(o detas ant sviestinio popieriaus - persigere ir per ji). Tai cia mest lauk ideja daryt su citrinzolem ar beda ea kiekyje?
Ar kas daret muila su citrinzoles ea? Nu kad ji kur velnias
muilas darytas pagal atkalta recepta, tik ea naujas, kvapas jo itin stiprus, tad aiskiai padauginau, nors nevirsijau rekomenduojamo ea kiekio, bet va esme, kad po 2 paru, kai emiau pjaustyt, pamaciau sarmo laselius ant pavirsiaus, net muilo forma dregna
(o detas ant sviestinio popieriaus - persigere ir per ji). Tai cia mest lauk ideja daryt su citrinzolem ar beda ea kiekyje?
(o detas ant sviestinio popieriaus - persigere ir per ji). Tai cia mest lauk ideja daryt su citrinzolem ar beda ea kiekyje?
Esu gaminusi su citrinžolių ea, bet man jokių problemų nekilo
Ar negalėjo muilas perkaisti dėl kažkokių kitų aplinkybių?
QUOTE(Evah @ 2011 11 01, 19:47)
Esu gaminusi su citrinžolių ea, bet man jokių problemų nekilo
Ar negalėjo muilas perkaisti dėl kažkokių kitų aplinkybių?
kad perkaist del kitu priezasciu net nebuvo ko, viskas daryta tip top kaip ir anksciau, tik keites kvapas. Itariu visgi citrinzole, nes tokie stiprus ea daznai yra edrus, o as i 2 kg supyliau 20 ml
Kad 20ml tikrai nėra daug į 2kg, nors pati citrinžolė ir nėra iš lengvųjų ea. Mistika čia kažkokia
Merginos, pasidalinkite, kas neslepiate labai
kaip gaminate apvalius muilus? Bandžiau šiandien išiminėti iš plastikinio butelio muilą, idant anas apvalios formos būtų
varge varge, kaip aš jį išgvaltavojau
kažkaip ir palaikius šaldytuve ne kažką geriau
Gal kas kokių paslapčių žino? Esu visa jau susikaupus mB skutimosi muilą gamint, tai jei aš tą muilalį prisotintą ricinos al. , santalų ea ir kitų nepigių gėrių, šitaip maitot turėsiu, kol iškrapštysiu, tai man širdis neatlaikys..
Vaikštau į keramikos užsiėmimus, mintiju, gal kokį vamzdį atsidarantį nusilipdyt iš molio..
Prie gyvo molio aišku, muilas kibs, bet jei jį popierium sviestiniu išklot, tai gal ir gerai visai, kaip sakot?
Aš tik vieną kartą gaminau, pyliau į popieriumi išklotą pringles skardinę ir kai reikėjo išimt - nukirpau ir nulupau lauk tą skardinę
Tobulesnio būdo kol kas neradau dar. PVC vamzdžiai dažnai naudojami, bet ten irgi reikia gerokai pašaldyti ir pavargt, kol jie išlenda.
QUOTE(Evah @ 2011 11 01, 22:20)
Kad 20ml tikrai nėra daug į 2kg, nors pati citrinžolė ir nėra iš lengvųjų ea. Mistika čia kažkokia 
tai va... na nezinau, perdarysiu as ji, ziuresim kas bus, tik reik ea nusipirkt, nes visa ispyliau
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 11 01, 22:34)
Merginos, pasidalinkite, kas neslepiate labai
kaip gaminate apvalius muilus? Bandžiau šiandien išiminėti iš plastikinio butelio muilą, idant anas apvalios formos būtų
varge varge, kaip aš jį išgvaltavojau
kažkaip ir palaikius šaldytuve ne kažką geriau
Gal kas kokių paslapčių žino? Esu visa jau susikaupus mB skutimosi muilą gamint, tai jei aš tą muilalį prisotintą ricinos al. , santalų ea ir kitų nepigių gėrių, šitaip maitot turėsiu, kol iškrapštysiu, tai man širdis neatlaikys..
Vaikštau į keramikos užsiėmimus, mintiju, gal kokį vamzdį atsidarantį nusilipdyt iš molio..
Prie gyvo molio aišku, muilas kibs, bet jei jį popierium sviestiniu išklot, tai gal ir gerai visai, kaip sakot?
as kazkada dariau tokiam dideliam vamzdy, tai i saldikli butu buve be sansu ikist, aisku pries tai ji istepiau aliejum, o isiminejau stiumimo budu - kitaip be sansu. Laikyt tai kameroj reik, saldytuvas nepades
Ievulyte, pigesnis, bet šiek tiek primenantis rožių absoliutą, būtų rose geranium ea. Aišku, ne visiškai, bet šiek tiek paderinus, manau, visai pusėtinai išeitų.
Labas visoms 
dariau muila PVC vamzdyje (10cm skersmens, aukstis apie 60 cm). Muilas buvo pakakamai kietas-didzioji dalis palmes, kokosas. O istraukiau stumimo budu, ne saldyta (neturiu tokio dyzio saldiklio
). Stumimui tiko metalinis dangtelis nuo stiklainio ir "kocelas". Manau, kad jei buciau tai dariusi po keletos dienu, butu buve lengviau, bet labai jau rupejo kuo greiciau pamatyti rezultata
Kita vertus, arteja saltasis metu laikas, bus galima balkone palaikyti
p.s. vamzdzio is vidaus niekuo netepiau ir neklojau...
dariau muila PVC vamzdyje (10cm skersmens, aukstis apie 60 cm). Muilas buvo pakakamai kietas-didzioji dalis palmes, kokosas. O istraukiau stumimo budu, ne saldyta (neturiu tokio dyzio saldiklio
p.s. vamzdzio is vidaus niekuo netepiau ir neklojau...
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 01, 11:46)
Nu tai kad aš - tram param, nemažai padariau, bet nekonservavau, irgi taip supratau, nenorėjau gero daikto gadint, bet norisi pasitarti
Reiks pasidalint
Pasilikau dar be šokolado masės, tą kitaip pagerinsiu, plaukus pabandysiu išplaut. Žodžiu, patiko procesas, o rezultatas dar labiau. Pirktinius sunaudosiu, tada virsiu ūkinius muilus skalbimui, indams, namams... Po šito puodą, samtį kai išploviau, tai blizga kaip nupoliruoti, ir rankos nenusausėjusios. Geriau negu Amway, po ano rankos sausos tapo, o savas atgaivino 
Skysto muilo nerekomenduoja iš karto viso skiesti. Siūlo laikyti dėžutėje,o skiesti pagal reikalą, tada ir jokio konservanto nereikia.
Skystą muilą stengiuosi virti su kuo mažesniu viršriebiu ( gal net 0), nes aliejaus galima pridėti vėliau, o kai nėra laisvų riebalų , tai ir negenda.
Aš į šampūninį skystą muilą pagerinimus dedu tik skiesdama, skiedžiu žolių nuovirais arba hidrolatais, dedu proteinus, šilką, papildomus aliejus, eterinius aliejus. Gaunasi neblogi šampūnai, tik kad muilo PH aukštas, vis tiek reikia su rūgštim plaukus perplauti.
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 02, 12:49)
Skysto muilo nerekomenduoja iš karto viso skiesti. Siūlo laikyti dėžutėje,o skiesti pagal reikalą, tada ir jokio konservanto nereikia.
Skystą muilą stengiuosi virti su kuo mažesniu viršriebiu ( gal net 0), nes aliejaus galima pridėti vėliau, o kai nėra laisvų riebalų , tai ir negenda.
Aš į šampūninį skystą muilą pagerinimus dedu tik skiesdama, skiedžiu žolių nuovirais arba hidrolatais, dedu proteinus, šilką, papildomus aliejus, eterinius aliejus. Gaunasi neblogi šampūnai, tik kad muilo PH aukštas, vis tiek reikia su rūgštim plaukus perplauti.
Skystą muilą stengiuosi virti su kuo mažesniu viršriebiu ( gal net 0), nes aliejaus galima pridėti vėliau, o kai nėra laisvų riebalų , tai ir negenda.
Aš į šampūninį skystą muilą pagerinimus dedu tik skiesdama, skiedžiu žolių nuovirais arba hidrolatais, dedu proteinus, šilką, papildomus aliejus, eterinius aliejus. Gaunasi neblogi šampūnai, tik kad muilo PH aukštas, vis tiek reikia su rūgštim plaukus perplauti.
o kiek skystam muile vandens lieka? Speju lieka daugiau nei kietam...? Aliejai duoda tik apkartima, ta galima pakontroliuot idedant vit E ar rozmarinu ekstrakta, bet sugedimo, supelyjimo aliejai neitakoja - cia jau nuo vandens priklauso, nes kur vanduo- ten jau gali daugintis mikrobai ir veistis pelesis. Jei ilgesniam laikui laikyt, as gal ir pagalvociau apie konservanta, kad ir ta pati rozmarinu ekstrakta - raso, kad jis yra stiprus antioksidantas (saugo aliejus nuo sugedimo), taciau taip pat turi ir siokiu tokiu antibakteriniu savybiu, tad saugo ir nuo bakterinio sugedimo
QUOTE(Ievulyte @ 2011 11 02, 14:18)
o kiek skystam muile vandens lieka? Speju lieka daugiau nei kietam...? Aliejai duoda tik apkartima, ta galima pakontroliuot idedant vit E ar rozmarinu ekstrakta, bet sugedimo, supelyjimo aliejai neitakoja - cia jau nuo vandens priklauso, nes kur vanduo- ten jau gali daugintis mikrobai ir veistis pelesis. Jei ilgesniam laikui laikyt, as gal ir pagalvociau apie konservanta, kad ir ta pati rozmarinu ekstrakta - raso, kad jis yra stiprus antioksidantas (saugo aliejus nuo sugedimo), taciau taip pat turi ir siokiu tokiu antibakteriniu savybiu, tad saugo ir nuo bakterinio sugedimo 
Skaičiuojant man dažnausiai išeina 60-65% muilas, o kiek glicerino ir vandens - nemoku paskaičiuoti.
Bet verdant 80% kokosų ir 20% skystų aliejų (ūkiniams poreikiams), tai išeina gana kieta masė (panašiai kaip šviežias kastilijos muilas), tai laikosi taip pat kaip gabalinis.
Be to "skystas muilas" tik todėl, kad lengvai ištirpsta, o pradinėje formulėje vandens dedama panašiai kaip kietam ( aš dedu daugiau - 50%, bet deda ir standartiškai - iki 40%)






