QUOTE(Kristi_na @ 2011 12 11, 22:51)
Orkide, svarbių dalykų parašėte, ačiū, tikrai giliau kai ką supratau.
Tik va man kai kurie dalykai ką jūs vadinate "priešingi" visai nėra priešingi. Pvz man atrodo, kad tam tikros bendravimo su gamta ir jos reiškiniais formos (kai kurių vadinamas pagonybe) visai nėra jų garbinimas ir jis niekuo netrukdo bendravimui su Dievu. Aplink mus ir mumyse taipogi gyvena daugybė jėgų ir reiškinių, kuriems mokslas dar neatrado paaiškinimų ir smalsiam žmogaus protui yra įdomu nagrinėti šiuos reiškinius. Kodėl tai būtinai yra susiję su blogiu ir šėtonu?
Kažkaip gal reiktų atsargiau su tuo "man atrodo", būtum sese tikėjime pasiulyčiau žegnotis kai rodosi)- daba tai nežinau..
Pagonybė nėra bendravimo su gamta forma- ir niekada nebuvo,čia jau kažką painioji, tai aiškiai nebutinai susiję su blogiu ir šetonu -tiksliau gal sakant ne taip tiesmukai susiję- bet tai ką daryti pvz su tuo faktu kad pagonybė savo vystimosi stadijoje prieina prie žmonių aukų?
Man atrodo, kad laikymasis vienos kažkurios dogmos (krikščionybės, budizmo, etc. ) visų taisyklių galbūt yra kaip apsauga ganėtinai stipri ir saugumą garantuoja per smalsiam protui. Nes gilinimasis į šiuos dalykus visada susijęs tiek su atradimais, tiek su pavojais.
budizmas neturi dogmų o krikščionybės dogmos saugo Dievo nepažinomumą, dvasinio gyvenimo taisyklės budizme ir krikščionybėj šiaip jau kardinaliai skirtingos savo esme. Dėl atradimų ir pavojų..- na pvz budizme atradimas tai suvokimas kad taves nėra, o praradimas būtų bet kokia meilės apraiška ar vaikui ar vyrui ar tevam
Tik vieno dalyko niekaip nesuprantu. Buvote nuvažiavusi kur nors kur gyvena kito tikėjimo žmonės? Jie irgi meldžiasi. Ir tiki. Ir laikosi savų nuostatų. Bet tik krikščionys yra teisūs? Ar jeigu aš gimiau Indijoje, tai tikėjimas tam tikrais dalykais man bus natūralus, o Lietuvoje tais pačiais nuodėmė?
kam daugiau duota iš to daugiau ir pareikalauta.
Klausiu visiškai suprimityvintai, bet man šis klausimas-kaip galima tiesos monopolį pasiimti sau?-visiškai neaiškus. Ar jūs tiesiog tikite, kad tik krikščionys (o galbūt ir tie, kurie savoje šalyje laikosi savų religinių tradicijų) bus išganyti?
Tiesos manopolis ne tai kad sau) o Dievo -"Aš esu kelias,tiesa ir gyvenimas" na o kas čia keisto? keista tikėtis kad tiesa tai skirtingų nuomonių visuma.
Kas ten bus išganytas nelabai kaip ir mums spresti, kitas dalykas kad nei viena religija apart krikščionybės, išganymo nesiekia. na pvz kad ir tas pats budizmas- tikslas jame ivardijamas kaip Nirvana (sansk. užgesimas) t.y. nebutis,visiškas saves kaip asmens sunaikinimas,kam jam ten tas išganymas kai tikslas visai kitas?
Nes šviesa sklinda iš įvairių konfesijų atstovų, tai kaip su tiesa tada?
gal religijų o ne konfesijų? kolkas neatrodo kad turi adekvatų tų religijų suvokimą kad galėtum daryti tokią išvadą.