Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (7)

QUOTE(Simense @ 2012 01 22, 02:54)
Kokia tu šaunuolė!  4u.gif

Oi, ačiū labai, apie tai net negalvoju, tik kaip pati norėčiau būt traktuojama tokioj situacijoj, ir, aišku, kai gerai pažįsti slaugomą žmogų, nujauti kaip padaryti jį laimingesniu (nors kažkiek)...

Visos mes šaunuolės mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(imarta @ 2012 01 22, 15:58)
avete sveikatos ir istvermes tau 4u.gif  4u.gif  4u.gif

dėkui, pravers mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avetė: 22 sausio 2012 - 20:38
QUOTE(Avetė @ 2012 01 22, 20:37)
kai gerai pažįsti slaugomą žmogų, nujauti kaip padaryti jį laimingesniu (nors kažkiek)...

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2012 01 24, 10:45)

aciuks.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Kaip laikotės? kaip ligoniukai?
Manoji visai vangi, reikalauja daug laiko ir dėmesio... Bet nesiskundžiu.

Ar žiūrėjot Akistatą kas nors? kaip ten bebūtų, visos teisybės tv niekad neparodys...
O slaugos ligoninės tikrai ne tik vienokiem ligoniam tuos psichotropinius duoda... Duoda ir ramiem žmonėm, kad jie būtų mieguisti ir nereiktų su jais užsiimti... Nebenoriu net prisiminti kaip mamą žadindavau nepažadindavau per dienas, į lauką išveždavau po 1val, net neprasimerkdavo pasigrožėt gamta... valgydinant reikdavo po kelis kartus žadint iš kominio miego, kad rytų maistą... Ir čia tik todėl, kad iš nuobodulio paverkdavo kiek garsiau, palikta toj pačioj padėty gulėt per ilgai, kad nei to nebegalėtų... O nei kalbėjo, nei vaikščiojo pati, nei vieno simptomo tokio neturėjo kaip šįvakar išvardino per tv. Vos susilaikiau nepaskambinus į Akistatą, nes taip tyliai paburbėdami mes nieko nepakeisim, reikia garsiai kalbėti... Bet, bet...
Ir dar vieną melą išgirdau, kad vienai slaugutei tenka 15 ligonių... Visas ausis mums tos slaugutės išūžė bedejuodama, kad tenka vienai po 50 ligonių, tik per teliką turėjo pagal oficialius reglamentus kalbėti, o realybės neatitinka... Viena ligonės dukra net nuėjo skųstis pas vadovybė, kad personals/slaugutės mums skundžiasi ištisai, kad per sunkus darbo krūvis... Oi, sistema negerėja taip greitai kaip norėtųsi, belieka pasidžiaugti, kad išvis yra tokie skyriai tiems, kas neturi kito pasirinkimo...
Atsakyti
Avete zinok teko buvot 2 slaugos namuose, tai nepasakyciau, kad masiskai vaistais girdo schmoll.gif Aisku yra ten daug trukumu, bet kai reik ilgo gydymo nera kur detis verysad.gif Babce mano pirma karta tyzenhauzu g gulejo, tai is visiskai nejudancios sedincia namo parsivezem smile.gif o ir prieziura labai skustis negalim, nes buvo baisus karsciai, o jokiu pragulu ar issutimu nebuvo
Atsakyti
QUOTE(imarta @ 2012 01 26, 17:01)
Avete zinok teko buvot 2 slaugos namuose, tai nepasakyciau, kad masiskai vaistais girdo schmoll.gif Aisku yra ten daug trukumu, bet kai reik ilgo gydymo nera kur detis verysad.gif Babce mano pirma karta tyzenhauzu g gulejo, tai is visiskai nejudancios sedincia namo parsivezem smile.gif o ir prieziura labai skustis negalim, nes buvo baisus karsciai, o jokiu pragulu ar issutimu nebuvo

Kaip kam pasiseka... Ir ligoninė ligoninei nelygu... Ir aš daug ką pastebėjau, o labiausiai tai, kad ten geriausiai tiem, kas dar yra žvalesnio proto ir pakrutantis, pašnekantis, tada kita kalba: visų pirma jie viską artimiesiems perpasakoja, o kita jie sąmoningesnis minimaliai save prisižiūrėt, paskaityt, patys pasiima vaisių ar atsigert nuo staliuko, su jais ir personalui įdomiau, galima susišnekėt smile.gif
Iš tiesų, dar pergalvojau viską, jog valstybė reglamentuoja tokį gydymą, kuris jiems pigiau atsieina, kaip kartais nuivalidinti žmogų nei jam skirti metus trunkančius specialius gydymus, arba va marinimo propogavimas slaugos ligoninėse vietoj palaikomojo gydymo...
Mūsų balsas atsimuštų tyruose, nes valstybei neparanku kitaip sad.gif
O kad ir man būnant ten, kiek prašynėdavau sesučių nepriduot mamai tų "glušinamųjų", tipo ne nuo jų priklauso, gydytojas skiria ir nieko jos neduoda (TIPO) ir jokių vaistų pavadinimų neturi teisės artimiesiems pasakyt... ai, išsisėmiau doh.gif
Atsakyti
Gal kartosiuos, mums su Vilkpede teko draugauti. Kol laukiausi, nebegalejau mamytes tampyti (dar vos vos deliojo kojas) i dienos centra, todel 4 men. pragulejo Vilkpedej. Issaugojau savo dvynukus, bet mamyte visai nustojo vaikscioti, sunyko, atsikiso net dubens kaulai, atsivere pragula (galvojau, kad organizmas neibeisisavina maisto medziagu, stringa kraujotala). Bet namuose normalus svoris sugrizo, pragulele uzsitrauke. Ligoninej kas vakara vezdavau jai vakariene, bet ji vos akis atplesdavo, vos prarydavo.
Maitinu namuose mama nuo pusvalandzio (jei jai labai skanu) iki valandos, Suprantu, kai slaugutes turi pamaitinti desimtis ligoniuku, niekas po kasneli nesiterlios. Dekoju Dievui, kad daugiau gal nereikes jos niekam palikti. Net pagimdziusi savo trecia suneli, planuoju ta pacia diena grizti namo, aisku, jei viskas bus gerai.
Atsakyti
Hahaa... Su tuo skaniai valgymu irgi yra reikaliukų pas mus lotuliukas.gif Bet kaip man įdomu, kad jai ne visas normalus maistas bepatinka... Va vakar turėjau minkštai keptos žuvies, tai ją sutryniau su virtom daržovėm (bulvėm, morkom, svogūnais) į tyrelę... ir prieskonių buvo dėta ir dar grietinės įmaišiau šaukštelį..... Nu kad susiviepė ji man, po poros šaukštelių... Sakau, ar neskanu, tai verkt baisiniai pradėjo, kad neskanu... doh.gif Įdėjau kečupo - sušlamnojo visą dubenėlį lotuliukas.gif
Mes apie valandą kažkur trunkam, nes tik pradėjus ryti "atsišaukia" karkalai jai iš giliau, pradeda kosėt, juos valytis, na o po gero "kariavimo" (baisiai nebeleidžia išvalyti karkalų, kanda man be gailesčio, prašoma nesižioja dažnai), tai ir vėl pratęsiam maitinimą atvėsusio maistelio...
Kadangi turim zondą, tai maitinu 1-2kartus per burną per dieną.

Turim naują bėdą. Gal kas susidūrėt??? Kai jau atėmė jai paskutinę galūnę (dešn.ranką), tai ji paliko tokia kaip kempinė sudribusi, o naktimis ištinsta baisiniai, ypač plaštaka, na kaip kad oro po oda būtų pripūsta... Bandau ją dėti aukščiau, trinu per diena vis prieidamos nuo plaštakos žemyn, tai kažkiek susileidžia tas patinimas per dieną... O iš po nakties baisu prisiliesti - skauda jai labai, nors šiaip tos rankos atrodytų, kad nebejaučia... g.gif Ką čia galėtų reikšti?
Atsakyti
sveikos mergaites 4u.gif kaip laikotes jus ir jusu ligoniukai ?
mes su tete po valiai kylam i virsu tik labai gaila kad jam sustojes laikas verysad.gif
bet gal sakau ateis toks laikas kad jis viska priims butuoju laiku doh.gif o siaip ruosiames i abromiskiu reabilitacijos sanatorija thumbup.gif gal mergaites kuri buvot su savo ligoniuku abromiskese ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgyyyta @ 2012 02 06, 11:55)
  gal mergaites kuri buvot su savo ligoniuku abromiskese  ax.gif

mano tėvukas po infarkto ten gydėsi. Nieko gero negaliu pasakyt blush2.gif Dar netūrėjom patirties, pasirodo reikėjo patept, kad rūpintusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2012 02 06, 17:37)
mano tėvukas po infarkto ten gydėsi. Nieko gero negaliu pasakyt  blush2.gif Dar netūrėjom patirties, pasirodo reikėjo patept, kad rūpintusi  blush2.gif

o cia mes vieno negalim palikti blush2.gif nes vaziuos ir mano vyras su juo gal bus nieko kaip bus artimas salia ? blush2.gif jau pradedu bijoti jei taip cia vyksta , nes komentarus perskaicius tai lyg ir nieko blogo nera tose abromiskese biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgyyyta @ 2012 02 07, 13:40)
o cia mes vieno negalim palikti  blush2.gif  nes vaziuos ir mano vyras su juo gal bus nieko kaip bus artimas salia ? blush2.gif  jau pradedu bijoti jei taip cia vyksta , nes komentarus perskaicius tai lyg ir nieko blogo nera tose abromiskese biggrin.gif

ne, tikrai nieko blogo, gera sanatorija. Tik tėvukui nieko neskyrė, nieko negydė tol, kol seserys kažkam kažką davė. Šiaip viskas gerai, nebijokit smile.gif Maniškis savarankiškas dar žmogelis, tik negirdintis, sunku susikalbėt, gal todėl ir niekas nesivargino g.gif
Atsakyti