Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė II

Ar teisingai supratau, kad jei jau turi sia liga, tai skausmai kamuoja? Tik menesiniu metu ar ir viduryje ciklo?
Prisiskaiciau as cia jusu, tai prisigalvoju visko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 08 26, 18:26)
Gal gydytojas kazka rimtesnio skirs po sekancios apziuros...Nes greitai tau tie skausmai grizta net ir KT geriant  unsure.gif .
Kaip daznai nusmausminamuosius turi gerti?
O del vaiku tai...niekad nezinai. Po laparo mano draugas sako, tu dar palauk, negerk tu KT, pakalbam dar, gal geriau turim vaiku  biggrin.gif . Visai neseniai draugaut pradejom, bet buvo nusprendes, kad jei man taip bus geriau sveikatai, galim turet, kad ir dabar  biggrin.gif .
Gal ir tau tuoj pasiulys, nenusmink taip  ax.gif

Tada tures dar viena laparo daryt, nes jokiuose dokuose po paskutines op stadijos neirase, negali nieko nompensuot... Oi neee, mokslai man dar tt. Dabar kaip kada bet 3k/sav tai tikrai. Cia palyginus gerai dar, seniau pries operacija esu skaiciavus tai jei neklystu 8 dienos is 9 buvo su nuskausminamaisiais...
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 08 26, 18:12)
Ar teisingai supratau, kad jei jau turi sia liga, tai skausmai kamuoja? Tik menesiniu metu ar ir viduryje ciklo?
Prisiskaiciau as cia jusu, tai prisigalvoju visko  doh.gif

Skausmai sios ligos atveju gana individualus dalykas ax.gif . Kai kurias kamuoja tik menesiniu metu, kai kurias ir viduryje ciklo, o kai kurias ir visa laika.

Man is pradziu skaudedavo tik per menesines, nebudavo skausmai iki alpimo, bet visgi be nuskausminamuju neissiversdavau. Pries pat laparoskopija skaudedavo istisai, o per menesines kartais nakti nuo tokio stipraus skausmo pabusdavau, kad vos is lovos issiropsdavau vaistu pasiimti.
Papildyta:
QUOTE(Magnifique @ 2014 08 26, 18:18)
Tada tures dar viena laparo daryt, nes jokiuose dokuose po paskutines op stadijos neirase, negali nieko nompensuot... Oi neee, mokslai man dar tt. Dabar kaip kada bet 3k/sav tai tikrai. Cia palyginus gerai dar, seniau pries operacija esu skaiciavus tai jei neklystu 8 dienos is 9 buvo su nuskausminamaisiais...

unsure.gif O ka tu pati galvoji? Ko prasysi gydytojo, kai susitiksi su juo?

As jau beje pradedu galvot, kad mums reikia labai save mylet, daug miegot, visavertiskai valgyt ir nesinervuot.
Apie maista jau susiradau visa info, ka galejau ir stengiuos vadovautis.
Galvoju gal kokios meditacijos pasimokyt arba bent jau paciai koki ramybes rituala susikurt, kad maziau visokios ligos bujotu. ax.gif
Atsakyti
Bet juk pries menesines ir per jas, dauguma moteru kamuoja menesininiai skausmai, bet gi ne visos sia liga serga. Kaip si reikala issiaiskinti?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 08 26, 19:59)
Bet juk pries menesines ir per jas, dauguma moteru kamuoja menesininiai skausmai, bet gi ne visos sia liga serga. Kaip si reikala issiaiskinti?

rezonanso arba laparaskopijos metu...
aš pvz neturėjau jokių požymių apart ilgas nepastojimas. vis galvodavom tas,anas.. nei tepliojo, nei skaudėjo sekso metu pvz. (na tiesa, mėn. skausmai, bet kaip ir saka,tą turi dažna moteris), bet va po MR paaiškėjo III stadijos endo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 08 26, 19:59)

Pagal skausma tai niekaip neissiaiskinsi. Dar ir skirtingi zmones skausma skirtingai pernesa ir traktuoja ax.gif .
As va pvz sakydavau, kad jei man vaistai padeda, tai kaip ir neskauda. Turiu draugiu, kurioms skaumas, kuris praeina tiesiog karsta pusle ant pilvo palaikius, labai baisus atrodo smile.gif.

Man beje pozymiai irgi nebuvo labai ryskus is pradziu ax.gif . Be to, dauguma juos laiko (as irgi), normaliu dalyku ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 08 26, 20:41)
unsure.gif O ka tu pati galvoji? Ko prasysi gydytojo, kai susitiksi su juo?

As jau beje pradedu galvot, kad mums reikia labai save mylet, daug miegot, visavertiskai valgyt ir nesinervuot.
Apie maista jau susiradau visa info, ka galejau ir stengiuos vadovautis.
Galvoju gal kokios meditacijos pasimokyt arba bent jau paciai koki ramybes rituala susikurt, kad maziau visokios ligos bujotu.  ax.gif

Nemeluojant? Neįsivaizduoju, aš taip tikėjau, kad padės belenkaip tas gėrimas KT su retom pertraukom, o ko prašysiu gal priklauso ir nuo gydytojo, ką jis užčiuops, echo sąaugos matysis ar ne, nežinau jei rimtai... Miegot bent kol kas neina ilgai (mokslai, darbai). Mityba, taip, stengiuosi sveikai matintis, bet neišmetu kartkartėm ir to, kas nelabai sveika, bet suteikia man daug malonumo (juk reikia save mylėt biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 08 26, 20:05)
rezonanso arba laparaskopijos metu...
aš pvz neturėjau jokių požymių apart ilgas nepastojimas. vis galvodavom tas,anas.. nei tepliojo, nei skaudėjo sekso metu pvz. (na tiesa, mėn. skausmai, bet kaip ir saka,tą turi dažna moteris), bet va po MR paaiškėjo III stadijos endo  doh.gif

ar rezonansą taip paprastai daro? ar jau reikia, kad kažką rimtesnio įtartų g.gif dėl šventos ramybės mielai pasidaryčiau.

QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 08 26, 20:10)
Man beje pozymiai irgi nebuvo labai ryskus is pradziu  ax.gif . Be to, dauguma juos laiko (as irgi), normaliu dalyku  ax.gif .

aš taip pat skausmą laikiau norma drinks_cheers.gif nes jis visada buvo, nuo pat pirmųjų mmm, išskyrus porą metelių, kai sportą lankiau - tada nebūdavo jokio skausmo per mmm.

bet kai mamukas apsirgo (tiksliau kai buvo diagnozuota ši bjaurastis), tada ir įkalė man į galvą, kad reikia stebėti save ir pajutus bet kokius bent menkiausius pokyčius: skausmo lygio, pms simptomų, kraujavimo gausumo ir kt. iškart tirtis. tai ir sunerimau. na, dabar pirmas ciklas su KŽ, gal padės.

ko labiausiai bijau, tai likt nevaisinga, nors šiuo metu vaikų neplanuoju, bet apskritai be jų likt nesinorėtų... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2014 08 27, 07:29)
ar rezonansą taip paprastai daro? ar jau reikia, kad kažką rimtesnio įtartų  g.gif dėl šventos ramybės mielai pasidaryčiau.

nezinau is ties, kaip yra lietuvoje. man atrodo laparaskopijos daznesnes.
as ne LT, tai ejau pas gine, tiesiog pasitikrinimui, ji man is kart sako turi cictu ir nemazai, ir mate tamsias demes, kai tuo tarpu paprastos cictos atrodo kitaip, ir pati ant ekrano maciau,sako negarantuoju bet gali but endo,ir siuntima dave i ligonine is kart. po rezonanso patvirtino, dar beveik po metu operavo doh.gif ilgai teko laukt del kitu priezasciu.
man endo tikrai trukde pastot, dabar dar ir nepavyko, bet dirbam ant to,nes ne vien as problemu turiu... cool.gif
Atsakyti
Buvau siandien pas gine. Viskas ten pas mane tvarkoje. Kadangi turiu mirena, tai toks patepliojimas normal ir prisigalvojau pati sau ligu is strioko:)
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 08 27, 08:47)
nezinau is ties, kaip yra lietuvoje. man atrodo laparaskopijos daznesnes.
as ne LT, tai ejau pas gine, tiesiog pasitikrinimui, ji man is kart sako turi cictu ir nemazai, ir mate tamsias demes, kai tuo tarpu paprastos cictos atrodo kitaip, ir pati ant ekrano maciau,sako negarantuoju bet gali but endo,ir siuntima dave i ligonine is kart. po rezonanso patvirtino, dar beveik po metu operavo  doh.gif  ilgai teko laukt del kitu priezasciu.
man endo tikrai trukde pastot, dabar dar ir nepavyko, bet dirbam ant to,nes ne vien as problemu turiu...  cool.gif

supratau 4u.gif na, reiks pasidomėt.

sėkmės jums dideliausios "darbuojantis" 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 08 27, 20:05)
Buvau siandien pas gine. Viskas ten pas mane tvarkoje. Kadangi turiu mirena, tai  toks patepliojimas normal ir prisigalvojau pati sau ligu is strioko:)

ax.gif dziaugiuosi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Gemma @ 2014 08 27, 07:29)
ar rezonansą taip paprastai daro? ar jau reikia, kad kažką rimtesnio įtartų  g.gif dėl šventos ramybės mielai pasidaryčiau.
aš taip pat skausmą laikiau norma  drinks_cheers.gif  nes jis visada buvo, nuo pat pirmųjų mmm, išskyrus porą metelių, kai sportą lankiau - tada nebūdavo jokio skausmo per mmm.

bet kai mamukas apsirgo (tiksliau kai buvo diagnozuota ši bjaurastis), tada ir įkalė man į galvą, kad reikia stebėti save ir pajutus bet kokius bent menkiausius pokyčius: skausmo lygio, pms simptomų, kraujavimo gausumo ir kt. iškart tirtis. tai ir sunerimau. na, dabar pirmas ciklas su KŽ, gal padės.

ko labiausiai bijau, tai likt nevaisinga, nors šiuo metu vaikų neplanuoju, bet apskritai be jų likt nesinorėtų...  schmoll.gif

Man dare rezonansa ne LT. Gavau siuntima po to, kai nuejau pas ginekologa del mmm ciklo sutrikimo, rudo tepliojimo ir labai stipraus, man nebudingo.
Beje, kai as spotuodavau, man irgi mmm skausmo nebudavo unsure.gif . Galejau per mmm pora dienu praleisti ir nesportuoti, bet tada maziau skaudedavo, tai ir varydavau...Dariau taip nuo pat pirmuju mmm iki 19 metu doh.gif .
Dabar galvoju, gal cia ir yra viena is endo priezasciu doh.gif . Va :
"Siekiant apsisaugoti nuo endometriozės:

Per mėnesines patartina vengti fizinio krūvio, tyrimų per makštį ir susilaikyti nuo lytinių santykių."
Atsakyti