Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas

Aš irgi vaikštau aplink savo pelargonijas ir planuoju, ką nugnybsiu dauginimui. Gal dar palaukti reikia bent kelias savaites? Dar noriu paklausti, gal kas žino būdą, kaip priversti pelargoniją būti žemaūge, ar tik iš sėklų auginant jos žemaūgės būna? Užpernai pirkau man patikusią kompaktišką violetinę pelargoniją, pirmais metais tokia ir buvo - nedidukė. Labai man spalva patiko ir žiedų daug, tai pernai puikiai man per žiemą išsilaikė, prisiauginau jos vaikučių. Spalva išliko ta pati, žiedai didžiuliai, gražus, augo kaip krūmas, bet tas krumas buvo didžiulis. Sodo namelyje ant rytinės palangės atrodė puikiai, bet lauke tokią didelę vėjas išlaužytų. Vėl laikau ją per žiemą, atrodo, sėkmingai, bet kompaktiška, matyt, netaps blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Reeeeee @ 2012 01 03, 18:20)
Man niežti rankos plenciukais dauginti. Kada jūs pradedat? Baisiai noriu saviškių padauginti :]]]

4u.gif sveiki,sakykit o plenciukus reikia merkti i vandeni,kad saknis isleistu,ar tiesiai i zeme nuskintus kist g.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2012 01 03, 19:28)
4u.gif sveiki,sakykit o plenciukus reikia merkti i vandeni,kad saknis isleistu,ar tiesiai i zeme nuskintus kist g.gif

Geras klausimas,vienos sako kad užtenka į žemę įkišti ir išleidžia šaknis žemėje. Kitos kad palaikyt vandenyje... Manau ir taip ir taip pabandysiu. :]
Atsakyti
vasarema[COLOR=red]Nereiketu bijoti,kad augalas didesnis,aukštesnis,tai vejų neatlaikys.....Nugeneti galima trumpai,pagal savo skonį įr poreikį...dabar daug dauginti neapsimoka,paprastai veliau viskas lengviau gaunas.
Liepa,kiek mes čia kalbam,nera ne karto patvirtinta,kad verta merkti i vandeį...
P.s Šiandien dichondras sukišau i žeme,o gal į vandeni reikejo g.gif
Bus bandymai assa.gif
Atsakyti
tos, kurios merksit į vandenį, nepamirškit kasdien ar bent kas kelias pakeist vandenį šviežiu, mažesnė tikimybė supūdyti 4u.gif
Atsakyti
O tai kišant į žemę, apvožti stiklainiuku ar tiesiog taip palikt?? Ir šiaip kada verta dauginti?
Atsakyti
QUOTE(Reeeeee @ 2012 01 03, 19:58)
O tai kišant į žemę, apvožti stiklainiuku ar tiesiog taip palikt?? Ir šiaip kada verta dauginti?

stiklainiuku ar į skaidrios plėvelės maišelį įdėt ir viršų užrišt. Palikti 2-3 lapelius, likusius išskinti. Kartais to 'šiltnamio' pelargonijoms nė nereikia. Jei namie šilta, tai gana greitai įsišaknydina wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Reeeeee @ 2012 01 03, 20:58)

Vasarop ir taip lengvai įsišaknija,o kai rudenį meginau ir politileno maišelį uždejau,labai pelesis metes. .Ir iš tu rudeniniu beveik visi iki šiol nunyko...Laiko yra,paskaitinek praeito pavasario temele,ten Gaudvile buvo nuotraukas dejusi,kaip daugino...Ir Violetos patarimai buvo...
Atsakyti
Mano pelargonijos per vasarą augusios lauke rudenį būna tokios negražios, kad nusiskinu šakeles padauginimui, o kitas išmetu. Dauginu tik iš karto sodindama į žemę, net neuždengiu ir sėkmingai prigyja. Vasario mėnesį nuskinu viršūnėles, kad kerotųsi ir tas viršūnėles jei pakankamai didelės vėl sodinu. Taip ir užsiauginu iki vasaros naujų pelargonijų smile.gif
Atsakyti
4u.gif kaip noreciau baltos pelargonijos flensiuko ax.gif
papasakosiu,kokiu ziauriu zmoniu esama.viena ryta vyras sako,ziurek uz lango gele ismesta,nueinu pelargonija su vazonu ismesta,nunykusi tokia,bet gyva,pasiemiau,persodinau,lauksiu dabar ziedu,idomu kokios jie spalvos bus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2012 01 03, 20:29)
papasakosiu,kokiu ziauriu zmoniu esama.viena ryta vyras sako,ziurek uz lango gele ismesta,nueinu pelargonija su vazonu ismesta,nunykusi tokia,bet gyva,pasiemiau,persodinau,lauksiu dabar ziedu,idomu kokios jie spalvos bus bigsmile.gif

gal yra noras kelis dendrobius (orchidėjos, visiškai nereiklios) priglaust? Išmest gaila, o atiduoti nėra kam. Žydi ryškiais violetiniais žiedukais.
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2012 01 03, 20:29)

Gal tai ir bus balta, kokios norite biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti