Įkraunama...
Įkraunama...

Automobilio pirkimas lizingu/per paskolą

QUOTE(Matomas @ 2011 02 21, 16:43)
Gerai jauciate. "Lizinguojamos" tik lietuviska registracija turincios transporto priemones su galiojancia TA ir apdraustos Kasko draudimu.  Keli niuansai - yra ribojamas automobilio amzius, reikia atlikti vertinima pas ekspertus, uzsienietis dokumentuose turi nurodyti pilna kaina (daznai jie tai atsisako daryti), nes kitaip "pardavejas" mokes mokescius. O desertui bankas patikrins Jusu finansine istorija, mokuma ir tik tada pasirasysit trisale sutarti (Jus, bankas ir "pardavejas"). Patarciau pradeti nuo "deserto" - pirmiausia susitarti su banku del lizingo. Pastaruoju metu jau noriai bankai lizinguoja. Pries metus buvo labai sunku siuo klausimu...

aciu uz pilna atsakyma, bandysim ieskot variantu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lazanzarina @ 2011 02 21, 16:08)
sveika

man iskilo toks klausimas

pvz, radau masina uzsienyje, pinigeliu tam reikalui grynu neturiu, planuojau imt lizingu. ar yra variantu, kad galeciau ta automobili nusipirkti per lizinga?

jauciu reikia kad kazkas nupirktu ja uz savo pinigelius ir atvarytu su ja i lietuva. o jau tada cia lietuvoj formint man pirkimo-pardavimo sutarti per lizinga.tik pardavejas turi buti fiz. arba juridinis asmuo kad as galeciau is jo pirkt lizingu?

Pirmiausia susirask kas sutiktu ta masina nupirkt ir parvaryt.Tas nera uz dyka + kiekvienas nori uzdirbt mirksiukas.gif .Antra,pardavejas ten gali nerodyt pilnos pardavimo kainos,o lizinguot noresi uz visa kaina.
Tokiu atveju reikia sudet visas islaidas ir paziuret kokia to automobilio kaina gaunasi.Manau bus visai nepatraukli... schmoll.gif
Atsakyti
Galvoju apie autolizingą iš General Financing, man paaiškino, kad lizingą gausiu pristačius pirkimo-pardavimo sutartį. Gal kas galit paaiškinti kokie nepatogumai dėl to gali iškilti auto pardavėjui? Kaip suprantu tai toks pats pirkimo procesas kaip ir tuo atveju jei grynais iš kišenės mokėčiau, bet pasirodo dėl to man nebenori auto parduot (kalbu apie nenaują iš fizinio asmens) blink.gif
ko aš čia nežinau?
Atsakyti
Esme yra tame,kad parduodantis automobili zmogus turi sumoket 15% mokesciu inspekcijai nuo gauto pelno,jeigu parduoda automobili neislaikes jo 3 metus.Dar viena problema,kad masinas parduodami Vokieciai ar Prancuzai,ar Italai rodo mazesne kaina uz realiai mokama.Cia parduodantys masinas elgiasi taip pat ir reali kaina gali labai smarkiai skirtis nuo deklaruojamos, todel realios kainos parodymas ir mokesciu sumokejimas reiskia visiska nuostoli verysad.gif
Atsakyti
Sveiki, norim atsinaujinti šiek tiek, tad mane domina automobilio lizingas, išsirinkau keletą firmų, gal kas susidūrę su mogo.lt? Sąlygos kaip ir ok, bet firma nelabai girdėta, tad smalsu atsiliepimai. Taip pat galit pasidalinti kokiais auto važinėjat, gal kokių naujų minčių duosit, nes tas pirkimo procesas labai smagus, man viskas įdomu!:) (Man kažkaip prancūziškos gražutės, ir kainos jų geros, bet vyras sako, kad nepatikimos ir nuvertėja greit jos. ech...)
Atsakyti
ten geros sąlygos? gal geriau pataupyt gerai susiveržus pusmetį, metus.
Atsakyti
Na pasispaudus surinktum kažką, bet žinau kaip būna- atsiranda dar kitų dalykų (namuos/buity/vaikam) kur reik išleist. Čia jau būtų atskirai. Kitas dalykas, norėtųsi naujesnės, tvarkingos, kad remontuot dažnai netektųsmile.gif
Atsakyti
naujesnė reiškia, kad remontai bus tiesiog brangesni. dabar nematau sąlygų, bet pamenu, kaip kažkada ant durniaus žiūrėjau, po reklamos per televizorių, tai sąlygos buvo žiaurios, man asmeniškai gaila kažkam tokias sumas dovanot.
Atsakyti
As irgi nemanau,kad masina vertetu imti lizingu...aplamai manau,kad pirkti kazka skolon gali tik tas,kas turi daug perkamuju ax.gif Paskola butui-tai kitas reikalas,jei zmogus neturi kur gyventi,bet masinai... g.gif sakyciau,geriau pasitaupyt ir nusipirkt,susitaupyt iseitu greiciau nei issimoketi lizinga,nes procentu nereiktu moketi smile.gif
Ir teisingai dzu sako,kuo naujesne masina,tuo brangesnes dalys ir remontai... smile.gif
Atsakyti
kaip tyčia vienam forume diskutuoja apie mogo lizingą. cituoju

Standartinis bendros vartojimo kredito kainos metinės normos (BVKKMN) apskaičiavimo pavyzdys: skolinantis 15000 Lt / 4 344,30 Eur ir sutartį sudarant 36 mėnesiams, kas mėnesį mokama 775,30 Lt / 224,54 Eur (pirmą įmoką atidedant 2 mėn.), sutarties mokestis – 225 Lt / 65,17 Eur, metinė palūkanų norma – 39,30 %, BVKKMN – 47,21 %, bendra sumokama suma – 26 360,20 Lt / 7 634,44 Eur.

Cia tai biznis :mrgreen: pasiimi 15k, o per 3m atiduodi ~26k
775.30*34=26 360,20+225=26 585,30-15 000=11 585,30lt
Uz 11,6k kaip ir nebloga auto galima paimti, vienu zodziu - absurdas, uz paskola perki sau auto, o per tris metus kazkam padovanoji kita automobili =D>
Atsakyti
O tai čia kalbama apie nenaujos mašinos pirkimą lizingu?

Bendrai paėmus, tai aš irgi prie konservatyvių šiuo klausimu - automobilis nėra pirmo būtinumo prekė, tai pirkti jį skolon... Vienas toks protingas dėdulė milijonierius sakė, kad automobilis neturėtų kainuoti daugiau nei kelių mėnesių pajamos ir aš su juo visiškai sutinku...
Atsakyti
Labai teisingas požiūris, ir aš apie tai girdėjau, nes neįvertinamos visos su nauju automobiliu susijusios išlaidos. Jam brangesnis kasko draudimas, apžiūra brangi. O jei kokia BMW, Audi ar mersedesas, tai labai brangus aptarnavimas, žymiai brangiau nei kitų firmų.
Atsakyti