Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *65 Namučiai...

Sveikutės smile.gif vakar pabaigiau ''Stiklinė pieno'',atsiliepimas ČIA.
Atsakyti
QUOTE(Ajamajame @ 2011 08 31, 10:40)
Sveikutės smile.gif  vakar pabaigiau ''Stiklinė pieno'',atsiliepimas ČIA.

Po daugelio metų atradau knygą ir tai buvo mano antra skaityta knyga. Pasakysiu tiesiai, mane sukrėtė, tiek žiaurumo, skausmo, naivumo. Rekomenduoju visoms merginoms perskaityti, kurios galvoja, kad užsieny jų laukia lengvi pinigai verysad.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iceland: 31 rugpjūčio 2011 - 10:06
QUOTE(laTulipe @ 2011 08 30, 14:47)
Sveikos. 4u.gif

Edvard Radzinsky ,,Rasputinas: gyvenimas ir mirtis”

Labai puikiai aprasei thumbup.gif net dabar nemazai apie ji suzinojau, tai knygoj dar daugiau turetu buti
smile.gif bet netraukia manes istorines knygos, baidaus as ju. Gal del to, kad nuobodokos atrodo smile.gif
Atsakyti
Na va baigiau šanchajaus sugulovės dukterį,vėliau atsiliepimą parašysiu smile.gif Dabar imsiuos rasputino bigsmile.gif
Atsakyti
Laba. mirksiukas.gif

Albert Camus ,,Užrašų knygelės I (1935 – 1942)”

Tai ką, grįžtu prie knygų, kurias esu pradėjusi, bet kuriam laikui buvau atidėjusi į šalį. Šiandien užbaigiau skaityti šią knygą. Tai- ne romanas, tai A. Camus mintys iš kadaise jo rašytų sąsiuvinių.

Sąsiuviniuose rašytojas aprašo kilusias kūrybines mintis, įspūdžius, savo požiūrį įvairiais klausimais. Buvo tikrai įdomu skaityti ir stebėti, kaip pamažu ateidavo mintys apie kokį nors būsimo kūrinio fragmentą, dialogą, veikėjus, jų charakterius. Nemažai yra nuorodų į jo knygas, kai kurios užuominos padidino norą perskaityti daugiau A. Camus kūrybos. Vos perskaičiusi pirmą puslapį galima pastebėti, kad jis turi rašytojo talentą. Viskas meniška, žavu, vaizdinga. Šie sąsiuviniai- tikras lobis, nes juose šitiek daug gražių minčių, pafilosofavimų. Rekomenduoju visiems A. Camus mėgėjams.

Citatos:

Turtuoliams dangus, gautas kaip priedas prie žemiškų gėrybių, atrodo savaime suprantamas dalykas. Beturčiams jis vėl atgauna jam būdingą begalinės malonės prasmę. (7 psl.)

…beveik neįmanoma žiūrėti į laikrodžio rodyklę- nežmoniškai prailgsta ir kelia neviltį.
(18 psl.)

Norint būti laimingam, reikia laiko, daug laiko. Juk laimė- tai dar ir didžiulė kantrybė. O laiką iš mūsų vagia pinigų poreikis. Laikas perkamas. Viskas perkama. Būti turtingam reiškia turėti laiko būti laimingam, jeigu esi to vertas. (76 psl.)

Du bičiuliai neregiai išeina į gatvę naktį tarp pirmos ir ketvirtos. Jie tikri, kad nieko nesutiks. Užkliuvę už žibinto, gali į valias pasijuokti. Juokiasi. O dieną jiems juoktis trukdo kitų žmonių gailestis.
,,Rašyti,- sako vienas.- Bet juk tai niekam neįdomu. Knygoje domina tik jaudinantys gyvenimai. O mūsų gyvenime nėra nieko jaudinančio.”
(92 psl.)

Merdinčio Jarry, paklausto, ko jis pageidautų, istorija: ,,Dantų krapštiklio.” Jam padavė, jis įsikišo jį į burną ir mirė patenkintas. O varge, iš jos juokiamasi, ir niekas neįžiūri joje siaubingos pamokos. Ne daugiau nei dantų krapštiklio, tik dantų krapštiklio- tiek ir tevertas tas jaudinantis gyvenimas.
(137 psl.)
Atsakyti
Toms, kurios laukia Bado žaidynių filmo, trumputis trailer'is čia 4u.gif (tiesa, be pagr. aktorės daugiau nieko įdomaus ir nepamatysit). Tikiuosi, greitai pasirodys normalaus ilgio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 08 31, 15:10)
Toms, kurios laukia Bado žaidynių filmo, trumputis trailer'is čia  4u.gif (tiesa, be pagr. aktorės daugiau nieko įdomaus ir nepamatysit). Tikiuosi, greitai pasirodys normalaus ilgio  smile.gif

ačiū laTulipe, tikiuosi ne treilerio, o viso filmo ir labai tikiuos kad jius nenuvils, nes knyga tikrai idomi ir gerai padirbejus butu puikus filmas bigsmile.gif
Atsakyti
Sviesa ant sniego man net labai patiko (skaitaliuku kategorijoje mirksiukas.gif ) -dabar visai geruoju prisimenu smile.gif

Perskaiciau Mccourt Tamsta mokytoja. Super. Labiausiai is visos trilogijos visgi itrauke Andzelos pelenai, bet nemanau, kad todel, jog kitos silpnesnes - tiesiog tematiskai ji idomiausia man buvo. Visos vertos perskaityti. Siltai minesiu ir rekomenduosiu visiems. Gaila skirtis tu Mccourtu rolleyes.gif

Dabar pradejau T. Chevalier Puolusius angelus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 31 rugpjūčio 2011 - 15:22
Ar matėt kaip pasikeitė Almos Litteros svetainė? smile.gif Iš karto maniau, kad panaikino anonsuojamų knygų sąrašą, bet dabar jau radau kur jas pertvarkė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 31 rugpjūčio 2011 - 15:28
pasikeitė taip, kad viskas dingo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 08 31, 15:27)
Ar matėt kaip pasikeitė Almos Litteros svetainė? smile.gif Iš karto maniau, kad panaikino anonsuojamų knygų sąrašą, bet dabar jau radau kur jas pertvarkė smile.gif

Hmm,is pirmo zvilgsnio,tai berysio... ax.gif O ka reiskia ten Siuo metu skaito grafa? kas skaito?
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 08 31, 14:41)
Hmm,is pirmo zvilgsnio,tai berysio...  ax.gif  O ka reiskia ten Siuo metu skaito grafa? kas skaito?

šito nežinau. bet manau ji bus dar tobulinama. nes vakar dar buvo senu pavidalu, o šiandiena jau atsinaujino. ir man iš karto atrodė keistokai, bet palandžiojau, tai visai ir šaunu.
Atsakyti