Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

Pariebinimas - 7 proc mastau.gif Bet man kažkaip ilgiau panaudojus šiek tiek sausina odą...
Tai dar vienas "žaliosios" klausimas - geriau tada mažinti kokoso kiekį, ar pariebinimą padidinti?
Atsakyti
Na, čia jau kaip norisi. Aš turbūt mažinčiau kokosų, tik tada reikės kažkaip kietumą muilo kompensuoti smile.gif
Atsakyti
Ačiū, Evah, už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 09 13, 23:13)
Labai grazi forma.. tokie tikri meduciai  thumbup.gif . I ka ten pylei? Ar cia speciali forma?

dekui dekui smile.gif
pyliau i staciakampe forma,o paskui su metaline korio forma(ja man brolis pagal mano brezini suvirino) ispjausciau.paskui krastus su banguotu peiliu padailinau. tik labai jau daug lieka apipjaustytu galiuku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 13, 22:21)
4u.gif  Klausau! Druska ateičiai (savaitgalį daug teks nuveikti lotuliukas.gif ). O dilgių ištrauką ant druskos supyliau ir pastačiau "garintis", išgaruos spiritas garantuotai.
(ačiū Neringa, jei ko nesuprasiu kreipsiuos, bet nelabai bus kada susitikimą organizuoti, nagai niežti, kai tik turėsiu iš ko, imsiuos veiksmo, ne mano būdui pusę metų laukti jei jau ką sugalvojau)

Sėkmės 4u.gif Lauksim įspūdžių.
Papildyta:
[quote=Ingrid2,2011 09 14
Briedragė- ant ąžuolo kamieno augantis augalas, kerpė. Muilui nežinau ar ką duoda, bet aš dėjau dėl kvapą fiksuojančių savybių.
Atsakyti
Sveikos, virejos smile.gif
Pakonsultokit mane, prasau.
Vakar viriau druskos muila kokosu+ricinu +vynuogiu kauliuku. Sukietejo ir pjausciau po 20 valandu. Bet prapjovus matesi dregme per visa gabaliuko pjuvi, pamatavau su ph juostele 13-14 sarmas. Po labai trumpo laiko (gal 30 sekundziu) jis susigere i muilo vidu ir taip visi gabaliukai. Ar tai normalu?
Aciu.
Atsakyti
biggrin.gif Užmaišiau ir aš pirmą blyną pagal savo nenormalų receptą (šimtą kartų pertaisytą), soapcalko 154 balais įvertintą. Pėdos buvo, dabar savo laimikį šiltai apklojau ir paguldžiau miegelio. Ryt bus matyt kas gavosi ar ne... Oi smalsuuu, negaliu lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif Smagaus savaitgalio 4u.gif Vėl kyla klausimai - muiliukas dar šiltas, pamiegojo 11 valandų, pyliau dviem sluoksniais, viršutinis su druska apie 70proc., tai kaži kaip su pjaustymu elgtis - duot dar jam reakcijas daryt ar sušiečkavot, nes bijau kad vėliau neįkąsiu... Ir atšaldyt per anksti nesinori... Ar supjaustytą vėl apklot dėžutėje? g.gif Nugi norisi kad būtų tobulas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukulyte @ 2011 09 15, 23:34)
Sveikos, virejos smile.gif
Pakonsultokit mane, prasau.
Vakar viriau druskos muila kokosu+ricinu +vynuogiu kauliuku. Sukietejo ir pjausciau po 20 valandu. Bet prapjovus matesi dregme per visa gabaliuko pjuvi, pamatavau su ph juostele  13-14 sarmas. Po labai trumpo laiko (gal 30 sekundziu) jis susigere i muilo vidu ir taip visi gabaliukai. Ar tai normalu?
Aciu.

Kadangi nelabai aišku, kas ten per skystis buvo, tai aš tiesiog palikčiau tą muilą kokiai savaitei pastovėti ir tada jau pratestuočiau liežuviu rolleyes.gif Jeigu nekanda, vadinasi viskas tvarkoj. Gal ten glicerinas buvo, gal dar kažkas, sunku pasakyti. Abejoju, kad šarmas tokiu pavidalu rodytųsi.

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 17, 09:30)
4u.gif  Smagaus savaitgalio 4u.gif  Vėl kyla klausimai - muiliukas dar šiltas, pamiegojo 11 valandų, pyliau dviem sluoksniais, viršutinis su druska apie 70proc., tai kaži kaip su pjaustymu elgtis - duot dar jam reakcijas daryt ar sušiečkavot, nes bijau kad vėliau neįkąsiu... Ir atšaldyt per anksti nesinori... Ar supjaustytą vėl apklot dėžutėje?  g.gif Nugi norisi kad būtų tobulas mirksiukas.gif

Nežinau, kaip ten su tobulumo standartais pas kitus, bet man per pastaruosius porą metų virimo dar nepavyko tobulo muilo išvirti mirksiukas.gif
Tiesą sakant, nežinau, kaip tokį muilą pjaustyti. Turbūt priklausytų nuo pačio recepto. Viršutinis sluoksnis sukietės kur kas greičiau nei apatinis, todėl jeigu pjausit per anksti - susigadins apatinis, jeigu palauksit ilgiau, galit neįpjauti viršutinio. Ieškokit kažkokio viduriuko, jeigu įmanoma, patikrinkit pirštu, kiek sukietėjęs apatinis sluoksnis. Aš savo druskos muilus supjaustau, kol dar šilti, nes kai atvėsta, jų jau nebeįpjausi.
Atsakyti
o druskos muilui tinka bet koks įprastinis muilo receptas? Kiek procentų druskos dedat ir prie kokios temperatūros geriau maišyti šarmą su aliejais?

Beje, Evah, kaip tavo kokosinukas muilas, ar patenkinta esi? nesausina odos?
Atsakyti
agee, iš principo, druskos muilui tiktų bet koks receptas, bet bet koks receptas neputos. Todėl daug kas daro kokosinį su 20proc. pariebinimu ir druskos nuo 50 iki 100% aliejų svorio. Temperatūros nėra baisiai svarbu, aš tiesiog prie savo įprastų maišau, apie 40 laipsnių.
agee, daugiau nebegaminau kokosinuko po ano karto, man jis vis vien odą sausino šiek tiek rolleyes.gif Bet, aišku, mano ir oda ganėtinai sausa.
Atsakyti
[quote=Evah,2011 09 17, 11:24]
Kadangi nelabai aišku, kas ten per skystis buvo, tai aš tiesiog palikčiau tą muilą kokiai savaitei pastovėti ir tada jau pratestuočiau liežuviu rolleyes.gif Jeigu nekanda, vadinasi viskas tvarkoj. Gal ten glicerinas buvo, gal dar kažkas, sunku pasakyti. Abejoju, kad šarmas tokiu pavidalu rodytųsi.



Aciu, bandysiu palaukti savaite ar dvi, tada testuosiu, nes vakar su ph juostele testavau - 13 labai sarmingas. Tikiuosi per laika subres ir bus tinkamo ph.
Atsakyti