Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija

Sveikos,
aciu visoms uz atsakymus ir palaikyma 4u.gif
QUOTE(in vino @ 2011 09 23, 09:09)
Sveikutes. Ziorga - jau tau mergaites atsake, man taip buvo - po konizacijos atejo atsakymas Cin 3. Mano atveju atsakyme buvo aiskiai [arasyta, kad pjuvio krastuose pakitimu nera - vadinasi visa blogi pasalino. Pasikalbek su gydytoja - ji juk geriau zino. Del gydymo - tai individualu, amno atveju rado dar dideli uzdegima, tad teko gerti antibiotikus. Kitoms, kaip suparantu, jei viskas gerai pasalinta jokio gydymo nera. Lieka tik laukti pakartotiniu tyrimu.

Mano atsakyme parasyta: radikalumo nustatyti negalima, yra zidiniu be pavirsinio epitelio operaciniame pjuvyje. Taip suprantu, kad nera aisku ar viska pavyko gerai pasalinti... Man taip pat rado dideli uzdegima ir jau sugeriau antibijotiku kursa, o dabar zvakuciu eile atejusi. tai gal tas neaiskuma dar ir del to kyla. na ateis laikas paaiskes.

QUOTE(saulele1982 @ 2011 09 23, 09:56)
Limour atsakysiu į tavo klausimus.

Taip pat atsakyme buvo nurodyti viso blogio matmenys, o tai reiškia, kad pavyko viską pašalinti.

Atsakymuose parasyta 3 gimdos kaklelio konuso fragmentai, didziausias 3.7x2x0.6cm. tai vat ir nesuprantu kaip cia yra ar viskas ar ne. na bet eisiu antradieni pas gydytoja ir issiaiskinsiu viska iki galo.
Atsakyti
sveikutes.nebesuprantu kuo tiketi ir kaip toliau elgtis...per 3men nuo lsil daejo iki hsil.dabar daktaras sako po 10men ziuresim kas bus nes kolposkopija nieko blogo neparodd.tai galu gale kuris tyrhmas tikslesnis?bet mane kas neramima turiu pastovu nugaros skausma ir maudyma pilvo apacioje desneje puseje.as kiek suprantu tai cia kazkas ne taip.pasiskambinau daktarui kuris atvaziuoja is lt vizitams.sake padarys txrima skystoje terpeje kaina 100e atsakymas po 2savaiciu.bet kokia diena po menesiniu geriau daryti si tyrima kad butu tikslesnis atsakymas.pati darau sprendimus nes laukti 10men manau yra kvailiau negu kvaila.visoms sveikatytes.
Atsakyti
vaiva29 - pritariu nuomonei, kad laukti tiek laiko tikrai nereikai - galu gale tavo nerimas ir visokios mintys padarys didesne zala... Butinai pasidaryk tyrima, geriausia daryti kiek zinau po mm praejus kokiai savaitei (apie savaite)... siaip gydytoja galetu daugiau pasakyti. As tai daryciau viska kas imanoma ir aisku pasikonsultuociau su keliais medikais. jei tau reikai nuomones, tai as 10 menesiu tikria nelaukciau. Kai man buvo hsil - man iskart siule daryt biopsija, bet dar velaiu pasikonsultavusi gydytoja su keliom gydytojom nusprende daryt iskart konizacija- ir ka - atsakymas cin3. Manau kad turi labiau paspausti gydytoja ir pasiaiskinti su juom visus galimus gydymo variantus.
Atsakyti
QUOTE(vaiva29 @ 2011 09 23, 13:16)
bet kokia diena po menesiniu geriau daryti si tyrima kad butu tikslesnis atsakymas.

Tyrimai yra daromi intervale tarp 10 - 22 ciklo dienos.
Prasergi, pasiskaičiuoji kada jau čia gaunasi ta 10 - 22 ciklo diena ( t.y. 10 diena nuo mėnesinių pradžios ) ir daraisi OCT.

Tikrai, nėra ko laukti.
Atsakyti
DI yra daroma viršutinių pilvo organų echoskopija, ziuri ar nėra jokių darinių (auglių). Kad įvertint ir šlapimo pūslės būklę būtina eiti pilna šlapimo pūsle.
Jei tau yra neramu, būtinai nueik pasitikrint, blogiausiu atveju juk tai daro už pinigus, tokiu atveju niekas nesijuoks ir nesiūlys vaistų nuo nervų, o džiaugsis, kad ateini.
Atsakyti
QUOTE(saulele1982 @ 2011 09 23, 09:56)
Limour atsakysiu į tavo klausimus.

Ačiū už atsakymus, šiek tiek aiškėjai vaizdas 4u.gif.
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2011 09 21, 07:18)
po kolposkopijos biopsija nedaroma. Nes kai kolposkopuoja gimdos kakleli jodu patepa, o juoduota medziaga tyrimams netinka. Po kolposkopijos reik kazkiek laiko kad praeitu, tik tada biopsija galima daryti  4u.gif  bent jau mano gine taip aiskino

O man tuo pat metu dare ir kolposkopija ir biopsija doh.gif
Papildyta:
QUOTE(vaiva29 @ 2011 09 22, 09:50)
egleegle3002 tai ir pas mane tokia situacija HSIL ir kitas OCT 10 menesiu laikotarpyje bet mane neramina toks ilgas laukimas,kad neprisilaukti kazko negero. verysad.gif  g.gif
pas mus kas menesi atskrenda is lt ginekologas onkologas tik pavardes nepamenu sakau gal ulekti pas ji pasidaryti OCT skystoje terpeje ka jus manot merginos? g.gif

as irgi buvau nusiteikusi po pirmo atsakymo (buvo rasta CIN1-2) nesidaryti konizacijos nes man ja is kart siule. Po 7men grizau i LT nuejau privaciai Vilniuje pasitikrinti, padare kolposkopija, sake kad labai labai mazi matosi pakitimai, kad viskas labai graziai atrodo ir kad biopsijos metu man gydytoja pasalins tuos mano pakitimus ir bus viskas. Na padare man ta biopsija, ir ka atsakymas CIN3 per puse metu pablogejimas doh.gif gydytoja pasake kad skubiai reikia darytis konizacija, na tai ka dabar vel einu pirmadieni pas gydytoja ir ziuresiu ka cia jie man sakys ir darys unsure.gif
Atsakyti
Labas visoms, mane ir kamuoja sios problemos, tik as jau maisausi kas ir kaip vadinasi, liepos menesi paeme gimdos kaklelio vezio tyrima, rugpjucio pabaigoj paskambino kad ateiciau , nuejus pasake kad yra pakitimai nedideli atgnybo gabaleli gimdos kaklelio ir dabar jau siuncia lyg operuotis, bet sake kad uzdegins su elektra , na nelabai susigaudau, ir kai nueinu tai nesugebu issiklausineti, vos pradejus kalbet verkt pradedu....
Atsakyti
vaiva29
Nugaros ir šono skausmai sakyčiau primena ir endometriozės požymius- aš ja susirgau praėjus gal 4 mėn po konizacijos, tai autoimuninės sistemos liga, priežastys iki galo nežinomos, bet chirurginė intervencija gali iššaukti jos vystymąsi. O lytinių santykių metu ar neskauda?
daivasen
Konizacija gali būti atliekama uždeginant elektros kilpa, taigi manyčiau tau pašalins pažeistą kaklelio dalį.
Atsakyti
sveikutes.na negaliu sakyti kad tureciau skausmus lytiniu santykiu metu.dabar mano dienos pasibaigus joms leksiu darytis tyrimo skystoje terpeje.nesuprantu vieno buvo daryti 2 OCT tyrimai abu atsakymai HSIL.dabar gavau is kolposkuopotojo laiska kad rasti labai mazi pakitimai,ASCUS-BNA ka tai galetu reiksti kitas OCT po 10men nieko nebesuprantu kokie mano rezultatai???
Atsakyti
Gal aš kažką ir maišau-bet kolposkopija tai juk yra tik pažiūrėjimas per mikroskopą.
Tai kaip tada galima rašyti ASCUS? Kaip aš įsivaizduoju gydytojas žiūrėdamas tik gali pamatyt pakitimus kažkokius, o jau kokie jie parodo OCT arba biopsija.
Atsakyti
Labukas merginos! As jau is ligonines ax.gif Buvo paskirta kolposkopija bet gydytojas paziurejes pasiule tuo pat metu padaryti ir konizacija. Viska labai aiskiai paaiskino ir parode. Sake matosi labai nedidelis plotelis kur matosi pakitimai, sake kad visus pasalino. Dabar reikia tik po 6 men pasidaryti OTC ir tiketis kad pakitimu bus nerasta ax.gif
Na tai dabar su nekantrumu laukiu kol praeis tos 4 savaites ir vel galesim testi nestuke.gif planavima ax.gif
Atsakyti