Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

Rasiau kitoj temoj, kad siandien pasisodinom kaip tik ir medelyno zmones patare laistant ipilti sauksteli citrinos rugsties i kibira vandens. Pasodinom irgi i durpes.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 04 30, 18:00)
kaip suprantu, pavasarį-vasaros pradžioj turėtų jos naujas šakeles leisti..

Pas mane šiaip irgi jos ne taip gerai auga, kaip norėtųsi. Ir žemė, atrodo, pas mus rūšti, turėtų joms tikti.. Kažką ne taip darau, matyt..

Zeme joms netinka. Saknims reikia oro daug, todel sodinama i durpe.
Atsakyti
MRD, o kodel nedera silauoges? Mest jas lauk?
Pasodintos i rugscia durpe,kasmet rudeni ja papildom nauja,mulciuota spygliuociu zieve/atliekom.. nezinau kas ne taip schmoll.gif Sis pavasaris vienoms trecias,kitoms antras... Pirkau dvimecius sodinukus. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 30 balandžio 2012 - 21:51
QUOTE(madmuazele @ 2012 04 30, 21:50)
MRD, o kodel nedera silauoges? Mest jas lauk?
Pasodintos i rugscia durpe,kasmet rudeni ja papildom nauja,mulciuota spygliuociu zieve/atliekom.. nezinau kas ne taip schmoll.gif  Sis pavasaris vienoms trecias,kitoms antras... Pirkau dvimecius sodinukus. g.gif

Jeigu augalas labai stipriai auga, t.y. daug medienos augina, reiketu stabdyti augima vasaros gale - pinciruoti virsunes. Tada krumas daugiau "demesio skirs" ziedu krovimui kitiems metams. Jeigu is tikruju labai gerai auga, tai niekuo netreskite kad krumas neaugintu medienos, naujas atzalas vasara iskarto ispjauti.
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2012 04 30, 21:39)
Zeme joms netinka. Saknims reikia oro daug, todel sodinama i durpe.

pas mus žemė nesunki - durpė ir smėlis. Oro tikrai turi gaut smile.gif

Atsakyti
sveiki, si pavasari pasodinau silauogiu keturis krumelius trys prigijo sulapojo primezge ziedu o vienas krumas lyg uzsikoncervaves pumpuriukai nesproksta, ar gali buti kad tai velyva veisle del to taip veluoja?Ir kitas klausimukas ar gerai kad isskabiau ziedus palikau kelis nes labai jau daug ju prikrove pabijojau kad nualins augaliuka tik pasodinta ax.gif
Atsakyti
Mes ir pasisodinome, bet tokie maži atrodo prieš tuos , kur nuotraukose internete.Net nesitiki, kad jie gali 1,5-2,00m užaugti g.gif . Na , bet tikėsime ir lauksime.
Atsakyti
gal kas vilniuj turi kontaktus kas prekiauja silauogemis?
Atsakyti
Gal kam aktualu: Zapyskio medelyne (Ukmerges pl., priesais Senukus), visos silauoges po 13 Lt (pries kelias dienas pirkau po 20Lt ten pat). Yra visos populiar. rusys: Bluecrop, Toro, Darrow, Earlyblue, Chandler, Nelson ir dar kazkokios. O pvz. Senukai praeita savaite silauoges pardav. po 17 Lt, o sia- jau po 21Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stephanie: 10 gegužės 2012 - 16:19
Mano šilauogių lapeliai pradėjo raudonėt.Taip buvo ir pernai,bet tik į vasaros pabaigą ,tai pasiklausiau pas pardavėjus -sakė,jog pavasarį reiks patręšti šilauogėm skirtom trąšom ir viskas bus gerai.Taigi ,atrodo išsprogo žali lapeliai tada dar pamulčiavau rūgščiom durpėm[žiemai buvau mulčiavusi pjuvenom],po to patręšiau.Sodinta į tokį mišinį:smėlis,pjuvenos,daržo žemė.Vienas krūmas pasodintas tik į rūgščią durpę,bet rausta taip pat.Nesuprantu ar taip turi būti ar kažkas negerai.Žydėti jau pradeda.Sodinta pernai pavasarį.
Atsakyti
g.gif o mano lygiai tas pats...aš jau ir patręšiau spec.trąšomis , ...galvoju , kad nuo šalčio...o gal klystu g.gif
Atsakyti
ir mano raudonoja, bet man pradeda atrodyti, kad gal ir nuo amziaus priklauso augaliuku
Atsakyti