Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(MRD @ 2012 03 16, 20:17)
Jeigu perkate trimeti, o jis pasirodo labai gerai uzauges dvimetis, tai labai geras "apsigavimas".
Dazniausiai apgauna kitaip - parduoda kaip trimeti, o istikruju tai uzskurdes tame vazone keturiu ar net penkiu metu augalas.

Aš aplamai kalbu apie tai, kad žmonės kartais nežino to dalyko, kaip, kad kaina priklauso nuo augalo metų, ne nuo dydžio. Kaip, kad ir šilauogės pvz. 20lt - 2 metų jau brangu, bet 4 metų jau pigu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2012 03 16, 21:17)

Dazniausiai apgauna kitaip - parduoda kaip trimeti, o istikruju tai uzskurdes tame vazone keturiu ar net penkiu metu augalas.

o kaip atpažinti, kad neapsišautum? g.gif
Atsakyti
Mano pernai sodintų šilauogių visi stiebai paraudoniję,tai kaip suprantu,trūkumas kažko g.gif Žemė tai rūgšti,pušynas už kelių metrų.Rudenį tai tik kelių veislių lapai raudonavo,o dabar visi raudoni.Tai gal azoto trūksta?
Atsakyti
Kada reikia tręšti šilauoges? g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 03 18, 22:33)
Mano pernai sodintų šilauogių visi stiebai paraudoniję,tai kaip suprantu,trūkumas kažko g.gif Žemė tai rūgšti,pušynas už kelių metrų.Rudenį tai tik kelių veislių lapai raudonavo,o dabar visi raudoni.Tai gal azoto trūksta?

As, manau, kad tai normalu, ir mano tokios, juk rudeni ir visi silauogiu lapai buna graziai dekoratyviai raudoni (ne visu veisliu, kiek zinau)
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 03 18, 23:33)

Nieko netrūksta, viskas tvarkoj. Mano tėvų sodyboje šilauogės irgi raudonuoja....
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 03 19, 13:42)
Nieko netrūksta, viskas tvarkoj. Mano tėvų sodyboje šilauogės irgi raudonuoja....

Tai ačiū dievui thumbup.gif Bet trąšos manau nepakenks g.gif Nu jau nusipirkau išsigandusi ax.gif
Atsakyti
Kada geriausiai sodinti šilauoges?
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 03 19, 10:58)
Kada reikia tręšti šilauoges? g.gif

O kas joms darosi? Blogai auga? Kodel jas norite tresti? Trasos yra skirtos tam, kad papildyti augalo "raciona" makroelementais, jeigu kazkuriu is ju augalui truksta (tai jis parodo savo augimu). Priesingu atveju geriau to nedaryti (ypac kompleksinemis trasomis), nes galima kartais ir "persudyti"...
Papildyta:
QUOTE(raibuole @ 2012 03 19, 14:40)
Kada geriausiai sodinti šilauoges?

Tai geriausia daryti kuo nakciau kai tik leidzia tia daryti dirva jusu sodinimo vietoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 19 kovo 2012 - 20:40
QUOTE(MRD @ 2012 03 19, 21:39)
O kas joms darosi? Blogai auga? Kodel jas norite tresti? Trasos yra skirtos tam, kad papildyti augalo "raciona" makroelementais, jeigu kazkuriu is ju augalui truksta (tai jis parodo savo augimu). Priesingu atveju geriau to nedaryti (ypac kompleksinemis trasomis), nes galima kartais ir "persudyti"...

Pasodintas dviejų metų sodinukas trečiais augimo dirvoje metais kokio dydžio jau turėtų būti? man toks įtarimas, kad maniškės vaduojasi iš mirties, todėl nieko nepaauga - tik iki kelių ir mažai uogų. Jei tokio amžiaus krūmelius pavasarį pakelčiau (duobės gerai paruoštos, tai tik supilčiau kaupuką, akd šaknys nemirktų), ar labai nukentėtų? nes įtariu, kad joms per šlapia.
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2012 03 19, 21:39)
Pasodintas dviejų metų sodinukas trečiais augimo dirvoje metais kokio dydžio jau turėtų būti? man toks įtarimas, kad maniškės vaduojasi iš mirties, todėl nieko nepaauga - tik iki kelių ir mažai uogų. Jei tokio amžiaus krūmelius pavasarį pakelčiau (duobės gerai paruoštos, tai tik supilčiau kaupuką, akd šaknys nemirktų), ar labai nukentėtų? nes įtariu, kad joms per šlapia.

Tokio dydzio krumus drasiai galite kelti i virsu su kuo daugiau zemiu - augalas net nepajus... Jei saknys mirko, tai cia ir bus priezastis, nes silauoges saknys gali per dvie dienas numirkti...
Atsakyti
Turiu klausimėlį pas žinovus.
Pernai nugenėjau senus krūmus. Per metus išaugo gražios atžalos kažkur 1,6 m. Ar reikia jas dabar kažkiek patrumpinti?
Atsakyti