Vakarui planuoju virt alyvuoginį, bet sprendžiu dilemą - dėt 5 proc. kito aliejaus (kokosų arba šea(sviestmedžio) sviesto, truputį pagerina parametrus) ar negadint klasikos išsigalvojimais

Parašysiu kaip pirmą dariau, viskas procentais: alyvuogių 45proc., kokosų 20, kakavos sviestas 12, šea sviestas 9, murumuru sviestas 8, ricinos aliejus 6. Parametrai buvo: kietumas 41, plovimas 19, kondicionavimas 56, putojimas 25, kremiškumas 28, Iodine 57, INS154. Kadangi daug kietų aliejų, pariebinimą dariau 8 proc., pyliau atsiradus pėdsakui, jame buvau ištirpinus eterinius, man taip pasirodė visai patogu, tada dar paplakiau blenderiu kelias minutes. Į mažesnę pusę (iš akies, juk nebesvėraliojau) dėjau 300g. smulkios himalajų druskos, padažytos dilgėlių ištrauka. Ją džiovinau pustrečios paros, visas spiritas išgaravo, liko biri sausa žalsva druskytė. Jei muile toks druskos įdėjimo ir padažymo būdas man patiks, galėsiu ir daugiau natūralių augalinių dažų pasidaryti, kol neužsnigo. Taip pradžiovinant galima išgaut kokį nori intensyvumą, ir naudot kaip pagrindą spalvai priimti bet kokius birius priedus, kad ir kokosų drožles.
Receptas nenormalus, dėliojau plius-minus po procentėlį ir stebėjau kas kaip keičiasi, kol radau lyg ir geriausią variantą, na soapcalko vertinimu, bus matyt kas gavosi kai pradėsiu naudot.

Dar apie eterinius, dėjau 5 gramus(ir jau man atrodė kad daug), o auksarankėse išskaičiau kad net 15g į kilogramą aliejų. Jūs kiek skaičiau tiek daug nededat, ane? Supjausčiau tai dar rankos ir visa virtuvė kvepia, o pamiršau fiksatoriaus EA įpilt, nors ir buvau numačius. Taip kad tobulėsiu:4u: