QUOTE(dekor @ 2012 03 06, 09:03)
futbolo ekspertas- šiuo atvėju būtų religijotyrininkas, teologija -pseudomokslinis religijos tyrimas
iš religinės pozicijos, arba religinė teorija, siekianti protu
pagrįsti religines dogmas ir tikėjimą.
Na atsiversk tarptautinių žodžių žodyną, bet ir vienu ir kitu atvėju nieks nesuteikia tau teisės vadintis teologu ar religijotyrininku be atitinkamo mokslinio išsilavinimo,turint dar omeny kad nei vienos religijotyrinės ar teologinės knygos net skaites nesi,tai toks pareiškimas "aš kaip teologas" atrodo gan komiškai.
nesupratau klausimo -performuluok, tu teigei kad Krikščionys oficialiai nepripažysta kad kitur bus šikna- aš teigiau kad nea,nes kaip gi gali nepripažint jei Jn 14
6 Jėzus jam sako:
Aš esu kelias, tiesa ir gyvenimas.
Niekas nenueina pas Tėvą
kitaip, kaip tik per mane.
Sakai?)- kad ir visas newage žiuri per krikščioniškus akinius, nuo mentaliteto nelabai kur ir pabėgsi.
bet prie ko čia tai? bandyk dabar pagrįst savo teiginį
neispruse zmones net nebandydami suvokt magijos fenomeno, kovoja uz idejas kuriu nesupranta.
G.Berisnevičius religijotyros mokslų daktaras 20metų analizaves chanelingą neišpruses žmogus? o kas bus kai pateiksiu kitų religijotyrininkų nuomones? tamsta, kaip teologas, visus paskelbsi neišprususiais ar kaip?
iš kur tai traukei? magija yra už kulto ribų, kai kada gali būti likusi apeigose kaip rudimentas. ir visos religijos nepripažysta magijos- na turbūt išskyrus lamaizmą kaip Bon šamanzmo ir budizmo mišinį.
Budistai ateistinė religija gal primintum KAM jie meldžiasi?
O koks magijos veiksmas yra nenukreiptas prieš kitus? ir kur tie gerieji magai - vardas pavarde pseudonimas- pasaulis turi žinot savo geradarius
pinai sutinku-negalima vertinti reiškinio pagal individo veiksmus- newage aš kritikavau ne pasakodamas istorijas apie kokia kaimyne, o cituodamas jų pačių literatūra, kaip šita pakanti ir taiki naujoji religija iš esmės yra satanizmas: "Liuciferis-žmogaus vidinės evoliucijos angelas-veikia kiekviename iš mūsų,kad mes pasiektume vienovę ir galėtume patekti į Naujają erą."Spangler D. Reflections of the Christ 1977 p.40
1 per penikis teologijos mokslo metus, nei syki nebandem pagristi kazkokie tiesu ar dogmu, tik nagrinejom kaip jos formavosi ir kam buvo skirtos.
nesu skaites nei vienos teologines ar religijotirines knygos? pagrisk minti is kur tai istraukei?
per studijas teko skaityti ir ne viena, komiskai atrodai kai spelioji, bet idomu kaip tu tai pagrisi :]]]
2 del siknos tai, tu sakei, kad jau odicialiai pripazystama 2000 metu, kad neva kitur sikna. o as sakau, kad tai pripazysta tik patys krikscionis, nes ju organizacijoje yra egoistinio geno, kaip beje ir daugelyje kitu religiniu bendruomeniu. ar musulmonai teigia, kad tik krikscionybeje nera siknos? ar gal kokie judaistai? nieko panasaus ir tavo cituojamas jezus yra tiesa tik tiems kurie jo tiki, o kitiems jis skamba taip pat kaip tau koks sai baba, kuris sako, jog mes patys esame Dievai. ar sutinki su sia sai babos tiesa? :]
3 kur as sakiau, kad new ages ziuri per krikscioniskus akinius?
4 labai paprasta pagristi, paimkim pvz toki sumistinta termina 'aura' pats ne syki klausiausi krikscioniu spangimu apie si reiskini, kaip neva nesamone, ir setono iliuzija ir panasiai, kuomet paklausdavau is kur jie tai istrauke, jie sakydavo, kad taip girdejo kuniga kalbant, paklausiau ar bande jie isitikint, kad tikrai auros nera? i ka jie atsakydavo neigiamai, va tau ir primityvumas. o kaip is tiesu yra su aura? tam kad i si klausima atsakyt, uztenka vidurineje fizikos pamokas lankyt.
5 as tau daviau magijos apibrezima is tarptautiniu zodziu zodyno (ko gero is to pacio is kurio man siulei apie teologija pasiziuret) jei tau nedaiena kaip ten magija yra apibrezta, hm na cia jau as bejegis.
tai kad pacios religijos magijos nepripazysta normalu, nes jo magijos termina naudoja, kitu religiju atstovas smerkti. bet magijos apibrezime yra parasyta kad tai visu religiniu kultu sudedamoji dalis, tada pasiskaity kas tie kultai tame paciame zodyne ir pasidaryk isvadas (nors abejoju, kad sugebes)
6 negaliu duot magu vardu pavardziu pseudonimu, nepazystu ju, esu tik apie juos skaites, kaip ir nepazystu apastalu apart is islikusiu senu rasliavu
7 budistai ateistine religija? hm. kodel ateistine, nerasi paciu ju saltiniuose kur butu sakoma, kad 'dievo nera' zinoma pas beresneviciu gal ir rasi, bet tai jau nebus budizmas.
sito fakto tiksliai nezinau, tad jis gali buti klaidingas, bet man rodos, kad meldziasi jie, tiem kas jau isejo is sansaros rato, t.y. budoms ir praso ju vienokios ar kitokios pagalbos. bet del sito tikrai nesu tikras
Papildyta:
"Liuciferis-žmogaus vidinės evoliucijos angelas-veikia kiekviename iš mūsų,kad mes pasiektume vienovę ir galėtume patekti į Naujają
cia viskas priklauso per kokia religine prizme matuosi sia savoka, krikscionybe (kuri yra tik viena is daugelio tikroves interpretaciju) teigs vienaip, bet tai bus tik jos teiginys, kitur gali rast kitokiu interpretaciju, ir nebutinai patvirtinanciu krikscionybes pozcija.
Papildyta:
"Liuciferis-žmogaus vidinės evoliucijos angelas-veikia kiekviename iš mūsų,kad mes pasiektume vienovę ir galėtume patekti į Naujają
cia viskas priklauso per kokia religine prizme matuosi sia savoka, krikscionybe (kuri yra tik viena is daugelio tikroves interpretaciju) teigs vienaip, bet tai bus tik jos teiginys, kitur gali rast kitokiu interpretaciju, ir nebutinai patvirtinanciu krikscionybes pozcija.