Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija

QUOTE(katukas @ 2012 01 18, 16:24)
O ŽPV tyrimas mokamas? Lankausi paprastoje poliklinikoje, tai apie jį net neužsiminė...

Mokamas 90 Lt Visuomenės sveikatos centre K. Petrausko g. (lyg unsure.gif). Ten tiria aukštos rizikos grupes. Kitur, kur teiravausi, tai tiria palaipsniui, taip kaskart pelnydamiesi iš kiekvieno tyrimėlio.
Sėkmės!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limour: 18 sausio 2012 - 17:57
Ačiū už info ir palinkėjimus mirksiukas.gif. Reikės pasidomėti, ar verta man tuos tyrimus darytis.
O gal kas galėtų rekomenduoti ginekologę Kauno onkologijos ligoninėje 4u.gif? Užsiregistravau pas A.Janušaitienę, bet nedaug apie ją esu girdėjusi ax.gif...
Atsakyti
QUOTE(katukas @ 2012 01 18, 19:18)
Ačiū už info ir palinkėjimus mirksiukas.gif. Reikės pasidomėti, ar verta man tuos tyrimus darytis.
  O gal kas galėtų rekomenduoti ginekologę Kauno onkologijos ligoninėje 4u.gif? Užsiregistravau pas A.Janušaitienę, bet nedaug apie ją esu girdėjusi ax.gif...

Mane A.Janušaitienė gydė ir operavo, prieš rinkdamasi, gydytoją teiravusi pas ten dirbančią pažįstamą. Tai būtent Janušaitienę ji ir įvertino kaip geriausią ligoninės ginekologę.
Atsakyti
ma-dama pirma kart girdziu, kad su HSIL nedaro konizacijos, cia jau blogiausias variantas, todėl daro ir dar kaip daro. aišku kiekvieno gyd. logika kitokia, galima bandyt laukt, bandyt isradinet kazka, bet va kaip ir buvo mineta, kazkoks gydymas (kuris realiai neduoda naudos), poto biopsija, o poto vistiek konizacija, tai nesuprantu kam čia reikia laukti ir dar save kankinti, visas tas proceduras be reikalo atlikinėti.

Mano gyd. kai pamate HSIL, iskarto pasiūlė konizaciją ir be jokių cirkų, sako galim daryt biopsiją, bet poto konizacijos reikės vistiek. Ir as dariau iškarto konizaciją ir labai dėl to džiaugiuos. Negalima tikėti, kad viskas vystosi labai lėtai, dešimtim metų, tikra nesamonė...

aš pasirodo taip pat turėjau įgimtą žaisdelę, ektopija vadinasi, tai kaip sakė gyd. jos suteikia puikią terpę greit pasigauti įvairius virusus ir pan. gal dėl tokių žaisdelių ir plečiasi taip greit viskas, nzn net, sunku atsakyti....
Atsakyti
QUOTE(saulele1982 @ 2012 01 19, 09:45)
ma-dama pirma kart girdziu, kad su HSIL nedaro konizacijos, cia jau blogiausias variantas, todėl daro ir dar kaip daro.

būtent.
man su lsil cin2-cin3 tik pakartojo oct, kai atsakymas buvo t.p.- iš karto paskė- patariu konizaciją, ir turėsit ramią galvą. (kiek ilgai ramią- kas ten žino tongue.gif )
iš principo- koks skirtumas, kuris viruso porūšis. Faktas, kad jau pakitimai yra. nu ir velniop juo greičiau norisi cool.gif .
dabar laukiu ats- ką išpjovoje ras rolleyes.gif

Visoms gerų tyrimų 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stirnaitė @ 2012 01 19, 10:57)
būtent.
man su lsil cin2-cin3 tik pakartojo oct, kai atsakymas buvo t.p.- iš karto paskė- patariu konizaciją, ir turėsit ramią galvą. (kiek ilgai ramią- kas ten žino  tongue.gif  )
iš principo- koks skirtumas, kuris viruso porūšis. Faktas, kad jau pakitimai yra. nu ir velniop juo greičiau norisi cool.gif .
dabar laukiu ats- ką išpjovoje ras rolleyes.gif

Visoms gerų tyrimų  4u.gif  4u.gif

Stirnaite, nėra jau taip JOKIO skirtumo kuris viruso porūšis. schmoll.gif
Priklausomai nuo to porūšio gali daryti išvadas kokios rizikos grupei galėtumei priskirti savo pakitimus. 16 ir 18 yra PATYS tie.....
Ir dar - net ir padarius konizacija visi virusai lieka. Išpjaunami tik pakitimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aruncikas: 19 sausio 2012 - 10:32
QUOTE(aruncikas @ 2012 01 19, 10:31)
Stirnaite, nėra jau taip JOKIO skirtumo kuris viruso porūšis.  schmoll.gif
Priklausomai nuo to porūšio gali daryti išvadas kokios rizikos grupei galėtumei priskirti savo pakitimus. 16 ir 18 yra PATYS tie.....
Ir dar - net ir padarius konizacija visi virusai lieka. Išpjaunami tik pakitimai.

tai ir sakau- koks skirtumas... na, gal tik žinojimas rizikos dydžio cool.gif
Tiesiog parašiau, nes merginos čia svarstė, kokius tyrimus kam darė.

Atsakyti
na kaip visos uzsipuolet mane ... doh.gif matyt busiu su LSIL sumaisiusi...
Atsiprasau jei ka labai suklaidinau. 4u.gif jau stengiuos pamirst ta kosmara
Man irgi buvo ir Ascus, paskui staigiai HSIL, po biopsijos nustate nuline vezio stadija (CIN3 carcinoma in situ) verysad.gif Biopsija ir parode kiek rimti pakitimai, po jos jau ir siunte konizacijai. Tai kad be biopsijos nereiketu manau konizacijos, ypac kai turite uzdegima, zaizdele...

del ZPV teiravausi gydytojos ar reikia darytis ta tyrima? tai ji sake, jog pasidarysit ir tiek, kad zinosit yra ar nera ... daugiau jokios naudos is to tyrimo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ma-dama @ 2012 01 19, 14:14)
na kaip visos uzsipuolet mane ... doh.gif  matyt busiu su LSIL sumaisiusi...

oi, niekas nieko neužsipuola, taigis tiesiog patirtim dalinamės 4u.gif

ir su LSIL daro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stirnaitė @ 2012 01 19, 16:27)
oi, niekas nieko neužsipuola, taigis tiesiog patirtim dalinamės 4u.gif

ir su LSIL daro  mirksiukas.gif

cia jau matyt kaip gydytojas nusprendzia... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ma-dama @ 2012 01 19, 15:14)
na kaip visos uzsipuolet mane ... doh.gif  matyt busiu su LSIL sumaisiusi...
Atsiprasau jei ka labai suklaidinau.  4u.gif  jau stengiuos pamirst ta kosmara
Man irgi buvo ir Ascus, paskui staigiai HSIL, po biopsijos nustate nuline vezio stadija  (CIN3 carcinoma in situ) verysad.gif  Biopsija ir parode kiek rimti pakitimai, po jos jau ir siunte konizacijai. Tai kad be biopsijos nereiketu manau konizacijos, ypac kai turite uzdegima, zaizdele...

O per kiek laiko pasikeite tyrimai iki HSIL nuo Ascus?
Atsakyti
http://www.ginekolog...r_pap_tepinelis

Ląsteliniai pokyčiai gimdos kaklelio vėžio atveju.

Apie 15% moterų turi įvairių plokščio epitelio ląstelių subrendimo nenormalumu, matomų PAP tepinėlyje. Pakitimų terminologija, aprašant PAP tepinėlio citologinių pakitimų progresuojančias stadijas, yra aprašoma pagal Bethesda sistemą, mėginant išvengti gausių terminų nesutapimų. Minimalūs citologiniai pakitimai yra vadinami ASCUS (atipinė plokščio epitelio nenustatytos reikšmės ląstelės, angl. Atypical sqamous epithelium of uncertain significance). Yra akivaizdžių įrodymų, kad daugumos ASCUS priežastis yra ŽPV infekcija plokščio epitelio ląstelėse. Dažniausiai moterims su ASCUS/ŽPV pakitimai pereina į LGSIL (nežymus plokščio epitelio intraepiteliniai pakitimai, angl. Lowgrade squamous inttraepithelial lesion). Vidutinis laiko tarpas nuo ASCUS iki LGSIL išsivystimo yra apie 4 metai. Pacientams LGSIL dažnai grįžta į normalius be jokio gydymo. Tik apie 20% moterų LGSIL išsivysto į HGSIL (žymus plokščio epitelio intraepiteliniai pakitimai, angl. Highgrade squamous intraepithelial lesion). Šis progresavimas taip pat trunka apie 4 metus. HGSIL taip pat yra vadinamas žymūs plokščio epitelio pakitimai ar carcinoma in situ. HGSIL dažniausiai yra negrįžtami pakitimai. Kai kurios studijos parodė, kad nedidelė dalis negydytų pacientų su HGSIL spontaniškai grįžo į žemesnio laipsnio pakitimus. Tačiau dažniausiai HGSIL nepaliekami be gydymo. Daugumai pacientų, kuriems negydoma HGSIL, progresuoja mikroivazinis, o vėliau ir gilesnio laipsnio invazinis vėžys, kurio vystymasis užtrunka ilgiau nei 9 metus.
Atsakyti