Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

Kaip gražu pažiūrėti thumbup.gif . Pas mus ir kelios uogos yra . Paragausime šiemet, nes pavasarį sodinom tik. Bet kaip norisi, kad greičiau prisirptų rolleyes.gif .
Atsakyti
Stai kokios mano silauoges- itariu kad nusalusios.Ka su jom daryt - ar tik laukt ?user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2012 06 19, 09:52)
Stai kokios mano silauoges- itariu kad nusalusios.Ka su jom daryt - ar tik laukt

Jeigu uogos uzmegztos, tai kazin ar nusalo... Panasu, kad lapus nugrauze kazkas... Ar man atrodo, ar tikrai didesni lapai visi po puse... Ar purskete profilaktiskai kuo nors?
P.S. O kam ta armatura ismeigta? lotuliukas.gif Cia ji tipo prilaiko sakas...? Sakos save pacios turi laikyti (ir netgi normalu derliu). O jei jau pacios saves nelaiko, tai geneti reiketu - trumpinti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 19 birželio 2012 - 10:52
QUOTE(MRD @ 2012 06 19, 12:51)
Jeigu uogos uzmegztos, tai kazin ar nusalo... Panasu, kad lapus nugrauze kazkas... Ar man atrodo, ar tikrai didesni lapai visi po puse... Ar purskete profilaktiskai kuo nors?
P.S. O kam ta armatura ismeigta?  lotuliukas.gif  Cia ji tipo prilaiko sakas...? Sakos save pacios turi laikyti (ir netgi normalu derliu). O jei jau pacios saves nelaiko, tai geneti reiketu - trumpinti...

Jos lapai tokie buvo is po ziemos.Ir tos uogos sakyciau dabar dziusta.Niekuo nepurskiau.
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2012 06 19, 11:42)
Jos lapai tokie buvo is po ziemos.Ir tos uogos sakyciau dabar dziusta.Niekuo nepurskiau.

Is po ziemos lapu nebuna pas silauoge aplamai... lotuliukas.gif
Juos augalas isleidzia pavasari. Ir kai juos isleidzia, tai jie irgi tokie kaip nuotraukoje (apgrauzti) nebuna... Jie buna "lapo formos" pailgi smailejantys.
Pripazinkite, kad nepastebejote laiku kenkeju ir nepadejote augalui. Grauziku dabar jau gali ir nebuti...
Dabar augalas kencia del maistiniu medziagu trukumo, nes paprasciausiai nera kam jas pagaminti. Priminsiu 5 kl botanikos kursa - augalas siurbia is zemes mineralines medziagas, kurias lapai fotosintezes metu "perdirba" i organines, o siomis augalas maitinasi pats ir augina vaisius. Dabar, kad isgelbeti augala, tai rekomenduociau pirmiausia jam sumazinti "kruvi" - nuskinti visus vaisius. Gal tuomet jam dar pakaks jegu isleisti naujus lapus ir uglius... Sekmes. drinks_cheers.gif
Atsakyti
mačiau viena akim botanikos sode lietuviškų veislių šilauoges....... bet pardavinės tik rudeniop smile.gif na čia jei kam įdomu. Man tai smalsu, visai norėčiau bent vieną įsigyt.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2012 06 19, 16:22)
mačiau viena akim botanikos sode lietuviškų veislių šilauoges....... bet pardavinės tik rudeniop smile.gif na čia jei kam įdomu. Man tai smalsu, visai norėčiau bent vieną įsigyt.

O kokiam botanikos sode ir kokios tos lietuviškos veislės? Labai įdomu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2012 06 19, 18:25)
O kokiam botanikos sode ir kokios tos lietuviškos veislės? Labai įdomu bigsmile.gif

Kauno botanikos sodo medelyne prekiauja daugkuo kaip suprantu. O čia jų kažkokios naujos išvestos veislės. Tik atsiliepimų dar nėra buvę, nes nieks neaugino išskyrus patį medelyną rolleyes.gif tai rezultatas bus matyt tik po 3 metų....... kažkur. o pavadinimai - Danutė ir Freda. Na šiaip įdomu gi ką tie lietuviai privedė, nes ten labai ilgai išvedinėjko tas veisles apie 13 metų. Skaičiau bent jau taip biggrin.gif
Atsakyti
kiek litrų durpių jum išeina į šilauogės duobę? nes dviem duobėm 250 l. pritrūkom... nors dėjom ir spyglių ir dar pačioj apačioj drenažą darėm kad nestovėtų vanduo jei ką. Tai primečiau kad 3 šilauogėm 500 l. tikrai reik - tų dviejų didžiulų pakų doh.gif reiks laukt kokių akcijų ir užsiprekint durpėm biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2012 06 20, 13:38)
kiek litrų durpių jum išeina į šilauogės duobę? nes dviem duobėm 250 l. pritrūkom... nors dėjom ir spyglių ir dar pačioj apačioj drenažą darėm kad nestovėtų vanduo jei ką. Tai primečiau kad 3 šilauogėm 500 l. tikrai reik - tų dviejų didžiulų pakų  doh.gif  reiks laukt kokių akcijų ir užsiprekint durpėm  biggrin.gif

1 krumui 250l. maisant su spygliais. Jeigu lieka, tai nedaug - mulciavimui rudeni... Duobe kasu 90cm ir 40-50cm gylio.
Atsakyti
mergaites,gal kvailas klausimas,bet silauoges geriau po kelias auginti ar deres ir viena.Niekad nebuvo toks klausimas kiles,buvau isitikinus ,kad jos kaip serbentai ,galima po viena auginti,bet toje laidoje per TV3 rodydavo ,kad jas sodina vis po dvi biggrin.gif .O as turiu vietos dar vienai ,tai turbut reikes rudeni pasisodinti smile.gif
Atsakyti
As ir esu girdejusi, kad reikia dvi.
Atsakyti