Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *65 Namučiai...

QUOTE(Masako @ 2011 08 28, 16:13)

Dziugu, kad susidomejai, butinai paskaityk drinks_cheers.gif  bigsmile.gif

Aha, man irgi tie tavo įspūdžiai pro akis nepraslydo, kažkaip anksčiau netraukė ta knyga, bet dabar tai jau tikrai statau į eilę!

Skaitinėju Wassmo Toros trečią dalį, Beodis dangus. Jau kad gera, tai gera, kad patinka, tai labai. Taip pasitaupyti norisi, bet jaučiu, kad ilgam neužteks...
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 08 28, 17:20)
*Aha, man irgi tie tavo įspūdžiai pro akis nepraslydo, kažkaip anksčiau netraukė ta knyga, bet dabar tai jau tikrai statau į eilę!

**Skaitinėju Wassmo Toros trečią dalį, Beodis dangus. Jau kad gera, tai gera, kad patinka, tai labai. Taip pasitaupyti norisi, bet jaučiu, kad ilgam neužteks...

*Neisivaizduoju, kaip galetu nepatikti 4u.gif

** drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ingėnai, ačiū, jau gavau knygą 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 08 28, 16:47)
,,Tamsta mokytojas" ax.gif

Ačiū,nežinojau blush2.gif
Atsakyti
Karin Fossum "Neatsigręžk"
user posted image
Praleidau du nuostabius vakarus su labai gerai suręstu detektyvu. Įtraukia nuo pirmojo puslapio ir labai sunku atsitraukti. Pats siužetas ir autorės kuriama atmosfera "panardina su galva", kad aplinkinis pasaulis paprasčiausiai išnyksta.
Autorė labai vaizdingai "piešia" kraštovaizdį, mažą kalnų miesteliūkštį, pranykstantį tarp kalnų, miškų ir fiordų, vietinių gyventojų gyvenimą ir tarpusavio santykius. Į pasakojimą įpinama vietinių legendų ir pasakojimų.
Veikėjai nors ir uždari, gana tylus (kas, man atrodo, labai būdinga šiaurės tautoms), tačiau lengvai pastebimi ir įsimenami.
Romano siužetas nėra įtemptas, nes parašytas labiau klasikinio detektyvo principu, bet apgaubtas tokia nežinomybės ir mistikos skraiste, kad kiekvienas romano įvykių posūkis yra netikėtas. Nors šiaip į pabaigą jau tikrai buvo galima nuspėti ir žudiką ir jo motyvus.
Labai jaučiamas skandinaviškas stilius, nuotaikos ir atmosfera.
Viršelio dizainas būtų visai šaunus, jei nebūtų to nerealistiško, perkarusio šešėlio, kuris man atrodo labai juokingai ir labai krenta į akis.
Viskas prasideda nuo to, kad dingsta maža mergaitė. Visi kaimynai sukrėsti įvykio ir padeda policijai jos ieškoti. Bet kaip netikėtai dingusi mergaitė, taip netikėtai ir atsiranda, tačiau ji papasakoja, kad eidama pro kalnų ežerėlį matė gulinčią nuogą moterį, kuri nejudėjo. Taip yra atrandama nužudyta paauglė. Jokių įkalčių, niekas nieko nematė, niekas nieko nepastebėjo, jokių motyvų. Policija neranda jokios priežasties, kodėl ši graži, protinga daug sportuojanti mergina turėjo mirti.
Nužudytoji mergina buvo labai uždara, su niekuom nesidalino savo paslaptimis ir išgyvenimais. Netgi savo tėvams ir vaikinui ji buvo nepažįstamai šalta ir pasinėrusi į save. Ją supo tiršta liūdesio skraistė.

"Kai žmogus nelaimingas, jis vis dar tikisi, kad reikalai pagerės. Bet kai pasiduoda apima liūdesys."

Savo širdgėlą ir ją kankinusias paslaptis ji nusineša į kapus.
Detektyvas Sejeris - našlys, gyvenantis vienintelio daugiabučio paskutiniame aukšte kartu su savo šuniu. Jis pasižymi įžvalgumu ir akiplėšišku atkaklumu. Šių savybių dėka pradeda aiškėti ne tik žmogžudystės motyvai, bet ir atsiskleidžia kraupios paslaptys, kurias slėpė nuošalaus miestelio gyventojai.
Ne veltui autorė tituluojama Norvegijos detektyvų karaliene. Jei pradžia labai įtraukė, tai pabaiga dar labiau suintrigavo. Nes pasibaigė labai netikėtai ir įdomiausioje vietoje. Tad teko pagooglinti ir išsiaiškinti ar laukti tęsinių. Pasirodo jų yra ir ne vienas. Dabar labai laukiu pratęsimo ir tikiuosi leidykla žada ir toliau versti ir leisti šios autorės knygas, o ne palikti kaip pavienį romaną.

Stebina tik viena tai, kad Norvegijoje nusikalstamumo lygis praktiškai lygus nuliui, o štai kriminalinius romanus rašyti tikrai moka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 08 28, 20:33)
Karin Fossum "Neatsigręžk"

labai sudominai mirksiukas.gif jei knyga Tavo, gal paskolintum paskaityt? ax.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Nusipirkom siandien su MB David Nicholls "One Day". Jis savo kalba, o as angliska biggrin.gif skaitysim abu ir ziuresim ar patiks biggrin.gif gal kas jau skaitet/skaitot? smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
as irgi susikuriau savo blog'a ax.gif geda-tik vakar blush2.gif tiesiog nebuvo poreikio ir laiko blush2.gif

jei kam bus idomu-i a.z., nenoriu viesai rodytis del tam tikru priezasciu blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės. Liko man 150psl. WASSMO "STIKLINĖ PIENO". Šeip tikrai įdomi knyga,tikrai labai opi šendienos tema apie prekybą žmonėmis. Kai pradėjau skaityti,tai kažkaip neįtraukė,bet dabar visai įdomiai skaitosi ir įdomu kaip gi toliau seksis naivuolei Dortei. Paskui jaučiu norėsiu kažko aštraus,tai imsiu GRANGE "PURPURINĖS UPĖS". Bet va prieš pradedant skaityt WASSMO,tai buvau paėmus MURAKAMI,kažkodėl man jis neprilipo net nuo pirmų puslapių. Ir jau antra knyga man taip su juo. Gal tiesiog ne mano rašytojas. Kažkaip vakar taip gera buvo skaityti,tokia maloni šiluma buvo užliejus..ir taip noris priglausti knygą prie savęs ir dėkoti viskam,kad atradau tokį malonumą- skaitymą..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajamajame: 28 rugpjūčio 2011 - 21:21
QUOTE(Ajamajame @ 2011 08 28, 22:15)
Bet va prieš pradedant skaityt WASSMO,tai buvau paėmus MURAKAMI,kažkodėl man ji neprilipo net nuo pirmų puslapių.

Kokią Murakami knygą buvai pradėjusi?

Ir iš kur čia visos blogomanija užsikrėtė?
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 08 28, 21:20)
Kokią Murakami knygą buvai pradėjusi?

Ir iš kur čia visos blogomanija užsikrėtė?

kažkada buvau paėmus KAFKA PAKRANTĖJ,o dabar buvo pakliuvus 1Q84 PIRMA KNYGA.
Papildyta:
Aš irgi turiu savo blogą,bet gal tik dėl savęs jį vedu,daugmaž pagal save aprašau knygas,bet man dar toli iki čia rašančių merginų. Ir šeip dar nauja ten esu,tai daug ko nesuprantu.
Atsakyti
aš gerai žinau, kuri mane užkrėtė, bet neišduosiu biggrin.gif
be to, seniai turėjau susikurti, megstu fotogtafuoti, o į FB dėti nesinori, ten man kažkaip ne taip, atrodo, priverstinis rodymas visiems, ir žinau, kad ne visiems patinka ax.gif

aš irgi ten dar naujokė ir ne viską žinau, eksperimentuoju ir bandau biggrin.gif

katiilina-nepyk uz mano of-topic ax.gif
Atsakyti