Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija

QUOTE(ma-dama @ 2012 01 13, 15:06)

Dar noreciau padiskutuoti su jumis apie menesines po konizacijos. Ar yra pakitimu? Nes mano menesines visai pasikeite - isskiru visai nedaug, galiu net paketu nenaudot, uztenka iklotus dazniau pasikeisti, pirmas 2 dienas dar gausesnes, o po to savaite tepa tik nezymiai  g.gif  gydytoja apziurejus nieko neitare, sako gleivine labai sumazejus, todel ir sergu nedaug. Maudimas pilvo apacioje tai panervina kartais, net ne visad prie pat menesines...
O kaip jus jauciates?  unsure.gif

Aktuali tema siuo metu.
Pas mane po konizacijos tikras balaganas prasidejo doh.gif vos ne sav.pries dienas pradeda tepliot rudai,su kraujingom priemaisom blink.gif toliau viskas vyksta iprastai.tik tiek kad paketuko reikia pirmas 2 dienas.o paskui vel snargliojasi doh.gif zaidziu su iklotukais apie sav.laiko.ar yra kam taip buve?mane biesas jau ima nuo tokios betvarkes gun_bandana.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif,
jungiuosi ir aš į jūsų būrį verysad.gif . Trumpai papasakosiu savo istoriją - gimdos kaklelyje turiu įgimtą žaizdelę. Vasaros pradžioje padarė onkocitologinį tyrimą, kuris parodė, kad yra pakitusių ląstelių. Vėliau kartojant citologinius tyrimus, du kartus buvo negauta jokio rezultato - neužteko nusiųstos medžiagos, kas nelabai suprantama schmoll.gif. Pakartojus dar kartą - gautas atsakymas, kad pakitimai HSIL, rekomenduojama atlikti kolposkopiją ir biopsiją. Taip pat vis randa uždegimą, kurį jau gydžiau tris kartus. Kolposkopija parodė pakitusių ląstelių lopelį. Dabar po dviejų savaičių paskirta biopsija.
Norėčiau paklausti jūsų - ar tikrai reikia laukti tos biopsijos ir jos rezultatų, nes noriu kuo greičiau atlikti konizaciją ir atsikratyti tos bjaurasties. Patarkit prašau, kaip elgtis 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katukas: 18 sausio 2012 - 14:20
QUOTE(katukas @ 2012 01 18, 16:17)
Sveikutės 4u.gif,
  jungiuosi ir aš į jūsų būrį verysad.gif . Trumpai papasakosiu savo istoriją - gimdos kaklelyje turiu įgimtą žaizdelę. Vasaros pradžioje padarė onkocitologinį tyrimą, kuris parodė, kad yra pakitusių ląstelių. Vėliau kartojant citologinius tyrimus, du kartus buvo negauta jokio rezultato - neužteko nusiųstos medžiagos, kas nelabai suprantama schmoll.gif. Pakartojus dar kartą - gautas atsakymas, kad pakitimai HSIL, rekomenduojama atlikti kolposkopiją ir biopsiją. Taip pat vis randa uždegimą, kurį jau gydžiau tris kartus. Kolposkopija parodė pakitusių ląstelių lopelį. Dabar po dviejų savaičių paskirta biopsija.
    Norėčiau paklausti jūsų - ar tikrai reikia laukti tos biopsijos ir jos rezultatų, nes noriu kuo greičiau atlikti konizaciją ir atsikratyti tos bjaurasties. Patarkit prašau, kaip elgtis 4u.gif .

geriau pasidarykit biopsija, konizacija visada spesit... nera ko skubet. schmoll.gif Kiek zinau, jeigu yra uzdegimas, PAP gali buti netikslus. Todel matyt ir skyre biopsija. Konizacija netgi su HSIL nelabai ir daroma...
Atsakyti
QUOTE(ma-dama @ 2012 01 18, 14:55)
geriau pasidarykit biopsija, konizacija visada spesit... nera ko skubet.  schmoll.gif  Kiek zinau, jeigu yra uzdegimas, PAP gali buti netikslus. Todel matyt ir skyre biopsija. Konizacija netgi su HSIL nelabai ir daroma...

Tikriausiai jei ŽPV neigiamas. Teigiamo ŽPV atveju tai jokių alternatyvų, tik konizacija... bent jau man taip KMUK onkoginekologai aiškino.
Atsakyti
QUOTE(ma-dama @ 2012 01 18, 15:55)
geriau pasidarykit biopsija, konizacija visada spesit... nera ko skubet.  schmoll.gif  Kiek zinau, jeigu yra uzdegimas, PAP gali buti netikslus. Todel matyt ir skyre biopsija. Konizacija netgi su HSIL nelabai ir daroma...

Prieš tyrimo ėmimą uždegimas visad buvo gydomas, kol jo nelikdavo, kad neįtakotų tyrimo. O kada daroma konizacija unsure.gif ? Rekomenduoja laukti, kol atsiras vėžiniai pakitimai?..
Atsakyti
QUOTE(ma-dama @ 2012 01 18, 14:55)
Konizacija netgi su HSIL nelabai ir daroma...

g.gif
Atsakyti
QUOTE(katukas @ 2012 01 18, 16:23)
Prieš tyrimo ėmimą uždegimas visad buvo gydomas, kol jo nelikdavo, kad neįtakotų tyrimo. O kada daroma konizacija unsure.gif ? Rekomenduoja laukti, kol atsiras vėžiniai pakitimai?..

Man kai rado HSIL po to sekė 2 gydymo kursai su pasikartojančiais tyrimais-jie vis rodė tą patį. Tada padarė biopsiją, kuri patvirtino tą patį, va tada ir paskyrė konizaciją. Tikrai nelauks gydytojai kol atsiras vėžiniai pakitimai, gal tik dabar nenori be reikalo skubėt. Visgi tai chirurginė intervencija, turinti pasekmių.
Atsakyti
QUOTE(ma-dama @ 2012 01 18, 15:55)
Konizacija netgi su HSIL nelabai ir daroma...

Vis skaitinėju įvairius straipsnius apie tuos pakitimus, tai radau štai ką -
Savaiminis žymių plokščialąstelinių intraepitelinių pokyčių išnykimas – retas reiškinys. Apie 33–50 proc. jų vystosi į invazinį vėžį, jei yra negydomi. Tačiau šis procesas gali trukti daugelį metų. Nematau prasmės laukti.
O ŽPV tyrimas mokamas? Lankausi paprastoje poliklinikoje, tai apie jį net neužsiminė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katukas: 18 sausio 2012 - 16:29
QUOTE(katukas @ 2012 01 18, 17:24)
Vis skaitinėju įvairius straipsnius apie tuos pakitimus, tai radau štai ką -
  Savaiminis žymių plokščialąstelinių intraepitelinių pokyčių išnykimas – retas reiškinys. Apie 33–50 proc. jų vystosi į invazinį vėžį, jei yra negydomi. Tačiau šis procesas gali trukti daugelį metų.  Nematau prasmės laukti.
  O ŽPV tyrimas mokamas? Lankausi paprastoje poliklinikoje, tai apie jį net neužsiminė...

Taip ŽPV mokamas kaina priklauso nuo to kiek žymenų tikrinsitės, ar tik pagrindinius ar ir daugiau.
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2012 01 18, 17:21)
Man kai rado HSIL po to sekė 2 gydymo kursai su pasikartojančiais tyrimais-jie vis rodė tą patį. Tada padarė biopsiją, kuri patvirtino tą patį, va tada ir paskyrė konizaciją. Tikrai nelauks gydytojai kol atsiras vėžiniai pakitimai, gal tik dabar nenori be reikalo skubėt. Visgi tai chirurginė intervencija, turinti pasekmių.

Vadinasi aš labai silpnų nervų moteriškė doh.gif. Bet aš žinau, kad tikrai nenoriu tos žaizdelės - vaikai atgimdyti ir planuose daugiau nematyti, o ir visos ginekologės nuolat kartodavo - turi žaizdelę, kurią reikės sutvarkyti, kai pagimdysi. Manau atėjo tas laikas ir ne mano nervams laukti kažko smile.gif. Nebent pasakytų, kad dabar labai netinkamas laikas ją šalinti (jeigu taip būna g.gif), nes žymūs pokyčiai atsirado per labai neilgą laiką.
O kokie gydymo kursai buvo paskirti jums? Kvailas klausimas blush2.gif - ar įmanoma tuos pokyčius išgydyti be chirurginės intervencijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katukas: 18 sausio 2012 - 16:46
QUOTE(katukas @ 2012 01 18, 17:36)
Vadinasi aš labai silpnų nervų moteriškė doh.gif. Bet aš žinau, kad tikrai nenoriu tos žaizdelės - vaikai atgimdyti ir planuose daugiau nematyti, o ir visos ginekologės nuolat kartodavo - turi žaizdelę, kurią reikės sutvarkyti, kai pagimdysi. Manau atėjo tas laikas ir ne mano nervams laukti kažko smile.gif. Nebent pasakytų, kad dabar labai netinkamas laikas ją šalinti (jeigu taip būna g.gif), nes žymūs pokyčiai atsirado per labai neilgą laiką.
    O kokie gydymo kursai buvo paskirti jums?  Kvailas klausimas  blush2.gif - ar įmanoma tuos pokyčius išgydyti be chirurginės intervencijos?

Ar įmanoma išgydyt be operacijos nežinau, man buvo skirta kelių rūšių žvakutės, ir jos nieko nepadėjo. Tada po biopsijos gydytoja prakalbo apie konizaciją. sakė, kad kitos išeities jau nėra.
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2012 01 18, 16:21)

bet gydė KĄ? Tikriausiia, Uždegimą, kuris gali iškreipti rezultatus. (ką vartojai? antibiotikų ar priešmikrobinių preparatų žvakutes, gal kažką iš geriamų - jie juk ląstelių patikitmų nepašalins)
Atsakyti