Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo III

QUOTE(Sunute @ 2013 02 27, 20:40)
alfija, kaip tu sušvelnėjai per penkmetį smile.gif smile.gif smile.gif. gal nuo Zylutės čiauškėjimo ?
Myliu jus visas, mergiotės. Gera, kad esat.


ne aš sušvelnėjau ar pasikeičiau, čia tu prie manęs pripratai, arba kitaip, vaikai tave išmokė visokius pakentėti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2013 02 27, 20:15)
ji dar neatsibuvo maža. Leisk taip elgtis - ir išaugs.



aš irgi taip maniau. Bet čia su manim nesutiko nei vienas mano sutiktas psichologas ar psichoterapeutas. Ir čia jie labai kategoriški. Gyvenimo atgal nėra. Galima tik į priekį. Ir jei tik netempi tos atsilikusios emocinės raidos, tai tuoj pat patenki į laiku nepasiektos socialinės raidos pinkles. Kurios pagal save velka visokius nemalonumus- kaip elgesio sutrikimai, prieraišumo sutrikimai visokio pobūdžio ir gilumo bei sunkumo.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 02 27, 19:58)
aš irgi taip maniau. Bet čia su manim nesutiko nei vienas mano sutiktas psichologas ar psichoterapeutas. Ir čia jie labai kategoriški. Gyvenimo atgal nėra. Galima tik į priekį. Ir jei tik netempi tos atsilikusios emocinės raidos, tai tuoj pat patenki į laiku nepasiektos socialinės raidos pinkles. Kurios pagal save velka visokius nemalonumus- kaip elgesio sutrikimai, prieraišumo sutrikimai visokio pobūdžio ir gilumo bei sunkumo.

maniau ir tebemanau biggrin.gif kad morka sparčiau neaugam jeigu ją tempi už lapų. Juolab, kad vaikas negrįžta į vaikystę, tik protarpiais bando pasidžiaugti to amžiaus tarpsnio malonumais.
Beje - maitinimą - šaukšteliu, buteliuku, kažkurie psichologai (nepamenu nei kur, nei kokia kalba skaičiau) rekomendavo, kaip saugaus ryšio kūrimo priemonę - sodinti ant kelių ir maitinti kaip mažą vaiką, susikuria imitacinė priklausomybė, kad mažas kūdikis gali išgyventi tik maitinamas motinos. Kaip ir migdymas suaugusiųjų lovoje - kaip priėmimas į šeimos lizdą. Šito ilgai nežinojau, kas vakarą sėdėdavau prie jos lovytės po valandą ar pusantros.
ir tarkim Braškės raida eina su pagreičiu - tiek intelektinė, tiek emocinė. Ji vejasi savo bendraamžius, į mokyklą atėjo niekaip nepagaudama skiemens (teta - pedagogė konstatavo, kad kažkas ne taip, nes skiemenį pradeda jungti tai nuo pradžios, tai nuo galo), gi dabar pradedam pretenduoti į pagrindinį lietuvių k. lygį. Turint omeny, kad namie pragyvenus 1,5 metų buvo diagnozuotas ribinis intelektas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 27 vasario 2013 - 20:25
QUOTE(Sypsena777 @ 2013 02 27, 16:57)

As esu labai kategoriska vaiko atzvilgiu, nemoku uzpykus greit atleisti, nors kol vaikelio nebuvo, buvau labai atlaidi vaikams, vaikai nuo manes nenulipdavo, ir zaisdavom, ir piesdavom, vaikai mane dievindavo, o va atkeliavo mazas zmogutis i seima ir viskas taip apsiverte aukstyn kojos, kad as saves nepazystu, nebepazysta manes mano vyras, tevai. Sako cia kitas zmogus sad.gif Aisku as bandau kovoti su tuom,bandau sugryzti i tokia padeti kokia buvau, noriu buti atlaidesnes, ne tokia kategoriska vaiko atzvilgiu, bet man sunkiai sekasi, tikrai labai sunkiai, o vaikas pas mus jau gyvena metus ir 5 men. per ta laika as keiciuosi i geraja puse, letai, kaip koks vezlys.

Papildyta:
Ir dar ka uzmirsau pamineti, kol nebuvo vaikelio niekada bendraudama su vaikais negalvodavau ka jie turi gebeti budami tokio amziaus, o dabar viskas, kiekviena vaika analizuoju, ar jis geba tai padaryti ar ne, aisku savo vaika stebiu po padidinimo stiklu, sedim mokinames ir su asarom ir su ryksmais, mokinames kad gink dieve neatsiliktumem, ir atitiktumem visus reikalavimus. Nors pilnai suprantu, kad tai yra mano kazkokios baimes pasekme, bet negaliu kitaip. Tik tiek gerai, kad vaikas gabus ir kai kuriuose dalykuose darzelio grupeje yra geriausias,bet dar daug kur yra prasciausias......

Pas mane kaip tik atvirksciai. Visada buvau kategoriska, taip, turi buti, taip; ne- tai ne.
Atsirado vaikas...Kur dingo mano grieztumas? Protu suvokiu, kad reikia disciplinos didesnes, kad jis netingetu rasyti, surinkti zaislus, piesti, valgyti,apsirengti pizama vakare, nurengti pizama, buna atrodo kad jis net i tualeta tingi eiti kai zaidzia- geriau i kelnes privaryti...O paskui bega, klykia, kad slapias.
Neseniai sukako 4 metai. Dabar galvoju, ka turi moketi vaikas 4 metu? Visas raides pazista, skaiciuoja iki 10, zodynas turtingas. Prasau kazka padaryti, ne- sako, pradedu barti- juokiasi, galvoja kad cia juokauju su juo, musasi. Dar pav. isjungiu kompa, pasakau, kad tu nubaustas, multikus neziuresi, jis verkia, eina jungineja kompa vistiek, kol negauna i uzpakali, nes ka as sakau, jis ignoruoja. Tada paverkia, praso kad ji apkabintu, tada ramiai galim pakalbeti, klauso, bet po kazkiek laiko tai vistiek kartojasi.

Sypsena777, man reikia is taves pasimokyti, reikalauti is vaiko daugiau, nes jis aptinges pas mane. g.gif As del sito nerimauju, kad nesuprasi kas yra geriausia. Manau meile.
Atsakyti
kitaip sakan niekas nežino atsakymo. Čia kaip su dietom biggrin.gif . Kitaip sakant, kaip kam sekasi- tai toks ir yra jo sėkmės receptas.
Atsakyti
Vilmandra, juk tu žinai, kad visada gali skambint. Tu - man, aš - tau, Alfijai smile.gif Visi mes turim silpnų vietų.
Bet kaip gera, kad jūs visos čia esat. Dar laukdama kursų jus visas atradau kaip lobį ir neišsemiamą šaltinį patirties.
Burele, surask laiko paskaityti senas temas.
O dėl tęstinių kursų, pavasariop žadėjo mus sukviesti PRIDE mokytojos, kai baigsis ligų sezonas. thumbup.gif
Atsakyti
Man skaitant, rašant dažnai būna toks jaumas, kad tiek draugiški paplepėjimai, tiek pasikandžiojimai, ir net apsižodžiavimai , vis tiek tarp mūsų virsta labiau panašūs į šeimyninius, nei į kokius svetimus, nepažįstamų žmonių.
Atsakyti
alia tai ko čia taip apskydot biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
a jo, prisimenu aš savo debiutą šioje temoje, kažkaip, Sunute, man labiau kandžiojimaisi su Alfija įstrigę nei kad su Tavimi, Alfija į vatą nevynioja, kaip ir Karusia biggrin.gif
Sypsena777, bet tai turim mes tų panašumų. Aš irgi žiauriai kategoriška, tik kad aš visada tokia buvau, o kuo senyn tuo labiau. Anksčiau rašiau, kad vyras mane "Fiureriu" vadina, nes griežtai pas mane. Analizuoju kodėl, bet prieinu išvadą, kad iš baimės. Bijau, kad mano vaikai nepakartotų savo bio tėvų kelio, kad neišmėtytų savų vaikų, nekaitaliotų partnerių ir pan. Keista tokia baimė. TArkim vaikai turi tokius meškiukus mažiukus, su kuriais eina miegoti, tai mažis eidamas miegoti nešasi į lovą, atsikeldamas ateina pas mus su meškiuku rankose, o Jonė numeta jį kartais, labiau dzyn. Tai man jau neramu, kad savo vaikais nesirūpins. Aš jos klausiu tada ar jai patiktų, jeigu aš ją numesčiau po lova ir eičiau miegoti. Žodžiu, keistos tokios baimės.
Dėl mokymosi, tai anksčiau man buvo rakštis, dabar kažkaip labiau atsipalaiduoju. Būdavo lyginu saviškius su kitais, nervina, kad Jonė raidžių neįsimena ir pan., o dabar pati save vis pagaunu galvojant, kad ateis laikas - išmoks. Šiaip tai pati save labai užsigrūzinu. Kaip gavau iš vienos moters patarimą - atsipalaiduok ir pajusk daugiau džiaugsmo. O man grįžus po darbo, kas vakarą, sąžinė griaužia, būtinai turime ką nuveikti su vaikais drauge, kažkaip reikia labiau atsiplaiduoti. Žodžiu, vaikai kaip vaikai, nemažai problemų ir mūsyse biggrin.gif
Slavlanta, mūsų mažius panašiai elgiasi. Jaučia, kad aš jį lepinu labiau nei sesę. Labiausiai nervina, kai aš jam moralą, o ans nuleidęs galvą arba žiūrėdamas į akis žvengia. Britkokas amžius, alia tai ką.
Atsakyti
Labutis,

Nu zinot panos, dar sioj temoj tokiu nuosirdziu pokalbiu nebuvo. Aciu Jums! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

slavlanta, 4 metu vaikas turi moketi skaiciuoti iki 5 i prieki, atgal, pasakyti skaiciuko drauga didesni ir mazesnis.
Su raidem: Pasakyti pirma zodzio raide ( kaip jaugerai sekasi), tuomet paskutine zodzio raide. Ir kuo daugiau zodziu tarkim raide B – vaikas turi pasakyti daugiausiai is B raides zodziu, toliau raide P – vel zodziai, raide D, tuomet T. Vaikai daznai maiso siais raides, tai ilgokai reikia padirbti, kol skiria B su P, D su T ir t.t.

O del to, kad reikia atsipalaiduoti, tai cia faktas, bet kaip? Nesugebu tiek kiek noreciau but atsipalaidavusi verysad.gif

Mane pvz. erzina kiekviena ryta zyzimas kodel arbata, padarai kakava, kodel kakava, lo ne arbata ir taip kas ryta, siuo metu kazkiek maziau, nes buvau atemusi arbata ir pasakiau nenori – negausi.
Kas kart sakau greiciau greiciau, eina i vonia sienas trindamas, is vonios vel tas pats ir visur letai kur reikia rengtis, susitvarkyti ir panasiai, tada bliauna nemoku, neiseina man greit o pas maunasi kelnias ir net neziuriu kur koja kisa, po to bliauna, kad ne taip uzsideda.

Pas mus didziausi pykciai buna, jeigu nepamiega pietu, tada ir kalbet aiskiai nebesugeba, eina griuna, verkia del visokiu s..... Jeigu pamiegojes viskas ok, daugmaz sutariam be barniu. Maniskis zinokit keliasi 5:30 dazniausiai, nemiega pietu, o vakare 7:30 luzta miegot, o kartais ir 9:00 cool.gif

Esu uzrasius pas psihologe ir noriu jusu paklausti kaip vyksta tie uzsiemimai, ar mama kartu su vaiku buna, ar viena vaika ima?

Alfija, ka tu galetum daugiau papasakoti apie prieraisumo sutrikima? Maniskiui neurologe diagnozavo. Kokios gali but problemos, kaip greiciau butu galima tai atstatyti, jeigu tai yra atstatoma?
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2013 02 28, 04:59)
į vatą nevynioja, kaip ir Karusia biggrin.gif


vata - nevalgoma, tarp dantų pinasi.

QUOTE(Sypsena777 @ 2013 02 28, 09:43)
Labutis,

Mane pvz. erzina kiekviena ryta zyzimas kodel arbata, padarai kakava, kodel kakava, lo ne arbata ir taip kas ryta, siuo metu kazkiek maziau, nes buvau atemusi arbata ir pasakiau nenori – negausi.
Kas kart sakau greiciau greiciau, eina i vonia sienas trindamas, is vonios vel tas pats ir visur letai kur reikia rengtis, susitvarkyti ir panasiai, tada bliauna nemoku, neiseina man greit o pas maunasi kelnias ir net neziuriu kur koja kisa, po to bliauna, kad ne taip uzsideda.


Maniškė pusryčių namie išvs negaudavo, pavalgydavo darželyje. Viena - ji visvien nevalgydavo, antra - neturėjau tiek nervų, kad dar jai ir ryte valgyti įsiūlyti. Valgydavo vienintelę dieną, kai darželyje būdavo kiaušiniai arba omletas, kiaušinius vienus pradėjo valgyti tik šiemet. tada keldavosi pusę valandos anksčiau, kad išbustų bent kiek.

Apsirengimą spartindavau - arba pagalba - 'jei apsivilksi apatinę maikutę, padėsiu užsivilkti palaidinę..." arba 'jei spėsi laiku apsirengti - galėsi pažiūrėti multiką, kol šukuosiu. na ir aišku 'dyvindavausi', stebėdavausi, jeigu kokį rytą pati apsirengdavo.... o ji pelėdžiukė, rytais jai ir dabar sudėtinga atsikelti laiku.
Bet jei rytais apsukos visai sumažėja - guldau anksčiau ir pakeliu ir procesą pradedam anksčiau. Nors - keliasi 7 ryto, išeina pro duris 7-45 beveik išmesta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsena777 @ 2013 02 28, 09:43)
Labutis,
Pas mus didziausi pykciai buna, jeigu nepamiega pietu, tada ir kalbet aiskiai nebesugeba, eina griuna, verkia del visokiu s..... Jeigu pamiegojes viskas ok, daugmaz sutariam be barniu. Maniskis zinokit keliasi 5:30 dazniausiai, nemiega pietu, o vakare 7:30 luzta miegot, o kartais ir 9:00  cool.gif




Sypsena,
aš irgi pastebėjau,kad miego trūkumas labai daro didelę įtaką elgesiui. Bet koks pas tave vakaras ilgas thumbup.gif .Tiesa,rytas irgi ankstyvas smile.gif
Atsakyti
Kokie geri patarimai is visu pusiu thumbup.gif
Siandien vel atsikelem, rengtis jisai nenori, taip ir sako: as tingiu. Palikau viena kambari, pasakiau kad rengtusi, o as jeigu ka padesiu. Ir ka, atejau, guli ir supasi lovoje. Pradejome aiskintis, verkia, sako negaliu ir tingiu. Ir ka? Aisku galima ji palikti visai dienai taip, kol neapsirengs (o jis gali pats apsirengti, zinau), bet kiek bus triuksmo, verkimo...Vis zadu tai padaryti, per iseigines, kai niekur neskubesiu, tegu rengiasi, arba nesirengia, nors visa diena.
Taip ir prasidejo diena.

Sypsena777, jus ivaikinote vaika 3.5 metu mazdaug, tai tas prieraisumo sutrikimas turi jaustis, isivaizduoju, kaip nervuoja. Mes atsivezem vaika 1.10 metu, ir oho ho kaip mane nervino, kad ejo pas kitus ant ranku, pas vyrus nepazistamus. Tada as visiem pazistamiems buvau ragana, uzdraudziau vaika imti ant ranku, net jeigu labai jisai praso, apkabinti, buciuoti negalima, net savo mamai, su kuria kartu gyvename negalima buvo labai jau lepinti vaika.
Mums praejo, bet liko jo toks elgesys, kad visur lenda, su visais pakalba, nera kuklumo. Bet jau niekada nepasiliks su kitais.
Per paskaita vasara Trakuose, buvo issakyta tokia mintis, kad vaiko prieraisumas formuojasi iki 2 metu, paskui bus tas prieraisumas, bet ne 100 proc, o pvz 70. Ir aisku vaiko elgesys bus kitoks, bet tai nereiskia kad jis maziau jusu myles, tiesiog jis atiduoda tiek meiles, kiek ismoko, kiek gali. Tiesiog tau reikia padeti jam, kad jis jaustusi saugus.
Atsakyti
Karusia, maniskis nepusryciauja, tik arbata arba kakava ryte atsigeria, kartais koki obuoli suvalgo, bet retai.

O maniskis tai kuklinasi, neina pas svetimus, negti draugai jeigu ateina nesipraso ant keliu, nebent jeigu jau kokius nemaziau 4-5 kartus yra buve, tada jo, prieina, rodo piesinius, bet nesipraso ant keliu, lipa ant manes, jeigu sveciu yra, jis mano uodega ir su dideliais pykciais isvaromas i savo kambary kazkuom uzsiimti.
Savaitgaliais as jo net neskubinu rengtis, grieztai pasakau is kambario neiseini kol neapsirengi tai min. 3-5 min. ir apsirenges, anksciai verkdavo, tingedavo ir t.t. tai atnesdavau rykste, padedavau ant stalo ir pasakydavau ateisiu po 5 min. busi neapsirenges gausi per plikas kinkas, uzteko 2 kartu ir ta dalyka isgyvendavom, bet rytais kada reikia eiti i darzely tai tempia guma, nesusikisa maikutes, o jeigu pamatau sakau susikisk gerai tai tada GERAI GERAI MAMYTE nesakyk daugiau ir bliaudamas kisasi.
Atsakyti