geresni arba blogesni), ji man rekomenduotų vaisiaus vandenų tyrimą, bet čia jau man spręsti, sutiksiu ar ne. Tai aš jau kaip ir apsisprendžiau darytis.
O kad išeičių būna visokių, tai aišku. Bet svarbu turėt vilties ir išlaikyt kiek įmanoma ramybę 4u.gif . Nes didelis jaudulys nieko į gera nepakeis...
Papildyta:
QUOTE(norma @ 2011 10 25, 14:35)
O kam daro ta Prisca II, jei jau siuncia vaisiaus vandenu tyrimo? Kam dar laika gaisint .... As noreciau iskart vaisiaus vandenu tyrimo, nes tie visi Prisca, kazkoks marazmas ... tiek laiko viskas trunka, sitiek nervu kainuoja. Vargsiukai tie musu leliai sad.gif

Labai geras klausimas. Tiesą sakant, net nežinau g.gif . Gal yra koks nors terminas vaisiaus vandenų tyrimui, gal iki tam tikros nėštumo savaitės jis nėra tikslus? Gal kas žinote?
Bet ačiū už mintį. Reiks susisiekt su genetike. Gal išties galima PRISCA-2 apeiti.

Na va, radau info: vaisiaus vandenų tyrimą galima atlikti jau nuo 10-12 nėštumo savaitės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Druoja: 25 spalio 2011 - 13:54
QUOTE(Druoja @ 2011 10 25, 14:40)

Bet ačiū už mintį. Reiks susisiekt su genetike. Gal išties galima PRISCA-2 apeiti.

Na va, radau info: vaisiaus vandenų tyrimą galima atlikti jau nuo 10-12 nėštumo savaitės.

Nes jei man pasakytu, kad pirmi rezultatai blogi, manes jau nepaguostu tie antrieji , jei jie ir pageretu. Man vistiek butu neramu, ir as noreciau zinot 100 % o ne speliojimo budu g.gif
Atsakyti

Sveikos, likimo sesės,

Ir aš vakar sužinojau pirmojo kraujo tyrimo bei echoskopijos bendrą rezultatą. Tiek susijaudinau, kad net nepasiėmiau gydytojos man atspausdinto tyrimų rezultatų lapo  doh.gif . Tai skaičių tiksliai nepamenu, bet apskaičiuota individuali rizika Dauno sindromui daug didesnė nei pagal amžių (o ir ši pas mane nemaža, nes man jau 37 m.). Kiek atsimenu, kažkur 1:70... Sprando raukšlytė 2,2 mm. Žodžiu, įsuko ir mane nerimo ir širdperšos sukūrys. Lapkričio 11 d., (man bus 15 savaičių) darys antrą kraujo tyrimą, o paskui jau vaisiaus vandenų tyrimą.

Sveika,mano sprando raukšlytė kai matavo buvo 3 mm tai aišku irgi pablogino visus skaičiukus, mano ten edvardsui 1:112, nors raukšlytė matuojama DS pagal krauja ten dar viskas ne taip blogai.Aš vakar taip pat tyrimų rezultatus sužinojau, beje gal ir tu pas gyd Ašmoniene klp lankeisi? Na gyd sake pasidarykim echo 18 sav. ir jei tada kas būtų negerai tada vandenų tyrimą greitai susiorganizuotume, nu zodziu taip pakibau doh.gif ,o jei tu apsisprendusi vandenų tyrimą daryti tai tikrai to PRISCA II gal jau ir nereik.
Gyd sakė, kad vandenų tyrimas atliekamas nuo 16 iki 20sav.,gal išimtinais atvejai ir anksčiau, bet tada ir rizika persileidimų didesnė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintule: 25 spalio 2011 - 14:02
QUOTE(gintule @ 2011 10 25, 15:00)
Sveika,mano sprando raukšlytė kai matavo buvo 3 mm tai aišku irgi pablogino visus skaičiukus, mano ten edvardsui 1:112, nors raukšlytė matuojama DS pagal krauja ten dar viskas ne taip blogai.Aš vakar taip pat tyrimų rezultatus sužinojau, beje gal ir tu pas gyd Ašmoniene klp lankeisi? Na gyd sake pasidarykim echo 18 sav. ir jei tada kas būtų negerai tada vandenų tyrimą greitai susiorganizuotume, nu zodziu taip pakibau doh.gif ,o jei tu apsisprendusi vandenų tyrimą daryti tai tikrai to PRISCA II gal jau ir nereik.
Gyd sakė, kad vandenų tyrimas atliekamas nuo 16 iki 20sav.,gal išimtinais atvejai ir anksčiau, bet tada ir rizika persileidimų didesnė

Sveika. Tai gal vakar buvom prie gydytojos kabineto susitikusios (aš sėdėjau kažkur nuo 11.30 val., nes talonas buvo 12.45)? Taip, pas tą pačią lankiausi ir praėjusį nėštumą, ir dabar. Ką tik kalbėjau su ja telefonu. Ji man irgi sakė, kad vaisiaus vandenų tyrimą geriau daryti nuo 16 savaitės, vadinasi, spėsim dar ir PRISCA-2 pasidaryti. Gal jiems kokia nors mokslinei statistikai tų duomenų reikia g.gif . Kadangi man jis nekainuoja, o ir, pasirodo, laiko nevilkina, tai lai daro du tuos kraujo tyrimus. O va apie antrą echoskopiją man neminėjo.
Atsakyti
Po 4u.gif visoms laukiancioms ir pergyvenancioms... Linkiu, kad viskas butu tik gerai , nes pati prisinervavau be galo , kol viska perejom.
O del PRISKA II tyrimu kaip mums genetike paaiskino (bent jau mums) dare tiesiog todel, kad butu lengviau laukt vaisiaus vandenu tyrimo. O vaisiaus vandenu tyrimus daro tik nuo 16 sav. Tad buvo laiko ir pasidarem ir tuos antruosiuos , beje jie mums jau jokios rizikos jau nerode , bet tolesnius tyrimus vistiek daremes, nes nesinorejo paskui visa likusi nestumo laika pergyvent ...
Atsakyti
QUOTE(Druoja @ 2011 10 25, 15:09)
Sveika. Tai gal vakar buvom prie gydytojos kabineto susitikusios (aš sėdėjau kažkur nuo 11.30 val., nes talonas buvo 12.45)? Taip, pas tą pačią lankiausi ir praėjusį nėštumą, ir dabar. Ką tik kalbėjau su ja telefonu. Ji man irgi sakė, kad vaisiaus vandenų tyrimą geriau daryti nuo 16 savaitės, vadinasi, spėsim dar ir PRISCA-2 pasidaryti. Gal jiems kokia nors mokslinei statistikai tų duomenų reikia  g.gif . Kadangi man jis nekainuoja, o ir, pasirodo, laiko nevilkina, tai lai daro du tuos kraujo tyrimus. O va apie antrą echoskopiją man neminėjo.

Aš taip pat vakar buvau, bet jau apie 13 val.,buvau jau pasidariusi abi PRISCAS,ėjau rezultatų - pirma buvo blogesnė, antroji geresne kažkuriame kante ,bet edvardso tikimybė abiejuose 1:112 Kas ekoskopavo tave pirmą kartą? mane Kiseliova ir daba vėl pas ją parašė, nors ji man tokia nešneki pasirodė, nu šį kartą daugiau ją paklausinėsiu.
PAPILDYTA Beje gyd minėjo, kad šiandien vakarų eksprese turi jos straipsnis pasirodyti apie genetinius tyrimus, reik paieškot paskaityt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintule: 25 spalio 2011 - 15:02
QUOTE(hipolite @ 2011 10 25, 13:14)
Stengiuosi. Aciu uz palaikyma, man dabar labai jo reikia.

Stiprybes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
As pati vis dar laukimu gyvenu,laukiu antrojo genetikes echo unsure.gif
Atsakyti
ech, mergytės, užsiimkit kuo nors, kad kiekvieną minutę apie tai negalvot unsure.gif Tas laukimas tikrai iš proto vedantis, ale......
O kaip ta Ašmonienė kaip žmogus, kalbi? Man irgi Kiseliova echo darė pirmąjį echo, bet viskas buvo ok ...
Nežinau..... rodos geriausiai iškart būtų vandenų tyrimą daryt....mažiau nervų doh.gif
Atsakyti