QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 27, 17:51)
Evah, ploniems riebiems plaukams 3 ar 4% pariebinimo det? Iskart kila muilasampunio darysiu, nenoriu prigrybaut. Desiu babassu, kokosu, alyvuogiu, ricinos, kakavos ir sviestmedzio aliejus.
Aš dėčiau 3%

Kažkada mėginau plauti saviškius su savo levandų bastile, 6% pariebinimas - iš kart plaukai sukrito
QUOTE(deimushka @ 2011 10 27, 18:21)
Aš irgi su klausimu

Paskutiniame Visi rankdarbiai žurnalo numeryje yra muilo-šampūno receptas, ti aš pabandžiau su soapcalc perskaičiuoti, tai duotas gerokai didesnis šarmo kiekis, gal čia taip turi būt muile-šampūne? Štai receptas ;
200gr. kokosų al, 200 gr gryno alyvuogių al., 45 gr. ricinos al., 10gr. simondsijų al., 190 gr. vandens, 77,5 gr. NaOh.su soapcalc gaunasi 72,518 NaOh (su 5% pariebinimu), net jei visai be pariebinimo vistiek gaunasi ne tiek kiek recepte.Kaip čia suprast?
O ir šiaip, gal kas apšvies, kuo skiriasi muilas-šampūnas nuo paprasto muilo?
Oho. Galbūt ten kažkokio ingrediento trūksta? Nes ir vandens kiekis didokas, kaip tokiam kiekiui. Pasiskaičiavau, tai šarmo kiekį su 5proc. pariebinimu man duoda 66,6 g.
Šiaip jau reikėtų informuoti redakciją, pavojingi tokie receptai, ypač tokiame žurnale.
Papildyta:
O dėl muilų-šampūnų - nėra jokių taisyklių. Esu mačiusi muilo-šampūno receptų su 8-10% pariebinimu, taip pat su labai mažu - iki 2,5%. Sudėtis taip pat gali būti labai įvairi. Vienintelė "pastovi" taisyklė yra nemažas ricinų aliejaus kiekis ir šiaip visokie plaukams naudingi aliejai. O visa kita jau priklauso turbūt nuo fantazijos ir asmeninių poreikių.