Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (7)

QUOTE(Awita @ 2012 01 07, 22:13)
Mano mama irgi negalėdavo gulėti, ji miegodavo sėdom lovoje, apkamšyta pagalvėm, bet su kojom ta pati problema. Būtina kojas pakelti, padėti suolelį, kokia pagalvytę, kad nespaustų. Mano neilgai pakėlus palaikydavo, jai norėdavosi nuleisti, o nuleidus siaubingai tindavo. Bent jau dienos metu įkalbėdavom pagulėti, kalbindavome, kad nors kiek kojos pabūtų ištiestos. Sunkiai sekėsi, bet labai stengdavomės.

Mūsų močiutė gulėti gali ir siandien paguldėm ir guli, tik vat kartais ji nenori, užsispiria daryti priešingai nei prašome smile.gif Apie pagalvele at suoliuką tai net kalbos negali būti, ji tiesiog kategoriškai atsisako, o įkalbinėjame ima pykti. Jos gyvenimas nebuvo lengvas ir nuo mažumės yra įpratusi viską taupyti, atidėti blogesniems laikams, p dabar senatvėje tie įpročiai pasireiškia pačiu netikėčiausiu kampu. Kaip pvz negalėjimas kojų laikyti ant pagalvelės, vasara kai būna šiltą padedame jai dregnč rankšluostį, nusivalyti prakaitui, ji gaili jo naudoti tam, bet nuvelka pagalves užvalkalą ir juo šluostosi prakaitą, kai kalusi kodėl taip daro, sako, kad 'škada tokį gražų murzyc" turi galvoje rankšluostį smile.gif tokia ta mano močiutė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgyyyta @ 2012 01 07, 17:59)
pagal soc rupybos bobas jis negali but veiksnus nes jis nesudelioja minciu , o mes tvarkomes rupyba kaip veiksnaus zmogaus prasymu  verysad.gif
Papildyta:
aciu tau  4u.gif  kazkiek nuraminai mane g.gif  mirksiukas.gif

gaila, kad taip mylimas tevelis kulturos neismoke. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gute444 @ 2012 01 07, 23:58)
tokia ta mano močiutė smile.gif

kaip ir dauguma smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Sistina @ 2012 01 08, 21:45)
gaila, kad taip mylimas tevelis kulturos neismoke. sad.gif

gaila labai gaila bet jos moterimis kolkas negali but pavadintos biggrin.gif
Atsakyti
Nu va, kiek naujokiu - likimo draugiu atsirade ir kiek visokiu istoriju...
Oi, nesinorejo man ilgai cia uzeiti, net pati negaliu paaiskinti kodel...
Jei kas dar pamenat mane, tai tebeslaugau savo mama namuose, o ji per ta cia mano nerasymo laika, jau nebekalba ne zodelio, nebepajudina nei vienos kuno dalies, visos galunes su kontrakturomis, retkarciais dar nuryja trinto maisto per burna (pagrinde per zonda)... pasedi kasdien fotelyje arba vezimelyje nors pora valandu... Ir aktyviausias jos veiksmas - verkimas...
Jeigu Dievas tikrai yra, tai tenoreciau jo paprasyti, kad nebekankintu mano mamos taip ikalntos jos pacios kune, o kuo greiciau pasiimtu pas save. Pasizadu daugiau nieko jo gyvenime nebeprasyti...
Atsakyti
Papildyta:

Simense: "Tai ir yra nuostabiausia. 4u.gif Ne šiaip sau mums tie ligoniai „nukrenta“. Rūpindamiesi silpnu (kad ir kaip tai iš šalies atrodytų), patys sustiprėjame. 4u.gif"
[/quote]

Nieko sau mano atveju sustiprejimas - is leto ligos/Dievo/likimo zudomas zmogus, o tu buk salia, stebek ir stiprek! Haa... Kai tau niekad nieko nepasako, kai rauda taip, jog isitempia visos kaklo gysleles, bet nepajegia nei pasakyt, nei parodyt, kame skausmo ar nepatogumo priezastis... kai tas zmogus sujuda tik tiek, kiek tu ji pajudini, kai yra patrinamas/pamasazuojamas/pakasomas/patepamas, tik tada kai tau tai atrodo tinkama/reikalinga... kai yra paverciamas tik tada, kai gali tai padaryti, pavalgydinamas tik tada kai tau atrodo, kad laikas... Kai bet koks veiksmas nebus jo veiksmas, jeigu tu to neatliksi... Kaip pavadinti toki susitiprejima???? Kad as jau labai stipri ir galiu menesiu menesiais ziureti i "zudoma" zmogu... Kam man toks stiprumas, jei tik mamos kanciu deka as ji igysiu? Kur as paskui panaudosiu toki stipruma????
Tikrai, mielosios, as nelabai matau tokiu likimo isdaigu prasme bei logika...
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avetė: 11 sausio 2012 - 02:16
QUOTE(Avetė @ 2012 01 11, 01:53)
Jeigu Dievas tikrai yra, tai tenoreciau jo paprasyti, kad nebekankintu mano mamos taip ikalntos jos pacios kune, o kuo greiciau pasiimtu pas save. Pasizadu daugiau nieko jo gyvenime nebeprasyti...

Mama labai bijojo skausmo, o sirgo vėžiu. Žinok, užsakiau Mišias "Prašant laimingos mirties". Kunigas rašydamas tik akis pakėlė, pažiūrėjo sekundę, bet nieko daugiau neklausė. Mano manymu, prašymas tikrai buvo išklausytas, bet jokių pažadų Dievui nedalinu - prašysiu visko, ko tik reikės ax.gif .
QUOTE(Avetė @ 2012 01 11, 02:14)
Tikrai, mielosios, as nelabai matau tokiu likimo isdaigu prasme bei logika...

Dabar esi žiauriai išsikankinus, bet gerokai vėliau, po ilgo laiko visai kitaip tie dalykai atrodo. Stiprybės tau 4u.gif .
Atsakyti
Avetė, pritariu Unai, tikrai tu labai pavargus console.gif Ar viena rūpiniesi, niekas daugiau negali tavęs pakeist? unsure.gif
Atsakyti
Taip, mergaites, esu viena... Po metu slaugymo buvau pasidariusi sau 3sav pertraulkele (palikus ja slaugoje) ir isvykus i kita aplinka... To uzteko, kad visai nustotu kalbet, na ir siaip ja tokia "nuslaugyta" higienos prasme radau, kad nepatiketumet, jog per 3sav ne tik, kad nemaudyta buvo, bet net kriksnys deramai neisvalomos, braukiant tuos brudelius lauk su oda nudiro viskas... Tai jokiu jau pertrauku nebesiruosiu imt, matau jau laipsniska silpima...
UNA, dekui uz ideja, eisiu uzpirkt misiu, o kunigelis jau buvo pas mumis namuose, visos nuodemes jai jau atleistos...
Buciau tiek pavargus, ar nebuciau, bet vistiek nei vienam zmogui nelinkiu tiek kamuotis, kaip mama... Toks buvimas, kad kenteti, o nieko paciam nebepajudinti anei pasakyti...
Aciu uz isklausyma ir palaikyma 4u.gif
Stiprybes visoms 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgyyyta @ 2012 01 05, 23:57)
AS NENORIU KAD MANO TETI PRIPAZINTU NEVEIKSNIU  cray.gif  cray.gif  cray.gif  cray.gif  cray.gif  cray.gif  cray.gif  cray.gif  cray.gif  cray.gif  cray.gif  cray.gif  cray.gif

Tiek verkdama isnaudoji labai daug energijos... Visa sita energija nukreipk i nora teciui kuo daugiau pasveikti... O tie biurokratiniai darbuotojai tikrai niekuom nesuinteresuoti netinkamai nustatyti padeties... issidraskysi del dalyko, kurio negali pakeisti... o laikas parodys ar pakeis ta tecio statusa... Pati nesuvoki, kokios veliau dar gali buti charakterio, elgesio pasekmes po tokios galvos traumos... Gali tas neveiksnumo nustatymas oi kaip dar pagelbet (ateityje)... O dabar jis valgyt nepraso.
wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Avetė @ 2012 01 11, 02:14)
Nieko sau mano atveju sustiprejimas - is leto ligos/Dievo/likimo zudomas zmogus, o tu buk salia, stebek ir stiprek!

Laikant egzaminus neįmanoma vertinti rezultatų. Kiekviena kančia turi prasmę. Mes bent nepaliekame savo artimo likimo valiai. Jeigu jo liga mums nepavaldi, mes bent kiek palenviname jo kančias.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2012 01 12, 04:13)
Laikant egzaminus neįmanoma vertinti rezultatų. Kiekviena kančia turi prasmę. Mes bent nepaliekame savo artimo likimo valiai. Jeigu jo liga mums nepavaldi, mes bent kiek palenviname jo kančias.

Aciu 4u.gif Padedate giliau susivokti.
Atsakyti
QUOTE(Avetė @ 2012 01 12, 19:39)
Aciu  4u.gif Padedate giliau susivokti.

4u.gif Bandau atsakyti į klausimą tavo paraše:

„Bet kuriuo momentu galiu tapti geresnė, bet kurį momentą pasirinkti?..“

„DABAR(tinį).“ 4u.gif
Papildyta:
Apskritai retkarčiais naudinga pasikartoti tą „maldelę“ Aš prašiau Dievo.
Papildyta:
QUOTE(Jurgyyyta @ 2012 01 05, 21:57)
AS NENORIU KAD MANO TETI PRIPAZINTU NEVEIKSNIU  cray.gif 

Pažįstamas tas jausmas. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Avetė @ 2012 01 11, 20:46)
eisiu uzpirkt misiu

Svarbu nepamiršt ir savęs – ir sau paprašyt dvasios sveikatos. 4u.gif
Atsakyti