Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 27, 11:45)
o jie siuncia ?

siuncia poo visa Lietuva
Atsakyti
Evah, ploniems riebiems plaukams 3 ar 4% pariebinimo det? Iskart kila muilasampunio darysiu, nenoriu prigrybaut. Desiu babassu, kokosu, alyvuogiu, ricinos, kakavos ir sviestmedzio aliejus. 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi su klausimu ax.gif Paskutiniame Visi rankdarbiai žurnalo numeryje yra muilo-šampūno receptas, ti aš pabandžiau su soapcalc perskaičiuoti, tai duotas gerokai didesnis šarmo kiekis, gal čia taip turi būt muile-šampūne? Štai receptas ;
200gr. kokosų al, 200 gr gryno alyvuogių al., 45 gr. ricinos al., 10gr. simondsijų al., 190 gr. vandens, 77,5 gr. NaOh.su soapcalc gaunasi 72,518 NaOh (su 5% pariebinimu), net jei visai be pariebinimo vistiek gaunasi ne tiek kiek recepte.Kaip čia suprast?
O ir šiaip, gal kas apšvies, kuo skiriasi muilas-šampūnas nuo paprasto muilo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deimushka: 27 spalio 2011 - 18:21
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 27, 17:51)
Evah, ploniems riebiems plaukams 3 ar 4% pariebinimo det? Iskart kila muilasampunio darysiu, nenoriu prigrybaut. Desiu babassu, kokosu, alyvuogiu, ricinos, kakavos ir sviestmedzio aliejus.  4u.gif

Aš dėčiau 3% mirksiukas.gif Kažkada mėginau plauti saviškius su savo levandų bastile, 6% pariebinimas - iš kart plaukai sukrito doh.gif

QUOTE(deimushka @ 2011 10 27, 18:21)
Aš irgi su klausimu  ax.gif  Paskutiniame Visi rankdarbiai žurnalo numeryje yra muilo-šampūno receptas, ti aš pabandžiau su soapcalc perskaičiuoti, tai duotas gerokai didesnis šarmo kiekis, gal čia taip turi būt muile-šampūne? Štai receptas ;
200gr. kokosų al, 200 gr gryno alyvuogių al., 45 gr. ricinos al., 10gr. simondsijų al., 190 gr. vandens, 77,5 gr. NaOh.su soapcalc gaunasi 72,518 NaOh (su 5% pariebinimu), net jei visai be pariebinimo vistiek gaunasi ne tiek kiek recepte.Kaip čia suprast?

Oho. Galbūt ten kažkokio ingrediento trūksta? Nes ir vandens kiekis didokas, kaip tokiam kiekiui. Pasiskaičiavau, tai šarmo kiekį su 5proc. pariebinimu man duoda 66,6 g.
Šiaip jau reikėtų informuoti redakciją, pavojingi tokie receptai, ypač tokiame žurnale.
Papildyta:
O dėl muilų-šampūnų - nėra jokių taisyklių. Esu mačiusi muilo-šampūno receptų su 8-10% pariebinimu, taip pat su labai mažu - iki 2,5%. Sudėtis taip pat gali būti labai įvairi. Vienintelė "pastovi" taisyklė yra nemažas ricinų aliejaus kiekis ir šiaip visokie plaukams naudingi aliejai. O visa kita jau priklauso turbūt nuo fantazijos ir asmeninių poreikių.
Atsakyti
Atsiprašau, neįrašiau dar dygminų aliejaus irgi 45 gr., bet NaOh paskaičiavau su dygminų al., tik čia per klaidą neparašiau blush2.gif Taigi, visas receptas
200gr. kokosų al, 200 gr gryno alyvuogių al., 45 gr. ricinos al., 45 gr. simondsijų al 10gr. simondsijų al., 190 gr. vandens, 77,5 gr. NaOh
Tai kaip suprantu, reikia mažint NaOh kiekį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deimushka: 27 spalio 2011 - 19:47
QUOTE(deimushka @ 2011 10 27, 18:21)
Aš irgi su klausimu  ax.gif  Paskutiniame Visi rankdarbiai žurnalo numeryje yra muilo-šampūno receptas, ti aš pabandžiau su soapcalc perskaičiuoti, tai duotas gerokai didesnis šarmo kiekis, gal čia taip turi būt muile-šampūne? Štai receptas ;

kuo skirias? Kiek teko dometis, dedami babassu (ataliu), kokosu, alyvuogiu (galima ir 100%), ricinos, migdolu, simondsiju, sviestmedzio sv, kakavos sv. - zodziu plaukams naudingi aliejai. Pariebinimas turi but nedidelis, kad nebutu isplovus per riebus plaukai (su muilu plaunant kai pariebinimas aukstas 7-8-9-10%, tai bus per sunku plaukams).

Evah, aciu, bandysiu daryti su rozmarinais shampoo-bará, blogai, kad nesciai rozmarinu negalima naudot, bet kitokio eterinio muile-sampune neisivaizduoju rolleyes.gif
Atsakyti
Aha, dabar jau kažkas panašiau. Atpažįstu aš šitą receptą - čia cocobong muilo-šampūno receptas, tik pridėta 2proc. jojobos aliejaus. Tik, žinoma, klaidingai paskaičiuotas rolleyes.gif Gaminti galima, tik svarbu persiskaičiuoti natrio šarmo kiekį. Ir informuoti redakciją mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 27 spalio 2011 - 19:51
[quote=Evah,2011 10 27, 20:09]
Aš dėčiau 3% mirksiukas.gif Kažkada mėginau plauti saviškius su savo levandų bastile, 6% pariebinimas - iš kart plaukai sukrito doh.gif

Reikes ir man pabandyti pamazinti pariebinima savo muilo-sampuno, siuo metu plaunu sampunu su 5% pariebinimu, plaukai islieka purus ir neriebaloti 2 dienas, kazin, ar mazesnis pariebinimas reiskia, kad plaukai isliks svarus ilgesni laika?

O dabar noreciau paklausti merginu, kuriuos parduoda savo muiliukus, kokia tvarka yra Lietuvoje jeigu nori pardavineti muiliuka? As gyvenu UK ir cia pirmiausiai reikalauja Safety assesment, tada reikia uzsiregistruoti kad pardavinesi, reikia vesti Product information file ir siaip daugybe dalyku reikia paruost pries pradedant pardavineti. O dar ir tikrina kartais...Sudetinga. As, aisku, dar mokymosi stadijoje, bet vis pagalvoju, kaip smagu butu gyventi is megiamo uzsiemimo kada nors....
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 10 27, 21:50)
Aha, dabar jau kažkas panašiau. Atpažįstu aš šitą receptą - čia cocobong muilo-šampūno receptas, tik pridėta 2proc. jojobos aliejaus. Tik, žinoma, klaidingai paskaičiuotas rolleyes.gif Gaminti galima, tik svarbu persiskaičiuoti natrio šarmo kiekį. Ir informuoti redakciją  mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif 4u.gif Tai reiks ryt į redakciją paskambint..
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 27, 20:48)
bandysiu daryti su rozmarinais shampoo-bará, blogai, kad nesciai rozmarinu negalima naudot, bet kitokio eterinio muile-sampune neisivaizduoju  rolleyes.gif

oi gausiu lupt. Žinau kur skaitėt kad negalima, bet aš kitur skaičiau kad realiai yra fiksuoti nei neklystu du pagal tą autorių atvejai, kada rozmarinai pakenkė, nes tos moterys prisiskaičiusios gąsdinimų naudojo labai didelį kiekį tikėdamosi ir siekdamos to šalutinio poveikio... Rezultatas buvo apsinuodijimas eteriniu aliejumi.
Jei jau šarmo nebijot, tai toliau kaip čia pasakius... Malonaus naudojimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 27, 22:09)
oi gausiu lupt. Žinau kur skaitėt kad negalima, bet aš kitur skaičiau kad realiai yra fiksuoti nei neklystu du pagal tą autorių atvejai, kada rozmarinai pakenkė, nes tos moterys prisiskaičiusios gąsdinimų naudojo labai didelį kiekį tikėdamosi ir siekdamos to šalutinio poveikio... Rezultatas buvo apsinuodijimas eteriniu aliejumi.
Jei jau šarmo nebijot, tai toliau kaip čia pasakius... Malonaus naudojimo 4u.gif

nebijau sarmo, siuo metu ji vyras ruosia, ne as tongue.gif Aisku poveikio gal ir nebutu jokio, nes tai nuplaunamas produktas, ne tepamas, tad ir eteriniai veikia itin trumpai, bet del kuriu eteriniu pakentesiu kelis menesius, geriau subres biggrin.gif
Atsakyti
Apie muilus šampūnus:
rekomenduojamas pariebinimas iki 6%, bet riebiems plaukams - 2-3%

kokoso - iki 50%, būtinai - ricinos aliejaus; kiti - pagal plaukų savybes (simondsijų, sojos, alyvuogių, graikiškų riešutų - visiems, riebiems - makadamijų, migdolų, varnalėšų;
nimas - nuo pleiskanų ir niežėjimo; nakvišų - kondicionierius, brokolių labai tinka, dygminų, avokadų).
Į skystį dedama citrinos rūgšis (su šarmu reaguojant susidaro citratai, kurie kondicionuoja). 1g citrinos rūgšitds reikia pridėti 0,6 g šarmo.

Į pėdsaką dedama medaus, kiaušinio trynių (rekomeduoja putpelių nuėmus plėveles) ir t.t.t , panašiai kaip į šampūnus.

Skystis - hidrolatai arba žolių nuovirai (varnalėšų, ramunėlių, rozmarinų ir kitų tinkamų plaukų tipui).

Bet viskas labai individualu, tikriausiai iš pirmo karto nepavyks labai gero šampūninio muilo pagaminti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 28 spalio 2011 - 13:49