Žinot, pamenu viena a la incidentą...buvau atrodo antram kurse, prieš pat egzaminą (lotynų kalbos) gavosi diskusija su grupiokėmis apie užsienietiškų pavardžių rašymo normas. Kaip tik, berods, buvo svarstomas toks dalykas vlkk

atrodo (seniai buvo, tiksliai nepamenu) ...ir aš kažkaip garsiai išsakiau savo nuomonę, kad kalbininkai prisigalvoja sau darbo ir iškraipo pavardes. Išgirdo sėstytoja (o buvo tokia kaip krienas

liaudis tokius vadina ,,labai pasikėlusiais"), kad užstaugė, atseit negalima ant savo profesijos blogo sakyt, kalbininkai gerai daro, nes čia Lietuva, čia lietuviškas raidynas ir t.t
Iš dalies aš suprantu, tačiau iš kitos pusės nepritariu , nes
-Vardas, pavardė, kokios raidės bebūtų, yra kažkas intymaus, nepaprastai artimo, nepaprastai savo, tad kodėl ir kas turi teisę jas iškraipyti

pvz mano mergautinėje pavardėje kaip tyčia daug buvo č, ž ir š raidžių ir mane labai nervindavo kai užsienyje rašydavo be jų...aš tokias raides (kurios man yra grynai (beveik) lietuviškos) laikau kaip savo identiteto dalimi. Man patiko kai žmonės matydavo, kad mano pavardė kitokia, įdomi....... Tą pavardę gavau gimdama, tad kodėl kažkas gali ją iškraipyti. Nors lenkinimui Lietuvoje nepritariu, bet pritariu, kad vardai ir pavardės būtų rašomos originalo kalba....
-Kas liečia knygas ir autorius, didelė painiava....transkribuoja kas kaip išmano (jeigu dar būtų viskas suvienodinta, dar dar, o dabar

vienam Ajanas Makevanas, kitam Janas Makevanas, kitam Makivanas...vat ir prašau, pagal ką ieškoti nuorodose...gerai, jei dar vardo raidė, o jei pavardės..... Pvz švedų kalboje tam tikrai atvejais raidė G tariama kaip J...taigi pvz yra vardas ne Goranas (Göran), o Joranas...ir kiti vardą Lars verčia kaip Larsas, nors tai visiškai ne taip- yra Laš, nes švediškai raidžių samplaika rs tariama kaip š
Mano asmenine nuomone, norint išvengti nesusipratimų tarp visokių šalių šalelių, kalbų kalbelių, gal reikia viską palikti originalo kalba...bent jau vardą ir pavardę autorių, nes tai juk tikras realus žmogus, kuriam jo identitetas svarbus
išsisakiau

QUOTE(Ingese @ 2011 08 29, 16:23)
Sveikos knygų mylėtojos. Gal žinote ar kas turtie elektroninį viariantą šios knygos:Argov Sherry - Kodėl vyrai myli kales ?.
dėkoju.
tikrai nežinau ir neturiu
QUOTE(Ingese @ 2011 08 29, 19:35)
Na i ankstesni klausimą man niekas neatskė

, tai gal dabar galėtumete rekomenduoti kokią knygą sielos ramybei?

dėkoju.....
žiūrint kokia jūsų siela ir ko ji trokšta

man asmeniškai labai sielos atgaivai ir pamąstymams patinka
Marko Aurelijaus ,,Sau pačiam"

bet kai pasiūliau draugei mane užjuokė negyvai

filosofija jai ne prie širdies...galų gale sielos atgaivą ji atrado knygoje
Ir velnias dėvi pradą

kas man siejasi su tokiu knyginiu popsiuku

gal laisvalaikiui ir tinka, bet tikrai ne sielos atgaivai

visiems skirtingai
Papildyta:Beje. Sielos Sparnai, sveikinu

ek...... savas prisiminus virpuliukas nueina, o juk prieš 2 savaites atšventėm jau 7 metukus