Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (7)

QUOTE(_una_ @ 2012 03 13, 20:14)
Puiku, kad kažkas toj srity pajudėjo 4u.gif .

Nenorėčiau prievartos, kai nebegali praryt, o kažkas tave "gelbėja" jėga  verysad.gif . Manau šiek tiek šalto proto ir pagarbos ligoniui nepamaišo. Suprantu, kad artimiesiems labai sunku console.gif ...

Man ir tas per prievarta ziauriai skamba, ir siai na kuom tai pades? Keliom savaitem atitolis neisvengiamo? Nes gi nesumairinsi vis tiek kiek reik ir kam ta zmogu prievartaut...

QUOTE(Gute444 @ 2012 03 13, 20:26)
Stiprybės visoms, kurių rupestėlius apniko pavasaris console.gif
Rašau 'apniko pavasaris" nes pas mus jau kelinti metai vis pastebimas tas pavasario reiškinys. Močiutė pastarasias 4 dienas miega turbūt tik nuo kokios 4 valandos iki pietų (jeigu mama nezadintų pietauti turbūt miegotų visą sviesiąją paros dalį). O į vakarą labai suaktyvėja, vakar nesužiūrėjau kaip paėmė  mano telefoną ir kažkur padėjo, vis dar jo neradau doh.gif  Atrodo na kur galima paslėpti telefona... bet tuoj bus para kaip esu be mobilaus ryšio ir pikta (ant savęs ir kartu jokinga).
Na bet tas pavasaris, man patinka šitas laikas, suteikia kažkokio optimizmo ir

Tikiu kad ir pikta ir juokinga

mum taip optimizmo metas, bet va ligoniukam sunku...
Atsakyti
Taigi, su pavasariu 4u.gif mirksiukas.gif
O manajai tai nemanau, kad kas specifiškiau šiuo metų laiku, kaip palaipsniui silpo, taip ir silpsta toliau, nyksta vis labiau... Bet kažkoks gyvasties pradas pas ją labai stiprus... Atrodo, kad ji niekaip neketina susitaikyti su pabaiga, verks laikysis kol tik jėgų užteks... Kaip savo būsena, kad sakytų: "man reikia, kad ir taip, bet gyevnti". Bet ta būsena vien graudi, pesimistinė... Koks žmogus buvo visą gyvenimą - toks ir išeina (pradedu tuo tikėti). Ryjimas visai jau suprastėjo, bet zondas, gelbėjęs kažkada dėl skysčių padavimo į organizmą, dabar tarnaus kaip viso maisto šaltinis... Čia gi gryniausia prievarta, bet sužmogiškintam pavidale... Tobulėjanti medicina - nepaleisti išeinančio žmogaus... ech...

O tas projektas labai fainas... Pabūsiu burbanti, bet turiu minčių, jog esant ES tai kiekviena slauganti šeima, turėtų gauti tokį nemokamą padejėją, tik LT tie europiniai pinigėliai nubyra kitur, o Vilniuj padaro tą projektą veikiantį kaip pavyzdį ES, jog vykdo direktyvas... sad.gif

Va Kaune, mano draugė pagal panašų projektą auklę gavo nemokamą savo mergaitei, kad pati galėtų grįžti į darbą. Sveikam vaikui paprasčiausia auklė...

Belieka pasidžiaugti už tuos, kas prieina prie tų projektų. Noriu tikėti, kad ateityje tai taps visuotine pagalba visiems slaugantiems wub.gif
Atsakyti
o taip daug ko mes nezinome... viska reikia patiems suzinoti ir eiti eiti kryziu kelius...
Atsakyti
Laba diena visoms, daznai skaitau sia tema, nes turime ligoniuka-vyro tevas.Siaip vyrukui dar tik 67 metai, viziskai drutas vyras, bet serga alzheimeriu.... Tiek namuose, tiek aplink viska tvarkinejasi, pyksta ant valdzios ,kad nera tvarkos, kad reikia stalino rankos ir t.t..t. Del to visi sutinkam ir nesigincijam, bet didziausia beda ta, kad kuo toliau tuo maziau nori valgyti,,,,sako mane tiesiog purto kai pagalvoju apie valgi....ir vakarop apima baisinis liudesys, nerimas, depresuoja. Geria vaistus -donepezili, ir kartais raminanciu, bet gydytoja taip ir neatsako ar galimas toks derinys, gal turite kokiu patarimu is savo patirties? g.gif
Atsakyti
na as tai neturiu... mes anksciua gerdavome nuo spaudimo,ir pleciancias,dar ant miego imdavo tablete. db jau nebegeria ,nes ji ir taip grai miega. ir vietoj plecianciu db perku papildus memoirlus ar ginkobilus. po to vel plecaincius gersim. zodziu biskiuka pakaiteliojam. nes ir to ir to neverta tipo gyd sake duoti. dar gerdavo tiapridali. bet db irgi neduoti liepe, paizureti kaip ji reaguos.
Atsakyti
QUOTE(giletaite @ 2012 03 18, 15:04)
Laba diena visoms, daznai skaitau sia tema, nes turime ligoniuka-vyro tevas.Siaip vyrukui dar tik 67 metai, viziskai drutas vyras, bet serga alzheimeriu.... Tiek namuose, tiek aplink viska tvarkinejasi, pyksta ant valdzios ,kad nera tvarkos, kad  reikia stalino rankos ir t.t..t. Del to visi sutinkam ir nesigincijam, bet didziausia beda ta, kad kuo toliau tuo maziau nori valgyti,,,,sako mane tiesiog purto kai pagalvoju apie valgi....ir vakarop apima baisinis liudesys, nerimas, depresuoja. Geria vaistus -donepezili, ir kartais raminanciu, bet gydytoja taip ir neatsako ar galimas toks derinys, gal turite kokiu patarimu is savo patirties? g.gif

Antidepresantus galima su raminamaisiais, man liepe seneliui duot pagal situacija nes antidepresantai issaukia irzluma
Atsakyti
QUOTE(giletaite @ 2012 03 18, 15:04)
didziausia beda ta, kad kuo toliau tuo maziau nori valgyti,,,,sako mane tiesiog purto kai pagalvoju apie valgi....ir vakarop apima baisinis liudesys, nerimas, depresuoja. Geria vaistus -donepezili, ir kartais raminanciu, bet gydytoja taip ir neatsako ar galimas toks derinys, gal turite kokiu patarimu is savo patirties? g.gif

Jau anksčiau rašiau, kad turėjom šią problemą: ir purtė pamačius maistą, ir ašaros, ir nuolatinės kalbos, kad nori kuo greičiau numirti doh.gif Patekom pas psichiatrą, paskyrė antidepresantus, ir po kiek laiko mama pradėjo geriau valgyti, nustojo verkti thumbup.gif Tiesa, kai mažai valgė, dar duodavau Mezym forte.
Kiek man teko girdėti, sergantiems Alzheimerio liga patartina vengti slopinančių vaistų, bet ne visada pavyksta be jų apsieiti. Galimas dalykas, ir Jums gal pagelbėtų antidepresantai. Reikia ieškoti pagalbos, sėkmės!

"Antidepresantus galima su raminamaisiais, man liepe seneliui duot pagal situacija nes antidepresantai issaukia irzluma"

Su antidepresantais - taip, bet donepezilis ne antidepresantas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kabarksta: 18 kovo 2012 - 23:03
mes pernai geguze gulejome ligonineje. tai gyd mane priesinsultinis, bet po to sako ne. tipo vaistu padauginta. sakau ji pati negalejo pasiimti,nes visad as duodu. tai tada priejom isvada gal per daug jai ju buvo. per dideles dozes. nors tik po viena tab gerem, bet ji lb smulki, pagal kg sako uzteks puse. zodziu nieko nesupratau ir po tryju dienu paleido mus namo. tada nuvarem pas seimos gys. tai va taip nusprendem,kad db ji ju negeria isvis jokiu. apart kur anksciau minejau. kiek gydytoju teik nuomoniu isgirstu.
Atsakyti
sweikos merginukes 4u.gif mes ja savaite sanatorijoje 4u.gif kiek buvau visko prisiskaicius apie abromiskiu sanatorija tikrai nepasitvirtino thumbup.gif
super personalas thumbup.gif mes su tete bandom po valiai gamtinius reikalus atlikti ne i pampersa o ji tualeta nu ir kolkas sekasi thumbup.gif diena mes jau nedarom i pampersa o einame atlikti reikalu kaip visi sveiki zmones
4u.gif super viskas po valiai sveikstam ir tikimes geros reabilitacijos 4u.gif maistas geras tik truputuka mazoka thumbup.gif
Atsakyti
Jei jau prakalbome apie valgymą tai mūsų problema yra ta, kad močiutė valgydama nejaučia saiko. Vakar dieną nulipusi į apačią surado pilną saldaininę saldainių, ivairių rūšių ir vaflinių ir šokoladinių visokiausių. kol buvo viena ji suvalgė daugiau nei pusę saldainių ir jeigu mama jų nebųtų atėmusi būtų ir toliau valgiusi, mums atrodo kad betką valgydamą ji nejaučia sotumo. Atrodo kad anksčiau to lyg ir nebuvo. Paklausta ar nori valgyti dažniausiai atsako 'nežinau', bet maistą kiek yra padauodama visada suvalgo visą, na isskyrus duona, ją kažkodėl slapsto. Gal kas esate kur skaitę ar girdėję ar tai ligos simptomas ar čia tiesiog kažkas kita? Pati kiek skaičiau apie alzhaimerį niekur tokio dalyko neaptikau.
O dėl Abromiškių, tai mano tėtis kai buvo priešinsultinės būklės ten gydėsi, jam patiko, o kad maistas ribojamas tai gal ir gerai, juk ten daugiausia ligonių kuriems reikia dietos dėl jū pačių sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(Gute444 @ 2012 03 20, 11:33)
Jei jau prakalbome apie valgymą tai mūsų problema yra ta, kad močiutė valgydama nejaučia saiko. Vakar dieną nulipusi į apačią surado pilną saldaininę saldainių, ivairių rūšių ir vaflinių ir šokoladinių  visokiausių. kol buvo viena ji suvalgė daugiau nei pusę saldainių ir jeigu mama jų nebųtų atėmusi būtų ir toliau valgiusi, mums atrodo kad betką valgydamą ji nejaučia sotumo. Atrodo kad anksčiau to lyg ir nebuvo. Paklausta ar nori valgyti dažniausiai atsako 'nežinau', bet maistą kiek yra padauodama visada suvalgo visą, na isskyrus duona, ją kažkodėl slapsto. Gal kas esate kur skaitę ar girdėję ar tai ligos simptomas ar čia tiesiog kažkas kita? Pati kiek skaičiau apie alzhaimerį niekur tokio dalyko neaptikau.
....

Alkio ir sotumo jausmo nesuvokimas - tai vyraujanti demensijų (tame tarpe ir Alzhaimerio) būsena. Mano mamai kol kas diagnozuota vidutinio sunkumo demesija, bet jau senokai reikia kontroliuoti valgymą - alkana nesijaučia, bet gali suvalgyti bet kiek maisto. Draugė - pradėjusi slaugyti močiutę (Alzhaimeris) - pradžioj nesusivokė, kodėl ji visą laiką alkana (tiksliau - nesvarbu kiek kartų per dieną ir kokį kiekį maisto bepaduotų - ji viską suvalgo), kol gydytojai griežtai prisakė laikytis valgymo rėžimo...
Atsakyti
o taip pas,mus tas pats. jei pasakau einam valgyti, arba ar nori, visada pasakys nenoriu. bet nuvedus ji suvalgo viska. irgi laikomes dienos rezimo. valgo tris k normaliai,ir viena k koki jogurta, sureli. na gaunasi 4 matinimai. bet ji visada nenori. ir dar ka pastebejau, viska kemsa, gruda, atrodo kad savaite ji jau nevalgiusi. kad tik greiciau...
Atsakyti