Įkraunama...
Įkraunama...

Osteochondrozė

QUOTE(pukuotukassss @ 2009 11 13, 06:24)
taip,turi,tu viska aprasei taip kaip yra ir man,o tiesa ta,kad tai kuo toliau tuo smarkiau,ir dazniau.Ir ausis uzgulta,nors girdi su ja,bet atrodo lyg kas ten ikista,ir puse galvos skauda,ir svaigimai,sprando sukaustymas....man net puse galvos aptirpsta,ir lyg veida,gali tai isaukt ir trisakio nervo uzdeg.ir migrena.Ir taip be pabaigos,po to net sunku atsirinkt kas cia ar tas ar anas.Bet svarbiausia kad reik sportuot,vis sukt spranda,nosim piest nuo 0 iki 10 ir atgal
Papildyta:

kur radai tuos pratimus?

Nors jie skirti su juosmens diskopatija, bet man jie tiko. Jei neatsidarytų, tai įsivesk į goglę : "Pratimų kompleksas su juosmens diskopatija" ir plius dar užbaigiant lėtai suku galvą ratu: palenkiame galvą į priekį (skaičiuojame: vienas du trys), iš lėto sukam dešinėn, stengiamės ausį, tik jokiu būdu ne skruostą, uždėti ant peties (viens du trys).Dabar galvą sukame atgal (viens du trys) ir uždedame ausį ant kairio peties. Galvą iš lėto sukame į priekį, smakru siekiame duobutę. Dabar tą pratimą atliekame į priešingą pusę. Čia ištrauka iš liaudies gyd. Žannos Jankovskajos leidinėlio "Diena be tabletės" thumbup.gif Gal yra dar knygynuose,verta paskaityti, ten dar plačiau kai kas aprašyta.

http://www.google.lt...r...mp;aq=f&oq=

Atsakyti
QUOTE(selen @ 2009 11 12, 11:37)
Labutis visoms, smile.gif
noriu ir aš prisijungti prie jūsų su savo problemom....Man taip pat nustatyta osteochondrozė - sukaustytas sprandas, sunku pasukti galvą, galvos skausmai ir t.t...bet paskutiniu metu kažkaip keistai pradėjo mausti galvos kairę pusę, smilkinį, dažnokai būna užgulta kairė ausis. Įdomu ar čia irgi gali būti susiję su osteochondroze, ar čia jau kažkokia kita bėda prasideda. unsure.gif Gal kam yra buvę kas nors panašaus. Aplamai, ar turi ką bendra osteochondrozė ir ausis g.gif

Dėkui labai atsiliepusioms smile.gif Ramiau pasidarė....Su viena bėda vis lengviau gyventi... smile.gif
Reiks užsiimti kasdienine mankšta. smile.gif Prieš metus lankiau poliklinikoje gydomąją mankštą skirtą kaklo osteoporozei...labai paprasti pratimai, trunka kažkur 10-15min, bet man padėdavo. Reikėjo paskui ir namie daryti kasdien, bet....pasidarė geriau, tai ir laiko pritrūkdavo tiems pratimams. Darydavau juos tik tada, kai pablogėdavo. Reikia surasti savy valios ir užsispyrimo ir mankštintis KASDIEN, nes bus riesta...sprandas, galva, ausis...kas toliau...Dar girdėjau padeda joga, džiakuzi...
Jei ką domins pratimukai, galėsiu aprašyti...tai daugiausiai galvos sukimai įvairūs ir rankų pratimukai.
Atsakyti
O as sedziu ir kankinuosi - kodel man taip nesiseka: galvos pasukti negaliu, peti skauda, nugara skauda, o nuo jos matyt ir klubo sanarius. Pasirodo ir daugiau tokiu nelaimingu yra. Manksta as prisimenu tada, kai vel viskas pablogeja, o kai skausmas aprimsta, kazkaip daryti tingisi. Su diagnoze "osteochondroze" gyvenu gal jau kokiu 15 metu ir gydytoja "nuramino", kad vos ne taip ir turi buti - ko cia noreti, juk senstame.
Atsakyti
QUOTE(murksiukas @ 2009 11 14, 14:38)
O as sedziu ir kankinuosi - kodel man taip nesiseka: galvos pasukti negaliu, peti skauda, nugara skauda, o nuo jos matyt ir klubo sanarius. Pasirodo ir daugiau tokiu nelaimingu yra. Manksta as prisimenu tada, kai vel viskas pablogeja, o kai skausmas aprimsta, kazkaip daryti tingisi. Su diagnoze "osteochondroze" gyvenu gal jau kokiu 15 metu ir gydytoja "nuramino", kad vos ne taip ir turi buti - ko cia noreti, juk senstame.

Prajuokinai, murksiukai biggrin.gif Ir man nebe jaunystė, bet va nors ir tingėdama prisiverčiu mankštintis. Tuo labiau, kai yra rezultatas. Suprantama, kad kažkiek reikia susidraugauti su savo problemom verysad.gif
Atsakyti
Man jau daugiau nei metai kaip nustatyta osteochondrozė. Jei tik mankštos nebedrau, situacija pablogėja - pradeda tirpti, rankos, kojos, galva ir pan. Tačiau vaistų nevartoju - visi tie tepami, geriami nieko gero neduoda - per didelis šalutinis poveikis. Todėl stengiuosi mnkštą daryti rytais, be to užsiimu joga ir pan. Taip pat dabar atradau dar vieną metodą - sėjamosios juodgrūdės aliejus (black seed oil). Super. Nugara ir galva žymiai pagerėjo. Mažiau skauda, tirpsta. Paprašiau MB kad vakare nugarą ir kaklą pamasažuotų su tuo aliejum. Beje MB nosis užgulta, tai šis aliejus labai padeda - jau gali prakvėpuoti laisvai ir gleivės valosi. O iki tol jokie vaistai nepadėjo.
Atsakyti
Keliu temele i virsu... Nors diagnozes tikslios dar ir neturiu, bet viska perskaicius, supratau, kad turiu visus jusu vardintus simptomus... galvos skausmai, kaklo ir nugaros sustingimas ir baisus traskejimas, nugaros skausmas, laimei, ne pastovus ir dar nezudantis...kartais tirpsta galva, ranku pirstai , kartais koja, bet kas idomiausiai,kai guliu tirpimai taip nepasireiskia...

Gyvenu Danijoje... cia mane jau nuo beveik simto ligu gyde...teko ir i ligonines priimamaji vaziuoti,nes visko pradzia buvo krutines skausmas, bet liepe gerti antibiotikus, nes lyg ir plaucio uzdegimas g.gif aisku skausmai nesibaige...teko lankytis vel pas gydytojus ir nieko nepesti, o situacija vis blogyn...toliau bande pripaisyti astma...kai atejau su skundais ,kad skauda nugara ir tirpsta galva, bei kaires rankos pirstelis, pasake,kad gal uzspaustas nervas... nusiunte pas chirurga ortopeda doh.gif kuris paspaude keliose vietose nugara ir nustate,kad man nieko nera, pozymiai tesesi, vel kreipiausi i gydytoja, jis liepe kreiptis i fizoterapeuta ar kinezaterapeuta... zodziu doh.gif dabar lankausi pas kinezaterapeuta, kuris pasake,kad pas mane mechaninis sutrikimas, kaklineje srityje,taiko manualine terapija....bet stebisi kodel man kartais tirpsta koja, apatines nugaros rentgenas nedarytas... gal kas turite kokiu komentaru?
Atsakyti
QUOTE(Guera @ 2010 01 09, 20:32)
Keliu temele i virsu... Nors diagnozes tikslios dar ir neturiu, bet viska perskaicius, supratau, kad turiu visus jusu vardintus simptomus... galvos skausmai, kaklo ir nugaros sustingimas ir baisus traskejimas, nugaros skausmas, laimei, ne pastovus ir dar nezudantis...kartais tirpsta galva, ranku pirstai , kartais koja, bet kas idomiausiai,kai guliu tirpimai taip nepasireiskia...

Gyvenu Danijoje... cia mane jau nuo beveik simto ligu gyde...teko ir i ligonines priimamaji vaziuoti,nes visko pradzia buvo krutines skausmas, bet liepe gerti antibiotikus, nes lyg ir plaucio uzdegimas g.gif aisku skausmai nesibaige...teko lankytis vel pas gydytojus ir nieko nepesti, o situacija vis blogyn...toliau bande pripaisyti astma...kai atejau su skundais ,kad skauda nugara ir tirpsta galva, bei kaires rankos pirstelis, pasake,kad gal uzspaustas nervas... nusiunte pas chirurga ortopeda doh.gif  kuris paspaude keliose vietose nugara ir nustate,kad man nieko nera, pozymiai tesesi, vel kreipiausi i gydytoja, jis liepe kreiptis i fizoterapeuta ar kinezaterapeuta... zodziu  doh.gif dabar lankausi pas kinezaterapeuta, kuris pasake,kad pas mane mechaninis sutrikimas, kaklineje srityje,taiko manualine terapija....bet stebisi kodel man kartais tirpsta koja, apatines nugaros rentgenas nedarytas... gal kas turite kokiu komentaru?

Pasidaryk stuburo rentgena,butu gerai ir tomograma pasidaryti.O tada,kai jau viskas bus aisku (ir tik tada!) mankstos.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2010 01 10, 00:11)
Pasidaryk stuburo rentgena,butu gerai ir tomograma pasidaryti.O tada,kai jau viskas bus aisku (ir tik tada!) mankstos.

ta ir bandysiu, nes suriete visai..nugara skauda, koja tirpsta! teks issireikalauti pagaliau siuntimo ir pas neurologa, o ten tikiuosi issamesniu tyrimu, nes dabar baisu ir ka daryti,kad nepakenkti labiau...
Atsakyti
sveikutės...na va ir aš jūsų būrį papildysiu...po stuburo kaklinės dalies ir apatinės dalies renteno nustatyta osteochondrozė...pas gydytoją tik ketvirtadienį,žiurėsim ką paskirs.Skausmas tai žudantis,bjauriausia kai atsikeli ir būna kokia koja nutirpus...
Atsakyti
o gal kas bandot gydytis liaudiškom priemonėm: obuolių actas, petražolių užpilas, medus su cinamonu ir pan. unsure.gif ir ar yra kokie rezultatai ?
Atsakyti

Sveikutės 4u.gif
Apie obuolių actą ir cinamoną su medumi teko girėti, bet apie petražoles neteko išgirsti. Įdomu kaip jos vartojamos? Obuolių actą su medumi naudoju nuo padidėjusio cholestrolio. Tyrimo dar neatlikau, kokie bus rezultatai galėsiu painformuoti. Anksčiau vartojau spanguolės+medus+česnakas. Vis geriau negu farširuotis ta chemija blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(selen @ 2009 11 14, 13:06)
Dėkui labai atsiliepusioms smile.gif Ramiau pasidarė....Su viena bėda vis lengviau gyventi... smile.gif
Reiks užsiimti kasdienine mankšta.  smile.gif  Prieš metus lankiau poliklinikoje gydomąją mankštą skirtą kaklo osteoporozei...labai paprasti pratimai, trunka kažkur 10-15min, bet man padėdavo. Reikėjo paskui ir namie daryti kasdien, bet....pasidarė geriau, tai ir laiko pritrūkdavo tiems pratimams. Darydavau juos tik tada, kai pablogėdavo. Reikia surasti savy valios ir užsispyrimo ir mankštintis KASDIEN, nes bus riesta...sprandas, galva, ausis...kas toliau...Dar girdėjau padeda joga, džiakuzi...
Jei ką domins pratimukai, galėsiu aprašyti...tai daugiausiai galvos sukimai įvairūs ir rankų pratimukai.

Manksta sudomino.As ir turiu osteochondroze visam stubure,bet viskas pasibaige tuo,kad pasidariau rentgena.Gal kokiu atsviestu lapu su pratimais turit,reiktu nors ka nors daryt pradet doh.gif blush2.gif
Atsakyti