Įkraunama...
Įkraunama...

NEW AGE (Naujasis Amžius). Tema krikščionims

QUOTE(ragnez @ 2011 12 10, 13:43)
o tai koks jusu vaidmuo jusu pacios buitineje kasdienybeje?  g.gif

Vaidmuo? g.gif
Nezinau, negaliu jo identifikuoti.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2011 12 10, 13:43)
ta proga, prisiminiau sena anekdota: ikiso velnias aukstaiti, zemaiti ir suvalkieti i maisa ir lekia. staiga kad uzgiedos gaidys, mete velnias maisa ir nukurnejo savais keliais. tupi visi trys maise, klausosi - aplink tylu ramu, niekas nevyksta.
aukstaitis palauke palauke, islipo is maiso, apsidaire ir nupedino sau salin.
po kiek laiko suvalkietis irgi islipo is maiso. o zemaitis tupi sau ir ne krust. dar kiek palaukes, zemaitis klausia suvalkiecio: "aukstaitis ana, jau nuejo, ko tu lauki?"
suvalkietis atsako: "laukiu, kol tu islipsi, noriu maisa pasiimt - negi prapuls geras daiktas. o ko tu nelipi laukan?"
zemaitis atrezia: "kas mane maisan ikiso, tegul ir istraukia!"

O jei i maisa butu ikises Dievas, anekdotas visai kitaip skambetu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Novilunio: 10 gruodžio 2011 - 13:16
QUOTE(Novilunio @ 2011 12 10, 13:15)
O jei i maisa butu ikises Dievas, anekdotas visai kitaip skambetu.

tiesa. ir koks tada butu moralas?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 12 10, 14:22)
tiesa. ir koks tada butu moralas?

Nenoreciau buti panasi i suvalkieti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 09, 17:12)
Vienuose šaltiniuose teigiama, kad Jėzus gimė birželį, kituose- kad rugpjūtį. Taigi vasarą. O gruodžio 25 d mes švenčiame šventę, skirtą Liuciferiui.  ax.gif

Gal tamsta ir sventi svente skirta zmogaus priesui. As svenciu svente, minincia gimima to, kuris islaisvina mus is to prieso valdzios.
Atsakyti
"Kur nors skubam, matom, žmogui reikia pagalbos, žinom - vėluosim, bet žmogus svarbiau."
Ir panasios jusu isvardintos smulkmenos. O pvz. jau tas kitas zmogus, kuris lauks jusu veluojancios (ir gal but del jusu velavimo tures labai blogu pasekmiu, gal paveluosite tam, kitam padet) tai nesvarbu? Nera taip viskas kategoriska, kaip rasote. Juk yra atveju, kai pagalba atvirksciai, padaro neigiama efekta, sakoma "meskos paslauga" smile.gif

"Galima vardinti be galo. Jei kažko nenorim, bijom, ar atvirkščiai, norim ir trokštam, bet jaučiame, kad turime elgtis kitaip ir paklausome ne savo noro, tuomet ir išsižadame savęs."
Cia jau tikrai kazkaip patetiskai naudojate ta termina "issizadejimas saves" smile.gif Nieko cia nereikia issizadeti. Paprasciausia, klausyti dazniau ne proto balso (ka jus labai kazkodel vertinate teigiamai), o sirdies ir intuicijos. Jei elgiames taip, kaip jauciame esant teisinga, kitaip, nei sako musu norai, tai nera joks issizadejimas saves smile.gif

Atsakyti
Orkide, svarbių dalykų parašėte, ačiū, tikrai giliau kai ką supratau.

Tik va man kai kurie dalykai ką jūs vadinate "priešingi" visai nėra priešingi. Pvz man atrodo, kad tam tikros bendravimo su gamta ir jos reiškiniais formos (kai kurių vadinamas pagonybe) visai nėra jų garbinimas ir jis niekuo netrukdo bendravimui su Dievu. Aplink mus ir mumyse taipogi gyvena daugybė jėgų ir reiškinių, kuriems mokslas dar neatrado paaiškinimų ir smalsiam žmogaus protui yra įdomu nagrinėti šiuos reiškinius. Kodėl tai būtinai yra susiję su blogiu ir šėtonu? Man atrodo, kad laikymasis vienos kažkurios dogmos (krikščionybės, budizmo, etc. ) visų taisyklių galbūt yra kaip apsauga ganėtinai stipri ir saugumą garantuoja per smalsiam protui. Nes gilinimasis į šiuos dalykus visada susijęs tiek su atradimais, tiek su pavojais.

Tik vieno dalyko niekaip nesuprantu. Buvote nuvažiavusi kur nors kur gyvena kito tikėjimo žmonės? Jie irgi meldžiasi. Ir tiki. Ir laikosi savų nuostatų. Bet tik krikščionys yra teisūs? Ar jeigu aš gimiau Indijoje, tai tikėjimas tam tikrais dalykais man bus natūralus, o Lietuvoje tais pačiais nuodėmė? Klausiu visiškai suprimityvintai, bet man šis klausimas-kaip galima tiesos monopolį pasiimti sau?-visiškai neaiškus. Ar jūs tiesiog tikite, kad tik krikščionys (o galbūt ir tie, kurie savoje šalyje laikosi savų religinių tradicijų) bus išganyti?
Nes šviesa sklinda iš įvairių konfesijų atstovų, tai kaip su tiesa tada?

Tema vis gi šita labai intymi..

Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2011 12 11, 22:51)
Orkide, svarbių dalykų parašėte, ačiū, tikrai giliau kai ką supratau. 

Tik va man kai kurie dalykai ką jūs vadinate "priešingi" visai nėra priešingi. Pvz man atrodo, kad tam tikros bendravimo su gamta ir jos reiškiniais formos  (kai kurių vadinamas pagonybe) visai nėra jų garbinimas ir jis niekuo netrukdo bendravimui su Dievu. Aplink mus ir mumyse taipogi gyvena daugybė jėgų ir reiškinių, kuriems mokslas dar neatrado paaiškinimų ir smalsiam žmogaus protui yra įdomu nagrinėti šiuos reiškinius. Kodėl tai būtinai yra susiję su blogiu ir šėtonu?

Kažkaip gal reiktų atsargiau su tuo "man atrodo", būtum sese tikėjime pasiulyčiau žegnotis kai rodosi)- daba tai nežinau..
Pagonybė nėra bendravimo su gamta forma- ir niekada nebuvo,čia jau kažką painioji, tai aiškiai nebutinai susiję su blogiu ir šetonu -tiksliau gal sakant ne taip tiesmukai susiję- bet tai ką daryti pvz su tuo faktu kad pagonybė savo vystimosi stadijoje prieina prie žmonių aukų?

Man atrodo, kad laikymasis vienos kažkurios dogmos (krikščionybės, budizmo, etc. ) visų taisyklių galbūt yra kaip apsauga ganėtinai stipri ir saugumą garantuoja per smalsiam protui. Nes gilinimasis į šiuos dalykus visada susijęs tiek su atradimais, tiek su pavojais.

budizmas neturi dogmų o krikščionybės dogmos saugo Dievo nepažinomumą, dvasinio gyvenimo taisyklės budizme ir krikščionybėj šiaip jau kardinaliai skirtingos savo esme. Dėl atradimų ir pavojų..- na pvz budizme atradimas tai suvokimas kad taves nėra, o praradimas būtų bet kokia meilės apraiška ar vaikui ar vyrui ar tevam

Tik vieno dalyko niekaip nesuprantu. Buvote nuvažiavusi kur nors kur gyvena kito tikėjimo žmonės? Jie irgi meldžiasi. Ir tiki. Ir laikosi savų nuostatų. Bet tik krikščionys yra teisūs? Ar jeigu aš gimiau Indijoje, tai tikėjimas tam tikrais dalykais man bus natūralus, o Lietuvoje tais pačiais nuodėmė?

kam daugiau duota iš to daugiau ir pareikalauta.
Klausiu visiškai suprimityvintai, bet man šis klausimas-kaip galima tiesos monopolį pasiimti sau?-visiškai neaiškus. Ar jūs tiesiog tikite, kad tik krikščionys (o galbūt ir tie, kurie savoje šalyje laikosi savų religinių tradicijų) bus išganyti?

Tiesos manopolis ne tai kad sau) o Dievo -"Aš esu kelias,tiesa ir gyvenimas" na o kas čia keisto? keista tikėtis kad tiesa tai skirtingų nuomonių visuma.
Kas ten bus išganytas nelabai kaip ir mums spresti, kitas dalykas kad nei viena religija apart krikščionybės, išganymo nesiekia. na pvz kad ir tas pats budizmas- tikslas jame ivardijamas kaip Nirvana (sansk. užgesimas) t.y. nebutis,visiškas saves kaip asmens sunaikinimas,kam jam ten tas išganymas kai tikslas visai kitas?

Nes šviesa sklinda iš įvairių konfesijų atstovų, tai kaip su tiesa tada?
gal religijų o ne konfesijų? kolkas neatrodo kad turi adekvatų tų religijų suvokimą kad galėtum daryti tokią išvadą.

Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2011 12 12, 00:24)
bet tai ką daryti pvz su tuo faktu kad pagonybė savo vystimosi stadijoje prieina prie žmonių aukų?

krikscionybe - irgi. kazin, kokios dar religijos atstovai vardan tikejimo yra sukele tiek karu ir iszude tiek zmoniu...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 12 12, 12:14)
krikscionybe - irgi. kazin, kokios dar religijos atstovai vardan tikejimo yra sukele tiek karu ir iszude tiek zmoniu...

Nei karai nei zudynes niekada nebuvo krikscioniskosios liturgijos dalis, taigi nemaisykim situ dalyku.
Atsakyti
Dekor, jūsų nuomonę supratau-krikščionybė yra tiesa, o visa kita-nelabai. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2011 12 12, 14:04)
Dekor, jūsų nuomonę supratau-krikščionybė yra tiesa, o visa kita-nelabai. Ačiū 4u.gif

O kokia jusu manymu tikinciojo induisto, krisnaisto, musulmono nuomone? Ko vertas tikejimas kuriuo is tiesu netiki? g.gif Tai kalbant vien psichologines puses. Bet is esmes jusu isvada teisinga - kandagi krikscionybes asyje yra isganymas, ir Dievo isikunijimas, krikscionybes poziuriu Kristus apreiske tiesos pilnatve. Negali buti dvieju priesingu tiesu, kaip dekor ir minejo - negali zmogaus pilnatve buti ir bendrysteje su "kitu", kaip teigia krikscionybe, ir tuo paciu atsiskyrimas nuo "kito", kaip teigia budizmas. O kad kitu tikejimu zmones negali buti isganyti, krikscionybe neteigia.
Atsakyti
Na gerai, bandau kitaip performuluoti tą patį klausimą. Jei aš gimiau LT (buvau krikštyta, etc.)-mano dievas yra Kristus, o jei kažkur ten kitur-Mahometas tarkim? Ar jūs visi, manantys, kad krikščionybė yra teisingiausia religija, sakote, kad visi kiti išskyrus krikščionis yra suklaidinti/neteisūs/žemesni? Negi jums niekad nekilo tokia mintis, kad gal jie yra teisūs, o gal nei vienas ir mūsų nežino kaip yra iš tiesų? smile.gif
Taip, jūs tikite, suprantu, bet mintis tokia gali ateiti kai pagalvoji? smile.gif
Atsakyti