Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas

QUOTE(Reeeeee @ 2011 12 05, 20:52)
Na ne visų rūšių yra Lietuvoje pirkti, kaip  visada gan menkas pasirinkimas :[

na, parodyk iš to psl, kokių LT nėra bigsmile.gif
Pati tik Moulin Rouge ir Maverik Orange imčiau, o visa kitą atrodo kaip čia, čia ir čia, ir t.t., ir t.t.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
na as is seklu jau bijau daigintis is po tu amerikonku...O gal kas nors turi patirties ir tikrai issidaigino 100% g.gif Nors man tos amerikiestiskos ir nerpazydo per vasara, lauksiu pavasario ir ziuresiu kaip ten kas, nes ir oranzine siunciausi ir marga, pav. reikia dar pasitikslinti ax.gif blush2.gif
Kazkaip labiausiai man pasitikejima jusu svedukes kelia wub.gif Labai laukiu tu dienu kai merginos vazonais pavasari tems prie konteinerio (kaip Violeta rase, kad ana pavasari taip dare ax.gif ) Ot bus geri laikai drinks_cheers.gif wub.gif Linkejimai visoms, bandancioms issaugoti ta grozi per ziema! baisiai sunkus darbas...
Atsakyti
Sveikos, sėklų tų kur siuntėmės iš amazonės, tai aš dar turiu..jei kam norisi, tai galiu perleist..nes pavasarį tikrai nieko nebesėsiu, gal tik dauginsiu švedes, kurias per žiemą visaip kaip saugoju, apgenėt juk vis tiek reiks..o šakeles gal kaip nors su stimuliatorium įšaknydinsiu g.gif ..Aišku, tos į konteinerius nekeliaus, Kkarile mirksiukas.gif ne per daug jų ir turiu , tik porą lovelių..

Gaudvile, oho, kokios ambicijos, na, labai palaikau, bus faina, jei turėsim tamstos išvestų rožiažiedžių 4u.gif

o su sėjimu dar anksti žaist - greit sudygs, o laikas labai tamsus, vargs daigiukai, vasario viduryje geriausia sėti, gale ims dygti, kovą jau šviesiau, daigai nestyps ir bus atsparesni..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 06 gruodžio 2011 - 12:41
QUOTE(Violeta* @ 2011 12 06, 13:40)
Aišku, tos į konteinerius nekeliaus, Kkarile  mirksiukas.gif

As jau svajoju keleta metu i prieki tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Neili @ 2011 12 04, 09:43)
gaudvile, kompaktinės tos kur Partizanės nuotraukoje, kur lapukai aksominiai ir kvapa turi, o svyrančiuos su vaškiniais kietais lapeliais ir be kvapo  smile.gif

aš manau kad gaudvilė klausė tutsės, kokios rūšies pas ją pelargonijos Airijoj biggrin.gif (o ne kaip jas atskirt biggrin.gif) 4u.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 12 05, 10:28)
tai, kad yra tokie dalykai:
1. sėklų yra ir LT ( sėklų parduotuvėse, internetinėse parduotuvėse);
2. supakuota paprastai po labai mažai sėklų (6-10vnt.). Daiginant įvairių avarijų gali nutikti, todėl reikia turėti nors tokį minimalų kiekį;
3. Tos gražiosios, kurių čia foto prideda mergaitės, daigais atsisiųstos ir sėklomis neprekiauja - tiesiog veislės hibridinės;
4. Jei koks užsienio internetinės prekybos sėklomis puslapis ir siūlo, tai ar verta siųsti, permokėti, jei vaizdas gaunamas toks pat kaip ir LT perkamų daigų ar sėklų.
Daug klaustukų  4u.gif  biggrin.gif

5. atsisiunti vienokiu paveiksėliu, o pražysta visai kitokios biggrin.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 12 05, 12:28)
Švelniu teptuku pasidarbavus...
user posted image user posted image

Naujai įšaknydinti žydėt ruošiasi:
user posted image user posted image

wub.gif labai meniškai ir nufotografuota wub.gif
aš eilėje prie rožiažiedžio hibrido biggrin.gif

tai ką, mano istorija su sėkmingai įšaknydintom šakelėm baigėsi liūdnai, išmečiau beveik visas, tik dvi liko. kaip jums toks bajeris ką. matyt ten ant spintos joms per tamsu. nes nu berods neperdžiovinau unsure.gif
dar apskabyti loviai gyvena laiptinėj, nors ir tamsu, bet ten juk ir šaknynas didžiulis, mažu išgyvens.
ir dar vienas lovelis lauke biggrin.gif snaigėm džiaugiasi biggrin.gif tai jis kol kas geriausiai laikosi thumbup.gif

matyt kad pavasarį panižus sėsiu. bandysiu įvairias ten, nes įvairių siunčiausi.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 12 06, 13:06)
tai ką, mano istorija su sėkmingai įšaknydintom šakelėm baigėsi liūdnai, išmečiau beveik visas, tik dvi liko. kaip jums toks bajeris ką. matyt ten ant spintos joms per tamsu. nes nu berods neperdžiovinau  unsure.gif
ir dar vienas lovelis lauke biggrin.gif snaigėm džiaugiasi biggrin.gif  tai jis kol kas geriausiai laikosi thumbup.gif

matyt kad pavasarį panižus sėsiu. bandysiu įvairias ten, nes įvairių siunčiausi.

Matai..geriausiai laikosi kai šilta ir šviesu, tada net augimas nesustoja, tik tiek, kad ramybės periodo negauna..šviesiu ir vėsu - ok, puikiai žiemoja..O va jei šilta ir tamsu - nelabai gerai..tamsiai ir vėsiai nesu bandžius laikyt, bet esu mačius..minusas tas, kad ilgokai laukt reikia, kol stagarai sužaliuoja kambario sąlygom - tai bute nebus vaizdo..name nebent.

o lauke, matyt..atspari vėsiai temp veislė..bet jau prasideda minusas..tuoj tavo gražuolės suvargs..bet ko norėt, gruodis gi...

Ar tu dar turi tas mano trąšas?
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 12 06, 16:39)

Ar tu dar turi tas mano trąšas?

yes, turiu saugau, prie progos būtinai perduosiu biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
sveiki palergoniju myletojai ir augintojai.pas mane irgi palergonija (morkavai zydinti,nelietuviska) ilgai gyveno ant palanges.sia vasara vazinejom po lietuva,apsistodavom kaimo turizmo sodybose,ir ka as ten pamaciau vertingo.prie duru dideli vazonai prisodinti palergoniju,dar viena kita gelyte ir kaip grazu.tai parvaziavus namo savo palergonija nuo lango ta pacia diena iskrausciau i kiema.ir gyveno ji ten nuostabiausiai,tik kad lyjanti, ziedai sumirkdavo,o lapai zali ir grazesni kaip kambary pasidare.ziemai parnesiau i kambari,o pavasari vel bus iskraustyta ten pat.
Atsakyti
QUOTE(lingomina @ 2011 12 08, 21:34)
sveiki palergoniju myletojai ir augintojai.pas mane irgi palergonija (morkavai zydinti,nelietuviska) ilgai gyveno ant palanges.sia vasara vazinejom po lietuva,apsistodavom kaimo turizmo sodybose,ir ka as ten pamaciau vertingo.prie duru dideli vazonai prisodinti palergoniju,dar viena kita gelyte ir kaip grazu.tai parvaziavus namo savo palergonija nuo lango ta pacia diena iskrausciau i kiema.ir gyveno ji ten nuostabiausiai,tik kad lyjanti, ziedai sumirkdavo,o lapai zali ir grazesni kaip kambary pasidare.ziemai parnesiau i kambari,o pavasari vel bus iskraustyta ten pat.

Sita paslapti ir as tik pernai atskleidziau tongue.gif ups...dar siemet biggrin.gif Pries tai petunijas augindavau vazoneliuose, ir kaip specialiai, jau keli metai man jos isaugdavo tragiskos, dziudavo, stypdavo, sia vasara dar pora buvau ikisus i vazoneli, bet neaugo nors tu ka doh.gif O vat palergonijos labai graziai zydejo, tik spalvytes nelabai tai ko noreciau, tad kita met jau auginsiu tik tai, ko labai noriu ax.gif Bent jau spalvu gama, nes siumetes buvo flenciukai is tetos tad net nezinojau kaip zydes blush2.gif Ir zinoma, labiausiai tai noreciau tu svedukiu parsigabenti iki namu ax.gif Bet kol merginos ju pridaugins, dziaugsimes lietuviskais ziedais thumbup.gif
Atsakyti
Gal kam teko pirkti pelargonijų daigus, kai jie pavasarį parduodami Senukuose ar Ermitaže. Spalvų paveikslėliuose būna galybė, veislių nemažai, bet ar atitinka, ar neprimaišyta? Tie daigiukai būna mažiukai, dar nežydintys, pirkčiau skirtingų spalvų kad paderint, bet ar tai kas parodyta atitinka realybę? gal kas patirties turit?
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 12 12, 14:10)
Gal kam teko pirkti pelargonijų daigus, kai jie pavasarį parduodami Senukuose ar Ermitaže. Spalvų paveikslėliuose būna galybė, veislių nemažai, bet ar atitinka, ar neprimaišyta? Tie daigiukai būna mažiukai, dar nežydintys, pirkčiau skirtingų spalvų kad paderint, bet ar tai kas parodyta atitinka realybę? gal kas patirties turit?

Aš pernai pirkau trijų rūšių daigelius svyrančių Senukuose - lietuviška pavarde augintojas, bet nebeatsimenu kokia doh.gif viskas atitiko, puikiai prigijo, net iš vieno kelis galima prišaknydint, nes brangoki buvo. Dabar bandau kažkaip per žiemą išlaikyt - nežinau kaip išeis. Stypsta, katė įsisukus aplaužo... nu nekas žodžiu su tuo žiemojimu g.gif
Atsakyti
Maniškės tai dar visos įstiklintam balkone bujoja smile.gif gerai, kad tokie orai,nereikia užgriozdot kambario..ir be jų ten pilna "gyventojų"o iki kokios temp.aš jas galėčiau dar laikyt balkone?dabar ten naktį iki 7-8 nukrenta g.gif
Atsakyti